Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σέρβος Πρόεδρος: Το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία είναι μια πραγματικότητα


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, είναι μια πολιτική πραγματικότητα και η Σερβία πρέπει να είναι έτοιμη σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα προκύψει στην επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου. «Είμαι κατά της δημιουργίας των μεγάλων εθνικών κρατών στα Βαλκάνια, γιατί αυτό θα δημιουργήσει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά η Σερβία έχει τη λύση, αν κάποιος στη διεθνή κοινότητα εξακολουθεί να πιστεύει στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο Τάντιτς στα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Σερβία πρέπει να βρει τρόπους τους οποίους οφείλουν οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις να υποστηρίξουν για μια μόνιμη λύση ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, η Σερβία στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει πολιτικά μυστικά και θέλει να λύσει το πρόβλημα αυτό πριν από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ina-online

ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ

Το μυστικό σχέδιο Μέρκελ για τη χρεοκοπία!


Πανικό στο Παρίσι και αναταραχή στους υψηλούς πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας προκαλεί η πληροφόρηση από το Βερολίνο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μέρκελ ανέθεσε στην Bundesbank και την Ένωση Γερμανικών Τραπεζών να διενεργήσουν τεστ αντοχής του γερμανικού τραπεζικού συστήματος και της κυβέρνησης σε όλα τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από την κεντρική και τις εμπορικές τράπεζες να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή, που θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα ειδική μελέτη όλων των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, περιλαμβανομένων των σεναρίων για άμεσο και βαθύ «κούρεμα» πιστωτών.
Αυτό το ιδιότυπο «τεστ αντοχής» διεξάγεται με αφορμή τη διαμάχη Βερολίνου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ελληνικό πρόβλημα. Η γερμανική πλευρά επιμένει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους, εφόσον διαπιστώνεται ότι τα προγράμματα διάσωσης δεν εφαρμόζονται και το γερμανικό πολιτικό σύστημα αρνείται να χορηγήσει «λευκή επιταγή» χρηματοδότησης της Αθήνας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξει η όρεξη και των άλλων κυβερνήσεων της υπερχρεωμένης περιφέρειας για επιβράδυνση των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας.
Από την άλλη πλευρά, ο αποχωρών πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ έχει πέσει σε δυσμένεια στο Βερολίνο, καθώς θεωρείται ότι με τις σκληρές θέσεις που παίρνει εναντίον οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στην πραγματικότητα προστατεύει τα συμφέροντα των εξαιρετικά εκτεθειμένων στο ελληνικό χρέος γαλλικών τραπεζών και ως εκ τούτου τείνει να υπερτονίζει τους κινδύνους για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Ο Τρισέ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών και δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο της δημοσιότητας, μετά τη δημόσια διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο Ιταλός διάδοχός του, Μάριο Ντράγκι, που χαίρει μεγαλύτερες εκτίμησης στο Βερολίνο, έχει αρχίσει να υποκαθιστά ήδη τον Τρισέ στην έκφραση των δημόσιων θέσεων της ΕΚΤ. Το Βερολίνο, εξάλλου, δεν έχει συγχωρήσει στον Τρισέ ότι προχώρησε σε μεγάλης αξίας αγορές ελληνικών ομολόγων από τον περασμένο Μάιο, παρά τη διαφωνία της Bundesbank, και υπάρχει η υποψία ότι αυτές έγιναν κυρίως από γαλλικές τράπεζες, οι οποίες διευκολύνθηκαν στο «ξεφόρτωμα» ελληνικού κινδύνου από τα χαρτοφυλάκιά τους.
Τα πρώτα συμπεράσματα της ειδικές έρευνας, που δεν έχει ολοκληρωθεί, ανακοινώθηκαν από το νέο διοικητή της Bundesbank την Κυριακή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”. Ο Γιενς Βάιντμαν, τραπεζίτης που θεωρείται ότι έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της Μέρκελ και διορίσθηκε πρόσφατα στη θέση του Άξελ Βέμπερ, παρ’ ολίγον διαδόχου του Τρισέ στην ΕΚΤ, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις επίσημες θέσεις της ΕΚΤ κατά της ελληνικής χρεοκοπίας, παρουσιάζοντας τις νέες θέσεις που υιοθετεί όχι μόνο η BuBa, αλλά και η κυβέρνηση του Βερολίνου:
- Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ δεν πρόκειται να συνεχισθεί, τόνισε ο Βάιντμαν, και ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει η Ελλάδα πρόσθετες χρηματοδοτήσεις είναι να εφαρμόσει με απόλυτη συνέπεια το πρόγραμμα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.
