Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ...


Σε αδιέξοδο η «Επιχείρηση Καντάφι»

Επειτα από τέσσερις μήνες εμπλοκής των νατοϊκών δυνάμεων ο λίβυος ηγέτης εξακολουθεί να ελέγχει πλήρως την κατάσταση
Του ΣΤ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ: «Δίνουμε την εντύπωση ότι αυτοσχεδιάζουμε καιβεβαίως δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι». Ο Αντρες Φογκ Ράσμουσεν σχολίαζε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Συμμαχία στη Λιβύη και όσοι βρίσκονταν δίπλα του την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες βεβαιώνουν ότι «είπε και πολλά άλλα», για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιες κυβερνήσεις αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώνουν προηγουμένως τον Γενικό Γραμματέα κτλ., κτλ. Η αγανάκτηση του συνήθως ψύχραιμου Ράσμουσεν είναι δικαιολογημένη.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Βρόμικα διεθνή πολιτικά παιγνίδια


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Είναι γεγονός πως οι άνευ προηγουμένου προκλητικότατες και με βάναυσο τρόπο διατυπωμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έχουν τορπιλίσει τις «κυπριακής ιδιοκτησίας» διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου. Το παραδέχθηκε ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και η δήλωσή του έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι το «πνευματικό και κομματικό παιδί» του κ. Χριστόφια. Ο Κύπριος ηγέτης έπρεπε ως αντίδραση στις κυνικές απειλές του κ. Ερντογάν, να μην συνεχίσει τον διάλογο και να απαιτήσει από τον άβουλο γενικό γραμματέα Μπαν κι Μουν να τοποθετηθεί επί του θέματος με τρόπο που να ικανοποιεί τη Λευκωσία. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και κακώς νόμισε πως «καθάρισε» με την καθυστερημένη διαμαρτυρία του, την οποία θεωρώ χλιαρή, άρα και άνευ σημασίας. 

Η «ενεργειακή υπέρβαση» της κρίσης


Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη
Διερωτάται κανείς, εκ πρώτης όψεως, και με βαθιά θλίψη, πώς τα κατάφεραν Αθήνα και Λευκωσία, δύο ελληνικά κράτη, να βρίσκονται σε μια βαθιά, σχεδόν υπαρξιακή κρίση, με προφανείς τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της ζωής και παρουσίας τους στο κόσμο, και με ιδιαίτερη βέβαια έμφαση στο πολιτικό επίπεδο, όπου οι εκδηλώσεις της βαθιάς κρίσης στο επίπεδο της κυριαρχίας και της ικανότητας διαπραγμάτευσης και χάραξης στρατηγικής είναι πρόδηλες. 
Η Κύπρος, μετά το ολέθριο πλήγμα αυτοχειρίας που υπέστη την 11η Αυγούστου, με δεδομένες τις δυνατότητες που έχει ο ελληνισμός στη Μεγαλόνησο να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρίες ανάκαμψης, αλλά και την παραδοσιακή ικανότητά του όχι μόνο να πειθαρχεί, να προσλαμβάνει την έννοια του κοινού καλού, να λειτουργεί συναινετικά και να σέβεται τους θεσμούς, μπορεί να ανακάμψει, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία. 

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 1,2 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!


ΓΛΕΖΟΣ - ΛΗΝΑΙΟΣ 1,2 τρισ. μας χρωστάει η Γερμανία

Αναλυτικά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το μεγάλο θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παρέθεσαν, λίγες ημέρες πριν στη Βουλή,ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, πρόεδρος και υπεύθυνος αντίστοιχα της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών αυτών.

Κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ιδιαίτερα ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε διεξοδικά στις οφειλές. Οπως είπε, το πρώτο κεφάλαιο αφορά τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο. 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛ...

Anticki Makedonci ili Sloveni? Η αλήθεια - the truth - вистината

Ο Α/ΓΕΣ φωτογραφίζεται μπροστά στη τάφρο του Έβρου.


Στην επίσκεψή του στη περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού ο Α/ΓΕΣ Φ.Φραγκούλης, έβγαλε κάποιες φωτογραφίες οι οποίες όμως δεν τραβήχτηκαν απ΄ ότι φαίνεται έτσι τυχαία. Ο Α/ΓΕΣ έχει φωτογραφηθεί, έχοντας πίσω τη περίφημη τάφρο που άνοιξε το ΓΕΣ στον Έβρο και αποτελεί πια ένα απροσπέλαστο εμπόδιο όχι μόνο για στρατιωτικές εχθρικές κινήσεις,αλλά και για τους λαθρομετανάστες. Το πλάτος της 30 μέτρα και το βάθος της πάνω από επτά. Ιδου οι φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστής δεν είναι ο Α/ΓΕΣ αλλά …το τοπίο.

