Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

"Στα άδυτα της μυστικής λέσχης Bilderberg..." Μια έρευνα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αρχείο!

"Στα άδυτα της μυστικής λέσχης Bilderberg..." Μια έρευνα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αρχείο!

Γερμανία Η χώρα της βρώμας

Γερμανία Η χώρα της βρώμας

Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν (+Βίντεο)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://www.youtube.com/watch?v=544sPwrOzlQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=hehckMLpv6w&feature=related (αυτό είναι για το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνος)

Η λεηλασία του ναού της Αφαιάς από τους Γερμανούς,που όλοι αποκρύπτουν(+Βίντεο)
10:04 μ.μ. | Αναρτήθηκε από Βισάλτης

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ "ΣΠΟΡ" ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ
Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!
Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;
Η αρπαγή από τους Γερμανούς
Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.
Από εκεί, με τη βοήθεια του Αυστριακού Gropius, μέλους της ίδιας παρέας αρχαιοκαπήλων και "αρχιτέκτονα" της λεηλασίας των γλυπτών του Ναού του Απόλλωνα στις Βάσσες Αρκαδίας αλλά και την κάλυψη του Γάλλου προξένου Louis Fauvel (που, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Λόγιου Ερμή"), όταν έμαθε τι γίνεται έσπευσε στην Αίγινα και έκλεψε και αυτός ότι μπόρεσε και του συνεργάτη του λόρδου Έλγιν (!!!) Giovani Lusieri, έγινε μεταφορά στα Αγγλοκρατούμενα, τότε, Επτάνησα, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την Οθωμανική Διοίκηση.
To "σπορ" της αρπαγής εθνικών θησαυρών!
Διαπιστώνεται εύκολα ότι το ίδιο κύκλωμα περιηγητών και αξιωματούχων της εποχής είχε αναγάγει σε ... επικερδές "άθλημα" την αρπαγή των πολιτιστικών εθνικών μας θησαυρών. "Ευτυχώς", επειδή οι αρχαιοκάπηλοι "περιηγητές" αλληλοϋποβλέπονταν, είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν τα γλυπτά να μείνουν σε ενιαίο σύνολο, αλλιώς τώρα θα ήταν αδύνατος ο εντοπισμός τους.
Τελικά, εκτέθηκαν σε δημοπρασία, το Νοέμβρη του 1812 στη Ζάκυνθο. Προσφορές κατέθεσαν η Γαλλία, η Βαυαρία ενώ ο εκπρόσωπος της Αγγλίας θεώρησε μεγάλο το ποσό που έπρεπε να προσφέρει και
προτίμησε να παραμείνει στη Μάλτα και να κάνει κρυφές συζητήσεις με τον Cockerell για ακύρωση της πώλησης. Τελικά μετά από ένα αξιοθρήνητο διπλωματικό παρασκήνιο (στην πλάτη της "Ελλαδίτσας"), το 1814 κατέληξαν στη Γερμανία (τότε Βαυαρία).
Πού βρίσκονται σήμερα τα γλυπτά της Αφαίας
Σήμερα κοσμούν ειδική αίθουσα της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και έχουν επονομαστεί ως "ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ". Σύμφωνα με επισκέπτες, αν έλειπαν από εκεί, η Γλυπτοθήκη θα ήταν ένα επαρχιακό συνηθισμένο Μουσείο !!! Συγκινητική είναι η μαρτυρία Αιγινήτη που επισκέφθηκε την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, εκεί κατά την είσοδο του και συγκεκριμένα στο ταμείο του ζητήθηκε να πληρώσει είσοδο για να θαυμάσει τα εκθέματα. Εκείνος με σθένος ψυχής και με πόνο καρδιάς αρνήθηκε να πληρώσει για κάτι που ήταν δικό του, για κάτι που ήταν της πατρίδας του, για κάτι που έπρεπε να είναι εκεί που γεννήθηκε στον Ναό της Αφαίας.
Δεν ξεχνάμε και δε ζητάμε αντίγραφα. Θέλουμε πίσω τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς όπου και αν βρίσκονται. Ο καιρός του ραγιαδισμού και της αποικιοκρατίας είναι περασμένος πια, για τα καλά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
Το παραπάνω άρθρο δεν θα μπορούσε να γραφτεί χωρίς τις πολύτιμες πληροφορίες από το ενδιαφέρον πορταλ www.aeginaportal.gr, ενώ το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθέι, έχει δημιουργήσει και "ανεβάσει" στο youtube o χρήστης dionisosb με τίτλο "Η κλοπή των γλυπτών της Αφαίας". Απολαύστε το:
http://visaltis.blogspot.com/2011/06/blog-post_913.html

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ


O οικονομικός διασυρμός της Ελλάδος έχει δώσει την αφορμή στους διάφορους καλοθελητές να εξαπολύσουν ένα πολυδιάστατο κύμα εξευτελισμού κατά της αξιοπρέπειας μας σαν έθνος. Οι ανόητες έως εγκληματικές ενέργειες ορισμένων έχουν καταδικάσει ένα περήφανο λαό στην δίνη των εξοντωτικών μέτρων της ΤΡΌΙΚΑΣ που επιδράμει πλέον κατά των συνελλήνων μας ανενόχλητη. Ο Ελληνισμός εκτός συνόρων δεν πρέπει να μείνει απαθής γιατί έφτασε η ώρα που πρέπει να λειτουργήσει σαν δεύτερος πνεύμονας της πατρίδος.