- «Αν οι δεσμεύσεις αυτές δεν τηρηθούν, ακυρώνεται η βάση για την παροχή πρόσθετων χρηματοδοτήσεων. Οι αποφάσεις εναπόκεινται στην Ελλάδα και σίγουρα η χώρα (σ.σ.: αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της) θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των δραματικών οικονομικών συνεπειών μιας χρεοκοπίας», τόνισε ο Βάιντμαν. «Δεν πιστεύω ότι αυτό θα ήταν συνετό και σίγουρα θα έβαζε τους εταίρους της Ελλάδας σε μια δύσκολη κατάσταση. Αλλά το ευρώ ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα παρέμενε σταθερό», επισήμανε ο πρόεδρος της BuBa, διαψεύδοντας την κινδυνολογική αντιμετώπιση της ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας από τον Τρισέ και την ομάδα του στην ΕΚΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι νέες θέσεις του Βερολίνου έχουν προκαλέσει πανικό στο Παρίσι, ιδιαίτερα μετά την προειδοποίηση για υποβάθμιση των τριών κορυφαίων γαλλικών τραπεζών από την Moody’s, λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν συνάντησε εκτάκτως στις αρχές της εβδομάδας τον Βέλγο προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ενώ χθες ο πρόεδρος Σαρκοζί έκανε μια δήλωση σχεδόν σε δραματικούς τόνους, ζητώντας συνεννόηση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.
Το γαλλογερμανικό «ματς» θα κριθεί στη σημερινή συνάντηση Σαρκοζί – Μέρκελ, όπου οι πληροφορίες του “S10” αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα προσέλθει με πολύ σκληρές θέσεις, οι οποίες δύσκολα θα συμβιβασθούν με τις γαλλικές προτάσεις για συνέχιση επ’ αόριστον της στήριξης της Ελλάδας:
- Η Μέρκελ θα τονίσει ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, για να αποφευχθεί «ελληνικό ατύχημα» μέσα στον Ιούλιο, θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το Βερολίνο στην Ελλάδα. Αν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη συζήτηση για την εκταμίευση της έκτης δόσης τον Σεπτέμβριο δεν έχουν λυθεί τα πολιτικά προβλήματα στην Ελλάδα και δεν έχει συμφωνηθεί ο τρόπος συμμετοχής των τραπεζών στο νέο χρηματοδοτικό «πακέτο» για την τριετία μέχρι και το 2014, η Γερμανία θα πει τον Σεπτέμβριο το μεγάλο «όχι» στη συνέχιση εκταμίευσης των δόσεων του δανείου, αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση να διαχειρισθεί τη χρεοκοπία της.
- Μέχρι τότε το Βερολίνο θα έχει επεξεργασθεί πλήρες σχέδιο κάλυψης των αναγκών πρόσθετων κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών, αλλά και σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων της ΕΚΤ, που θα υποστεί ζημιές από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το γερμανικό πολιτικό σύστημα θα δεχθεί ευκολότερα την παροχή στήριξης στις τράπεζες, από τη συνέχιση της δανειακής στήριξης της Ελλάδας, εκτιμούν στο Βερολίνο. Και μετά το «πάθημα» των Ελλήνων θα έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια να επιβάλει τους όρους του στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις του Δουβλίνου και της Λισαβόνας θελήσουν να αποκλίνουν από τις δεσμεύσεις των δικών τους μνημονίων. Άγνωστο είναι πώς σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή τη νέα γραμμή των Γερμανών ο Σαρκοζί, σίγουρα όμως έρχεται σε δεινή θέση, καθώς το Παρίσι έχει πολύ μικρότερα περιθώρια αντοχής για να ενισχύσει τις δικές του τράπεζες και να καλύψει το δικό του μερίδιο στο κόστος ενίσχυσης της ΕΚΤ.
Την αλλαγή γραμμής των Γερμανών ουσιαστικά περιέγραψε χθες σε δηλώσεις του και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει ένας διακανονισμός, ώστε η Ελλάδα να φθάσει μέχρι το φθινόπωρο και μετά θα υπάρξει ένας άλλος γύρος συνομιλιών». Η Ελλάδα μπορεί να λάβει βραχυπρόθεσμη βοήθεια, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της μέχρι το φθινόπωρο, πριν από τη διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών για μακροπρόθεσμο δανεισμό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν. Ούτε η Γερμανική κυβέρνηση ούτε το ΔΝΤ πρόκειται να εγκρίνουν νέες χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα, εκτός αν η Αθήνα συμφωνήσει στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δήλωναν ανώτεροι αξιωματούχοι του Βερολίνου στους “Financial Times”.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο χθες για «κακοφωνία» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για «αμήχανο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το πρόβλημα». Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό συζήτησε σε χθεσινή τηλεφωνική του συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ. Σε μια αποστροφή του λόγου του που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, έκανε λόγο για επικείμενη συνολική διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος με τη σύναψη ενός νέου δανείου, το οποίο χαρακτήρισε δάνειο-«μαμούθ».
Το ερώτημα κατόπιν τούτων είναι σε ποιο βαθμό η αλλαγή στάσης των Γερμανών είναι πραγματική και σε ποιο βαθμό μπορεί να αποτελεί άλλη μια «μπλόφα», με στόχο να αυξηθεί η πίεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με τη διατύπωση μιας πιο αξιόπιστης απειλής άμεσης χρεοκοπίας της χώρας, ώστε να σταματήσει αυτό που οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ως «κακοφωνία» των Ελλήνων πολιτικών και να γίνουν δεκτοί από τη Βουλή οι σκληροί όροι για το νέο «πακέτο». Ένα άλλο ερώτημα είναι αν αυτό που ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως «συνολική διευθέτηση» θα είναι άλλο ένα μεγάλο «πακέτο» δανείων, για το οποίο γίνεται ως τώρα συζήτηση, ή αν θα υπάρξει, κατόπιν πίεσης της Γερμανίας, και κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Πολιτική αποσταθεροποίηση και Βατοπαίδι


