Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Αφιερωμένο στα γουρούνια που κατάντησαν την Αθήνα από λίκνο των δικαιωμάτων γυναίκας και παιδιού, σε οστεοφυλάκιο αυτών. Αφιερωμένο στα καθάρματα, πολιτικούς, οργανώσεις κλπ, που για τα αργύρια του δουλεμπορίου και της Εργενεκόν, ρίχνουν στο σκότος την κοιτίδα του φωτός. Έρχεται η ώρα σας φασιστικά, ανθελληνικά, μισάνθρωπα κτήνη. Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ως τέτοιο θα πληρωθεί.

Ελβετός τραπεζίτης κατηγορεί τη Λέσχη Bilderberg για δολοφονίες ηγετών ενώ υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η καταστροφή της Ευρώπης! (Ολόκληρη η συνέντευξη) - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ελβετός τραπεζίτης κατηγορεί τη Λέσχη Bilderberg για δολοφονίες ηγετών ενώ υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η καταστροφή της Ευρώπης! (Ολόκληρη η συνέντευξη) - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!

Το Βυζάντιο για να αντιμετωπίσει τους διάφορους εχθρούς του και να προστατέψει τα σύνορά του, τοποθέτησε σε αυτές τις άκρες των συνόρων φρουρούς, τους Ακρίτες.

Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους, το κράτος τους έδινε δωρεάν χωράφια (στρατιωτόπια), άλογα και όπλα και τους απάλλασσε από φόρους. Έτσι είχαν εγκατασταθεί μαζί με τις οικογένειές τους στα ανατολικά σύνορα και ήταν πραγματικοί "βιγλάτορες", αφού παρακολουθούσαν τις κινήσεις των εχθρών και ειδοποιούσαν έγκαιρα το Παλάτι. Επίσης φρουρούσαν τα περάσματα των συνόρων και εμπόδιζαν τους εχθρούς να λεηλατούν αυτές τις περιοχέςΡάνια Πανταζή facebook 

Το αμερικανικό καταδρομικό στη Μαύρη Θάλασσα ανησυχεί τη Ρωσία


Η διέλευση των Στενών από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Monterey, το οποίο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis, με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, για να συμμετάσχει στην κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στις ΗΠΑ-Ουκρανίας Breeze 2011, ανησυχεί τη Ρωσία. Το αμερικανικό πλοίο επισκέφθηκε λίγες μέρες νωρίτερα το λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία. Η Μόσχα θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μια επίσκεψη ρουτίνας σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα – γιατί το πλοίο που εξελέγη για να συμμετάσχει σε άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένο με αντιπυραυλικό σύστημα.

Η Μόσχα αναρωτάται ποιο μπορεί να είναι το πραγματικό σενάριο της άσκησης Sea Breeze 2011, όταν έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για μία αντι-πειρατική επιχείρηση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της κυριότερης ναυτικής μονάδας της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στη Μεσόγειο;
Η ρωσική πλευρά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η εμφάνιση στρατηγικών υποδομών των Ηνωμένων Πολιτειών σε άμεση γειτνίαση των ρωσικών συνόρων δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Μόσχα ανακοίνωσε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της ότι θεωρεί αυτά τα πλοία ως απειλή για την ρωσική ασφάλεια.

fox2magazine

‘ΑΔΕΙΑΣΜΑ’ ΓΑΠ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Έχετε άραγε αντιληφθεί όλοι το μέγεθος της σημασίας που έχει η σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυποψηφίου για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου;; Η σημασία όσων λέει ο κ. Βενιζέλος, που έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικά, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ο έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος.Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει:1) Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.
Από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι απαιτούνται 180 βουλευτές για το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο), σαφώς υπονοεί ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο, μη…. παράγων έννομα αποτελέσματα.


2) Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο
Λέει χαρακτηριστικά: “Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο”.


3) Επισημαίνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Τονίζει ότι…“οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει – ας μην το κρύβουμε – και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά”.
Έπειτα από αυτή την προειδοποίηση Βενιζέλου, να δούμε ποιος θα επιχειρήσει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία;;

4) Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης
Εμμέσως και βρίσκοντας ευκαιρία από τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, θέτει θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με “απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης”.
Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι από σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο με χθες. Ο κ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με όποιον τρόπο ή ενέργεια κρίνει εκείνος.
Πάντως τυχόν μη απάντηση «ποιών την νύσσα», θα εντείνει την αποδόμησή του και την προδιαγεγραμμένη μη εφαρμογή οποιασδήποτε οικονομικής κ.λ.π. πολιτικής.

olympia

ΠΑ: Αξιοποίηση παλαιών μαχητικών με ανάπτυξή τους σε βάσεις στο Αιγαίο


Η αξιοποίηση του υλικού στο έπακρο, η προσαρμογή αυτού αλλά και των διαδικασιών και του προσωπικού στις μετεξελισσόμενες απειλές και ανάγκες, η εξοικονόμηση κονδυλίων και, πάνω απ’ όλα, η αποφυγή, η απορρόφηση και η αντικατάσταση και αποκατάσταση απωλειών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων υψηλής έντασης, αποτελούν την πεμπτουσία του αεροπορικού σχεδιασμού υψηλών αξιώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ύπαρξη σύγχρονων μαχητικών σε επαρκείς αριθμούς, επανδρωμένων από καλοεκπαιδευμένα πληρώματα, πλαισιωμένων από ικανούς πολλαπλασιαστές ισχύος, εφοδιασμένων με σύγχρονα όπλα και κατάλληλα προστατευμένων από συμβατικές και μη συμβατικές απειλές είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για μια αξιόμαχη αεροπορική δύναμη.
Οι σοβαρές, μη παρακμιακές αεροπορικές δυνάμεις επαυξάνουν τα ανωτέρω με μια τριάδα προσεγγίσεων που αυξάνουν τη μαχητική τους ισχύ δυσανάλογα σε σχέση με το κόστος που ενέχουν. Οι τρεις αυτές ιδιαιτερότητες είναι ότι: 


1) Ενσωματώνουν εγχώριες τεχνικές καινοτομίες και βιομηχανικές σχεδιάσεις, 
2) Έχουν εφεδρεία σε βάσεις, πιλότους, αεροσκάφη, αντιαεροπορικά και τεχνικούς (π.χ. με χρήση αεροσκαφών β’ γραμμής, εκσυγχρονισμένων ή μη) και 
3) Έχουν τρόπους επαύξησης της χρηστικότητας ληγμένων αεροσκαφών με αναθεώρηση του ρόλου τους, χωρίς καν την ανάγκη εκσυγχρονισμού. 