"Στα άδυτα της μυστικής λέσχης Bilderberg..." Μια έρευνα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αρχείο!


Από τις 6 Ιουνίου σας έχουμε προαναγγείλει ότι θα δώσουμε στην ευρύτερη δημοσιότητα, δηλαδή θα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο, και μόνον για λίγες ημέρες, την πρώτη μεγάλη αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα τον Μαϊο του 1996. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο γνωστό και έγκυρο διεθνούς κύρους, από τότε, ελληνικό περιοδικό STATUS και την υπογράφει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος. Μια έρευνα που αποτέλεσε σταθμό στην Ελληνική δημοσιογραφία και την βάση για όλα τα δημοσιογραφικά και συγγραφικά κείμενα που στην συνέχεια είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα από το 1996. 

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!


Γερμανία > Η χώρα της βρώμας

Κατσαρίδες σε αποφάγια, τουαλέτες με ακαθαρσίες, χειρουργικά εργαλεία που δεν έχουν απολυμανθεί όπως θα έπρεπε και έχουν κηλίδες αίματος, βρώμικα πληκτρολόγια, εσώρουχα που για μέρες δεν έχουν αλλάξει. Σε όποιον τομέα της ζωής και να ρίξει κανείς το μάτι του στη Γερμανία, οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι καλές, σύμφωνα με έρευνα που έγινε κατόπιν εντολής της Ένωσης Καταναλωτών. Έτσι μέσα σε ένα χρόνο ελέγχθηκαν 545.000 επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με την επεξεργασία τροφίμων.

Μεγάλη η σημασία της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια σκηνή

ΦIΛOΣ Kαναδός επιχειρηματίας, ελληνικής καταγωγής, έλεγε προχθές ότι το θέμα της Ελλάδας είναι κάθε μέρα σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα μέσα στα πρώτα δύο – τρία ειδησεογραφικά θέματα. Μάλιστα πολλές φορές παρουσιάζεται ως «το πρόβλημα» που αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία, όχι απλώς ως ένα περιφερειακό πρόβλημα. Ειδικά στα οικονομικά κανάλια η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ότι δεν θα υπάρξει ηρεμία στις παγκόσμιες αγορές αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ελέγξει το ελληνικό ζήτημα και σε συνέχεια να βάλει σε λειτουργία μόνιμους μηχανισμούς ρύθμισης των αγορών και προστασίας από πιέσεις προς το κοινό νόμισμα.

“Όταν ακούσετε να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος...Είναι γνωστό ότι όλοι αναγνωρίζουν τον γέροντα Παΐσιο ως έναν σύγχρονο Άγιο. Όλοι πλην των εχθρών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο βιβλίο “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924-1994). ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ καταγράφονται τα εξής λόγια του: “Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί ….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά.Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. 

νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας απο τον ...οίκο... Standard and Poor's το απόγευμα της Δευτέρας!!! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ!


Σπρώχνουν την Ελλάδα στο γκρεμό - Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

Μια μέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έδωσε ένα ακόμα χτύπημα στην Ελλάδα. Εκτιμά ότι θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση χρέους και προβλέπει χρηματοδοτικό κενό. Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard and Poor's το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά δύο βαθμίδες από "Β" σε "CCC" (Junk). Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μερική αναδιάρθρωση των χρεών της ή σε επιμηκυνση αποπληρωμής. Το νέο χτύπημα έρχεται μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα και μετά την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας φοροκαταιγίδας. Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πείθει ότι έχει πραγματικά σχέδιο αποτελεσματικό για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Στην ανακοίνωση της Standard and Poor's εκτιμά ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό από το 2012 και οποιαδήποτε συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη βοήθεια θα θεωρηθεί ως ντε φάκτο χρεοκοπία.
Επίσης αναφέρει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, καθώς υπάρχουν έντονες πολιτικές διαφωνίες.
ΥΠΟΙΚ: "Η έκθεση βασίζεται σε φημολογίες"
Η νέα "βαριά" υποβάθμιση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίοι σημείωσε ότι ο οίκος αξιολόγησης παραβλέπει την προσπάθεια της κυβέρνησης και τις διαβουλεύσεις των εταίρων μας για την παροχή νέας βοήθειας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου:
"Η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s γίνεται εν μέσω έντονων φημολογιών και δηλώσεων (στις οποίες και κάνει αναφορά) από εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ. Παραβλέπει τις έντονες διαβουλεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που επιτρέπει τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της χώρας μας και την κάλυψη των δανειακών της αναγκών τα επόμενα χρόνια.
Η απόφαση επίσης παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, καθώς και την βούληση όλων των Ελλήνων να σχεδιάζουμε το μέλλον μας μέσα στην Ευρωζώνη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας".