Από τον Σπύρο Μπαζίνα - Από τότε που ξέσπασε το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, είχα προσπαθήσει (στην αρχή «ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω») να αναδείξω κυρίως την διεθνή πλευρά του. Το θέμα δεν ήταν ποτέ κυρίως νομικό (ποινικό η αστικό), και ποτέ κυρίως εσωτερικό. Ήδη τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα που ενισχύουν αυτήν την άποψη …Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα «Επίκαιρα» της 16ης Ιουνίου και την αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα Real.gr της 17ης Ιουνίου (http://www.real.gr), απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται σε πληροφορίες από την Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών για το σχέδιο «Πυθία», που σκοπό είχε «την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».


Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, το σχέδιο «Πυθία» περιλάμβανε επιχείρηση δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας με την υπόθεση Βατοπαιδίου, οικονομική αποσταθεροποίηση με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κοινωνική αποσταθεροποίηση με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής και δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική.
Αν αυτές οι πληροφορίες ήταν ακριβείς η αν επηρέασαν την λήψη αποφάσεων από την τότε Κυβέρνηση η την τότε Αντιπολίτευση δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Πλήρη απόδειξη για τέτοια θέματα δεν θα έχουμε ποτέ όσο κι αν είμαστε σίγουροι. Αλλά και δεν χρειαζόμαστε πλήρη απόδειξη γιατί, αντί να κάνουμε συνομωσιολογία και δίκη αναπόδεικτων προθέσεων, μπορούμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και να αποφασίσουμε περί του τι δέον γενέσθαι από τούδε και στο εξής.
Γνωρίζουμε λοιπόν ότι και η ελληνική και προφανώς και οι ξένες κυβερνήσεις ήταν ενήμερες για τα παραπάνω σχέδια και την κατάσταση της Ελλάδος. Όπως γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την αποσταθεροποίηση της χώρας για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 εν γνώσει τουλάχιστον της πιθανότητας ότι αυτή μπορεί να είχε σχεδιαστεί στο εξωτερικό (η ενεργειακή πολιτική της χώρας πάντως άλλαξε).
Κάτι που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι γνωρίζουμε πλέον ότι ο νυν Πρωθυπουργός έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ήδη πριν εκλεγεί, ενώ δήλωνε ότι «λεφτά υπάρχουν», και μετά την εκλογή του απέφυγε να δανειστεί όσο μπορούσε, ενώ γύριζε στον κόσμο λέγοντας ότι τα ταμεία μας είναι άδεια, τα βιβλία μας πλαστά και ο λαός μας διεφθαρμένος, τουλάχιστον μέχρι να υπαχθούμε στο μνημόνιο (μετά γίναμε καλοί πάλι).
Γνωρίζουμε επίσης ότι το μνημόνιο έγινε για να σώσει τις τράπεζες και όχι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (βλ. για παράδειγμα δήλωση του πρώην Γερμανού Καγκελάριου Χέλμουτ Σμίτ) και σε κάθε περίπτωση οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, αφού αφαιρει κεφάλαια από την οικονομία, μειώνει το ΑΕΠ και αυξάνει το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Όπως γνωρίζουμε ότι η μνημονιακή πολιτική δεν έχει ποτέ εγκριθεί από τον λαό, ενώ γίνεται προσπάθεια να «εγκριθεί» από τα κόμματα χωρίς εκλογές, και η συνταγματικότητα του είναι αμφίβολη, ενώ το ΣτΕ καθυστερεί την εκδίκαση της προσφυγής του ΔΣΑ, του ΤΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.
