Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ > Τούρκοι ναύαρχοι πίσω από ανθελληνικές ιστοσελίδες!


H τουρκική εφημερίδα Taraf αποκαλύπτει ότι πολλές ιστοσελίδες που περιελάμβαναν στοιχεία εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και συκοφαντούσαν τον τουρκο πρωθυπουργό έκλεισαν άμεσα με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης καθώς αποκαλύφθηκε πως τα ip adrress τους είχαν δοθεί από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι δυο ιστοσελίδες που έκλεισαν είναι irtica.org και το irtica.net. Στις ιστοσελίδες αυτέ υπήρχαν ξεκάθαροι ισχυρισμοί ότι ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει το κράτος σε ισλαμική δημοκρατία.

ΣΟΚ! Υποθηκεύει τη χώρα ο Γ. Παπανδρέου όπως αποκάλυψε ο Ρομπάι!!!

[Ότι συζητούσαμε, για πώληση Ακρόπολης ή ελληνικών νησιών και γελούσαμε πριν ένα χρόνο όταν λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται συζητάει ο ΓΑΠ με τους δανειστές μας όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι!!!]
«Βόμβα» από τον Χ. Βαν Ρομπάϊ.«Συζητούμε και τις υποθήκες για τα νέα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Περισσότερα και το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρομπάι εδώ

Τόμσεν: και ένα και δύο και τρία μνημόνια ….

Σε κλειστό κύκλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ουάσινγκτον, μίλησε την Πέμπτη ο Πολ Τόμσεν, λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα και έχοντας δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα. Στο πάνελ της συζήτησης που είχε τίτλο “η Ελληνική Οικονομία ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο: πρόοδος και προκλήσεις”, συμμετείχαν επίσης δύο Έλληνες, πρώην ανώτατα στελέχη που υπηρέτησαν επί χρόνια στο Ταμείο, οι κ.κ. Θάνος Κατσάμπας και Ευάγγελος Καλαμίτσης, καθώς και η διακεκριμένη καθηγήτρια Ειρήνη- Νινέτα Κυριακοπούλου.

Προς κόψιμο 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα!

Συζητήσεις για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας και να περιορισθούν οι απολύσεις, ξεκίνησαν από φορείς συλλογικών φορέων των εργοδοτών εν όψει της 6ης δόσης του Σεπτεμβρίου. Η αγωνία για το μέλλον των μεταποιητικών επιχειρήσεων και η προώθηση των νέων μέτρων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που, αντί να περιλαμβάνουν και μέτρα αναθέρμανσης της…οικονομίας, διαμορφώνουν συνθήκες σημαντικών επιβαρύνσεων στην ανταγωνιστικότητα ενώ μέσα από τις νέες περικοπές πολλαπλασιάζουν τις επιπτώσεις στην ήδη προβληματική κατάσταση ρευστότητας στην αγορά, οδηγούν αναγκαστικά στο κόψιμο των δύο επιπλέον μισθών.

Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα να ματώσει!!!

Επίθεση στη στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στην ελληνική κρίση εξαπολύει, μέσα από το σημερινό κύριο άρθρο της η βελγική εφημερίδα «De Tijd». Κατά τον αρθρογράφο της εφημερίδας, η τακτική «τιμωρίας» που ακολουθεί η Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδας είναι «αντιπαραγωγική», στον βαθμό που δυσχεραίνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης, αντί να τις διευκολύνει. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγκειται στο ότι η Ευρώπη, εδώ και 13 μήνες, «θέλει να κάνει την Ελλάδα να ματώσει».

Ο λαός αντιστέκεται νόμιμα με βάση το άρθρο 120 του Συντάγματος….

Όπως είπε και ο Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης, έχει ήδη ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. Επομένως οι εξεγερμένοι Έλληνες στις πλατείες της χώρας δρουν πλέον νόμιμα με βάση το πιο πάνω άρθρο και αντιστέκονται στην κατάλυση του Συντάγματος που επιβάλει με τη βία το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς. Η κατάλυση του Συντάγματος επήλθε με την αντισυνταγματική υπογραφή του πρώτου μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, αλλά επέρχεται και τώρα με την επιχειρούμενη αντισυνταγματική υπογραφή του δεύτερου μνημονίου.

