Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΛΟΓΩ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι κατέφθασαν από τα ξημερώματα στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που παραχωρήθηκαν απο την επίσημη πολιτεία, προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές που είχαν στο παρελθόν πυροδοτήσει εντάσεις.

Επιστολή στην Μέρκελ για τα περί "Μακεδονίας"

Επιστολή στην Μέρκελ για τα περί "Μακεδονίας"

30/8/11 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

Ο Μπαμπατζάν έφτασε στην Καβάλα κι από εκεί στην Ξάνθη και τα πομακικά χωριά με επίκεντρο τον Εχίνο όπου το μεσημέρι του παρέθεσαν γεύμα. Η ημερομηνία που διάλεξε πολύ συγκεκριμένη. Σήμερα οι τούρκοι έχουν εθνική γιορτή. Γιορτάζουν την σφαγή των Ελλήνων στη Μικρασία. Και γιόρτασαν και στην Θράκη με συγκεντρώσεις και πορείες κυρίως στην Ξάνθη... Το φωτογραφικό υλικό του "γραφείου τύπου" του προξενείου είναι χαρακτηριστικό...

ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"! ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η "ΜΠΙΡΛΙΚ" ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Είναι -υποτίθεται- εφημερίδα της Θράκης... Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τουρκόφωνο όργανο της τουρκικής προπαγάνδας και το "γραφείο τύπου" του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Πριν ένα μήνα περίπου η "Μπιρλίκ" επιτέθηκε στον "Στόχο", επειδή δημοσιεύσαμε πρωτοσέλιδα το τεθωρακισμένο όχημα του τούρκου πρόξενου εν κινήσει, με τον πρόξενο μέσα, στους δρόμους της Ξάνθης. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Αμέσως μετά η "Μπιρλίκ" φιλοξένησε και τις... καταγγελίες του πράκτορα της Άγκυρας και προέδρου της αυτοαποκαλούμενης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τούρκων δυτικής Θράκης Χαμπίμπογλου για τον "Στόχο" (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Σήμερα η Μπιρλίκ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ την σφαγή των Ελλήνων της Μικρασίας και εύλογα αναρωτιούνται κάποιοι... ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; 

Τεράστια τζαμιά κατάντησαν το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ...


Εκατοντάδες μουσουλμάνοι από όλη την Αττική έχουν καταφτάσει από νωρίς το πρωί στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που έχουν παραχωρηθεί για την προσευχή τους, προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές που είχαν στο παρελθόν πυροδοτήσει εντάσεις. 
ΕΝΩ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ!!!

ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ 550.000 ΕΥΡΩ! ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;;;


ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ 180.000 ΕΥΡΩ! 

Στις Καστανιές του Έβρου, στο τελωνείο, φέρεται να έχει συλληφθεί καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην Ελλάδα, Έλληνας μουσουλμάνος κάτοικος Θράκης, έχοντας επάνω του 550.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος είχε συλληφθεί προ μερικών μηνών στο τελωνείο Κήπων του Έβρου, έχοντας επάνω του 180.000 ευρώ…

Απορίας άξιο είναι πως ο συγκεκριμένος αφέθηκε ελεύθερος από τους τελωνειακούς υπαλλήλους, ενώ δεν κλήθηκε κανένα ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ (είτε από την Θράκη είτε από την Αθήνα), κανένας ειδικός αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. από την αρμόδια υπηρεσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στον συλληφθέντα (για λίγη ώρα κρατηθέντα και μετέπειτα απελευθερωθέντα) δεν έγινε καμία ανάκριση από καμία ειδική υπηρεσία…

Φινλανδία: "Μετακομίζει" την ελληνική περιουσία στο Λουξεμβούργο!


Η Φινλανδία πρότεινε η Ελλάδα να μεταφέρει τα κρατικά περιουσιακά της στοιχεία σε μια εταιρεία holding με έδρα το Λουξεμβούργο και να τα διατηρήσει εκεί ως ασφάλεια για τα νέα δάνεια προς την Αθήνα. Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφό που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, το σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε τον Ιούνιο, παραμένει στο πλαίσιο των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις προκειμένου να παράσχει περισσότερη βοήθεια. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, «εάν δεν περάσει το δικό της, είναι πιθανό η Φινλανδία να αποχωρήσει από τη συμφωνία για την ελληνική διάσωση, προκαλώντας χάος στις χρηματοοικονομικές αγορές».