Τι δέον γενέσθαι; Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε μια εκτροπή από την δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα και να βγούμε από το παρόν αδιέξοδο με άμεσες εκλογές (η αναβολή των εκλογών είναι περαιτέρω εκτροπή που θυμίζει αποστασία). Ο λαός μόνο μπορεί να αποφασίσει ποιο η ποια κόμματα θα τον κυβερνήσουν και ποια πολιτική κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Με βάση το γεγονός ότι το μνημόνιο μας οδηγεί στην καταστροφή και σε κάθε περίπτωση δεν το εγκρίνει ο λαός, πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό. Πως; Παρουσιάζοντας στους δανειστές μας ένα δικό μας έντιμο και ρεαλιστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και λέγοντας «η το δεχόσαστε η δεν πληρώνουμε φράγκο». Για να το δεχτούν, το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουμε στην παραγωγή πλεονασμάτων και να αποπληρώσουμε όσο περισσότερο από το χρέος μπορούμε. Δηλαδή το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις (συμπεριλαμβανομένης της πώλησης δημοσίων επιχειρήσεων στους εργαζόμενους αλλά και την μετοχοποίηση ασφαλιστικών η άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων), περικοπές δαπανών αλλά και αναπτυξιακές επενδύσεις, λελογισμένους και δίκαιους φόρους, πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και ελάφρυνση των όρων των δανείων (άφεση μέρους του χρέους, μείωση των επιτοκίων και παράταση του χρόνου αποπληρωμής).
Σε όλο τον κόσμο μια τέτοια αναδιάρθρωση είναι η μόνη μέθοδος όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει όλα τα χρέη του αλλά μπορεί και πρέπει να σωθεί. Και είναι η μόνη μέθοδος που εξυπηρετεί τα θεμιτά συμφέροντα και του οφειλέτη και των δανειστών. Όποια άλλη μέθοδος βλάπτει και τους δυο και οφείλεται είτε σε διαφωνία είτε σε σύγχυση είτε στην αθέμιτη βέβαια επιδίωξη των δανειστών, όχι να πάρουν τα λεφτά τους, αλλά να πάρουν αίμα, να ενεργήσουν ως έμποροι της Βενετίας η Έμποροι των Εθνών, εξυπηρετώντας αθέμιτα πολιτικά συμφέροντα (να καθυποτάξουν δηλαδή τον ελληνικό λαό). Αυτό ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το επιτρέψει. Και πρέπει να βρει την δύναμη του μέσα από την ιστορία και την πνευματική του παράδοση, την κοινοτική και κοινοβιακή παράδοση της Ορθοδοξίας, δείχνοντας αλληλεγγύη στους ασθενέστερους, ώστε να μπορέσει να πει στους δανειστές του «αν δεν δεχτείτε το σχέδιο αναδιάρθρωσης, κηρύσσουμε πτώχευση και δεν πληρώνουμε φράγκο, θα ζήσουμε εν ανάγκη με ακρίδες και μέλι άγριο στα βουνά όπως οι πατέρες μας»!
Για αυτό είναι απαραίτητο ο δρόμος του λαού προς τα βουνά και τα μοναστήρια (τα κάστρα αυτά της λευτεριάς μας) να μείνει ανοικτός ώστε να έχει ο λαός δρόμο υποχώρησης και ανασύνταξης. Αλλά και η περιουσία της Εκκλησίας και των Μοναστηριών πρέπει να προστατευτεί από την επιχειρούμενη απαλλοτρίωση από το Δημόσιο στα πλαίσια της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής ώστε να έχει η Μάννα Εκκλησία να θρέψει τα παιδιά της. Η τελευταία γραμμή αμύνης του λαού ήταν πάντα η Εκκλησία και τα Μοναστήρια, και ήδη αυτή η γραμμή βάλλεται. Καιρός να ξυπνήσουμε και να την υπερασπίσουμε, και με αυτή την λευτεριά μας που κερδήθηκε με μαρτύρων και ηρώων αίμα. Νυν υπέρ πάντων αγών. Η ταν η επί τας.
vatopaidi