Οι Εβραίοι είχαν ευχαριστήσει τον Σημίτη για τις ταυτότητες

Έλληνες Δικαστικοί: Κίνδυνος εθνολογικής αλλοίωσης στο εγγύς μέλλον από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση

Την αλλοίωση του εθνολογικού ιστού της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον από την ανεξέλεγκτη εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών έκρουσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, μιλώντας στο συνέδριο της Μυτιλήνης με θέμα τη μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τον Ant1. O Γεώργιος Καλαμίδας χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και του ελληνικού Έθνους, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους μεγάλους αριθμούς αλλοδαπών.

Επικυριαρχία ξένων σε όλο τον δημόσιο τομέα - Συνθήκες κατοχής

Μηχανισμοί παρακολούθησης της τρόικας που θα στελεχωθούν από ξένους θα δημιουργηθούν σε όλα τα υπουργεία και τις επιπτεύουσες αρχές όπως στο χώρο της της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, των μεταφορών, της ενέργειας κλπ. Η τρόικα ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση «φορέα ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση» στην οποία τυπικά θα προϊσταται Έλληνας τεχνοκράτης, αποδοχής και έγκρισης της τρόϊκας και ουσιαστικά θα αποφασίζει ομάδα ξένων που θα βρίσκονται στα κρίσιμα πόστα του φορέα.Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκαν για «πώληση εδώ και τώρα», πέτυχαν ανά τρίμηνο έλεγχο της πορείας αποκρατικοποιήσεων αξίας 50 δισ. ευρώ αλλά και τη δημιουργία ενός ταμείου που θα «διέπεται από την ελληνική νομοθεσία», στο οποίο οι επιτηρητές «δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου».

Παροικία Αλβανών κακοποιών στη Βρετανία!

Βρετανικό… φλέγμα φαίνεται ότι θέλει να αποκτήσει η «συμπαθής» τάξη των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εγκατασταθεί στη Βρετανία και κυρίως στην αχανή πρωτεύουσα, το Λονδίνο, με σκοπό να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου ο αριθμός των Αλβανών που εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα και κρύβεται στο Βρετανία ξεπερνά τους 100. Οι πληροφορίες προέκυψαν από στοιχεία τα οποία έστειλε στη βρετανική Scotland Yard η αλβανική Αστυνομία.

Τουρκική άσκηση αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Μπορεί η ευρείας κλίμακας τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ονομασίες «Θαλασσόλυκος» (Deniz Kurdu) και «Έφεσος» (Efes) να ματαιώθηκαν, ως αποτέλεσμα της σφοδρής προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και στο βαθύ κεμαλικό κράτος, αλλά η Τουρκία προχωρά αυτή τη φορά σε νέα προκλητική άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αμμοχώστου στην Κύπρο στις 13-16 Ιουνίου.

«Οι αόρατες πρεσβείες» του Δ. Δρούτσα βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα

Του Μανώλη Κυπραίου - Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο διπλωματικό σώμα, για το σχεδιασμό του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, να δημιουργηθούν «μικρές πρεσβείες» στη θέση των υπάρχοντων, ενώ άλλες να καταργηθούν.Συγκεκριμένα, βάσει του «σχεδίου Δρούτσα», πολλές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο θα πάψουν να υπάρχουν και οι πρέσβεις που έχουν διοριστεί ή θα διοριστούν στις χώρες αυτές, θα εκτελούν τα καθήκοντά τους μέσω… ηλεκτρονικών υπολογιστών από την έδρα του ΥΠΕΞ στην Αθήνα!

Ποιους εξυπηρετεί το γαϊτανάκι των δηλώσεων τρόμου περί χρεοκοπίας

Του Γιάννη Τριήρη - Έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό υφίσταται ο ελληνικός λαός, από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε η χώρα μας να βγει από την όποια κρίση βρίσκεται σήμερα.Κανένας Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια, καθώς κανένας από τους εκπροσώπους της τρόικας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν του την λέει. Στην συντριπτική του πλειοψηφία , ο ελληνικός λαός πριν από ένα χρόνο πείστηκε από την κυβέρνηση, ότι η χώρα μας πράγματι βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. 

Kάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα είναι φτωχή και μπορεί να επιβιώσει μόνο με το να υπερχρεώνεται…

ΘΩΜΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ - Η πατρίδα μας είναι μια χώρα που πλήττεται για τρίτη φορά από το 1896 μέχρι σήμερα, από την απειλή της πτώχευσης που φαίνεται πολύ ορατή στον ορίζοντα.Κι ακόμη έχουμε γαλουχηθεί από τα χρόνια της Απελευθέρωσης από τον 400 ετή τουρκικό ζυγό ακόμη, πως είμαστε μια πολύ φτωχή και αδύναμη χώρα που η μοναδική της δυνατότητα είναι να προσπαθεί διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να αποπληρώνει τα δάνεια που χρειάζεται, έτσι ώστε, προκειμένου να μπορεί να επιβιώσει , να δανείζεται διαρκώς, χωρίς να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ίδιας ανάπτυξης με τα πλουτοπαραγωγικά μέσα που η ίδια διαθέτει…

Ο Ράτκο Μλάντιντς δεν είναι εγκληματίας πολέμου…είναι ένας σύγχρονος ήρωας!

Ο Ράτκο Μλάντιντς γεννήθηκε στο Καλίνοβικ της Βοσνίας. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων Παρτιζάνων. Σκοτώθηκε το 1945 κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Παρτιζάνων στο χωριό του δοσίλογου αρχηγού της ναζιστικής κροατικής οργάνωσης Ουστάσι, Άντε Πάβελιτς. Το 1961 ξεκίνησε τη στρατιωτική του εκπαίδευση, την οποία ολοκλήρωσε το 1965 με βαθμό 9.57.
Ηγετική μορφή που ξεχώρισε στο ξεκαθάρισμα της χώρας του από τους μουσουλμάνους της περιοχής που όπως σε όλες τις χώρες που ζουν προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι στις εξελίξεις και ας είναι μειονότητες. Αν θεωρούμε εγκληματία πολέμου έναν πατριώτη που προσπαθεί να υπερασπισθεί την χώρα του τότε…
στο σκαμνί της Χάγης θα έπρεπε να καθίσουν εκατοντάδες πολιτικοί που καταδίκασαν την χώρα τους σε μαρασμό και υποταγή σε ξένες δυνάμεις.
Σε ένα εμφύλιο πόλεμο τέτοιου μεγέθους ποιος μπορεί να μιλήσει για γενοκτονία; μα φυσικά μόνο οι Αμερικανοί έτσι ώστε να δικαιολογήσουν την επέμβαση τους υπέρ των μουσουλμάνων που ήταν είναι και θα είναι τα αγαπημένα τους παιδιά.

Καταρρέει το παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας” που ευεργετήθηκε από το ΔΝΤ: Τρίτη φτωχότερη χώρα η Τουρκία!

Μια χαρά είναι η Τουρκία !!!! – Ρε δε πάτε απο κεί πούρθατε…
Θράσος; Βλακεία; δεν μπορείς να καταλάβεις, το σίγουρο είναι ότι πνιγμένοι μέσα στη καλοζωία που τους εξασφάλισε η πολιτική τους δραστηριότητα αδιαφορούν και χαμογελάνε όταν ακούνε για μισθούς 500 ευρώ..ανεργία… πιο χαμηλούς ακόμα μισθούς… αυτοί εκεί!.
Χαμογελάνε και το θεωρούν επιτυχία…ότι τους κρατάει στην εξουσία….
Διαβάστε τώρα το όραμα του Χυτήρη και της παρέας του. Ποιά έιναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. Με τους τραπεζίτες και το ξένο κεφάλαιο να κάνουν πάρτυ και το λαό να πεινάει.

Τα τρομερά παιδιά του πολυτεχνείου Κρήτης έδωσαν μαθήματα στους τεμπελχανάδες και κρατικοδίαιτους “του πνεύματος”…

Νέα διάκριση για την ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης σε Διεθνή Διαγωνισμό Οικονομίας Καυσίμου. Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετείχε φέτος, για τέταρτη φορά, στον διεθνή μαραθώνιο οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2011, που πραγματοποιήθηκε (26-28 Μαίου) στην πίστα Eurospeedway Lausitz, στην Γερμανία. Σε αυτόν συμμετείχαν 212 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο. Στην μεγάλη κατηγορία οχημάτων του διαγωνισμού, δηλαδή τα οχήματα πόλης (Urban Concept), στην οποία συμμετέχει και το Πολυτεχνείο Κρήτης με τοER11, πήραν μέρος 64 ομάδες.

ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ: «Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΝΙΚΟ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ - Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες. Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του ’50 και έπειτα.

