Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Μέλη της Χρυσής Αυγής στο Kontra για την εγκληματικότητα

Συνάντηση Hillary Rodham Clinton με Σαμαρά


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα σεβαστεί το μνημόνιο και δεν θα θίξει τα συμφέροντα των «ιδιωτών επενδυτών»

Συνάντηση η οποία τελείωσε πριν από λίγες ώρες είχε ο «αντιμνημονιακός» πρόεδρος της Ν.Δ. με την Hillary Rodham Clinton υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και άμεσα υπεύθυνης μεταξύ άλλων για την τραγωδία στην Κύπρο, αφού κατόπιν δικής της επιμονής τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ με τα πυρομαχικά στην ναυτική βάση της Λεμεσού. Ο Σαμαράς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να καταγγείλει το μνημόνιο, αλλά θα σεβαστεί τους όρους του Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μνήμη Θερμοπυλών 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!!!


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ SIGMALIVE ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΗΡΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΕΝΩ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ... Το Sigmalive εξασφάλισε και παρουσιάζει την αποκαλυπτική αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου και του αντίστοιχου υπουργείου της Γερμανίας όπου φαίνεται πως η Γερμανία δύο ημέρες μετά την τραγωδία, εκδήλωσε ετοιμότητα να παράσχει στην Κύπρο μία μονάδα με πέντε γεννήτριες,...

Golden Boys του κοινοβουλευτισμού, οι ελλαδίτες βουλευτές


Οι υψηλότεροι μισθοί της Ευρώπης για τα άξια τέκνα της τρόικας: 8.500 ευρώ ο καθαρός μισθός, την ώρα που οι Ισπανοί βουλευτές δεν παίρνουν ούτε τα μισά! ΤΕΛΙΚΑ… ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Γράψαμε πριν λίγες ημέρες για τον μισθό του Κ. Παπούλια που ξεπερνά εκείνον του Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες(σχετικό άρθρο). Όμως αν νομίζετε πως και οι βουλευτές μας (;) δεν αμείβονται αντίστοιχα, είστε πολύ γελασμένοι! Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι ελλαδίτες βουλευτές είναι τα golden boys του κοινοβουλευτισμού – πρώτοι εις τας Ευρώπας!

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΤΥΠΟ της Κυριακής τα έσοδα των βουλευτών διαμορφώνονται ως εξής:
- Βουλευτική αποζημίωση 4900 (καθαρά) 5.200 ευρώ (μικτά)
- Έσοδα από επιτροπές (μ.ο.) 1.200 ευρώ
- Επίδομα γραφείου 936 -1.000 ευρώ
- Επίδομα κίνησης 364 – 607 ευρώ
- Επίδομα κινητής τηλεφωνίας 200 ευρώ
- Επίδομα σταθερού τηλεφώνου – ταχυδρομείου 834 ευρώ (10.000 ετησίως)
- Χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά
Τα παραπάνω ποσά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μηνιαίες αποδοχές των ελλήνων βουλευτών κυμαίνονται από 8.400 έως 8.700 ευρώ.
Σε αυτά τα ποσά δεν έχουν υπολογιστεί το ποσό για την ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τους βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία, και το οποίο ποσό φτάνει τα 3.000 ευρώ. Επίσης, για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Εσένα ταλαίπωρε Έλληνα σου λείπουν 99 λεπτά για να βάλεις στην άκρη… ένα ευρώ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…

Η κρίση και οι εθνοπατέρες Κροίσοι

Αγησίλαος ο Β’ βασιλιάς της Σπάρτης, ο πρόδρομος του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ο Αγησίλαος είναι γιος του βασιλέα της Σπάρτης, Αρχίδαμου. Ήταν δευτερότοκος γιος του και νόθος, οπότε δεν είχε δικαίωμα στην βασιλεία. Επίσης, ήταν μικρόσωμος και χωλός (κουτσός) από το ένα του πόδι. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν από τους ανθρώπους που το έβαζαν κάτω, αλλά από αυτούς που τα ελαττώματά τους τα κάνουν προτερήματα. Το 396 π.Χ. του ανατέθηκε η στρατηγία της εκστρατείας στην Μικρασιατική ακτή, για την απελευθέρωση των Ελληνίδων πόλεων της Ασίας από τον βάρβαρο περσικό ζυγό. Ο Αγησίλαος δέχτηκε με μεγάλη χαρά . Ήθελε να συνενώσει όλους τους Έλληνες σε έναν επιθετικό πόλεμο εναντίον των Περσών.