Παπανδρέου > "Τι να κάνω; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;"

Το παρασκήνιο της δραματικής Συνόδου Κορυφής αποκαλύπτει δημοσίευμα του Βήματος, που επικαλείται ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στον πρωθυπουργό στην κρίσιμη συνάντηση. Σύμφωνα με αυτό, συναντώντας τις αντιδράσεις των Φινλανδών και των Σλοβάκων για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους και τους ρώτησε: "τί θέλετε να κάνω για να πεισθήτε; Θελετε να βάλω ενέχυρο τα νησιά ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;".

Athena (Εις τα Βάθη της Καρδιάς μου)

ΠΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ!


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Το πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ καταγράφει μια εξαίρετη συνέντευξη με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε πολύ σαφείς και πολύ ορθές απαντήσεις σε όλα τα εύστοχα ερωτήματα που του έθεσε ο....
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΗΣ AIR FRANCE


Λανθασμένοι χειρισμοί και ελλιπής εκπαίδευση των πιλότων, τα αίτια της τραγωδίας της πτήσης της Air France

Οι συγκυβερνήτες της μοιραίας πτήσης της Air France δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση και έκαναν λανθασμένους χειρισμούς. Το πόρισμα βγήκε σήμερα για ένα δυστύχημα που συγκλόνισε πριν από 2 χρόνια.
Μια σειρά λανθασμένων χειρισμών του....
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία πολεμά τους Έλληνες αυτοκινητιστές


Η Τουρκία συνεχίζει να επιβαρύνει με υπέρογκα ποσά τους Έλληνες αυτοκινητιστές που διέρχονται από και προς το έδαφός της, καθώς και transit με προορισμό τρίτες χώρες, Συρία, Ιορδανία, Γεωργία, Ιράκ, όπως επισημαίνει με έγγραφό της η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ). Παράλληλα, σημειώνει, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας, «πριμοδοτούν» τους Τούρκους συναδέλφους για τις προς Ελλάδα διελεύσεις τους με φθηνό πετρέλαιο, νοθεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό.

Προσοχή στις συμμαχίες


Του Σάββα Καλεντερίδη
Ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, τα δυο τελευταία χρόνια όμως για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχει λάβει κυριολεκτικά χαρακτήρα «σανίδας σωτηρίας» ή ενός ιδιότυπου σωσιβίου, που είναι ικανό να σηκώσει όλο το βάρος και να λύσει το σύνολο των προβλημάτων της χώρας μας, που βουλιάζει στον ωκεανό των σκανδάλων, της ανυποληψίας και της ανικανότητας των πολιτικών και της κατάρρευσης του ελληνικού κράτους. Ο λόγος για τις αναπτυσσόμενες σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ, που κινούνται στην κατεύθυνση σύναψης στρατηγικής σχέσης.

Ο «πρέσβης Δανιήλ» τραπεζίτης στην Αθήνα στη θέση του Λαυρεντιάδη! - Έκαστος στο είδος του και ο Ιουδαίος εκει που πρέπει για να κάνουν την κρίση ευκαιρία


Ο Δανιήλ Σπέκχαρντ διεκδικεί επάξια μια ιστορική πρωτιά στα ελληνικά χρονικά: είναι ο πρώτος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, που μετά τη λήξη της θητείας του στο State Department αναβαπτίζεται ως τραπεζίτης, τροφοδοτώντας πλείστα όσα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του. Η πληροφορία για την αποχώρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη θέση του προέδρου της Proton Bank, που κυκλοφόρησε χθες στα τραπεζικά γραφεία, ελάχιστους εξέπληξε. Ουδείς είχε προβλέψει, όμως, το όνομα του διαδόχου του: είναι ο διπλωμάτης καριέρας, Ντάνιελ Σπέκχαρντ! 
Ο Σπέκχαρντ διεκδικεί επάξια μια ιστορική πρωτιά στα ελληνικά χρονικά: είναι ο πρώτος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, που μετά τη λήξη της θητείας του στο State Department αναβαπτίζεται ως τραπεζίτης, τροφοδοτώντας πλείστα όσα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του.

Zionist Terrorism in Norway

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!


Αναισθησία και ραγιαδισμός από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία - Τα τούρκικα καράβια που έφτασαν στην Σούδα κάτω από τεράστια προστασία ήταν δύο, και μάλιστα το ένα είχε δέσει ακριβώς δίπλα από το Ελληνικό ναρκαλιευτικό “ΚΑΛΥΨΩ”. Οι δε τούρκοι για να βγουν στην στεριά περνούσαν πάνω από το Ελληνικό και όλα αυτά μόλις 50 μέτρα από τον μεγάλης στρατηγικής σημασίας ναύσταθμο Σούδας! Το άλλο ήταν η φρεγάτα “HASSAN PASHA”. Κανένα από τα δύο αυτά τούρκικα πολεμικά καράβια δεν είχε σηκώσει Ελληνική σημαία Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ – Λίγοι και μετά πολλών


Η μυσταγωγός της μεταπολεμικής Ευρωπαϊκής ιδέας, Savitri Devi, διακρίνει τους ηγέτες σε τρεις κατηγορίες. Αυτούς που βρίσκονται «μέσα στο χρόνο», αυτούς που βρίσκονται «πέρα από το χρόνο», και αυτούς που στέκονται «ενάντια στο χρόνο».

