Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Οι υπερβολικοί φόροι στέλνουν τα ελληνικά εργοστάσια στα Σκόπια


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ σημαντικός αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών από την βόρειο Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενα μεταφοράς των εταιρειών τους από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα, λόγω της υπερβολικής φορολόγησης που επιβλήθηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση. Αν και μέχρι στιγμής δεν υλοποιηθεί καμία νέα μεταφορά επιχείρησης από την Μακεδονία στην ΠΓΔΜ Έλληνες επιχειρηματίες έχουν ήδη επισκεφτεί στα Σκόπια τη σχετική κρατική υπηρεσία για να ενημερωθούν για τις συνθήκες και τις δυνατότητες μεταφοράς των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων στην ΠΓΔΜ.

Ιράν: Πρόταση στην Τουρκία για συμμαχία κατά ΗΠΑ – Ισραήλ!


Ο Ιρανός πρωθυπουργός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ φέρεται να έχει ζητήσει από τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου οι δύο χώρες να δημιουργήσουν ένα κοινό συμμαχικό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και ειδικότερα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Συρία και στην Βόρεια Αφρική. Ο Αχμαντινετζάντ σημείωσε πως η Ουάσιγκτον το μόνο που επιδιώκει είναι να ικανοποιήσει τα στενά της οικονομικά συμφέροντα καθώς και αυτά του Ισραήλ, σε βάρος όλων των υπολοίπων χωρών της περιοχής.

ΦΛΩΡΙΝΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Κύπρος: Πλωτά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 300 MW

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «defence -point.gr» (αναγκαζόμαστε να το διευκρινίσουμε καθότι αναμένεται για μία ακόμη φορά υφαρπαγή της είδησης και δημοσίευσή της σε μεταγενέστερο χρόνο προς ικανοποίηση των συμπλεγμάτων ορισμένων, αλλά και με πειραγμένο το «ρολόι» ώστε να φαίνεται ότι αντιγράψανε άλλοι και όχι οι ανήθικοι κατ’ εξακολούθηση δράστες…) η Κυπριακή Δημοκρατία και συγκεκριμένα η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ετοιμάζεται να προκηρύξει σε λίγες ώρες Διεθνή Διαγωνισμό για την κάλυψη της επείγουσας ανάγκης για την τροφοδοσία της νήσου με ηλεκτρικό ρεύμα.
Όπως πληροφορηθήκαμε, παγκοσμίως διατίθενται περιορισμένες επιλογές για αυτό το επίπεδο ισχύος που απαιτείται.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν ρωσικές σχεδιάσεις που αποδίδουν 70 MW χρησιμοποιώντας πυρηνική ενέργεια και γερμανικές που αποδίδουν 220 MW.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το Αμερικανικό Ναυτικό διαθέτει πλωτά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απόδοσης 100 MW, ενώ στο χώρο δραστηριοποιούνται και κάποιες ιαπωνικές εταιρίες.
Όσον αφορά την ασφαλισμένη αξία του σταθμού (πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν το ποσό των 600 εκατ. ευρώ) είναι μάλλον αμφίβολο αν η καταβολή της αποζημίωσης θα προχωρήσει, αφού θεωρείται βέβαιο ότι ο ασφαλιστικός φορέας θα προβάλλει το αίτιο της καταστροφής ώστε να υποστηρίξει ότι η ασφάλιση της εγκατάστασης δεν κάλυπτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει, όχι μόνον ο διοικητής της ναυτικής βάσης και ο διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ είχαν με επανειλημμένες και αλλεπάλληλες υπηρεσιακές αναφορές τους είχαν επισημάνει τους κινδύνους από τη μακροχρόνια υπαίθρια αποθήκευση των εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας που είχε ανησυχήσει από τις προειδοποιήσεις.