Κινδυνεύουν με λουκέτο ελληνικά σχολεία σε Κορυτσά και Χειμμάρα

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτήριο ΟΜΗΡΟΣ που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία στην Κορυτσά φιλοξενώντας τόσο τα παιδιά της ελληνικής μειονότητας της περιοχής όσο και Αλβανούς μαθητές που προτιμούν την ποιότητα σπουδών που τους παρείχε το πρότυπο αυτό για τα αλβανικά δεδομένα σχολείο. Το τελευταίο διάστημα και με αιτιολογία την οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των λειτουργικών εξόδων του σχολείου και των μισθών του προσωπικού.

Το δίδυμο της συμφοράς του υπ. Παιδείας καταργεί τα ολοήμερα σχολεία

Το δίδυμο της συμφορά, ήτοι Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά χθες να συρρικνώσει και σε… πολλές περιπτώσεις να εξαφανίσει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου! Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου (σ.σ: προσέχει η Διαμαντοπούλου που βάζει την υπογραφή της…) καταργεί τα μικρά ολοήμερα σχολεία στην περιφέρεια και αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις σε όλα τα υπόλοιπα.

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια της έρευνας για τις ιστοσελίδες που προσβάλουν τον πρωθυπουργό ήρθε η παραδοχή από το υπουργείο άμυνας: Τις ιστοσελίδες εκείνες τις ζήτησε το Γενικό Επιτελείο, κι εμείς τις αγοράσαμε. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης που ερευνά την υπόθεση ¨φακέλωμα διαδικτύου¨, ενημέρωσε πως οι διαδικτυακές διευθύνσεις των ιστοσελίδων ¨www.irtica.org¨ και ¨ www.irtica.net ¨ αποδόθηκαν από το υπουργείο στο Γενικό επιτελείο.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ CIA-BILD-HURRIYET

Ήθελε η εφημερίδα να κρυφτεί και η χαρά, γι’ αυτά που διάβαζε δεν την άφηνε. Η γερμανική εφημερίδα BILD δημοσίευσε πληροφορίες από απόρρητη έκθεση της CIA – η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα και μεταφράσουμε λάθος – σύμφωνα με τις οποίες, επίκειται… πραξικόπημα στην Ελλάδα. Την είδηση «αγκάλιασε» και η τουρκική HURRIYET δείχνοντας μάλλον ταχύτατα αντανακλαστικά σε αυτό το θέμα.
Από το ρεπορτάζ αυτό, γεννήθηκαν εύλογες απορίες σε ότι αφορά τις σχέσεις της Bild με τη CIA, αλλά και με τη Hurriyet.

Κοσσυφοπέδιο: Εντίτα Ταχίρι επίσκεψη σε ΥΠΕΞ και ΕΛΙΑΜΕΠ

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Εντίτα Ταχίρι, επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών με Έλληνες αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συνάντηση που είχε με τον πολιτικό διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Τρύφωνα Παρασκευόπουλο, η αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου, Edita Tahiri, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θετική δέσμευσή της για το Κοσσυφοπέδιο και για τη συμβολή της στην σταθερότητα στην περιοχή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στην οικονομική συνεργασία. 

Σκόπια: Προεκλογική εμπλοκή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών

«Τις τελευταίες 15 ώρες, πριν από το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας, παίζονται βρώμικα παιχνίδια από ορισμένες πολιτικές δομές, οι οποίες υποστηρίζονται από ελληνικές και βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς προβαίνουν σε απελπισμένες κινήσεις για να καταρρεύσει η απήχηση που έχει στο λαό η σκοπιανή κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.
»Τι εννοούμε:
»Σήμερα στην βουλγαρική ιστοσελίδα Bivol.bg, δημοσιεύθηκε ένα τηλεγράφημα – πιθανότατα πλαστό- που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επικαλούνται ως πηγή την Wikileaks και σύμφωνα με αυτό, η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια έστειλε έκθεση στην Ουάσιγκτον, το 2009, ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων ασκεί μεγάλες πιέσεις στην δικαστική εξουσία, για μια υπόθεση που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2010 (σ.σ.πιθανόν για να συλληφθεί και να φυλακιστεί ο εκδότης των αντιπολιτευτικών ΜΜΕ των Σκοπίων).