Στην εκστρατεία αυτή τον ακολούθησε ένας από τους καλύτερους στρατηγούς της Ελλάδας εκείνη την εποχή, ο Λύσανδρος, ο νικητής της ναυμαχίας των Αιγών Ποταμών εναντίον των Αθηναίων. Ο Αγησίλαος για να προσδώσει πανελλήνιο χαρακτήρα στην εκστρατεία, συγκέντρωσε όλες τις συμμαχικές δυνάμεις στην Γεραιστό, στην νότια Εύβοια και από εκεί προχώρησε στην Αυλίδα, την χώρα των Βοιωτών για να τελέσει θυσία, όπως και ο αρχιστράτηγος Αγαμέμνονας των Ελλήνων πριν αποπλεύσει για το κάστρο του Ιλίου.
Οι μηδίσαντες (που πήγανε με το μέρος των Περσών-Μήδων) Θηβαίοι του απαγόρευσαν να κάνει θυσία (μεγάλη ιεροσυλία μια από τις πολλές που είχαν διαπράξει). Επιτέθηκαν με το ιππικό στον ιερό χώρο και πέταξαν κάτω τις θυσίες. Μ’ αυτό τον ασεβή τρόπο οι Θηβαίοι έδιωξαν το εκστρατευτικό σώμα. Ο Αγησίλαος μετά από αυτά τα άσχημα γεγονότα ξεκινάει για την μητρόπολη της Ιωνίας την Έφεσο. Οι δυνάμεις που είχε μαζί του αποτελούνταν από 30 Σπαρτιάτες σαν επιτελείς του, 2000 νεοδαμώδεις (είλωτες που απελευθερώθηκαν λόγω της ανδραγαθίας που επέδειξαν στην μάχη) και 6.000 στρατιώτες από τις σύμμαχες Ελληνικές πόλεις, καθώς και τα παραμένοντα στρατεύματα από τις προηγούμενες εκστρατείες του Θίβρωνα και του Δερκυλίδα.
Φτάνοντας στην Έφεσο τον υποδέχονται με κραυγές χαράς και ενθουσιασμού οι Έλληνες της Ιωνίας που βλέπουν την μέρα της απελευθέρωσής τους να πλησιάζει. Ο Αγησίλαος γνώριζε πως αυτός ο πόλεμος θα ήταν σκληρός και αδυσώπητος. Μαθαίνει πως 300 τριήρεις ναυλοχούν στην Φοινίκη έτοιμες για να καταπνίξουν την εκστρατεία εν τι γενέσει της. Ο Τισαφέρνης, ένας από τους σατράπες της περιοχής, απαιτεί από τον Σπαρτιάτη βασιλιά να εγκαταλείψει την γη του μεγάλου (Πέρση) βασιλέα. Ο Αγησίλαος σαν γνήσιο τέκνο της περήφανης Δωρικής πολιτείας, βαδίζει με το στράτευμα του κατευθείαν στην πρωτεύουσα του σατράπη στο Δασκύλειο στην Μικρή Φρυγία (Ν.Α. ακτή της προποντίδας). Ο στρατός του ενισχύεται στον δρόμο με ακόμη 4.000 πολεμιστές. Προχωράει συντεταγμένα στο πεδίο της μάχης.
Η μάχη ξεκινάει, με τους σαλπιγκτές μπροστά να δίνουν τον ρυθμό του βηματισμού, όπως συνήθιζαν άλλωστε οι Σπαρτιάτες. Η φάλαγγα των Ελλήνων προχωράει ακάθεκτη, οι Πέρσες σφίγγουν τα δόρατα και τις ασπίδες τους, συναισθανόμενοι αυτό που θα ακολουθήσει. Γνωρίζουν αυτήν την φάλαγγα από τους παππούδες τους που συμμετείχαν στα μηδικά και από την κάθοδο των μυρίων, που δοκίμασαν οι ίδιοι το πολεμικό σθένος των αντιπάλων. Οι Έλληνες έχουν παρατεταμένα τα δόρατα τους και τρυπάνε μ’ αυτά τους Πέρσες που σωριάζονται ένας-ένας κάτω από τους σαυρωτήρες (το κάτω μυτερό μέρος του δόρατος). Ο Τισαφέρνης αλαφιασμένος δίνει οδηγίες στους στρατιώτες του. Η μάχη είναι σφοδρότατη. Τα ξίφη των Ελλήνων τσακίζουν με δύναμη τις περσικές ασπίδες. Οι Πέρσες τους τοξεύουν, αλλά δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στην σιδηρόφρακτη φάλαγγα. Το περσικό ιππικό που είναι χιλιάδες επιτίθεται στο λιγοστό Ελληνικό ιππικό και το κατατροπώνει. Η μάχη είναι αμφίρροπη, οι Έλληνες ιππείς τρέχουν για να σωθούν. Ευτυχώς γι αυτούς υπάρχει κοντά η φάλαγγα που σταματάει το περσικό ιππικό και κερδίζεται η μάχη.