Εχουμε συχνά εκφράσει την πεποίθησή μας πως αν ο Ελληνας, αν ο Λευκός, Ευρωπαίος Ανθρωπος δεν θέλει από ραθυμία ή δειλία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που του ορίζουν οι κανόνες του Αίματος που η ίδια η θεϊκή Φύση του επιβάλλει, τότε του αξίζει να κατεβεί στην άβυσσο της ιστορικής λήθης και της φυλετικής ανυπαρξίας, σαν κάποιο είδος χαμένου δεινοσαύρου. Ευχόμαστε έτσι και προσδοκούμε το τέλος αυτού του κόσμου της σήψης και της υποκρισίας με την πίστη ότι από τα αποκαϊδια του θα ξεφυτρώσει μια νέα γενιά σφυρηλατημένη στο αμόνι της δύναμης και της θέλησης. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΔΩΡΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ


Είναι γεγονός ότι στους περισσότερους, από όσους σήμερα ασχολούνται με την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, είναι πλέον δημοφιλής η Αθήνα από την Σπάρτη. Αυτό πάντοτε βεβαίως κάτω από την καθοδήγηση του κατεστημένου των Πανεπιστημίων, που στην εποχή μας μοιραία είναι και αυτό φιλελεύθερο και… δημοκρατικό. Η Αρχαία Σπάρτη φαντάζει στα μάτια των πολλών σήμερα σαν ένα απόλυτα τυραννικό στρατιωτικό καθεστώς. Φυσικά και δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η Σπάρτη υπήρξε ένα πρότυπο πολιτείας, στην οποία κυριαρχούσε η Δικαιοσύνη, η Ισοπολιτεία και προπαντός το κοινό συμφέρον, η Τιμή, η Αξιοπρέπεια και το Καθήκον.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Λυκούργος ήταν ως γνωστόν η κατάργηση του νομίσματος και η αντικατάστασή του με δύσχρηστα ογκώδη σιδερένια νομίσματα. Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ένας μεγάλος του πνεύματος και της τέχνης της σύγχρονης εποχής, ο Βάγκνερ, τοποθετούσε στον χρυσό του Ρήνου όλα τα κακά του κόσμου. Το χρήμα ήταν το κακό και αυτό ο Λυκούργος το είχε διαπιστώσει πριν από 27 ολόκληρους αιώνες. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ! ΣΤΑΧΤΗ Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ!


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΣΠΙΤΙΑ, 2 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ... βουλγάροι κομιτατζήδες ζώα 30 Ιουλίου 1906... Ο Μακεδονικός Αγώνας κρατεί αλλά στην Ανατολική Ρωμυλία, οι βούλγαροι θα πάρουν εκδίκηση. Σαν λυσσασμένα σκυλιά άτακτα τμήματα Βουλγάρων (Κομιτατζήδες) με αρχηγό τον Δραγιοϋλεφ, επιτίθενται εναντίον των ελληνικών σχολείων και εκκλησιών της Αγχιάλου και, παρά τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της και την παρουσία Χωροφυλακής, πυρπολούν μεγάλο μέρος της πόλης και σφάζουν απροστάτευτο πληθυσμό. Ανάλογες καταστροφές γίνονται σε όλα τα κέντρα του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας. Όσοι...

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΧΙΑΛΟ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΟΥΜΠΙΩΤΗΣ ΜΑΚΕΛΕΥΕΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ


ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ Πάλι σαν σήμερα... 30 Ιουλίου του 1907, ένα χρόνο μετά την σφαγή και το κάψιμο στην Ανατολική Ρωμυλία από τους Βούλγαρους. Τμήμα του ανταρτικού σώματος του Δουμπιώτη, υπό τους Λοχίες Λούρο και Κορδίστα, διαλύει συμμορία κομιτατζήδων κοντά στη θέση Ξηροβούνι, ανάμεσα στο Ξηρολίβαδο και στην Κουμαριά της περιοχής της Βέροιας και κατορθώνει να εξοντώσει τον αρχικομιτατζή Κασάπτσε, που ήταν εμπνευστής της παγίδευσης και του απαγχονισμού του Ανθυπολοχαγού Αγαπηνού (Άγρα), τον οποίο ο Νικόλαος Δουμπιώτης είχε αντικαταστήσει... Ποιός ήταν ο Νικόλαος Δουμπιώτης Γεννήθηκε στην Αταλάντη...