Η γενοκτονία των Μουσουλμάνων της Βοσνίας ήταν ένας μύθος

Η σύλληψη του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου Ratko Mladic, διοικητή των σερβικών δυνάμεων στη διάρκεια του εμφυλίου της Βοσνίας στις αρχές της δεκαετίας του `90, μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε πιο ισορροπημένα όλα αυτά που έγιναν τότε. Ας ελπίσουμε πως η δημοσιογραφική κάλυψη της επερχόμενης δίκης του από τα ΜΜΕ, δεν θα είναι μια επανάληψη της απλοϊκής μυθολογίας σχετικά με τον τότε εμφύλιο, που ήταν τόσο ισχυρή, ώστε να δημιουργηθεί μια διεθνώς επικρατούσα ατμόσφαιρα μελοδράματος.

Καταδίκη της Τουρκίας για τη δέσμευση υδάτων…

Έκθεση η οποία κατατέθηκε προσφάτως σε Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, είναι καταδικαστική για την πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα των υδάτων.Συγκεκριμένα, η έκθεση 38 σελίδων κατηγορεί την Άγκυρα ότι δεν έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει συμφωνία με το γειτονικό Ιράκ αναφορικά με τη δίκαιη κατανομή των υδάτων (Τίγρης, Ευφράτης). Η έκθεση συντάχθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις (NGO) στην Ευρώπη αλλά και στην Τουρκία και κατατέθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα.

Το φαύλο κράτος “σνομπάρει” την ελληνική ναυτιλία με κόστος δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ

Του Γιώργου Γ. Λιάρου - Σε κεντρικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και βατήρα περεταίρω ανάπτυξης αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η ποντοπόρος ναυτιλία. Πρώτη παγκοσμίως με ένα διαρκώς ανανεούμενο στόλο και πρωταγωνιστικό ρόλο και τις νέες ναυπηγήσεις με επενδύσεις δισεκατομμυρίων η ελληνική ναυτιλία γεμίζει περηφάνια την χώρα και συγκροτεί την ισχυρότερη ναυτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. άμεσα και έμμεσα δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες και αποτελεί κρίσιμο αντίβαρο μαζί με τον τουρισμό στο μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα με ΑΟΖ - Γίνεται νόμος του κράτους με προτροπή ΗΠΑ!

Ένα ολόκληρο γεωστρατηγικό-οικονομικό παίγνιο στο οποίο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο – θετικό αυτή την φορά για την Ελλάδα – κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση του κρατικού φορέα υδρογονανθράκων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το οποία θεσμοθετείται πλέον επίσημα η έννοια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης! 

Σε κίνδυνο η ασφάλεια της Ελλάδος από την Τουρκία!

Τη στιγμή που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη σε τρεις χώρες της Ε.Ε. (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και δοκιμάζει τα όρια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τη στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδος τείνει να λάβει τη μορφή ολοκληρωτικής αμφισβήτησης των συνόρων αλλά και της ύπαρξής μας ως ανεξάρτητης χώρας, και τη στιγμή που η επιθετικότητα αυτή εκφράζεται τις περισσότερες φορές μέσω της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, εμφανίζεται στο προσκήνιο μια άλλη μορφή ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όχι προς μια χώρα μέλος της Ε.Ε., αλλά προς την Τουρκία! 

Το σίριαλ των πυρομαχικών των 120 χλστ. και η ισραηλινή σαβούρα

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η τουρκική εξοπλιστική δραστηριότητα - Ανάπτυξη βλήματος cruise από τη Τουρκία

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η τουρκική εξοπλιστική δραστηριότητα καθώς αποκαλύπτεται ότι η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) έχει αναθέσει στο ερευνητικό ινστιτούτο TÜBITAK- SAGE σε συνεργασία με εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες μυστικό πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης βλήματος cruise από το 2006. Ο ρυθμός προόδου του προγράμματος παραμένει άγνωστος ωστόσο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Βαλλιστικών Βλήματων Βραχέως Βεληνεκούς (SRBM) J-600T Yildirim που παρουσιάσθηκαν επίσημα στην στρατιωτική παρέλαση της 30ης Αυγούστου 2007 ενώ είχαν τεθεί σε υπηρεσία έξι χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2001.

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Το Ισλάμ και η μαντάμ!