Η καθυστέρηση στη ριζική αντιμετώπιση της κατάστασης (καταστροφή των κατασχεθέντων, παράδοση τους για καταστροφή σε άλλη χώρα ή έστω τουλάχιστον κατασκευή υποστέγων για τη φύλαξή τους), φέρεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να είχε «σκάλωσε» στο Προεδρικό Μέγαρο το οποίο ήθελε να ολοκληρώσει κύκλο πολιτικών επαφών με τη συριακή κυβέρνηση η οποία ήταν και ο τελικός αποδέκτης του φορτίου.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι παρά τα όσα θετικά έχουν συντελεστεί στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, η κυβέρνηση Χριστόφια εξακολουθεί να δεσμεύεται από παλαιο-κομουνιστικές θεωρήσεις και μια στρεβλή αντίληψη περί «ανεξάρτητης» εξωτερικής πολιτικής, αντί να επιλέξει ξεκάθαρα «μπλοκ» σε μια χρονική συγκυρία όπου οι εξελίξεις – κυρίως οι ενεργειακές αλλά και οι συνεπαγόμενες γεωπολιτικές – οδηγούν στη σύσταση «ομάδων κρατών» επί τη βάση του κοινού συμφέροντος.Να θυμίσουμε, ότι κάτι τέτοιο έκανε και ο Μακάριος εν μέσω διπολισμού και αποτέλεσμα ήταν η τραγωδία της εισβολής και κατοχής. Η πολλή «ανεξαρτησία» ερμηνεύτηκε ως σνομπάρισμα των δύο κυρίων πόλων ισχύος του διεθνούς συστήματος (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ) με καταστροφικές συνέπειες για τη νήσο. Δεν πρόκειται βέβαια για απολύτως ομοειδείς καταστάσεις, ωστόσο, πίσω και από τις δύο αποκαλύπτεται ένας τρόπος σκέψης ο οποίος καλό θα ήταν να εγκαταλειφθεί το συντομότερο.
Εάν ισχύουν όσα έρχονται στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα είχε δυσαρεστήσει ενδεχομένως τον Άσαντ, τα πυρομαχικά θα είχαν όμως απομακρυνθεί και η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί. Σε τελική ανάλυση, η Κύπρος οφείλει να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα παιχνιδάκια με τον εξοπλισμό της Χεζμπολάχ και της Χαμάς δεν εξυπηρετούν το εθνικό της συμφέρον και ότι όσο γνήσια συμπάθεια κι αν τρέφει ο ελληνισμός απέναντι στους Άραβες, η εθνική ασφάλεια είναι υπεράνω όλων. Τόσο απλά λόγια χρειάζονται, ενδεχομένως και μια ηχηρή προειδοποίηση από φίλο σε φίλο, ότι με τέτοιες τακτικές, δυστυχώς, αυτό που επιτυγχάνεται είναι να έρθει η στρατιωτική σύγκρουση ένα βήμα πιο κοντά…
defence-point

Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Εξαφανίστηκαν, μυστηριωδώς, απόρρητα έγγραφα


Οι Γερμανικές αρχές φοβούνται ότι τα σχέδια αξίας 1,6 δις ευρώ στα οποία υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες ασφαλείας, για την ανέγερση του νέου συγκροτήματος των μυστικών υπηρεσιών, έχουν ‘κάνει φτερά’. «Είναι ένα σοβαρό θέμα και η κυβέρνηση ζήτησε το συμβάν αυτό να διευκρινιστεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Stefan Zajbert, αμέσως μετά τη δημοσίευση της εξαφάνισης των εγγράφων από το περιοδικό ‘Focus’.

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ!!! - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΚΑΙ ...Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Πλεύρης - Εμείς οι Έλληνες 5/4/2011 μέρος β'

Σέρβος ΥΠΕΞ: «Οι Μεγάλες Δυνάμεις εμποδίζουν την έρευνα για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων»


«Υπάρχει αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας να σταματήσει η Σερβία τη διερεύνηση για την διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσοβο, η οποία διεξάγεται με εντολή των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βούκ Γέρεμιτς (φωτό).«Στο αίτημα μας για έρευνα της εμπορίας οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, η Αλβανία, δυστυχώς, σε συνεργασία με Μεγάλες Δυνάμεις, υπέβαλε έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει αυτή, από εκείνους που έχουν τη θεσμική δυνατότητα να το πράξουν», δήλωσε ο Γέρεμιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Blic, τονίζοντας ότι πίσω από την ενέργεια αυτήν υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία…

Αποφάσισαν ότι ..θα αποφασίσουν στο μέλλον!


