Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Οι δέκα «σκόπελοι» του Μνημονίου – Η ύφεση παραμένει ο μεγαλύτερος εχθρός για την ελληνική οικονομία, θα φτάσει φέτος το 4%!


Τα δέκα σημεία στα οποία προσκρούει η υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής εντόπισε η τεχνική αντιπροσωπεία της Τρόικας. Πρόκειται για τους δέκα επικίνδυνους σκοπέλους που σύμφωνα με τους ξένους δυσκολεύεται να ξεπεράσει η χώρα μας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου. Η ύφεση αποδεικνύεται η μεγάλη πηγή του κακού για το Μνημόνιο. Κυβέρνηση και Τρόϊκα έπεσαν έξω σε κάθε εκτίμηση που έκαναν σχετικά με το μέγεθος της ύφεσης στη χώρα μας. Κατά τις πληροφορίες, η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξει φέτος το 4% του ΑΕΠ έναντι 3,5% που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση. 

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για αναλυτές των Standard & Poor’s και Moody’s


Το περασμένο Σάββατο, η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) πραγματοποίησε εφόδους προς εντοπισμό και κατάσχεση εγγράφων των υπεύθυνων των οίκων αξιολόγησης στη Ρώμη. Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, η εισαγγελία της πόλης Τράνι, στην περιφέρεια Απουλία της νότιας Ιταλίας, διεξάγει έρευνες σε βάρος τριών κορυφαίων αναλυτών του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s, ενός του οίκου Moody’s και των νομικών αντιπροσώπων των δυο εταιρειών, στην Ιταλία.


Το περασμένο Σάββατο, η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) πραγματοποίησε εφόδους προς εντοπισμό και κατάσχεση εγγράφων των υπεύθυνων των οίκων αξιολόγησης στη Ρώμη. Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, οι τρεις εν λόγω αναλυτές της Standard & Poor’s ονομάζονται Μόριτζ Κρέιμερ, Αϊλίν Τζανγκ και Φρανκ Τζιλ, ενώ τα στοιχεία του υψηλόβαθμου ιθύνοντα της Moody’s, δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη.
Ο ειδικός αναλυτής του οίκου Μoody’s κατηγορείται για «χειραγώγηση της αγοράς», διότι, «στις 15 Μαΐου, ενώ οι συναλλαγές στις χρηματαγορές βρίσκονταν εν εξελίξει, κατά τις 11:15 το πρωί, διέδωσε, ψευδή, εν μέρει, στοιχεία, σχετικά με την αντοχή του ιταλικού τραπεζικού και οικονομικού συστήματος».
Σύμφωνα με τον ιταλό εισαγγελέα Μικέλε Ρουτζιέρο, «εκφράσθηκαν κρίσεις που πρέπει να θεωρηθούν αβάσιμες, ψευδείς, ή, σε κάθε περίπτωση, παρακινδυνευμένες, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν άλλοι οίκοι αξιολόγησης αλλά και αρμόδιες αρχές της Ιταλίας».
Οι τρεις αναλυτές της Standard & Poor’s κατηγορούνται για «χειραγώγηση της αγοράς» και για «κατάχρηση μη ευρέως γνωστών στοιχείων», σε τρεις εκθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
greeknation.blogspot.com

Πώς ο Γιώργος «έδωσε» το μισό Αιγαίο στους Τούρκους


«Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου». Αυτό αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ»,ο Μπολούκμπασι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών» σε πολλά σημεία κάνει αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως, σε αντίθεση με όσα λέγονται, στις διερευνητικές επαφές τότε, η Τουρκία αποδέχθηκε να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει για ποια θέματα η Τουρκία αποδέχθηκε κάτι τέτοιο.

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΑΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟ ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!


Η προκλητική προπαγάνδα των μεγαλοδημοσιογράφων για τα επεισόδια στο Λονδίνο. Το αυγό του φιδιού στα Ελληνικά ΜΜ”Ε”

…όταν 20 Πακιστανοί βιάζουν ένα κοριτσάκι Αφρικανικής καταγωγής τα ΜΜ”Ε” της “αυτοκρατορίας” μεταδίδουν πως “Οικονομικοί μετανάστες Ασιατικής καταγωγής συκοφαντούνται από αραπίνα απόγονο σκλάβων”. Όλοι γνωρίζουμε το συμβάν κατά το οποίο τρεις άνθρωποι “Ασιατικής” καταγωγής, βλέπε Πακιστανοί, έχασαν την ζωή τους όταν ένα ή δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω τους κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Δείτε τώρα το εξωφρενικό αφιέρωμα του Newsit στο συμβάν: “Τρείς νεκροί στο Μπέρμινγχαμ – Τους παρέσυραν με ΙΧ και τους σκότωσαν”