Eυθεία απειλή της Ρωσίας για Αιγαίο λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας


Η πρώτη οξεία αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα, ήρθε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς, από την Μόσχα με μία σκληρή δήλωση με αφορμή την είσοδο του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενου από το Αιγαίο, όπου περιπολούσε τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να συμμετάσχει στις αμερικανο-ουκρανικές ασκήσεις Sea Breeze 2011. Στην δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει αναφορά στην "εγκατάσταση στο Αιγαίο αμερικανικών πλοίων τα οποία θα προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποιιεί ότι "Θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας", πρακτικά δηλαδή θα στοχοποιηθούν οι περιοχές δράσης των αμερικναικών πλοίων ήτοι η ... Ελλάδα!

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δώσει κατ'αρχήν την συγκατάθεσή της για συμμετοχή της χώρας μας στην αντιπυραυλική ασπίδα και αυτό πέραν όλων των άλλων που έχουν "παγώσει" τις ελληνορωσικές σχέσεις, έχει δημιουργήσει την οργή της Μόσχας. Η δήλωση είναι η πιο σκληρή που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τότε που διαλύθηκε η Σοβετική Ένωση από την πλευρά της Ρωσίας. Ας την δούμε ολόκληρη:
"Το USS Monterey είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και έχει αποσταλεί στα ευρωπαϊκά ύδατα για τη σταδιακή προσαρμογή και εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλάδου της παγκόσμιας αντιπυραυλικής ασπίδας. Το πρώτο στάδιο αυτού του προγράμματος προβλέπει την εγκατάσταση στην Αδριατική, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα στολίσκου αμερικανικών πλοίων, που καλούνται να διασφαλίσουν την άμυνα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, από υποθετικές πυραυλικές απειλές. Κατά την επίσημη αμερικανική εκδοχή, τα πλοία αυτά θα μπορούν επίσης να προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, για παράδειγμα, εφ’ όσον οξύνεται η κατάσταση στην περιοχή. Τι είδους “όξυνση” εννοούσε η αμερικανική διοίκηση, αποφασίζοντας να μετακινήσει από τη Μεσόγειο ανατολικότερα, το βασικό επιθετικό πλοίο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή;".
Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναρωτιέται επίσης εάν πρόκειται για «συνηθισμένη επίσκεψη σ’ αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, τότε γιατί επιλέχθηκε πλοίο με αυτόν τον εξοπλισμό» και τί ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει σε ασκήσεις με διακηρυγμένο στόχο μια «αντιπειρατική επιχείρηση κατά τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ».
Στο ανακοινωθέν σημειώνεται επίσης, ότι «η ρωσική πλευρά επανειλημμένως υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσουμε χωρίς την προσοχή μας την εμφάνιση σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας στοιχείων της στρατηγικής υποδομής των ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας. Οι ανησυχίες μας αγνοούνται όπως και πριν και υπό την προκάλυψη των συνομιλιών για συνεργασία στον τομέα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη εξελίσσεται η διαμόρφωση εκείνου ακριβώς του αντιπυραυλικού συνδυασμού, για τις επικίνδυνες συνέπειες του οποίου επανειλημμένως προειδοποιούσαμε τους Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς μας εταίρους. Μάλιστα γίνεται αυτό επιδεικτικά, σαν να υποδεικνύεται στη Ρωσία ότι ουδείς σκοπεύει να υπολογίσει τη γνώμη μας».
Κατά το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι εξελίξεις αυτές δεν διευκολύνουν τον κοινό προσδιορισμό της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής της μελλοντικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, όπως συμφωνήθηκε στη Λισαβόνα και στις συναντήσεις κορυφής μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ-Ρωσίας.
Το γεγονός ότι στο αρχικό ακόμη στάδιο εμφανίζονται «παρόμοιες εκπλήξεις» μαρτυρούν, κατά τη ρωσική πλευρά, ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό πρόγραμμα δημιουργεί «υψηλού βαθμού στρατηγική αβεβαιότητα» και καθιστά αναπόφευκτο το ερώτημα «σε ποιο βαθμό είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στις προφορικές διαβεβαιώσεις για μη στόχευσή του εναντίον της Ρωσίας».
Το σημαίνουν όλα αυτά: Η νυν κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, είναι σαφές ότι στρατηγικά έχει "γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία" και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της. Από την διάρρηξη της αμυντικής συνεργασίας μέχρι την έγκριση της αντιπυραυλικής ασπίδας και το "σπρώξιμο" της Ρωσίας στην αγκαλιά της Άγκυρας. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον αυτές οι πληγές μπορούν να επουλωθούν σύντομα από τα νέα κυβερνητικά σχήματα που θα έρθουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.
defencenet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...