Toυ Βασίλη Τσεκούρα - Χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση ολοκληρώθηκε το ολονύχτιο Eurogroup. Οι Υπουργοί Οικονομικών συνειδητοποίησαν μετά από συζητήσεις εβδομάδων, ότι οι προτάσεις για την Ελλάδα δεν μπορούν να υιοθετηθούν. Το γαλλικό σχέδιο απεσύρθη, ενώ προηγείται το γερμανικό. Αυτό που επίσης εξετάστηκε, χωρίς καμία απόφαση, είναι η δυνατότητα ευελιξίας στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε ενδεχομένως να μπορεί να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, μέσω του προσωρινού μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF).

10 εκατ. ευρώ καταθέσεις στην τουρκική τράπεζα της Κομοτηνής!


Ισχυροποιείται και καταξιώνεται στο οικονομικό σύστημα της Δυτικής Θράκης η τουρκική τράπεζα Ziraat, η οποία εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Κομοτηνή τον Φεβρουάριο του 2009 και λίγο αργότερα εγκαινίασε και δεύτερο κατάστημα στην Αθήνα! Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, πιεζόμενοι από παράγοντες της μειονότητας, εγκάθετους του τουρκικού προξενείου, αλλά κυρίως από τους ιμάμηδες, οι οποίοι σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση δεν παραλείπουν να δώσουν «γραμμή» για μαζικές καταθέσεις στην τουρκική τράπεζα, σπεύδουν να την «ενισχύσουν» με τις αποταμιεύσεις τους, με αποτέλεσμα μέσα σε 4 μήνες, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο, να δεχθεί καταθέσεις από 1.700 μουσουλμάνους ύψους 10.000.000 ευρώ!

ΕΚΑΚΤΟ: ΜΕ ΣΦΥΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!


Πριν λίγα λεπτά ομάδα απο 30 αναρχικούς επιτέθηκε σε πεζή περιπολία αστυνομικών στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 401, ο ένας εξ αυτών με χτύπημα απο σφυρί στο κεφάλι. Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε...stoxos.gr

Παιχνίδια πρακτόρων με τα πυρομαχικά στη Κύπρο


Ένα απίστευτο γαϊτανάκι διπλωματών, πρακτόρων, πιέσεων και απειλών εκτυλίχθηκε για πολύ καιρό, πολύ πριν την έκρηξη, όμως όλα δείχνουν ότι το μόνο που ποτέ και κανείς δεν υπολόγισε ήταν οι ζωές αθώων. Απόρητα έγγραφα που έρχονται στην επιφάνεια, ξανά μέσω wikileaks, δείχνουν τις αφόρητες πιέσεις προς την Κύπρο, δείχνουν ένα ολόκληρο παζάρι, λάθη και απίστευτο παρασκήνιο μέχρι να καταλήξουν τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά να “ντανιαστούν” στη βάση στο Μαρί.


ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ, ΤΟΥ ΛΑΤΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΧΑΡΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΖΕΛ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΝΝΑ (ΕΛΛΑΔΟΣ), ΣΠΗΛΙΟΥ ΧΑΡΑΜΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΡΑΣ ‘ΕΖΕΛ’ Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA ενημερώνει ότι έλαβε κοινοποίηση από την Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ που γνωστοποιεί πως δια του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΊΑ» στάλθηκε ειδοποίησε στον Αντέννα Ελλάδος για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του σταθμού και υπευθύνων που συνεχίζουν να προβάλουν την τουρκική παραγωγή Εζέλ. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης υπογραμμένη από...