Κουκουλοφόροι μιλούσαν σπαστά Ελληνικά!!!

Κουκουλοφόροι μιλούσαν σπαστά Ελληνικά!!!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ
http://wp.me/pYyB8-nF

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΖΥΜΩΣΗΣ ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΖΥΜΩΣΗΣ ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

Αλλά... δεν θέλουμε επ' ουδενί να συνδέσουμε την ιστορία του "Στόχου", δίπλα από κατασαρόλες και πλαστικές σημαίες. Θα προτιμούσαμε να συνδεθεί πλάϊ σε G3, FN, LEOPARD και τις Πολεμικές Σημαίες Ξηράς με τον Αη - Γιώργη!

WWW.STOXOS.GR

Αλβανοί “γάζωσαν” ομοεθνείς τους στην Καλλιθέα – Ινδοί βίασαν και λήστεψαν Γερμανίδα ξεναγό στο Ρέθυμνο

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουνίου 16, 2011

Εκατοντάδες οι εγκληματικές πράξεις των αλλοδαπών καθημερινά. Οι φόνοι, οι βιασμοί και οι ληστείες έχουν γίνει συνήθη φαινόμενα στην Ελλάδα του μνημονίου και του πολυ-πολιτισμού. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι χιλιάδες κακοποιοί και εγκληματίες που έχουν διαλύσει στην κυριολεξία την κοινωνία μας κυκλοφορούν ελεύθεροι, χάρη στην κρατική ανοχή και τις… ευεργετικές διατάξεις Καστανίδη. Σας μεταφέρουμε δύο από τα δεκάδες περιστατικά του χθεσινού αστυνομικού δελτίου.

Αθήνα:

Δύο Αλβανοί γάζωσαν με σφαίρες δύο άλλους συμπατριώτες τους σε ταβέρνα στην Καλλιθέα. Το φονικό έγινε στις 14:00 και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τέσσερις άνδρες συνέτρωγαν όταν οι δύο από αυτούς σηκώθηκαν και άρχισαν να πυροβολούν τους άλλους δύο, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες των δραστών.

Ρέθυμνο:

30χρονη Γερμανίδα ξεναγός ενώ έκανε τζόκιν σε παραλία της περιοχής, δέχθηκε επίθεση από δύο Ινδούς, που την οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο παρακείμενο κτίριο όπου την έδεσαν πισθάγκωνα και την βίασαν. Λίγο αργότερα την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τους το κινητό της τηλέφωνο και 30 ευρώ που είχε μαζί του το θύμα. Δύο από τα άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία λίγο αργότερα αναγνωρίστηκαν από την Γερμανίδα ως οι βασανιστές της και βιαστές της.