Αλβανία – Wikileaks: Οι 11 Μυστικοί Φάκελοι για Χωρικά Ύδατα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ενημερωθεί βήμα προς βήμα για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και των διαδικασιών που ακολουθούνται στην Αλβανία και την Ελλάδα για την κύρωση της διμερούς συμφωνίας στον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων. Αυτά επιβεβαιώνονται από τουλάχιστον 11 μυστικούς φακέλους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την ιστοσελίδα Wikileaks. Έξι από αυτούς ανήκουν σε εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον. 

Τελείωσε η άσκηση «Black Sea FOR» με τη ρωσική ναυαρχίδα


Τα πολεμικά πλοία τα οποία έλαβαν μέρος στην άσκηση «Black Sea FOR» με επικεφαλής την ρωσική ναυαρχίδα «Цезар Куников»/ ‘Τσέζαρ Κουνίκοφ’ έληξε σήμερα (χθες). Στην άσκηση έλαβαν μέρος πολεμικά πλοία από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Ο διοικητής της άσκησης πλοίαρχος Γιούρι Ζεμσκόι σημείωσε ότι «οι ενωμένες ναυτικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλες τις ασκήσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί».

Παρέμβαση της CIA για περικοπές σε βιβλίο πράκτορα του FBI για την 11/9


Η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ ζήτησε από έναν εκδοτικό οίκο να προβεί σε εκτεταμένες περικοπές του περιεχομένου ενός βιβλίου που επικρίνει τα πεπραγμένα της πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και κατόπιν. Το βιβλίο, μια αφήγηση των απομνημονευμάτων του Άλι Σούφαν, πρώην πράκτορα του FBI, τιτλοφορείται The Black Banners: The Inside Story of 9/11 and the War Against Al-Qaeda («Τα Μαύρα Λάβαρα: Η Ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου από Μέσα και ο Πόλεμος Εναντίον της αλ Κάιντα»). Σχεδιάζεται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα, και σταχυολογεί τις εμπειρίες του από πολλές σημαντικές έρευνες για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ελληνική αποβατική άσκηση-"μήνυμα" με παγκόσμια πρωτιά! (βίντεο)


 «Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν αποβάσεις»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην «άλλη πλευρά του λόφου» άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Mάλιστα το ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι στην άσκηση, όπως αποκαλύπτει το video που δημοσιεύει το defencenet.gr, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα jet-ski των καταδρομέων και μάλιστα για πρώτη φορά παγκοσμίως ερρίφθησαν από ελικόπτερο CH-47DGR Chinοok!

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 Πρόκληση μπροστά στην Αγία Σοφία. Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και ζήτησαν να λειτουργεί ως τζαμί


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Πρόκληση μπροστά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. 250 τούρκοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό, και ξεκίνησαν να προσεύχονται για το Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων.  Όλοι οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα ζήτησαν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί. Αυτό το απαράδεκτο αίτημα το ζήτησαν και με τα πανό που κρατούσαν.

Οι μυστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Λιβύη


Εδώ και έξι μήνες διαπράττονται συνεχή και εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη, με το ΝΑΤΟ να είναι βουτηγμένο στο αίμα, και με ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών μελών του. Οι «δημοκρατικοί» αντάρτες καθοδηγούνται από παραστρατιωτικές ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα, οι οποίες με τη σειρά τους επιβλέπονται από ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η «απελευθέρωση» της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε από πρώην μέλη της «Λιβυκής Ισλαμικής Πολεμικής Ομάδας» (Libya Islamic Fighting Group LIFG).

