Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτουν σενάρια αποσταθεροποίησης

Σενάρια αποσταθεροποίησης του εσωτερικού της Ελλάδας αποκαλύπτει απόσπασμα του δελτίου πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Στο έγγραφο, που δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα», προκύπτει διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με ξένες μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει αποσταθεροποίηση κατά τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008. 

Συμβούλιο της Ευρώπης για Αλβανία: «Ξέπλυμα παράνομου χρήματος, οργανωμένο έγκλημα, χρηματοδότηση τρομοκρατίας»

«Η δομή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται με το ξέπλυμα παράνομου χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, έχει συντάξει ειδική έκθεση για την Αλβανία και η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Η έκθεση αναφέρει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο από τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Η έκθεση συντάχθηκε, διότι η Αλβανία είναι μέλος του MONEYVAL», γράφει η αλβανική Gazeta Tema«Παρά το γεγονός ότι η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο κίνδυνος για τη χώρα παραμένει υψηλός.

Βουλγαρία: Οι εκπρόσωποι των Εβραίων συναντήθηκαν με τον Νετανιάχου

Αμέσως μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας της ισραηλινής κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της οργάνωσης των Εβραίων «Σαλόμ» καθηγητής Δρ Μαξίμ Μπενβενίστι, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού «American Joint” καθώς καιτο κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο της Βουλγαρίας, συναντήθηκαν στην αίθουσαVips του αεροδρομίου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Ο Μαξίμ Μπενβενίστι παρουσίασε την ιστορία, την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες της εβραϊκής κοινότητας στη Βουλγαρία. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η διάσωση των Εβραίων της Βουλγαρίας στην απέλαση τους στα στρατόπεδα θανάτου κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε!

Σκόπια: «Οι ‘Μακεδόνες’ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής»

Με τον τίτλο αυτόν, παρουσιάζει η σκοπιανή εφημερίδα το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές και θα αρχίσει: «Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’. Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο. 

"Κεραυνοί" από ΗΠΑ προς Ευρωπαίους για την ελληνική χρεοκοπία

"Κεραυνοί" από τις ΗΠΑ γιατί με την πολιτική τους σπρώχνουν την Ελλάδα στην χρεοκοπία, εξαπολύουν σήμερα οι New York Times. Κατηγορούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το μόνο που σκέπτονται είναι να εξασφαλιστούν οι τράπεζές τους την ώρα που η χρεοκοπία της Ελλάδας, υπό το βάρος χρέους μισού περίπου τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

"Εθνικά" τουρκικά όπλα

Η τουρκική στρατηγική για τις αμυντικές προμήθειες προβλέπει την προώθηση λύσεων για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ώστε αυτή αφενός να είναι ανταγωνιστική διεθνώς, αφετέρου να καλύπτει τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Οι επιδιώξεις της Άγκυρας, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι το 2023, είναι η Τουρκία να αυξήσει έτι περαιτέρω την περιφερειακή της ηγεμονία, χωρίς να εξαρτάται αμυντικά από το εξωτερικό, κατασκευάζοντας εθνικό άρμα, εθνικά πολεμικά πλοία, εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, εθνικούς δορυφόρους και εθνικά οπλικά συστήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών της δυνάμεων.

CERES: Ικανότητα δορυφορικής υποκλοπής σημάτων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατατέθηκε στις 5 Ιουλίου το σ/ν “Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης στη Διευθέτηση Συνεργασίας European Research Grouping Arrangement No 1 (ERG Νο 1) στο Μνημόνιο Κατανόησης ΕUROPA μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Fursvarets Materielverk (FMV) με εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σουηδίας, σχετικά με τις Προπαρασκευαστικές Μελέτες για τον καθορισμό και την υλοποίηση ενός Πολυεθνικού Διαστημικού Συστήματος SIGINT (CERES) για τη Συλλογή Στρατιωτικών Πληροφοριών από το Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα”. 