Όσα από αυτά τα αποβράσματα συλλαμβάνονται οδηγούνται – στην πιο ακραία περίπτωση – σε κάποια φυλακή, όπου την “αράζουν” για μερικά χρόνια και σιτίζονται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Αν και συνήθως οι δικαστικές αρχές τους αφήνουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, για να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προειδοποίηση σε ΠΓΔΜ για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου


Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, κάλεσε την ΠΓΔΜ να απέχει από προκλητικές προς την Ελλάδα ενέργειες, με αφορμή την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. «Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση», ανέφερε ο κ. Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.
«Είναι απλή λογική. Αναμένω από την κυβέρνηση στα Σκόπια να αποφεύγει ενέργειες τις οποίες η άλλη πλευρά θεωρεί ως πρόκληση », πρόσθεσε ο κ. Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να τοποθετήσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων.
«Ελπίζω ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα των πολιτικών στα Σκόπια να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας. Ελπίζω ότι και οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα βιώσουν το θέμα αυτό με συναισθηματισμό και θα επικεντρωθούν στις δυνατότητες υπέρβασης της εκκρεμότητας αυτής», σημείωσε ακόμη ο κ. Φούλε.
Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ αποκαλούν άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή», ξεκίνησαν προχθές και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες.
Ο κ. Φούλε, στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ, πρόσθεσε όμως ότι από τη στιγμή που θα σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση στη χώρα και οι Βρυξέλλες διαπιστώσουν ότι επιταχύνεται ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να είναι σε θέση να επαναλάβει τη σύσταση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ.
«Εάν όμως αντιληφθούμε ότι αντί να υπάρξει πρόοδος υπάρχει οπισθοδρόμηση, αντί η χώρα να πάει μπροστά, πηγαίνει πίσω, τότε πιθανόν θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη σύσταση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο κ. Φούλε.
Σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ που θα προκύψει από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου, ο κ. Φούλε σημείωσε ότι η ΕΕ αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό.

nooz

Τουρκία: Κινήσεις πανικού από τις εξελίξεις στο Κουρδικό


Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους, με σκοπό να ανασχέσουν το προσφυγικό κύμα λόγω της βίαιας καταστολής από το καθεστώς του Μποασάρ Αλ Άσαντ!Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεδομένου ότι τόσο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα προέρχεται από μια έγκυρη εφημερίδα όπως η «Χουριέτ», όσο και λόγω του ότι το υπογράφει μέλος του «βαρέος πυροβολικού» της τουρκικής δημοσιογραφίας, ο γνωστός στην Ελλάδα Μεχμέτ Αλί Μπιράντ!

Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι η Τουρκία φοβάται ένα εφιαλτικό γι’ αυτήν σενάριο: Την επέκταση των συγκρούσεων στο Χαλέπι και τη Δαμασκό με την παράλληλη κινητοποίηση του συνόλου των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάπνιξη μιας επανάστασης που θα έχει πάρει τη μορφή σύγκρουσης ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Αλαουίτες.


Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να προβλέπουν οι Τούρκοι μαζική ροή προσφύγων προς την Τουρκία. Αξιωματούχος, δήλωσε στον συγγραφέα αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος και αποκαλυπτικού άρθρου, ότι η Τουρκία εάν η ροή ξεπεράσει τις δυνατότητές της να διαχειριστεί την κατάσταση, τότε θα πρέπει είτε να κλείσει τα σύνορά της, είτε να προβεί στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα σε συριακό έδαφος. Οι επαφές των αρμοδίων εν όψει αυτού του ενδεχομένου πυκνώνουν, ενώ υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύει ο Μπιράντ και την πρόσκληση των πρεσβευτών της Τουρκίας στις χώρες της Μέσης Ανατολής να μαζευτούν στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις – συνεννοήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ρεπορτάζ – ανάλυση έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες αναφορές. Αρχικά, ξεκαθαρίζεται ότι για το θέμα έχει γράψει σε ανύποπτο χρόνο ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ (εφημερίδα The Independent), προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Τώρα φαίνεται να δικαιώνεται. Επίσης, ότι οι Σύροι έχουν αρχίσει να στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, όπως άλλωστε είχε γράψει σε πρόσφατη ανάρτησή του και το «defence-point.gr».
Οι αγκαλιές και οι μεγαλοστομίες περί αδερφικής σχέσης ανήκουν ήδη στο παρελθόν και το καθεστώς του ανεκδιήγητου Μπασάρ Αλ Άσαντ (που έσπευσε να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ και να στηρίξει τα κατεχόμενα στην Κύπρο) φοβάται ότι τα όπλα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προέρχονται από την Τουρκία. Πρόκειται για μια σοβαρότατη καταγγελία, αφού, όπως υποστηρίζει ο Μπιράντ, η συγκεκριμένη οργάνωση είναι για το συριακό καθεστώς ότι το PKK για την Τουρκία.
Το ρεπορτάζ του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ολοκληρώνεται με μια έκκληση να είναι η Τουρκία προετοιμασμένη, διότι «όπου υπάρχει εσωτερική σύγκρουση, παρεμβαίνουν οι ξένοι» (Συρία, Λιβύη, Αίγυπτος, Τυνησία, Μπαχρέιν). Αναφέρει μάλιστα την τουρκική παρέμβαση στην Αίγυπτο και τη Λιβύη. Πρόκειται για μια συγκεκαλυμμένη αλλά σαφή προειδοποίηση για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που οι ταραχές με το κουρδικό στοιχείο εξαπλωθούν και στην Τουρκία. Γι’ αυτό εξάλλου ζητά την άμεση τακτοποίηση του προβλήματος με τους Κούρδους…
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε ενδιαφέρον να καταγράψουμε την αντίδραση των Τούρκων, οι οποίοι μέσω του πρωθυπουργού τους κάνουν μαθήματα… δημοκρατίας στον Άσαντ. Αν και η πιθανότερη ερμηνεία της στάσης του Ερντογάν, είναι ότι το σενάριο – εφιάλτης που μόλις περιγράψαμε τον απασχολεί πολύ καιρό…
defence-point