Ωκεανογραφική έρευνα του σκάφους Nautilus σε Κρήτη και Σαντορίνη
Στο πλαίσιο του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού Προγράμματος 'New Frontiers in Ocean Exploration 2011' των Ξένων Πανεπιστημίων-Ινστιτούτων: Institute for Exploration (IFE), Ocean Exploration Trust (OET), University of Rhode Island (URI) και Center for Ocean Exploration and Archaeological Oceanography (COEAO) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί ωκεανογραφική έρευνα στον υποθαλάσσιο χώρο του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και στην Κρητική λεκάνη με το Ω/Κ σκάφος 'Nautilus'.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Πώλησε σε Άραβα ταυτότητα αγνοουμένου Η απάτη αποκαλύφθηκε τυχαία έπειτα από τροχαίοΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑτων Αρχών βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου επιχειρηματίας από την Πάφο, ο οποίος φέρεται πρωταγωνιστής της απίστευτης ιστορίας που διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2009 με την πώληση εγγράφων ταυτότητας αγνοούμενου στρατιώτη σε άτομο αραβικής καταγωγής. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε συλληφθεί και παραδεχθεί την εμπλοκή του στην πρωτοφανή υπόθεση, διέφυγε όμως από την Κύπρο πριν αυτή εκδικαστεί. Επέστρεψε ωστόσο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας το βράδυ του Σαββάτου και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στο σπίτι του στην Πάφο, αφού κατόπιν σύστασης των δικηγόρων του ενημέρωσε ο ίδιος την Αστυνομία για την επιστροφή του στην Κύπρο.

Η ολική επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος


Οι πρόσφατες τουρκικές απειλές και ανακοινώσεις περί διεξαγωγής ναυτικής άσκησης στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ενώ θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες υδρογονανθράκων στη κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, επαναφέρουν στο προσκήνιο το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) και καθιστούν πιθανότερη από ποτέ την επιχειρησιακή ενεργοποίησή του. Στόχος του ΔΕΑΧ είναι η αποτροπή ή αντιμετώπιση κάθε επιθετικής ενέργειας, εναντίον του ενός ή και των δύο μερών με δέσμευση της Ελλάδας να θεωρεί αιτία πολέμου (casus belli) οποιαδήποτε τουρκική απόπειρα προέλασης στην ελεύθερη Κύπρο. 


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ
Ραγδαία εξελίσσονται οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, με τις δύο χώρες να επαναβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συμφωνία τους για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά και τις προθέσεις τους για στενή συνεργασία, η οποία μάλιστα διευρύνεται με μια επιπλέον άκρως σημαντική στρατηγική συμφωνία, αυτήν για την «Έρευνα και Διάσωση», την ώρα που η Άγκυρα απειλεί για «απαιτούμενα μέτρα» στην περίπτωση που η Λευκωσία προχωρήσει σε γεωτρήσεις για ανεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Aγριο παρασκήνιο για το φυσικό αέριο της Kύπρου


ΤΟΥ ΓIΩPΓOY ΔEΛAΣTIK - Aγρια πολιτική και διπλωματική διαπάλη μαίνεται στο παρασκήνιο ενόψει της ανακοινωθείσης για την 1η Oκτωβρίου, επέτειο της ανεξαρτησίας της Kύπρου, έναρξης γεωτρήσεων για την ανεύρεση φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy σε περιοχή της κυπριακής Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ). H Tουρκία αντιδρά σφοδρότατα στο ενδεχόμενο αυτό και παρ’ όλο που μέχρι στιγμής οι HΠA εμφανίζονται δημοσίως να υποστηρίζουν το δικαίωμα της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτές τις έρευνες, καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μεθοδεύει εν κρυπτώ την αναβολή για αργότερα των ερευνών ώστε να κατευναστεί προσωρινά η Aγκυρα.

Ελληνική ΑΟΖ: η δωδεκάτη ώρα


γράφει ο PARSIFAL -- «…η ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορα μας.» Για άλλη μια φορά καταφεύγω στον αείμνηστο Π. Κονδύλη που επιγραμματικά περιέγραψε την γενική στάση της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα καταχωρημένα ως «εθνικά θέματα». Αναφέρομαι βεβαίως στον ορυμαγδό που παρατηρείται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε δηλώσεις πολιτικών κλπ. περί ΑΟΖ και επεκτάσεως των χωρικών υδάτων. Το συμπέρασμα από τις περισσότερες «τοποθετήσεις» η «πληροφορίες» είναι ότι ήλθε η «χρυσή ευκαιρία» που περιμέναμε, συνέπεσαν τα συμφέροντα της Ψωροκώσταινας με εκείνα των «μεγάλων» και τη βοηθεία Αμερικανών, Ε.Ε. και Ρωσίας οσονούπω ανακηρύσσεται η ελληνική ΑΟΖ με τους Τούρκους στην γωνία.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή και τον διοικητή της ΕΥΠ!