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Πριν λίγο καιρό με Χολιγουντιανό φόντο το ακριτικό μας Καστελόριζο, ο κ. Παπανδρέου ως σταρ του κινηματογράφου, μας αναγγέλλει την «πατριωτική του» απόφαση να υπαχθεί η χώρα μας στη δαγκάνα του χρηματοπιστωτικού οργανισμού του ΔΝΤ. Δηλαδή, των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων που έμελλε να γίνουν οι διαχρονικοί δυνάστες και βιαστές του Ελληνικού λαού και της χώρας μας. Ταυτόχρονα, οι υποτελείς της τρόικας εκχώρησαν την Εθνική μας κυριαρχία και παραιτήθηκαν όποιας ασυλίας πηγάζει από διεθνείς συνθήκες. Πριν από την ψήφιση του επαχθούς μνημονίου, αλλά και μετά την ψήφισή του, όλα τα ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και κυρίως τα φιλοκυβερνητικά...

Ερντογάν κατά της Ελλάδας!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περηφανεύεται για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δείχνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας. ”Να είμαστε ενωμένοι. Δείτε οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου σε τι κατάσταση βρίσκονται , είναι σε τραγική θέση. Δείτε τα χάλια της Ελλάδας που είναι δίπλα μας. Κάθε μέρα πορείες, το ένα το άλλο. Γιατί; Διότι τελείωσαν τον εαυτό τους με τα εσωτερικά τους ζητήματα. Αλλά η Τουρκία δεν είναι σαν κι αυτούς. Είμαστε δυνατοί. Θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Στο Α’ τρίμηνο του 2011 γίναμε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου” δήλωσε ο Ερντογάν.

Π. Οικονόμου: “Δεν θα πιάσουμε 50 δις από αποκρατικοποιήσεις”! – “Αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS”


Κάτι θέλει να μας πει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και προσπαθούμε να τον πιάσουμε. Απαντώντας στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργασμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παραείναι φιλόδοξο!

Πλεύρης - Εμείς οι Έλληνες 5/4/2011 μέρος α'

Αιφνιδιαστικά έκλεισαν τα χρηματιστήρια Αγγλίας και Γαλλίας


Πριν από λίγο σταμάτησαν την λειτουργία τους τα χρηματιστήρια της Αγγλίας και της Γαλλίας, χωρίς να ανακοινωθεί κανένας λόγος για το κλείσιμό τους (τερματισμός συναλλαγών)! Τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Μήπως έρχεται κάτι τεράστιο; Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες και ο Μπάρακ Ομπάμα ουσιαστικά ανακοίνωσε την επερχόμενη πτώχευση των ΗΠΑ…Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ 24 ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ!


Διαψεύδοντας τα γραφικά απολιθώματα του εθνοτικού μίσους, όλα σχεδόν τα μακεδονικά πανηγύρια, ξεκινούν φέτος με το "Μακεδονία ξακουστή, Ελλήνων το καμάρι". Οι νέοι της Μακεδονίας, έχουν απομονώσει πλήρως τους εμμονικούς κήρυκες του εμφυλιοπολεμικού μίσους, που ζουν με τις αναμνήσεις και ονειρεύονται νέες σφαγές. Ούτε 20 χαζοχαρούμενοι νενέκοι δεν έμειναν πλέον να αμφισβητούν ότι Μακεδονία=Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό! Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Παμμακεδονικό Αντάμωμα Συλλόγων στη Σιταριά Φλώρινας, την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Ιουλίου, που διοργανώθηκε από τους Νέους Ορίζοντες. 400 χορευτές γέμισαν με την...

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ!


ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ... ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ. ΦΟΒΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ, ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!


Αργά το Σάββατο στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάμπακιρ και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Lice-Bingöl και κοντά στο χωριό Ziyaret ομάδα Κούρδων μαχητών του PKK έστησε σημείο ελέγχου στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνήτης του Ντιγιάμπακιρ Μουσταφά Toprak οι Κούρδοι μαχητές σταμάτησαν στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν ένας Τούρκος λοχαγός, ένας Τούρκος λοχίας (της δεύτερης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και δύο) και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος των υγειονομικών υπηρεσιών (εργάζεται σε ένα νοσοκομείο στο Γκεντς) και αφού διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο την ταυτότητα τους , τους απήγαγαν και τους μετέφεραν σε...