Ο Αγησίλαος γνωρίζοντας σαν στρατηγός πως το ιππικό κερδίζει τις μάχες και αφού δεν έχει, αποσύρεται για ασφάλεια στα μικρασιατικά παράλια για να διαχειμάσει και να αναδιοργανώσει τον στρατό του. Θέλει να φτιάξει ιππικό και υποχρεώνει για αυτό τον λόγο τους πλούσιους πολίτες να διατρέφουν ίππους και να συντηρούν τον ιππέα τους. Την άνοιξη του 395π.Χ. συγκεντρώνει όλο το στράτευμα του στην Έφεσο κάνοντάς τους γυμνάσια για να σκληραγωγηθούν ακόμη περισσότερο. Για να υπάρξει ευγενή άμιλλα μεταξύ των στρατιωτών του, διοργάνωσε αγώνες μεταξύ των πεζών της φάλαγγας, των ιππέων, των τοξοτών και των πελταστών, ανυψώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ηθικό τους. Ο Αγησίλαος προτιμούσε για τον εαυτό του το σκληρότερο στρώμα θυμίζοντας του τις καλαμιές στον Ευρώτα όπου κοιμόταν και αντέχοντας τις πιο σκληρές συνθήκες ψύχους και καύσωνα, δίνοντας ένα εξαίσιο παράδειγμα στον στρατό του. Ο Αγησίλαος έκανε και κάτι άλλο για να εξυψώσει κι’ άλλο το ηθικό των ανδρών του.
Ζήτησε οι αιχμάλωτοι βάρβαροι να πουλιούνται γυμνοί για να βλέπουν όλοι τα μαλθακά σώματά τους και πως τους κατάντησε η τρυφηλή ζωή. Οι απόγονοι όμως του Εφιάλτη (του προδότη των Θερμοπυλών), παραμόνευαν έχοντας μαζί τους πλήθος περσικού χρυσού. Αυτοί οι εφιάλτες ήταν δύο Ρόδιοι, ο Τιμοκράτης και ο Δωριέας που ατίμασε την περήφανη γενιά του (καταγόταν από τον διάσημο σ’ όλο τον Ελληνικό κόσμο Ολυμπιονίκη Διαγόρα). Αυτοί οι δυο λοιπόν πήγαν σε Αθήνα, Άργος, Κόρινθο και Θήβα, για να δωροδοκήσουν τους άρχοντες να εκστρατεύσουν στην γη της Λακεδαίμονας, ώστε να αναγκαστεί να γυρίσει πίσω ο Αγησίλαος με το εκστρατευτικό σώμα. Οι προσπάθειές τους έπιασαν τόπο. Οι δαρεικοί (περσικά νομίσματα) ή τα 50 τάλαντα (νομίσματα) αργύρου (όπως αναφέρει άλλη ιστορική πηγή), ήταν αρκετά. Έκαναν θαυμάσια την δουλειά τους και οι Ελληνικές πόλεις ξεσηκώθηκαν εναντίον της Σπάρτης, σε μια συντονισμένη επίθεση.
Ο Αγησίλαος ανακαλείται τάχιστα πίσω στην Σπάρτη. Υπόσχεται όμως στους Ίωνες αδελφούς του πως με την πρώτη ευκαιρία θα ξανάρθει. Φεύγοντας ο Αγησίλαος λέει «πως υποχωρεί μπροστά σε 30.000 τοξότες», υπονοώντας τα περσικά νομίσματα που είχαν πάνω σαν σύμβολό τους τον τοξότη. Αυτός λοιπόν, ήταν ο Αγησίλαος που 60 χρόνια προ του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησε να κατακτήσει την Ανατολή και τον διέκοψε ο χρυσός και η προδοσία…
Αίας ο Τελαμώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Αγησίλαος ο Β’ βασιλιάς της Σπάρτης, ο πρόδρομος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