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005, όπως αποκαλύπτει η σχετική εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η σύνδεση των 4 από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ Συντριβάνι στην μνήμη των "πεσόντων" μεταναστών χτίζεται αύριο στο Τυχερό!!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ Συντριβάνι στην μνήμη των "πεσόντων" μεταναστών χτίζεται αύριο στο Τυχερό!!!

Γιούνκερ: «Είμαστε πολύ κοντά σε λύση» στο θέμα των εγγυήσεωνΗ επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Βέβαιος ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα ικανοποιήσει όλα τα κράτη μέλη».

Ανησυχία σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο για το Πυρηνικό πρόγραμμα της Αλβανίας


Άλλο ένα διπλωματικό μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα, δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Wikileaks, το οποίο απεστάλη προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αναφέρεται στην πρόταση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, στο σχεδιασμό κατασκευής ενός πυρηνικού σταθμού, προκαλώντας αντιδράσεις στις γείτονες χώρες. Πρόκειται για εβδομαδιαία έκθεση του πρέσβη Withers με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2007, ο τότε Πρέσβης αναφέρεται στην υπόσχεση του Μπερίσα να καταστεί η Αλβανία ενεργειακή υπερδύναμη στην περιοχή με την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, την οποία θα εξάγει στην γύρω περιοχή. 

Αποκάλυψη από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ - Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις απειλές για τις έρευνες στη Κύπρο


Της Ανδρούλας Ταραμουντά androula@phileleftheros.com | Η Άγκυρα φορτώνει ευθύνη πισωγυρίσματος στις δια- πραγματεύσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προ- βλήματος και ένταση στην περιοχή
Αποθρασύνθηκε η τουρκική πλευρά
Σε μια ιδιαίτερα λεπτή χρονική περίοδο καθώς αναμένεται μέσα στις προσεχείς βδομάδες η έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου να βγει επιθετικά κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας για λογαριασμό του κατοχικού καθεστώτος μερίδιο στα κοιτάσματα και τη διαχείρισή τους.

Εξοχικό με αυθαιρεσίες για την "πράσινη" Τίνα


Εξοχικό με άδεια λυόμενου σε εκτός σχεδίου περιοχή στον Κάλαμο φέρεται να έχει στην κατοχή της η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", που επικαλείται εμπειρογνώμονες και πολιτικούς μηχανικούς, το εξοχικό βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων, καθώς η άδεια δεν έχει σχέση με την εικόνα του σπιτιού. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το εξοχικό στον Κάλαμο αγοράστηκε το 1993 από την κα Μπιρμπίλη και έχει κατασκευαστεί το 1972 σε εκτός σχεδίου οικόπεδο το οποίο είναι μικρότερο από τα τέσσερα στρέμματα που εξασφαλίζουν αρτιότητα.

Συνέδριο στις ΗΠΑ από αριστερούς, για να φύγει το… «στίγμα» από τους παιδεραστές!

Όταν πρόκειται για ιστορίες/σκάνδαλα παιδοφιλίας στους κόλπους της Εκκλησίας, τα ΜΜΕ ποτέ δεν κουράζονται να την σφυροκοπούν (και καλά κάνουν), για το ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς, αλλά αυτά τα ίδια άτομα στα ΜΜΕ δεν δείχνουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον στις αναφορές σχετικά με τις προσπάθειες για τη νομιμοποίηση της παιδοφιλίας!

