Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΟΟΣΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση

Σκληρή κριτική στους οίκους αξιολόγησης ασκεί ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».
O αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν.
«Τελευταία οι οίκοι αξιολόγησης επιβεβαίωσαν ότι είναι πολύ "φιλοκυκλικοί". Παράγουν προφητείες που αυτοεκπληρώνονται», τονίζει ο αξιωματούχος του ΟΟΣΑ και κατηγορεί τους οίκους ότι επιδεινώνουν την κρίση.
«Δεν είναι αλήθεια ότι διαβιβάζουν πληροφορίες: εκφέρουν κρίσεις, επιφέροντας μια επιτάχυνση των τάσεων που ήδη υφίστανται. Είναι σαν να σπρώχνεις κάποιον που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Επιδεινώνουν την κρίση», υποστηρίζει ο Παντοάν.

Όσο καλύπτουν οι βουλευτές ο ένας τον άλλον, τα φαινόμενα βίας και προπηλακισμού δεν πρόκειται να κοπάσουν!


Επιστολή Δ.Παπαδημούλη στον Φ.Πετσάλνικο για τα αναδρομικά βουλευτών
Στο θέμα του αιτήματος βουλευτών για την καταβολή αναδρομικών επανέρχεται με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Ο κ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει ότι με παλαιότερη επιστολή του προς τον κ. Πετσάλνικο,ζητούσε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην ή και νυν βουλευτών που ζητούν αναδρομικά.

"Κλινικά νεκρές" οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Να διατηρήσουν “ζωντανή” μια ημιθανή διαδικασία “επίλυσης” θα επιχειρήσουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων ¨Ερογλου, συναντώμενοι στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου. Και οι τρεις άλλωστε έχουν σοβαρούς, αν και διαφορετικούς λόγους να το πράξουν.

Μέγας Κωνσταντίνος Πλεύρης η επιστροφή 1/3

Εισαγγελέας Σακκάς: Η Δικαιοσύνη είναι υπονομευμένη και δεν μπορεί να καταπολεμήσει την πολιτική διαφθορά. Να γίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης ένας Ντι Πι

Συνέντευξη του πρώην Εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά στην Χριστίνα Χαφουσίδου, αρχισυντάκτη της μηνιαίας εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ


Ερ. Κύριε εισαγγελέα, σε µια κρίσιµη στιγµή για τη Δικαιοσύνη και για την Πατρίδα, επιλέξατε την εθελουσία έξοδο από το Δικαστικό Σώµα. Ποίοι λόγοι σας ώθησαν σ' αυτή την επιλογή σας;
Απ. Πράγματι ήταν κρίσιμη η στιγμή και επέλεξα την έξοδο, προστατεύοντας το κύρος μου ως Εισαγγελικός Λειτουργός, την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπειά μου, έχοντας συνείδηση του ρόλου μου.

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ: γράμμα απ’ το θείο της Αμερικής

Έλληνας Πρωθυπουργός: Σιωνισμός και τελευταίος καλύτερος φίλος του ΔΝΤ
του Τζέιμς Πέτρας

Αποψη: Η ΕΕ ευθύνεται για το χάος, όχι οι οίκοι αξιολόγησης

Από τον Ούγκο Ντίξον*
Ο μόνος τον οποίο μπορεί να κατηγορήσει η Ευρώπη για το χάος που έχουν προκαλέσει οι οίκοι αξιολόγησης είναι ίδιος της ο εαυτός. Εξέχουσες προσωπικότητες της ΕΕ, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκφράστηκαν επικριτικά τη Δευτέρα για την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει την Πορτογαλία. Η Ευρώπη, όμως, έχει χάσει πολλές ευκαιρίες να εξουδετερώσει την ισχύ των διεθνών οίκων. Αντιθέτως, επέλεξε να την ενισχύσει. Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κρίση χρέους της Ελλάδας.

O Πειραιώς Σεραφείμ: Δαιμονική η θρησκεία του Ισλάμ και η Υπουργός Παιδείας την “αβαντάρει”

O Πειραιώς Σεραφείμ: Δαιμονική η θρησκεία του Ισλάμ και η Υπουργός Παιδείας την “αβαντάρει”

Πως ξεκληρίζεται ο Ελληνισμός…

Πως ξεκληρίζεται ο Ελληνισμός…

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ, ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ KEΡAYNOY ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ.

ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 - ΑΡ.Φ. 502

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ STOXOS@GMAIL.COM