Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Εμμέσως απειλούν με …πόλεμο!


Σε περίπου ολόκληρο το τουρκικό τύπο δημοσιεύεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όσον αφορά τις ενέργειες αναζήτησης φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Τουρκία βλέπει τις προσπάθειες της Κύπρου ως «αιτία για νέες διαφωνίες» και χαρακτηρίζει πως «οι ενέργειες αυτές δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού». Παράλληλα καλεί τις «εταιρείες και τις χώρες που έχουν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα», ενώ τονίζει πως η Διεθνή Κοινότητα θα πρέπει «να κινηθεί με υπευθυνότητα και να μην ενθαρρύνει τις ενέργειες αυτές της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της ΠΓΔΜΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κορυφαίος ραβίνος προτρέπει τους ραβίνους να μην αναφέρουν περιστατικά παιδικής κακοποίησης στις αρχές


Ένας από τους πιο ονομαστούς θρησκευτικούς ηγέτες του Ιουδαϊσμού στην Αυστραλία, αγωνίζεται για να αποκρούσει το αίτημα για την παραίτησή του, αφότουπροέτρεψε τους ραβίνους να μην αναφέρουν περιστατικά παιδικής κακοποίησης στην αστυνομία. Ο Ραβίνος Yosef Feldman, Πρόεδρος της Συνόδου των Ραβίνων της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος έχει βάση τη Συναγωγή στο Νότιο Σίδνεϊ, έχει προκαλέσει οργή με μια σειρά από e-mail που έστειλε σε άλλους ραβίνους, που έλεγε ότι είναι στο δικό τους χέρι να αποφασίσουν αν ένας παιδόφιλος θα πρέπει να αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές ή όχι.

Η μυστική διπλωματία συνεχίζεται – Επίσκεψη Παπανδρέου στην Άγκυρα


Γράφει η Αγγελική Σπανού - Μετά τη ΔΕΘ και με την προσ­δοκία ότι θα έχει μπει τάξη στην εσωτερική διαχείριση, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιδοθεί εκ νέου στη διπλωματία κορυφής. θα ξεκινήσει με έπαψες υψη­λού επιπέδου στη Γενική Συνέ­λευση του Ο Η Ε στη Νέα Υόρκη (τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου) και επίσκεψη στην Αγκυρα αμέσως μετά, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό.Θα είναι η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογο του, μετά τον πρόσφατο εκλογικό του θρίαμβο (τρίτη νίκη με περίπου 50%). Και αυτή τη φορά, όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές, δεν θα προσφερθεί στον κ. Ρ.Τ.Ερντογάν το άλλοθι ότι δεν μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση του στα ελληνοτουρκικά λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται από το στράτευμα.
 Η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Στρατηγικής Συνεργασίας, στο οποίο μετέχουν τα σημαντικότερα μέλη των δυο κυβερνήσεων, είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο και αναβλήθηκε λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ευρωζώνη.

Έρχεται καταιγίδα στην Αν.Μεσόγειο με "πειρατεία" της Άγκυρας


Τελικά, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι την περίμεναν (;) οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες που από το 2005 έχουν κηρύξει αυτοεμπάργκο στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων (όταν δεν αερολογούν με συνεχή λαϊκίστικα τσιτάτα περί «μείωσης των εξοπλισμών» και «μερίσματος ειρήνης»).Στα τέλη Σεπτεμβρίου (την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Κύπρος ως ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων) όταν ο τουρκικός Στόλος θα έχει βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσει την εξέδρα της Noble Energy που για λογαριασμό της Κύπρου θα διεξάγει τις γεωτρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να στείλει μαζί με τα κουρασμένα σκαριά των “S” και των ΜΕΚΟ-200HN και λίγο «μέρισμα ειρήνης»! 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ 575 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ;


12 Σεπτεμβρίου η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από τις 12 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν Γερμανία και Ιταλία τα επιχειρήματά τους στην υπόθεση που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την προσφυγή του Βερολίνου με αφορμή τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων.

 "Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει δημοσίως από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Χάγη. Στις συνεδριάσεις αυτές οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν και προφορικά τις θέσεις που είχαν διατυπώσεις γραπτώς.