Υποκλοπές, Βατοπέδι, Δεκέμβριος 2008 σχετίζονται και δείχνουν προς την πλευρά κύκλων της αμερικανικής πρεσβείας


Tρία γεγονότα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, οι τηλεφωνικές υποκλοπές της περιόδου 2004-2005, το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου και οι ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, δείχνουν πλέον να σχετίζονται και να δείχνουν προς την πλευρά κύκλων της αμερικανικής πρεσβείας. Το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκαν τώρα, πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι τα τέσσερα από τα δεκατέσσερα κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας, δείχνει ότι τότε κάποιοι ήθελαν να κλείσει η υπόθεση και να μην διερευνηθεί περαιτέρω. 

ΗΠΑ: H "ακτινογραφία" του ελληνικού Τύπου μέσω WikiLeaks


Την επαύριο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Vodafone στο οποίο εμπλέκονταν στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας το 2006 και το αντιαμερικανικό κλίμα που επικράτησε, αλλά και η πολιτική κατάσταση μέχρι το 2008 μετά την εισβολή της Γεωργίας στην Νότιο Οσετία και την ήττα της από την Ρωσία, η αμερικανική πρεσβεία έφτιαξε τρεις εκθέσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό Τύπο, οι οποίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο WikiLeaks τις τελευταίες ώρες. 

ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

«Από την άλλη πλευρά, ας μην πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί μια τόσο οδυνηρή πρόκληση με τα πολιτικά απολιθώματα περασμένων δεκαετιών. Χρειάζεται Νέος Λόγος, Νέα Πίστη, Νέες Ιδέες και προπαντός αποφασιστικότητα και πνεύμα θυσίας. Απαιτείται ένας Εθνικισμός Πρωτοπόρος με κοινωνικό περιεχόμενο γνήσια λαϊκό και αντικαπιταλιστικό.

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας τρεις Αλβανοί


Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας τρεις Αλβανοί 31, 36 και 30 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο 97ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού. Σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος βρέθηκαν σε ταξιδιωτικούς σάκους 84 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 132 κιλών και 155 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο οδηγός του αυτοκινήτου επιδιώκοντας να διαφύγει τη σύλληψη, προκάλεσε υλικές ζημίες σε δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

Επιβεβαίωση: Αμερικανικές υπηρεσίες πίσω από τις υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή


Την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας δείχνει η εισαγγελική (προδικαστική) έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Δ. Δασούλα στον ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων κατά την περίοδο 2004-2005 μέσω του δικτύου της Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε, με τη βοήθεια τεχνικών της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στον ιχνηλάτηση της πορείας των 14 κινητών τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των συνομιλιών από τους άγνωστους υποκλοπείς. 

Η Ελληνική Επιτροπή του Ελσίνκι και οι απόψεις του Παναγιώτη Δημητρά περί ‘Μακεδονίας’


O Dr Παναγιώτης Δημητράς, της Ελληνικής Επιτροπής του Ελσίνκι, σχετικά με την ομιλία του στο «School of Law» -Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Murdoch της Αυστραλίας- σε διευκρινιστικό σημείωμά του, μας αναφέρει το πλήρες κείμενο της ομιλίας του και σε λανθασμένη εκτίμηση του δημοσιεύματος και τις ενστάσεις Ελλήνων ομογενών καθώς και για τις εν γένει απόψεις του. Το κείμενό του το οποίο μας διαβίβασε σχετική διεύθυνση –link για να το διαβάσουμε, μιλάει για μειονότητες, κυρίως, στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, τις οποίες τα κράτη αυτά δεν αναγνωρίζουν.
 Φυσικά, δεν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις του, περί «Μακεδόνων», για ένα θέμα που πιστεύουμε ότι δεν έχει την ανάλογη ιστορική τεκμηρίωση. Αναφέρεται για Ελληνική εθνότητα, για Μακεδονική εθνότητα -και όχι Σλαβική- όπως πραγματικά είναι καθώς και για Βουλγαρική εθνότητα στα κείμενά του.Πιστεύει στην έννοια του αυτοπροσδιορισμού- a priori- χωρίς την ιστορική τεκμηρίωση , όπως είπαμε.