Το σύνθημα “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί” αντηχεί στους δρόμους της Λευκωσίας


Συνεχίζεται η πορεία οργής μέσα σε τεταμένο κλίμα. Στην πορεία συμμετέχουν και εκατοντάδες μέλη του Ε.ΛΑ.Μ. Περιορισμένα τα επεισόδια μέχρι στιγμής. Προκλητική η αστυνομία του Χριστόφια, η οποία ήδη έριξε δακρυγόνα χωρίς λόγο. ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ του λαού στην Κύπρο για τους αδικοχαμένους νεκρούς από την εγκληματική αδιαφορία των “αρμοδίων” – ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟ

κ.Καχριμάκη ποιοι είναι αφελείς ή ιδιοτελείς ψεύτες;

Ο Παπακωνσταντίνου ξεπουλάει την “Βίλα Καζούλη”, το στολίδι της Κηφισιάς!


Ο άνθρωπος αυτός τελικά πρέπει να έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα! Μάλλον ηδονίζεται βασανίζοντας έναν ολόκληρο λαό. Μετά τα κατορθώματα του στο Οικονομικών, που δεν χρειάζεται καν να αναφέρω, με το που πάτησε το πόδι του στο νέο υπουργείο άρχισε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και βέβαια το “χάιδεμα” των διάφορων Μπομπολέων (βλέπε ελληνικός χρυσός κτλ.)…

Πρώτο λοιπόν στη λίστα των ακινήτων που ξεπουλιούνται είναι η “Βίλα Καζούλη”, το στολίδι της Κηφισιάς! Ιστορικό κτήριο που αγόρασε το ελληνικό κράτος από το ΙΚΑ (;) επί Λαλιώτη 2,5 δις! Ναι! Το αγόρασε το δημόσιο από το ΙΚΑ που ήθελε να το γκρεμίσει για να κάνει εμπορικό κέντρο! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Γκ. Μπράουν: Η εταιρεία του Μέρντοκ χρησιμοποιούσε «γνωστούς εγκληματίες»


Κλιμακώνεται η κρίση στους κόλπους της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοκ News International μετά τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες δύο από τα έντυπά του -μεταξύ των οποίων και οι έγκριτοι Sunday Times- είχαν στοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαρισμούς και το ιατρικό ιστορικό του άρρωστου γιου του.

Τί θέλει να πει ο ποιητής-τρια;

Συρία: Προκλητικά σχόλια από τη Χ. Κλίντον
Το συριακό καθεστώς επέκρινε έντονα σήμερα τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του και ότι «δεν είναι απαραίτητος».

Διαδικασίες εξπρές για εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς πολιτικών

Τις υποθέσεις που δικάζονται κατά προτεραιότητα και τον τρόπο εκδίκασής τους ορίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Εκδίκαση Πράξεων Διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος», το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και έλαβε το «πράσινο φως».
Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο θα ορίζεται ότι:
Α. Στην ειδική διαδικασία υπάγονται:

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΓΕ ΤΟ ΚΚΕΤου Αντώνη Κρούση

Ας υποθέσουμε ότι γίνεται επανάσταση στην Ελλάδα και καταλαμβάνει την κυβέρνηση το ΚΚΕ το οποίο αναλαμβάνει να πάρει τα λεφτά από την ολιγαρχία του τόπου να τα δώσει στους φτωχούς έλληνες, να ξεχρεώσει το χρέος και να διορίσει και 1.000.000 μετανάστες στην κρατικοποιημένη πλέον ολοκληρωτικά οικονομία. Φεύγουμε από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε γυρίζουμε στην δραχμή, κλείνουμε το χρηματιστήριο και διώχνουμε όλες τις πολυεθνικές αφού δεν μπορούμε να τις κρατικοποιήσουμε.