http://xa-anmak.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

Κάλεσμα Αντικατοχικής Πορείας

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ


Ανάστατοι και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι μας ενημερώνουν ότι: Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κος Γεωργακαράκος, στο δικαστήριο της 18/7/2011 που αφορούσε τους συμβασιούχους καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, έδωσε τη χαριστική βολή στις ελπίδες τόσων οικογενειών. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκείνος με τα λεγόμενά του, τα αναίρεσε όλα παίζοντας μπιλιάρδο στις πλάτες μας και λέγοντας στον πρόεδρο ότι υπάρχει δεδικασμένη απόφαση χαμένων ασφαλιστικών. Με άλλα λόγια, ο Δήμαρχος κος Καμίνης και το νομικό...

21ΧΡΟΝΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΖΩΟ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ 53ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Ένας νέος "δράκος" απεδείχθη τελικά ο 21χρονος Μαροκινός που βίασε 53χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της στα Χανιά, το προηγούμενο Σάββατο. Τελικά όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης , που επέλεγε με συγκεκριμένο τρόπο τα θύματα του , είχε αποπειραθεί, να βιάσει και μια άλλη ανυπεράσπιστη γυναίκα 55 ετών, τον περασμένο Μάιο.

Η Χίλαρυ “έβαλε” τις ΗΠΑ στα κοιτάσματα της περιοχής

Η Χίλαρυ “έβαλε” τις ΗΠΑ στα κοιτάσματα της περιοχής

Γιατί ήρθε τώρα η Χ. Κλίντον στην Αθήνα;

Γιατί ήρθε τώρα η Χ. Κλίντον στην Αθήνα;

ΚΥΠΡΟΣ: Οι Τούρκοι μετέτρεψαν Εκκλησία σε ξενοδοχείο με πισίνα

ΚΥΠΡΟΣ: Οι Τούρκοι μετέτρεψαν Εκκλησία σε ξενοδοχείο με πισίνα

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΠΟΨΕΙΣ:Μακάριος: "θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο π...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΠΟΨΕΙΣ:Μακάριος: "θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο π...: "Επειδή πολύ συχνά γίνεται λόγος για την συγκεκριμένη ομιλία,αλλά ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ δεν την έχει διαβάσει ποτέ...μελετήστε τη προσεκτικά και θα κ..."

Η επική μάχη της ΕΛΔΥΚ

Η επική μάχη της ΕΛΔΥΚ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...