Αποκαλύψεις από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ
Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”
Στα 66 χρόνια εκδοτικής της ζωής η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Και ειλικρινά σήμερα είμαστε τουλάχιστον εξοργισμένοι ακούγοντας τα διάφορα ΜΜΕ να μιλούν για τον καημένο, τον ΑΓΝΩΣΤΟ αγρότη, που αγόρασε ένα παλιό τρακτέρ, από κάποιον άλλο ηλικιωμένο αγρότη, και ύστερα το πήγε βόλτα στο δάσος (;) το τρακτέρ, αλλά εκείνο έβγαζε σπίθες και γι’ αυτό δημιουργήθηκαν δέκα εστίες πυρός που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να καούν 70.000 στρέμματα στον Έβρο…»

ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ...Χιλιάδες Ελλήνων από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού επισκέφθηκαν και φέτος το Βίτσι για να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων του Εθνικού Στρατού κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της περιόδου 1944-49. Έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν ομιλίες από τους εκπροσώπους των διαφόρων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών με αποκορύφωμα το συγκινητικότατο λόγο του 90χρονου Στρατηγού Κόρκα, ο οποίος είχε λάβει μέρος ως αξιωματικός στις συγκρούσεις. Αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μία χρονιά η παντελής απουσία των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ., γεγονός που συζητήθηκε εντόνως από τους παρισταμένους πατριώτες και εθνικιστές. Την εκδήλωση...

Πολιτικοί και εντιμότητα: Η περίπτωση του Πέτρου ΠρωτοπαπαδάκηΑς μιλήσουμε για πολιτική, εντιμότητα και τους πολιτικούς του σήμερα, οι οποίοι είναι πασίγνωστο ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν γίνει φτωχότεροι ασχολούμενοι με τα κοινά και ας θυμηθούμε μία παλαιά ιστορία και έναν παλαιό πολιτικό. Υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδος, καθώς επίσης και υπουργός οικονομικών την κρίσιμη εκείνη περίοδο του 1922 όταν η Ελλάς αναζητούσε χρήματα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης για τον πόλεμο κατά του Κεμάλ και εύρισκε παντού πόρτες κλειστές. Δεν έχω τον χώρο στο άρθρο αυτό να επεκταθώ στο πως η Ελλάς βρισκότανε όντας νικήτρια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σε τόσο δεινή οικονομική θέση. Για το θέμα είχε γράψει σχετικό άρθρο ο διδάκτωρ οικονομολόγος κ. Χεκίμογλου με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ», στο οποίο με στοιχεία αποδεικνύει την κυριολεκτική λεηλασία της Ελλάδος από την Αντάντ.

Ο κύριος Μίλερ, πρώην πρέσβης, φυσικός αυτουργός των υποκλοπών είναι ακόμα ελεύθερος και στέλεχος Ελληνικής εταιρείας


Παρά το πόρισμα για τις υποκλοπές και την ευθύνη της Αμερικανικής πρεσβείας, ο φυσικός υπεύθυνος για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Ο κύριος Τόμας Μίλερ, που οι Αμερικανοί τον έδιωξαν με τις κλωτσές για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν, φιγουράρει ακόμα στο ΔΣ μεγάλης εισηγμένης Ελληνικής εταιρείας. Ο κύριος Τόμας Μίλερ, κολλητος του Χριστοφοράκου με ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για τα συστήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων όπου όλως τυχαίως, δεν υποστήριξε τα Αμερικανικά συμφέροντα, περπατά στους δρόμους της Αθήνας κύριοι εισαγγελείς. Διότι η “Αμερικανική πρεσβεία” ως όρος δεν λέει τίποτα. Είναι τσιμέντα και ως γνωστόν τα τσιμέντα δεν μιλούν. Έτσι, όπου Αμερικανικη πρεσβεία, βλέπε Τόμας Μίλερ. 