Tο πρώτο είναι μάλλον ευκολονόητο, και το Ισραήλ, με την εγκατάσταση εγχώριων ηλεκτρονικών στα αεροσκάφη που εισάγει (αλλά και αεροδυναμικών βελτιώσεων, π.χ. Kfir, όπου τοποθετήθηκαν πτερύγια κάναρντς) είναι το άριστο παράδειγμα. Όσον αφορά στα αεροσκάφη β’ γραμμής, όπως F-104G παλαιότερα και σήμερα F-4SRA, F-5Α, Mirage F1, T-6A, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν με ή χωρίς εκσυγχρονισμό, αρκεί να είναι ενεργά και μηχανικώς εν τάξει (περί εκσυγχρονι- σμών βλ. «C» 64 και 86). Στην παρουσίαση αυτή θα ασχοληθούμε κυρίως με την τρίτη κατηγορία, τη βραχύχρονη αξιοποίηση θεωρητικώς «ληγμένων» αεροσκαφών. Η έννοια του «ληγμένου» μπορεί να αναφέρεται σε δομικά δεδομένα (π.χ. τα F-5 της Π.Α. δεν έχουν άλλες από ώρες πτητικές εκμετάλλευσης), σε δυνατότητες στο σύγχρονο ή έστω στο προβλεπόμενοπεδίο μάχης, όπως στην περίπτωση των A-7 και παλαιότερα των F-104 ή τέλος στην ανεπάρκεια, έλλειψη, αχρήστευση και αστοχία συστημάτων και υποσυστημάτων ουσιωδών για την εκτέλεση της αποστολής (περίπτωση Mirage F1 με την έλλειψη INS και την αχρήστευση των ραντάρ Cyrano IV). 
Τα «ληγμένα» αεροσκάφη αναλαμβάνουν αποστολές κρούσης μικρής επικινδυνότητας και δυσχέρειας και ειδικές αποστολές που διευκολύνουν τον αεροπορικό πόλεμο, όπως παρατήρηση, σύνδεσμο, προωθημένο έλεγχο πυρός, προσέλκυση εχθρικών αεροσκαφών σε ενέδρες μαχητικών ή αντιαεροπορικών, παραπλάνηση εχθρικής δίωξης ή συνοδείας, αποπροσανατολισμό εχθρικής αεράμυνας και κορεσμό της, καταγραφή εχθρικής ηλεκτρονικής διάταξης μάχης κλπ. Η αποστολή τους π.χ. για μαζική ρίψη αεροφύλλων προς δημιουργία σκιασμένων για την εχθρική παρατήρηση περιοχών, όταν γίνεται σε απόσταση ασφαλείας, είναι απλή και ακίνδυνη, ενώ η μετατροπή τους σε τηλεκατευθυνόμενα, με την τεχνολογία της αμερικανικής σειράς ιπταμένων στόχων (QF-4, QF-102 κλπ), που τεχνολογικά ανάγεται στη δεκαετία του ’70, επιτρέπει υψηλής πιστότητας εξαπάτηση εχθρικής αεράμυ- νας αλλά και καταστροφικές αποστολές με φορτία εκρηκτικών. 


Η ελληνική περίπτωση 
Το πλήθος των αμφίβιων, αποβατικών και αεραποβατικών δυνάμεων της Τουρκίας, μαζί με τα μεταφορικά του μέσα και σε συνδυασμό με τις –εγγύτατες– αποστάσεις, επιτρέπει πολλαπλές επιθέσεις για κατάληψη πολλαπλών στόχων. Οι δυνατότητες εναέριας (από ελικόπτερα) και θαλάσσιας (από νέου τύπου πολυ- άριθμα περιπολικά σκάφη) απομόνωσης του επιλεγμένου πεδίου, ακόμη και κάτω από τα συνήθη υψόμετρα επιχειρήσεων μαχητικών αεροσκαφών, περιπλέκει το θέμα ελιγμών και μεταφοράς ενισχύσεων από την ελληνική πλευρά, δημιουργώντας συνθήκες αντιπροσβασιμότητας και αφήνοντας ως μοναδική επιλογή την κατανίκηση του επιτιθέμενου σε πρώτο χρόνο επί του κάθε επιλεγμένου από αυτόν πεδίου. 
Το αχανές της ελληνικής επικράτειας, το κόστος, ο αιφνιδιασμός και η πρωτοβουλία του αντιπάλου δεν επιτρέπουν ούτε οχύρωση ούτε φύλαξη. Οι αισθητήρες της σήμερον αντιθέτως επιτρέπουν επιτήρηση μακρόθεν και χωρίς κατατριβή δυνάμεων ή σπατάλη με μορφή περιπολιών και εγκαταστάσεων. Χρειάζεται όμως και πλήγμα για εξουδετέρωση των επιτιθέμενων δυνάμεων αφότου αυτές εντοπιστούν. Η μέχρι σήμερα απάντηση στο πλαίσια της «ευελιξίας» («μικρός κι ευέλικτος στρατός κλπ.») αφορούσε στην καθυστέρη- ση του εχθρικού κύματος μέχρι την έλευση ενισχύσεων. Όμως η σύμμετρη κινητικότητα, λόγω πρωτοβουλίας και αποστάσεων αλλά και αριθμητικής αναλογίας, δεν επαρκεί. Απαιτείται πολύ ανώτερη ευκινησία από αυτή του αντιπάλου, ήτοι ασύμμετρη, και μάλιστα με αντικείμενο την κρούση και όχι τη μεταφορά ενισχύσεων, αφού το «βάθος» του ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τις διαδοχικές συρρικνώσεις είναι μηδενικό ακόμη και στο Πεζικό. Η μεταφορά ενισχύσεων είναι απολύτως ανεπαρκής επιχειρησιακή προοπτική στην ελληνική περίπτωση, αφού αυτές θα είναι λιγότερες –και μάλλον κατώτερες ποιοτικά– απ’ όσες μπορούν να διαθέτουν οι Τούρκοι, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ρυθμό αποστολής/εμπλοκής/φθοράς.