Πως τα φονικά κιβώτια κατέληξαν στην Κύπρο, σύμφωνα με έγγραφα του Wikileaks


“MAXH”: Αποκαλύψεις για τους έμμεσους εκβιασμούς τής Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο, στην περίπτωση που φορτίο ιρανικών πυρομαχικών σε πλοίο με κυπριακή σημαία καταφέρει να φτάσει στη Συρία, αποκάλυψε πριν λίγο καιρό το Wikileaks.

Η ΕΠΑΝΑΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


              

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Nina Gatzoulis
Coordinator of the Committee of World Pan-Macedonian Associations
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

Δεκέμβριος 2010

Προς κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ανδρέα Παπανδρέου 37
15180 Μαρούσι

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΑΥΡΟΣ ΙΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ" ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης 11.7.2011


Τι τραγωδία είναι αυτή που βιώνει και πάλι η Κύπρος... Ενας ακόμη μαύρος Ιούλης για το πολύπαθο νησί που βιώνει τη μεγαλύτερη ίσως τραγωδία μετά την καταστροφή του 1974. Δεν είναι μόνο οι δώδεκα νεκροί στρατιωτικοί και πυροσβέστες, είναι η ισοπέδωση της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι και η ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή του γειτονικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού που δίνει στην Κύπρο το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει. Από την ώρα της έκρηξης στις 6 το πρωί, τοπική ώρα, άρχισαν ήδη οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Κύπρο  σε θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ. Και θα είναι καθημερινές για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο ξεκίνημα μάλιστα μιας τουριστικής περιόδου που άρχιζε με πολύ καλούς οιωνούς εν μέσω της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης που βιώνει και η Κύπρος.

Σε αριθμούς, η καταστροφή στην περιοχή της ναυτικής βάσης Ζυγίου πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ζημιές, ένα ποσό τεράστιο για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Η περιοχή γύρω από τη ναυτική βάση που κατά τραγική ειρωνεία έφερε το όνομα του «Ευάγγελου Φλωράκη» του Ελληνα στρατηγού, ο οποίος χάθηκε σε ένα άλλο τραγικό ατύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε συμβεί πάλι Ιούλιο, πριν από εννέα χρόνια, έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και από τα τηλεοπτικά πλάνα και τις φωτογραφίες θυμίζει... Φουκουσίμα.

Το τρισχειρότερο είναι πως και αυτή η τραγωδία, όπως και οι άλλες που γνώρισε η Κύπρος, είναι αποτέλεσμα εγκληματικών λαθών κάποιων «αρμοδίων», οι οποίοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του διοικητή και των αξιωματικών της ναυτικής βάσης για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η πρόχειρη αποθήκευση των 98 εμπορευματοκιβωτίων με πυρίτιδα τα οποία είχαν κατασχεθεί από το ιρανικό πλοίο κατά τη μεταφορά τους στη Συρία πριν από δυόμιση χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπήρχε έντονη ανησυχία για ανάφλεξη του θανατηφόρου μείγματος των κοντέινερ. Μάλιστα, ο διοικητής της ναυτικής βάσης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας, με επιστολές του προς το υπουργείο Αμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ζητούσε την απομάκρυνσή τους ή τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Και η απάντηση που έπαιρνε ήταν να καταβάλει προσπάθεια για... ψύξη των μεταλλικών κιβωτίων, καλύπτοντας τα ή ραντίζοντάς τα με νερό...

Αυτή η τραγωδία θυμίζει επίσης έντονα την πτώση του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρίας «Helios» το καλοκαίρι του 2005. Τότε, για ένα κουμπί το οποίο έμεινε σε χειροκίνητη θέση αντί να τοποθετηθεί στο αυτόματο, χάθηκαν 121 άνθρωποι για τους οποίους, παρεμπιπτόντως, δεν πλήρωσε κανένας για εγκληματική αμέλεια.