132 κιλά χασίς για την αποχαύνωση της Ελληνικής νεολαίας!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ… 
Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (χασίς) πιάστηκε να μεταφέρει από την Αλβανία στην Ελλάδα 31χρονος Αλβανός. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, στο 94ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας-Θεσσαλονίκης, συνελήφθη από αστυνομικούς ένας «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης» -τι σημασία έχει αν ήταν «νόμιμος» ή «παράνομος»- να μεταφέρει 4 μεγάλους ταξιδιωτικούς σάκους με 84 ανισοβαρή δέματα με χασίς, αλβανικής προελεύσεως, συνολικού βάρους 132 (!!!) κιλών.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ! 125 ΚΙΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΡΑΣΑ ΖΥΓΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΗΒΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ!Για να τον κλαίνε οι ρέγγες, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος Λιάπης, την Τρίτη στην συνάντησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τον νέο Νόμο περί Μεταμοσχεύσεων: Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει από το πάχος, έχει καμπουριάσει, ούτε ήξερε πού βρισκόταν και συμφώνησε σε όλα με τον Υπουργό Υγείας, ενώ σύμπασα η Ιεραρχία διαφωνεί: Γι’ αυτό και απέσυρε τον εκπρόσωπό της από την Επιτροπή για τις Μεταμοσχεύσεις, Άγιο Λαυρεωτικής, Νικόλαο Χατζηνικολάου. Να επανέλθω, όμως, στον ανεκδιήγητο Λιάπη: Άνθρωπος του «Στόχου», μέσα στην Αρχιεπισκοπή, μάς έλεγε πως ο 73χρονος Ιερώνυμος ζυγίζει πλέον πάνω από 125 κιλά (χωρίς τα ράσα!), πράγμα που συνιστά αυτομάτως αίρεση: Είναι δυνατόν, ενώ οι μισοί Έλληνες λιμοκτονούν, ο Αρχιεπίσκοπός τους να παίρνει συνέχεια κιλά και να ζυγώνει τις 100 οκάδες;

Ε.ΛΑ.Μ.: “Καλωσορίζουμε τους Ελλαδίτες αδελφούς στο πολύπαθο νησί μας.”Η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας και φιλοχρηματίας των πολιτικών της ανάγκασε πολλούς Ελλαδίτες να έρθουν να ζήσουν και να εργαστούν στην Κύπρο. Το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά διότι ο Ελληνισμός της Κύπρου δυναμώνει με περισσότερο Ελληνικό αίμα και περισσότερη Ελληνική συνείδηση.
 Καλωσορίζουμε τους Ελλαδίτες αδελφούς στο πολύπαθο νησί μας. Σε αυτόν τον τόπο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα σταθεί αρωγός βοηθείας σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Να γνωρίζετε συμπατριώτες από την Ελλάδα πως οι άθλιοι κομμουνιστές θα κάνουν ότι μπορούν για να σας δείξουν την αντιπάθειά τους. Θα σας ειρωνεύονται , θα υβρίζουν την καταγωγή σας , θα σας αποκαλούν ξένους και προδότες!
Μην διστάσετε φίλοι Ελλαδίτες να επισκεφθείτε τα κατά τόπους γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

“Πολυπολιτισμική” κοινωνία: Συνελήφθη Πακιστανός που τεμάχισε συμπατριώτη του και τον πέταξε στη χωματερή!

Συνελήφθη στις 15:00 μετά το μεσημέρι από αστυνομικούς της ομάδας Ζ της Άμεσης Δράσης στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς, 34χρονος Πακιστανός ο οποίος καταζητείτο με διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών ασφαλείας γιατί πραγματοποιούσε απαγωγές εις βάρος συμπατριωτών του και όταν αυτοί δεν πλήρωναν τους δολοφονούσε. Ο δράστης, πριν από έξι μήνες, τεμάχισε συμπατριώτη του και το μισό πτώμα βρέθηκε στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, ενώ το υπόλοιπο το άφησε σε διαμέρισμα στο οποίο έβαλε φωτιά. 

Όλι Ρεν προς κυβέρνηση: "Πουλήστε και την υπόλοιπη Ελλάδα"


"Σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων". Με αυτή την προτροπή του Επιτρόπου Όλι Ρεν, η τρόϊκα ζητεί και επίσημα πλέον από την κυβέρνηση να πουλήσει και ότι άλλο έχει μείνει απούλητο στο χώρα γιοα να πληρωθούν α δάνεια που πήρε τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Tο σκεπτικό του είναι ότι σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων. ηλαδή θέλουν ΟΛΗ την Ελλάδα "εδώ και τώρα".