Διαβάστε εδώ αναλυτικά για την επιχειρησιακή διάσταση της αεροπορικής εφεδρείας.
defencenet

Κλοπή κινητήρων μαχητικών από ισραηλινή αεροπορική βάση!


Οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκλάπησαν απάρτια οκτώ κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών F-15 και F-16 από την αεροπορική βάση Τel Nof, μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα φυλασσόμενες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Maariv, το πρωτοφανές περιστατικό κλοπής έγινε αντιληπτό άμεσα μετά από σχετική καταμέτρηση. 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν το γεγονός ως “πολύ σοβαρή” υπόθεση παραβίασης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θεωρούν ότι τα μέρη των κινητήρων, που πιθανότατα προορίζονται για σκραπ, μπορούσαν να μεταφερθούν λόγω βάρους μόνο με χρήση αυτοκινήτων, υπονοώντας ότι υπήρξε συνεργασία στην εγκληματική ενέργεια με το προσωπικό της βάσης.

Aπό τη βάση του Tel Nof επιχειρούν μεταξύ άλλων οι 106 Μοίρα και 133 Μοίρα με μαχητικά αεροσκάφη F-15 και η επίλεκτη Μοίρα Έρευνας Διάσωσης Μάχης 669.

strategyreport

Ξυλοκοπήθηκε Ιταλός ευρωβουλευτής από την ασφάλεια της Λέσχης BilderbergΟ Ιταλός πολιτικός, μέλος της Λίγκας του Βορρά, και μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mario Borghezio, ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας της Λέσχης Bilderberg, χθες, επειδή προσπάθησε να εισέλθει στη συνεδρίαση και να διαμαρτυρηθεί για την μυστικοπαθή της ατζέντα που προωθεί την παγκοσμιοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός πολιτικός συνοδεύονταν από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η είδηση της κακοποίησης του Borghezio δεν αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα ήταν ανάλογο με τον ξυλοδαρμό ενός μέλους του Κογκρέσου που δεν θα μεταδίδονταν από τα μέσα ενημέρωσης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες το βράδυ ότι ο Borghezio προσπάθησε να εισέλθει στη συνάντηση της Bilderberg που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Sourvette στο St Moritz και η αντιμετώπιση που είχε από την ασφάλεια το στοίχισε ματωμένη μύτη."Δέχτηκα βοήθεια από την ελβετική αστυνομία, αλλά η αντιμετώπιση που είχα απότ την ασφάλεια της σύσκεψης ήταν βάναυση», είπε.