Β. Παπανδρέου : «Να κυβερνήσεις με τα θεσμικά όργανα κι όχι με παρέες»


Του Κώστα Τζεβελέκου - Τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «στόχευσε» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.«Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ για τη χώρα κι όχι για το ΠΑΣΟΚ. Τα μέτρα που εφάρμοσες ήταν μόνο μειώσεις μισθών και συντάξεων», τόνισε η κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «να αναλάβει τις ευθύνες του» και να δεσμευτεί «ότι δεν θα συνεχίσει να κυβερνά με παρέες, αλλά μέσα από θεσμικά όργανα».
Ειδάλλως, προειδοποίησε, «ο ανασχηματισμός θα είναι πολύ σύντομος και θα συρθούμε σε πρόωρες εκλογές». Επίσης, έκανε λόγο για «απίθανη κοροϊδία των 18 μηνών του οικονομικού επιτελείου», το οποίο μάλιστα είχε τη στήριξη του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, η κ. Παπανδρέου έθεσε θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν καμία ενημέρωση για το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται και προσέθεσε «κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
newscode

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΔΕΣ;

Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Εφ. Μιλλέτ- Ελληνικής Θράκης, 9-6-2011
Αρθρογράφος Φεϊζουλλάχ Χασάκαγια
Oι ανοησίες περί ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨
Οι ισχυρισμοί περί ¨Μικρασιατικής Καταστροφής¨ και ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ αποτελούνε επιθετικά στοιχεία των Δυτικών και ειδικότερα των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους. Το ψέμα της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ αποτελεί μια διαφορετική έκφανση του μίσους και της έχθρας ενάντια στους Τούρκους, ένα αίσθημα που εντάθηκε μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την επανάσταση του Μοριά και τον πόλεμο σωτηρίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 επιταχύνθηκε και το 1994 αναγνωρίστηκε επίσημα.


Η γενοκτονία αποτελεί ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που μπορεί να εντοπιστεί με έρευνες ανεξάρτητων επιστημόνων και με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και όχι κάτι που θα γίνει αποδεχτό με τα ψέματα και τις συκοφαντίες από κάποιους λομπίστες, πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ας μην γελιούνται.
Το ψέμα της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨ που υπερασπίζονται με πάθος κάποιοι Έλληνες πολιτικοί και διεθνείς λομπίστες δεν έχει κανένα απολύτως ιστορικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα.
………………….
Τι περίεργο το γεγονός ότι οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες που διέπραξαν παλιότερα αλλά και στις μέρες μας γενοκτονίες, μέσω της προπαγάνδας προσπαθούνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο λέγοντας πως οι ίδιοι υπέστησαν γενοκτονία. Προσπαθούνε να υπερασπιστούνε τα ψέματα τους μέσω των νόμων που βγάζουν στα κοινοβούλια τους.
tourkikanea