Φινλανδία: Σε εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο η περιουσία της Ελλάδας !!!


Την σύσταση μίας εταιρείας holding με έδρα το Λουξεμβούργο στην οποία θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, προτείνει η Φινλανδία για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Η φινλανδική πρόταση έχει συζητηθεί και με Έλληνες παράγοντες στο πλαίσιο τηλεφωνικών διασκέψεων στην ευρωζώνη. Σε non paper που έστειλαν οι Φινλανδοί προτείνουν αναλυτικά πως το Ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες, μπορεί να μεταφέρει στην εταιρεία holding του Λουξερβούργου, ώστε να υπάρχει «εγγύηση» για την παροχή του δανείου της προς την Ελλάδα.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας: "Η Αμερικάνικη πρεσβεία ως αυτουργός των παρακολουθήσεων του Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης"


Η εξέταση τεσσάρων από τα κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται ότι οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία των ερευνών και οι αυτουργοί που καλύπτονται πίσω από την διπλωματική ασυλία. Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.

Wikileaks: Τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” είναι σάπια. Άρα είναι φίλοι μας!Ρεπορτάζ από την Ζούγκλα - Το ότι η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα παρακολουθεί μεθοδικά τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. δεν αποτελεί είδηση. Το ότι όμως η αμερικανική πρεσβεία βαθμολογεί (!) Έλληνες δημοσιογράφους και δίνει τα εύσημα σε εκείνους που παρουσιάζουν θετικά τις αμερικανικές θέσεις και ενημερώνουν με λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ τους το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, προφανώς, και εξοργίζει. Αυτό το θέμα απασχολεί τις τελευταίες ώρες το Διαδίκτυο και ιδιαίτερα τον χώρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσιογράφοι σχολιάζουν τις δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο "Αλί" δέχτηκε βραστό νερό πάνω του, στο κέντρο ασύλου Ha στην Jæren της Νορβηγίας, αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και δεν νήστεψε στο Ραμαζάνι. Τώρα ο ίδιος και άλλοι που έχουν γίνει χριστιανοί, φοβούνται για τη ζωή τους.

«Αν δεν επιστρέψετε στο Ισλάμ, θα σας σκοτώσουμε" είπαν στον Αλί "κάποιοι συγκάτοικοί του στο κέντρο. Δεν θέλει το όνομά του ή η φωτογραφία του να δημοσιευθεί για το φόβο των άλλων ενοίκων. Εάν οι αφγανικές αρχές ακούσουν ότι άλλαξε πίστη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού αν θα απελαθεί και επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ!Χθὲς (28/08) βρέθηκε μὲ πλῆθος λαοῦ στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη γιὰ νὰ τιμήσει τοὺς γενναίους μαχητὲς τοῦ Γράμμου καὶ τοῦ Βίτσι. Μετὰ τὴν τέλεση τῆς θείας λειτουργίας καὶ τῆς ἐπιμνημόσυνης δέηση ὑπὲρ τῆς ἀναπαύσεως τῶν ἠρωικῶς πεσόντων παλικαριῶν τοῦ ἑλληνικοῦ μας στρατοῦ, ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ ἡρῶο, ποὺ εἶναι τοποθετημένο στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ ναοῦ, καθὼς καὶ ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Ἀνδρέα. Ὁ ἐπίσκοπος μὲ τὸ δυναμικὸ λόγο τοῦ ξεσήκωσε τὸν πιστὸ λαὸ καὶ ἔστειλε μήνυμα ἀδιάλειπτου ἀγώνα μέσα στὴν κρίσιμη ἐποχὴ ποὺ διανύουμε: Συγκεκριμένα ἀναφέρθηκε στὴν ξένη κηδεμονία ὑπὸ τὸ δυσβάστακτο καθεστὼς ποὺ ἐπέβαλε ἡ ...

Όταν «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο …Αλέξης»!


Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε! Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, ο Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής». Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!