Τι θα πουλήσει η κυβέρνηση για 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011

Χθες δημοσιοποιήθηκε η μετάφραση του Αγγλικού Μνημονίου, που είχε δημοσιοποιηθεί από την Κομισιόν, μετά την έγκρισή του από το Eurogroup. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει ως στόχο να συλλέξει συνολικά 5 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011. Από αυτά τα 1,7 δισ. θα έχουν εισπραχθεί έως το Σεπτέμβριο και άλλα 3,3 δισ. στο δ’ τρίμηνο. Συνολικά όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η κυβέρνηση ψάχνει 15 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και συνολικά 50 δις. ευρώ μέχρι και το 2015, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλους χρέους.

Νέο θρίλερ με σκάφος που ξέφυγε και πάει για Γάζα

Θρίλερ στη θάλασσα της Κρήτης με τον απόπλου ενός σκάφους για την Γάζα. Συγκεκριμένα απέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου από το παλιό λιμάνι των Χανίων το σκάφος «Τζουλιάνο», το οποίο είναι ένα από τα σκάφη που συμμετέχουν στον στόλο για τη Γάζα. Το σκάφος με σημαία Σιέρρα Λεόνε πλέει προς τα ανατολικά της Κρήτης. Το «Τζουλιάνο» με 12 επιβάτες είχε αποπλεύσει αρχικά απο το Πέραμα. Λόγω της γνωστής απαγόρευσης απόπλου για τα σκάφη που έχουν προορισμό τη Γάζα, το «Τζουλιάνο» κατάπλευσε στα Κύθηρα.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ UCK ΠΟΥ EIXAN ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΑΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΩΛΟΦΑΡΑ!


Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ι.ΑΣ και της Ασφάλειας Νίκαιας όταν εισήλθαν στην γιάφκα της σπείρας τριών ληστών αλβανικής καταγωγής που είχαν ρημάξει περιοχές της Αθήνας, αντικρίζοντας σημαίες του UCK, της γνωστής Κοσσοβάρικης παραστρατιωτικής οργάνωσης, και μεγάλο πλήθος προκηρύξεων με ανθελληνικά συνθήματα. 
Υπήρχαν και πολλές φωτογραφίες καθώς και ηλεκτρονικό υλικό που παρουσίαζε τους ίδιους να καίνε ελληνικές σημαίες και να εξυβρίζουν και να απειλούν τους Έλληνες και την Ελλάδα!!!!

"Κόλλησαν στον τοίχο" βουλευτές - "Καταζητούνται" με νέες αφίσες τέσσερις βουλευτές της Αχαΐας που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Με τις λέξεις "καταζητείται" και το βεβαρημένο χαρακτηρισμό "δοσίλογος" τοιχοκολήθηκαν αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών της Αχαΐας. Οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -Κώστας Σπηλιόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου-, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ (Νίκος Νικολόπουλος - Μιχάλης Μπεκίρης) και του ΛΑΟΣ (Αλέκος Χρυσανθακόπουλος) κατηγορούνται γιατί οι μεν τέσσερις πρώτοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο και οι άλλοι για τον εφαρμοστικό νόμο.

Επιμένει στην αδιαλλαξία ο Ν. Γκρούεφσκι

Περισσότερη προσοχή στην εκκρεμότητα της ονομασίας ζήτησε από την ΕΕ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρούεφσκι. Κατά την ομιλία του στη διάσκεψη Βαλκανικών κρατών στην Κροατία υποστήριξε, πως η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, η οποία δεν θα θίξει τα ζητήματα ταυτότητας.

Αλβανία: Έβαλαν χειροβομβίδες και ΤΝΤ σε αυτοκίνητο με ελληνικούς αριθμούς

«Φόνο εκ προμελέτης» χαρακτήρισε η αλβανική αστυνομία την τοποθέτηση εκρηκτικών κάτω από αυτοκίνητο τύπου Opel Astraμε ελληνικούς αριθμούς κυκλοφορίας στο χωριό XarreΗ αστυνομία βρήκε πακέτο τυλιγμένο με λευκό πλαστικό στο πίσω ελαστικό του αυτοκινήτου στο αυτοκίνητο που είχε ελληνικές πινακίδες – ΥΗΙ 5178- και ήταν ιδιοκτησίας του Μάριου Χασάν, κατοίκου της XarreΤο πακέτο με τα εκρηκτικά εντοπίστηκε από την οικογένεια του 26χρονου όταν πήγαν να τον ξεπροβοδίσουν μέχρι το σημείο που ήταν σταθμευμένο το όχημα.