Όλι Ρεν: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ! Μήπως θέλατε να πάτε Λουξεμβούργο κύριε πρωθυπουργέ;;


Η αποκάλυψη που ακολουθεί ταιριάζει με τις πληροφορίες μας ότι το δήθεν ταξίδι Παπανδρέου στις Βρυξέλλες γινόταν για την υποτιθέμενη συνάντηση Παπανδρέου – Μπαρόζο. Εμείς είχαμε την πληφορορία ότι η κατεύθυνση Παπανδρέου θα ήταν το …Λουξεμβούργο!!!Όσοι μας διαβάζετε, το πιάνετε το υπονοούμενο…Διαβάστε, ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να καταλάβετε σε τι ακριβώς γίνεστε συνεργοί:

Μας έφαγαν από χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για το σημαντικό ραντεβού στις Βρυξέλλες του Γιώργου Παπανδρέου με τον κύριο Μπαρόζο. Μάλιστα, έγραφαν οι καλοθελητές κονδυλοφόροι του τροϊκανού καθεστώτος πως ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει από την Ελλάδα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού…

Τόσο επείγον ήταν το ραντεβού… Ούτε κόψιμο να τον είχε πιάσει τον Γιώργο…!
Σήμερα, από νωρίς τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ (φυσικά και πάρα πολλών ιστολογίων που παρασύρθηκαν) έγραφαν πως το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλει προσπάθειες για να αναβάλει το προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού… Και το άφηναν το θέμα εκεί… Δηλαδή, μπορεί να φύγει, μπορεί να μην φύγει… Κάτι σαν το «μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά»…
Τέτοια σοβαρότητα στην ενημέρωση, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει ο απόλυτος εξευτελισμός των παπαγάλων που διαρρέουν οτιδήποτε τους πούνε…!!!
Και ξαφνικά, εμφανίζεται σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε, να κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα και σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το σημερινό ραντεβού του κυρίου Μπαρόζο με τον Γιώργο Παπανδρέου, η Πία Αρενκίλντε απάντησε σαφέστατα πως «ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο ραντεβού».
Έτσι, άλλο ένα ψέμα του Γιώργου Παπανδρέου βγήκε στο φως… Αυτό όμως δεν είναι παράξενο, αφού όλοι μας πλέον έχουμε κατανοήσει ότι ο άνθρωπος αυτός (για τον Γιώργο Παπανδρέου λέω) είναι ψεύτης. Μάλιστα, αμφισβητείται εάν έχει πει κατά τη διάρκεια τα πρωθυπουργίας του έστω και μία αλήθεια στους Έλληνες πολίτες!
Το ζητούμενο όμως δεν είναι το ότι είπε ψέματα. Το ζητούμενο είναι γιατί είπε το ψέμα… Μήπως ένιωθε άβολα στην Ελλάδα και ήθελε να αποφύγει τις «κακοτοπιές»; Μήπως το μυαλό του τώρα στριφογυρίζει στο πως θα φύγει και όχι στο πως θα μείνει; Μήπως αρχίζει να ανησυχεί πως η συνέχιση της παραμονής του στην Ελλάδα τον εκθέτει σε διάφορους κινδύνους (π.χ. αιφνίδιας σύλληψής του);
Αλλά, επειδή δεν θέλουμε να αδικούμε τον πρωθυπουργό, μπορεί ο άνθρωπος να κουράστηκε και να ήθελε να ξεκουραστεί… Μπορεί να θέλησε να κάνει μια βόλτα με εκείνο το παράξενο ιδιωτικό αεροπλάνο, στο οποίο επιβιβάζεται συχνότατα και τον παίρνει σε άλλους κόσμους, σε άλλα μέρη…
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, αλλά το να λέει ψέματα ακόμη και για ένα μονοήμερο ταξίδι, αποδεικνύει πως ο εγκέφαλός του λειτουργεί σε προεφηβική ηλικία ή πως δεν έχει αντίληψη της σοβαρότητας των λόγων και των έργων του…
Όπως και να έχει, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πως εκεί τον τοποθετήσαμε εμείς, οι Έλληνες…! Έχουμε έναν ψευτο-Γιώργο, που όταν θα πει την αλήθεια, τότε δεν θα τον πιστεύει κανείς…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...