Βρε, βρε, βρε… Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά για συνέδριο με θέμα "Το Ισλάμ στην Ελλάδα" έχουμε και παραέχουμε. Και διαβάζω πως στο συνέδριο που θα οργανωθεί στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2011 θα τεθούν θέματα όπως η "συμβίωση των μουσουλμάνων με τις κοινωνίες στις Ευρωπαϊκές χώρες" (εδώ γελάνε), οι "κατασκευές τζαμιών στις πόλεις της Ευρώπης" (μη χάσουμε από αρχιτεκτονικό avant guarde), καθώς και η "ανεκτικότητα έναντι των μουσουλμανικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους" (έπρεπε να είχαμε την ίδια ανεκτικότητα που δείχνουν οι Αιγύπτιοι μουσουλμάνοι προς τους Χριστιανούς Κόπτες συμπολίτες τους).

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ - Η δυσκολότερη των κρίσεων

"Θεωρώ άκρως επικίνδυνη τη φημολογούμενη σύνδεση της επιμήκυνσης με την υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων της πατρίδας μας", σημειώνει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης σε άρθρο του στο "Εθνος της Κυριακής". Στο πρόσφατο βιβλίο μου, "Η Ελλάδα των Κρίσεων", ισχυρίστηκα ότι η χώρα μας δεν πλήττεται από μία αλλά πέντε κρίσεις: κρίση στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στη μετανάστευση, στο ζήτημα των μειονοτήτων αλλά και "κρίση αξιοπιστίας" της κυβέρνησης και των θεσμών της. Η πρώτη κυριαρχεί σήμερα στη σκέψη των περισσοτέρων. Μακροπρόθεσμα, όμως, η τρίτη κρίση ενδέχεται να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. 

Γιατί πιέζουν μόνο την Ελλάδα για τα χρέη της και όχι άλλες χώρες που χρωστάνε περισσότερα;

Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού;
Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τους δανειστές μας:

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ρετζάιπ Καντήλι συγκέντρωσε τους μουσουλμάνους που ζούνε στην Θεσσαλονίκη υπό την σκέπη του Οθωμανικού μετζίτ. Σε αυτή τη σημαντική για τους μουσουλμάνους νύχτα του Ρετζάιπ Καντήλι, αναγνώσθηκε μεβλίτ και τμήματα από το Κοράνι. Στο γεμάτο από γυναίκες, παιδιά και άντρες Οθωμανικό μετζίτ, βιώθηκαν συγκινητικές στιγμές. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που για χρόνια ζούνε στην Θεσσαλονίκη, απομάκρυναν έτσι την νοσταλγία για αυτές τις ιερές μέρες. Ο θρησκευτικός λειτουργός που είχε στείλει ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, ο Αχμέτ Αρίφ Εμίν, με τους ύμνους του προκάλεσε δάκρυα στους ομογενείς μας.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ > Μητροπολίτης Πειραιώς για την λέσχη Bilderberg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ.             +30 210 4514833       (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 3ῃ Ἰουνίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Καθώς βαθαίνει ἡ κρίση καί ἡ ὕφεση συγκλονίζει τήν χώρα μας οἱ ἐκβιασμοί τῆς Κυβέρνησης διά στόματος τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν ἀποδεικνύουν ἐναργέστατα τήν βασιμότητα τῆς γνωστῆς δήλωσης τοῦ πρ. Διευθύνοντος Συμβούλου τοῦ ΔΝΤ περί «προεκλογικῶν ὑπογείων διαδρομῶν» διά τήν οἰκονομική ὑποδούλωση καί ἐξαθλίωση τῆς χώρας μέ στοχοθεσία τήν ἀπομείωση τῶν οἰκονομικῶν της ἀξιῶν καί μεγεθῶν καί τήν ἁρπαγή τοῦ φυσικοῦ της πλούτου καί τῶν βασικῶν ὑποδομῶν της σέ ἐξευτελισμένες τιμές ἐφαρμόζοντας τήν γνωστή μέθοδο τῶν ἁρπακτικῶν τοῦ διεθνιστικοῦ συστήματος.