Η Αντιτρομοκρατική Β. Ελλάδος συνέλαβε Τούρκους πράκτορες με πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθησαν, στις (8-7-2011) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Ε.Ε.Β.Β.Ε.), δύο (2) άτομα τουρκικής υπηκοότητας, ένας 50χρονος και μία 42χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο (2) οικίες όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών Αρχών.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. 

Ο ΥΠΕΞ Οράμπι διαψεύδει ότι το Κάιρο δέχεται πιέσεις από μοναρχίες του Κόλπου να μην δικαστεί ο Μουμπάρακ και να μην αποκαταστήσει σχέσεις με το Ιράν.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου διέψευσε τις πληροφορίες ότι ασκούνται πιέσεις στο Κάιρο από χώρες του Αραβικού Κόλπου προκειμένου να εμποδιστεί η προσαγωγή σε δίκη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Μάθημα στρατηγικής σκέψης στην αναδιοργάνωση του Στρατού…


Μάθημα για την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η οποία υποτίθεται ότι πασχίζει να αναδιοργανώσει το στράτευμα, θα μπορούσε να αποτελέσει η λειτουργία του αμερικανικού Στρατού, στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού των δυνάμεών του. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, ο αμερικανικός Στρατός παρουσίασε το Σχέδιο Εκσυγχρονισμού 2012, που ουσιαστικά είναι εις βάθος επεξήγηση του πως οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα προχωρήσουν το Στρατό μπροστά στο να εξοπλιστεί ως δύναμη του 21ου αιώνα.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Επανήλθαν οι συνήθειες, οι καλές και οι κακές


Μετά από τα σχόλια σχετικά με τη μερική αποτυχία της συνάντησης στο Καζάν, τα διάφορα μέρη επανέλαβαν τις συνηθισμένες δραστηριότητές τους:

Τo ειδύλλιο Ελλάδας-Ισραήλ, το εβραϊκό λόμπι και η Standard and Ρoor΄s


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,
Οταν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσιζε το καλοκαίρι του 2010 να εκμεταλλευθεί την αντιπαράθεση Ισραήλ- Τουρκίας, με αφορμή τον πρώτο στολίσκο της Γάζας, είχε μεταξύ άλλων ως στόχο να αξιοποιήσει την επιρροή του εβραϊκού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες.Ο έλληνας πρωθυπουργόςεπένδυσε στην πίεση που θα μπορούσε να ασκήσει το λόμπι υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ εκτιμά ο Λίμπερμαν

Ο Ερντογάν δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ εκτιμά ο Λίμπερμαν

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Ο Παπανδρέου είδε το φως με το Ισραήλ

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Ο Παπανδρέου είδε το φως με το Ισραήλ

Ελλάδα, Κύπρος και Μέση Ανατολή

Ελλάδα, Κύπρος και Μέση Ανατολή

Διαπραγμάτευση από θέση αδυναμίας

Διαπραγμάτευση από θέση αδυναμίας

Η γαλανόλευκη κυματίζει στην κατεχόμενη Ελλάδα

Η γαλανόλευκη κυματίζει στην κατεχόμενη Ελλάδα

Η γαλανόλευκη κυματίζει στην κατεχόμενη Ελλάδα

Η γαλανόλευκη κυματίζει στην κατεχόμενη Ελλάδα

“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ UCK ΠΟΥ EIXAN ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΑΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΩΛΟΦΑΡΑ!

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥ UCK ΠΟΥ EIXAN ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΑΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΩΛΟΦΑΡΑ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...