Ο Ιταλός πολιτικός είπε στο JulieNews ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον της ασφάλειας της Bilderberg. Ο Borghezio είπε ότι διαφωνεί με της Λέσχη Bilderberg επειδή παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς κανένα λαϊκό έλεγχο. "Είναι σαφές ότι η Λέσχη Bildergberg είναι μια μυστική εταιρία», πρόσθεσε.
Η είδηση όπως μεταδόθηκε ζωντανά στην εκπομπή του Alex Jones από τον 29χρονο Ελβετό πολιτικό, Lukas Reimann, βουλετή του κόμματος SRV (28,9% στις εκλογές του 2007).


Σχ. ΚΟ: Στις 11 Νοεμβρίου του 2009, ο Borghezio είχε το θάρρος και μίλησε δημόσια για την επιρροή όλων αυτών των υπερεθνικών οργανισμών, όπως η Λέσχη Bilderberg και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission). “Είναι δυνατόν να μην έχει κανείς παρατηρήσει ότι ΟΛΟΙ και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΕΕ (Jan Peter Balkenende, David Miliband και Herman Van Rompuy), έχουν συχνά παραβρεθεί σε συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς Επιτροπής; ” ρώτησε ο Borghezio. «Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές της διαφάνειας, που τόσο συχνά αναφέρονται εδώ στα θεσμικά μας όργανα. Πρέπει να καθοριστεί με σαφήνεια κατά πόσον αυτοί είναι οι υποψήφιοι των πολιτικών δυνάμεων των χωρών τους, ή αν πρόκειται απλά για τους υποψηφίους των μυστικών αυτών ομάδων που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν για διάφορα θέματα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων».


Κόκκινος ουρανός

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: «Παίζεται» και η εθνική κυριαρχία


Του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou@aol.com -Οδηγούν, λοιπόν, την Ελλάδα σε νέο Μνημόνιο, μιaς και το πρώτο δεν έφερε αποτελέσματα, επειδή -όπως ισχυρίζονται οι δανειστές της- δεν το εφάρμοσαν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Είναι μία πολύ βαριά κατηγορία εναντίον του κ. Παπανδρέου και της αφρόκρεμας των υπουργών του, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν και «παράσημο». Βέβαια, στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να ομιλούμε για άρνηση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου εφαρμογής της συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση… Η Ελλάδα περνά μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Μας έχει συνηθίσει να αποδέχεται όσα απαιτούν οι ξένοι και ένα παράδειγμα για εμάς είναι η περίπτωση του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.
«Παίζεται» ακόμα και η εθνική της κυριαρχία, εάν αποδεχθεί τους «επιτρόπους» ή εάν δεν απορρίψει μία πρόταση που αφορά την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και η οποία αγγίζει ακριβώς αυτό το ευαίσθητο ζήτημα: την εθνική κυριαρχία.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες υπόγειων, προς το παρόν, αλληλοκατηγοριών μεταξύ των δανειστών και των υπουργών που ανέλαβαν να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο αποδεδειγμένα κτύπησε τους φτωχούς και προστάτευσε τους πλούσιους. Οι πληροφορίες για καβγάδες του κ. Παπακωνσταντίνου και μερικών συναδέλφων του με τους επικεφαλής της Τρόικα δεν είναι «μυστικό» στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Οι καβγάδες αφορούσαν την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου βασικά αφορούσαν τον σεβασμό στα όσα επιβεβαιώθηκαν με τις υπογραφές των Ελλήνων αρμοδίων: του κ. Παπακωνσταντίνου εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Προβόπουλου, εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οι δανειστές καταγγέλλουν -όχι ακόμα μεγαλοφώνως- ότι η μη εφαρμογή του Μνημονίου και η αποτυχία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας έφερε την Ελλάδα σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν τον Μάιο του 2010 όταν προσέφυγε στο Ταμείο.
Ολο και περισσότερο ακούγεται ότι το βασικό στοιχείο της απώλειας μίας ολόκληρης χρονιάς οφείλεται στην ανικανότητα των κυβερνώντων. Σοβαροί οικονομολόγοι, που πέρασαν χρόνια από το Ταμείο, όπως ο κ. Θάνος Κατσάμπας, υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο το πολιτικό κόστος που είναι απαγορευτικό για τη λήψη δραματικών αποφάσεων, όσο η ανικανότητα των αρμοδίων.
Στην περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω, τότε είμαστε μάρτυρες ενός ακόμα εγκλήματος εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο ότι έχασαν 6 μήνες από την εκλογή τους τον Οκτώβριο του 2009 αναζητώντας δικαιολογίες για να παραδώσουν την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ. Αλλά έχασαν άλλους 12, όταν από ανικανότητα και μόνο δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στο Ταμείο και την Ε.Ε.
Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία άλλωστε αυτό φέρεται να είπε στην τελευταία σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου. Είναι δικαίωμά του, διότι τον εξέλεξε ο λαός άσχετα εάν στην περίπτωση που διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δεν θα έπαιρνε ούτε το 15% των ψήφων. Είναι επιβεβαιωμένο ότι η παρουσία του ούτε τη χώρα βοηθά, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Εχασε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων αλλά και των δανειστών της Ελλάδας. Η παραμονή του στην εξουσία μόνο ζημιά προκαλεί και ίσως πρέπει να ακούσει τους ξένους φίλους του και να παραδώσει την εξουσία, όπως είχε κάνει τον Ιανουάριο κάτω από αφόρητους εκβιασμούς ο αείμνηστος πατέρας του…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι:
Είναι θλιβερά όσα συμβαίνουν στο ΔΗΚΟ και δικαιολογημένα προβληματίζονται πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο και στην Ομογένεια. Σίγουρα αυτοί που χαίρονται και διασκεδάζουν με τον διχασμό είναι οι Αμερικανοί και βεβαίως ο Αλέξανδρος Ντάουνερ, ο οποίος στα έγγραφα που φρόντισε να διαρρεύσει ο ίδιος δεν περιποιεί καμία τιμή στους πολιτικούς που διέγραψε ο Μάριος Καρογιάν. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο διαγραφέντες είχαν αντισταθεί στην επιβολή του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ:
Εχεις δύο μεγαλοστελέχη στο κόμμα σου Μάριε Καρογιάν, που παίρνουν 10 στα 10 από την αμερικανική πρεσβεία και το γραφείο του κ. Ντάουνερ… Να τα χαίρεσαι…