 

Καταρρέει ο μύθος της συνεισφοράς των λαθρομεταναστών στην οικονομία


Οι Αλβανοί & Πακιστανοί λαθρομετανάστες, «ρημάζουν» την οικονομία μας, στέλνοντας το σύνολο των κερδών από τις νόμιμες ή παράνομες δραστηριότητές τους, στις πατρίδες τους. Ο λόγος για ιλιγγιώδες ποσό που καταρρίπτει το μύθο της «συνεισφοράς» των μεταναστών στην οικονομία μας. Με λίγα λόγια, τα χρήματα που κερδίζουν εδώ οι μετανάστες, δεν τα ξοδεύουν ούτε τα επενδύουν, αλλά αντίθετα, τα στέλνουν στις χώρες καταγωγής τους.
Αυτά εξάγονται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Στον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ είχε απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι από τις αρχές του 2003 έως το Μάιο του 2011, τα εντάλματα μεταναστών προς την Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατομμύρια ευρώ, προς το Πακιστάν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και στο Αφγανιστάν το 0,2 εκατομμύρια ευρώ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, προσπαθεί να πείσει ότι Αλβανοί και Πακιστανοί αντιμετωπίζονται από τις τράπεζες και τις εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίου, ως «υψηλού κινδύνου» για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τονίζει ότι «λαμβάνονται από τα ιδρύματα αυτά αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας, ιδίως περί συναλλαγών που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή ή περισσότερες συσχετιζόμενες συναλλαγές» (με λίγα λόγια δεν κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που κάνουν και στις εγχώριες συναλλαγές, όπου πλέον για συναλλαγές άνω των 15.000 ζητείται και φορολογική ενημερότητα, που δεν ξέρουμε αν τη ζητούν και από τους ξένους).
eglimatikotita

Ο δολοφόνος στην Νορβηγία και η σχέση του με τον Διεθνή Σιωνισμό!


Δυο ημέρες πριν την σφαγή του Breivik στο νησί Utoyaπου έκανε καλοκαιρινές διακοπές η νεολαία του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, ο ηγέτης της νεολαίας Eskil Pedersen έδωσε μια συνέντευξη στην δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας, τηνDagbladet, στην οποία αποκάλυψε τι πιστεύει για το Ισραήλ. Κατα τη διάρκεια της συνέντευξης ο Pedersenδήλωσε ότι «πιστεύει πως ήρθε η ώρα για πιο δραστικά μέτρα εναντίον του Ισραήλ, και οτι επιθυμεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας να επιβάλλει οικονομικό μποϋκοτάζ εναντίον του Ισραήλ.» Ο Pedersen είπε: «Η διαδικασίες ειρήνης δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και παρόλο που όλος ο κόσμος περιμένει απο το Ισραήλ να συμμορφωθεί, αυτό δεν το κάνει. Εμείς στην Νεολαία του Εργατικού Κόμματος θα κάνουμε ένα μονομερές οικονομικό εμπάργκο στο Ισραήλ απο πλευράς Νορβηγίας.» Η νεολαία του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας υπήρξε πάντοτε απο τους βασικούς υποστηρικτές της εκστρατείας του μποϋκοτάζ του Ισραήλ, αναφέρει η εφημερίδα Dagbladet.

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;


Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!…

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ;»


Οδυσσέας Τηλιγάδας
Ευριπίδου 57  - 10554 Αθήνα
Τηλ:2103241961 Κιν:6973519579
e-mail: elas@acsmi.gr                                                                                                                                                                         Αθήνα 07-08-2011

Η παρούσα παρέμβασή μου στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι, ως Έλληνος πολίτου, στηρίζεται επί της Διατάξεως του Άρθρου 1 και μάλιστα αφ’ ενός μεν της παραγράφου 3 του Συντάγματος κατά την οποίαν: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους….», αφ’ ετέρου δε της παραγράφου 2 αυτού κατά την οποία: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».
Επειδή οι ανωτέρω θεμελιώδεις διατάξεις παραβιάζονται ασυστόλως και κατ’ εξακολούθησηαπό τις εκάστοτε κυβερνήσεις,θεμελιωτικό της βασιμότητος της παρούσης παρεμβάσεώς μου τυγχάνει όχι μόνο η υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιακή ρήτρα: «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού», «salus populi suprema lex esto» αλλά και η, κατά τον αλήστου μνήμηςσυνταγματολόγο, Αλέξανδρο Σβώλο παρακαταθήκη«Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι στον Λαό δεν πρέπει να έχει όρια.»Επίκαιρες οι ρήσεις και επιβεβλημένη η εφαρμογή τους. Γεννάται όμως το ερώτημα: «Θα αρθούν - έστω και αργά - στο ύψος των περιστάσεων εκείνοι που οφείλουν να το πράξουν;»

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΘΙΚΟ ΒΙΟ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΘΙΚΟ ΒΙΟ: "ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ 'Στο έργο αυτό, παρατίθενται διάφορες πρακτικές διδαχές του Ισοκράτη προς κάποιον Δημόνικο για το πως θα πρέπει ..."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...