Ναυαρχίδα ὅλου αὐτοῦ τοῦ δολίου καί αἰσχροῦ σχεδιασμοῦ εἶναι ἡ σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, πού ἀποτελεῖ τόν πολιτικό βραχίονα τοῦ διαμονιώδους Σιωνιστικοῦ τέρατος καί ἡ ὁποία εἶναι ἡ συντονίστρια τῶν διαφόρων μασονικῶν καί ναζιστικῆς ὑφῆς ὀργανώσεων πού στοχεύουν στήν παγκόσμια ὀλιγαρχική καί τυρρανική διακυβέρνηση. Πρῶτα μέλη τῆς ναυαρχίδας ὑπῆρξαν ὁ Πολωνοεβραῖος Ρότζερ Ρέντιγκερ καί ὁ ναζιστής πρίγκηπας Μπέρνχαρντ τῆς Ὀλλανδίας, χρηματοδότες δέ ὅλος ὁ «καλός» κόσμος Σιωνιστές καί Ναζιστές Ρότζιλντ, Ροκφέλερ, Schiff, Kuhn, Loeb, Οὐόλεμπεργκ κλπ. Αὐτή ἡ ὀργάνωση ἀνέλαβε νά δημιουργήσει ὅλα τά διεθνῆ ὄργανα πού θά ὑπηρετούσαν δῆθεν τήν παγκόσμια εἰρήνη.

Καθελκύστηκε το τρίτο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Δεν προλαβαίνουν να καθελκύουν πολεμικά πλοία τα τελευταία τρία χρόνια τα τουρκικά ναυπηγεία στα πλαίσια ενός τεράστιου ναυπηγικού προγράμματος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα καθελκύστηκε το τρίτο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής TSCG-703 Umut το οποπιο ναυπηγήθηκε στα πλαίσια του μακρόχρονου αναπτυξιακού προγράμματος της Τουρκίας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο.

Υπέρ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης ο Εβραίος Stéphane Hessel εμπνευστής των Αγανακτισμένων

Σ.Α: Κάποιοι θα πούν οτι δεν μπορεί να είναι και αυτό το "κίνημα" χειραγωγημένο απο τους Εβραίους Παγκοσμιοποιητές...Οτι είναι υπερβολικό. Όμως τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης. Ο 93χρονος Εβραίος εκ Γερμανίας Stéphane Hessel είναι ο εκδότης του βιβλίου «Ιndignez-vous!»(=Αγανακτίστε) το οποίο πουλάει εκατοντάδες χιαλιάδες αντίτυπα και αποτέλεσε τη "σπίθα" για τα κινήματα των απανταχού "Αγανακτισμένων".
Ο στόχος
Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί;

Απορίες...μιας ανεπίκαιρης Ελληνίδας

Θα ήθελα να πληροφορηθώ, μήπως ξέρει κανείς να απαντήσει στις παρακάτω "απορίες":1. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν ήταν αυτός, που έβαλε στη Νομική και στο "Υπατία" τους λαθρομετανάστες;
Ο ίδιος, πόσα κονδύλια κατά καιρούς έχει πάρει από τον κρατικό "κορβανά"; τώρα σε τι "πρωτοστατεί" στα Προπύλαια;
2.Πόσα δισεκατομμύρια έχουν πληρωθεί στον συνθέτη Μ.Θεοδωράκη από ΟΛΕΣ τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και τα αντίστοιχα Υπουργεία Πολιτισμού;
3.Ποιοι από τους Παν/κούς, που διαμαρτύρονται είχαν (και έχουν) ΜΗΚΥΟ και πόσα χρήματα έλαβαν και ποια Προγράμματα υλοποίησαν και υλοποιούν;

Στη “Hurriyet” βλέπουν τα νησιά μας ως ευκαιρία αγοράς και τα χαρακτηρίζουν …παραμεθόριο!

Μαθήματα θράσους παραδίδουν οι Τούρκοι εν μέσω ελληνικής κρίσης και ουσιαστικά με τις πράξεις τους θυμίζουν την δική μας απραξία μια δεκαετία πριν που αντιμετώπιζαν το ίδιο περίπου οικονομικό πρόβλημα με εμάς σήμερα. Βεβαίως τότε εμείς, δεν είχαμε προβεί σε προκλητικές δηλώσεις ή σχέδια οικονομικής εκπόρθησής τους μιας και τότε αποφασίσαμε να ρίξουμε “γέφυρες” φιλίας με χορούς, πανηγύρια αλλά και μέσω της περιβόητης διπλωματίας των …σεισμών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα “φιλέτα” προς αγορά βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, Λέσβο, Σάμο, Χίο και Κρήτη, ενώ αναφορά γίνεται και για τη Θεσσαλονίκη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...