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Παρακολουθώνταςτους καβγάδες των Κυπρίων πολιτικών επί παντός επιστητού κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εάν έδειχναν τον ίδιο ζήλο για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και δεν θα συζητούσαμε τώρα για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που περιέχει ρατσιστικά στοιχεία εις βάρος των Ελληνοκυπρίων, αλλά για την καρδιά του προβλήματος που είναι η τουρκική κατοχή. Τα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζουν με πάθος τη λύση που επέβαλαν οι Αμερικανοί και το τρίτο, το ΔΗΚΟ, παρουσιάζει εσχάτως μία «ροζ» πολιτική για το εθνικό θέμα…


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 12/11/2011 - Geopolitics and Daily news

αXτσΑντΙΡΙblog: Τα ανεξάντλητα κοιτάσματα της παραπληροφόρησης...

αXτσΑντΙΡΙblog: Τα ανεξάντλητα κοιτάσματα της παραπληροφόρησης...: " Του Πέτρου Αργυρίου 1 Μια πλούσια γη για το εκλεκτό έθνος. Να μην πτωχύνουνε ποτέ, σε ανέχεια να μη βρεθούν, αυτή ήταν η εντολή από άνωθεν..."

Ο ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής περιγράφει τον ...επερχόμενο "μεσσία" - Οι Εβραίοι προετοιμάζουν έδαφος για τον ερχομό του Αντίχριστου

Ο ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής περιγράφει τον ...επερχόμενο "μεσσία" - Οι Εβραίοι προετοιμάζουν έδαφος για τον ερχομό του Αντίχριστου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...