Τώρα είχαμε δύο παραιτήσεις... Του συνταξιούχου έτσι κι αλλιώς - υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλιχίδη, αντί ολόκληρης της κυπριακής κυβέρνησης. Πού είναι οι πολιτικές ευθύνες; Πώς μπορούν οι «αρμόδιοι» να εξιλεωθούν για αυτό το τεράστιο τερατούργημα σε βάρος της Κύπρου, με δύο παραιτήσεις; Τι έχουν να πουν στις οικογένειες των στρατιωτικών και των πυροσβεστών, στους τραγικούς γονείς των δύο δίδυμων ναυτών που έγιναν κομμάτια εν ώρα καθήκοντος, όχι όμως σε ώρα πολέμου αλλά εν καιρώ ειρήνης και μάλιστα μετά από μια σειρά εγκληματικών λαθών κάποιων; Θα σχηματίσουν και πάλι κάποια ερευνητική επιτροπή και...
καθάρισαν, όπως γίνεται με όλα τα σκάνδαλα τα οποία αντιμετωπίζουν σαν να συμβαίνουν κάπου αλλού; Πότε θα αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν έναντι μιας διχοτομημένης και τραυματισμένης πατρίδας. stoxos.gr

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ


Από τα σχολικά μας βιβλία μαθαίναμε ότι μία από τις δύσκολες αλλά και επιτυχείς αποστολές του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν η πολιορκία της Τύρου. Γιʼ αυτό και αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη όταν Έλληνες δημοσιογράφοι αποκαλούν την πόλη αυτή με τις ξενικές ορολογίες Τύρε ή Σουρ. Τόσο γρήγορα ξέχασαν τον Αλέξανδρο; Ο Λίβανος, όπως και η Συρία, υπήρξε τμήμα του βασιλείου των Σελευκιδών και του Βυζαντινού κράτους μέχρι την Αραβική κατάκτηση του 7ου αιώνος μ.Χ. Ένας από τους Έλληνες του Λιβάνου ήταν και ο Καλλίνικος από την Ηλιούπολη ( Μπααλμπέκ), ο οποίος έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «ο Πυρπολητής» , διότι εφεύρε το υγρόν πυρ, το καταστροφικό μυστικό όπλο των Βυζαντινών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑΑλλά και σε όλους τους πεσόντες εν ώρα Υπηρεσίας, στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Τα ονόματα των επιβεβαιωμένα νεκρών που έχουν ήδη δοθεί στην δημοσιότητα είναι:

1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ, 2. Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης, 3. Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης, 4. ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης, 5. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης, 6. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης, 7. Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαδόπουλος, 8. Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος, 9. Πυροσβέστης Σπύρος Ταντής, 10. Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου, 11. Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή, 12. Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου.

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1913 : Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


 
Του Πέτρου Γ.Αλεπάκου
Δικηγόρου - Ιστορικού Ερευνητή
 
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ«ΣΚΡΙΠ»
 
Η ιστορία της πόλης μας έχει την ιδιαιτερότητα που την θέλει να απελευθερώνεται δυο φορές από τον Ελληνικό Στρατό. Η δεύτερη είναι η γνωστή 14η Μαΐου 1920 ενώ η πρώτη συνέβη στις 12 Ιουλίου του 1913 κατά τη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, η έναρξη του οποίου βρήκε το Δεδε αγατς να κατέχεται από του Βουλγάρους.

Ο Ελληνικός στόλος που κυριαρχούσε στο Αιγαίο πέλαγος μετά τις νίκες του στη Ναυμαχία της Έλλης και της Λήμνου κατέλαβε την πόλη που τη βρήκε εγκαταλελειμμένη από τους Βουλγάρους(Εικόνα 1). Ας δούμε πως περιγράφει την όλη επιχείρηση ο ιδιαίτερος ανταποκριτής της εφημερίδος «ΣΚΡΙΠ»στο φύλλο της 20-7-1913 (Εικόνα 2)την οποία αναδημοσιεύουμε για πρώτη φορά από τότε διατηρώντας την ορθογραφία του πρωτοτύπου πλην του πολυτονικού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...