Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Μυστικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο ΔΝΤ!

"Φόρα-παρτίδα" τα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών;


Εγγυήσεις ότι τα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών διαφυλάσσονται επαρκώς, έδωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης στη Βουλή. Αφορμή γι΄ αυτό έδωσε η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντής για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του τυπώματος των αναλυτικών φύλλων μισθοδοσίας. Σ΄ αυτά αναγράφονται πέραν του ονοματεπώνυμου, του βαθμού, του Ο-Σ και του Α,Μ, και τα εξής: Μονάδα, αριθμός ταυτότητας, ΑΦΜ, αρ. Μητρώου ΔΙΑΣ, ΑΜΚΑ και τέλος αριθμητικά η σύζυγος και τα τέκνα. 

Υπαναχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα 12 μίλια;


Ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι «αποκαλύπτει» στο νέο του βιβλίο ότι «οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση...των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου». Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρεται στο νέο βιβλίο του πρώην διπλωμάτη με τίτλο, «Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών» και στις πολλές αναφορές που υπάρχουν για την Ελλάδα. Ο Μπολούκμπασι υποστηρίζει πως σε αντίθεση με όσα λέγονται, στις διερευνητικές επαφές που είχαν ξεκινήσει το 2002, η Τουρκία αποδέχθηκε να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην ταμπακιέρα, δηλαδή για ποια θέματα, (εάν δέχθηκε).

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ


Ιστορική μελέτη του 1954!

Περί Αλός

Του Ακαδημαϊκού και Καθ. Πανεπιστημίου
ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕ

Ελαφρύς πολεμικός δρόμων που φέρει μηχανή εκτόξευσης
υγρού πυρός.
Κατασκευή: Δημήτρης Μάρας.

Δημοσιεύτηκε στη «Ναυτική Επιθεώρηση»,
έτος ΛΕ’, τόμος LX, τεύχος 247, σελ. 305,
Νοε-Δεκ 1954. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως».

Αν ο πεζός στρατός ελέχθη ότι απετέλει  την κεφαλήν και τα νεύρα του Βυζαντινού κράτους, το ναυτικόν υπήρξε «η δόξα της Ρωμανίας». Πολεμούμενον το Βυζαντινόν κράτος από πολλών σημείων είχε ανάγκην να μεταφέρει ταχέως και ασφαλώς τα στρατεύματά του, συγχρόνως δε να προστατεύη τα παράλιά του από εχθρικών και πειρατικών επιδρομών και να εξασφαλίζη τας θαλάσσιας εμπορικάς οδούς, τούτο δ’ εγίνετο δια του στόλου.
Εφ’ όσον ο Βυζαντινός στόλος ήτο ισχυρός, όλα τα παράλια ήσαν ασφαλή, η πειρατεία είχε παταχθή, το εμπόριον δεν συνήντα δυσκολίας και οι Δυτικοί δεν εζήτουν και δεν απέκτων προνόμια, τα οποία εδόθησαν εις βάρος της Βυζαντινής οικονομίας.
Την αξίαν του στόλου των καλώς εγνώριζον οι Βυζαντινοί. Ο Νικηφόρος Φωκάς καυχόμενος έλεγε προς τον πρεσβευτήν του Γερμανού αυτοκράτορος: «εγώ είμαι ο κύριος της θαλάσσης».
Αληθές είναι ότι οι Βυζαντινοί παλαιότερον, την Ρωμαϊκήν ακολουθούντες παράδοσιν, σημαντικότερον εθεώρουν το πεζικόν, όταν όμως ήλθον εις σύγκρουσιν με τους Άραβας, τότε απέδωκαν την δέουσαν σημασίαν εις το ναυτικόν.
Όταν ομιλούμεν περί Βυζαντινού στόλου, πρέπει να τον διακρίνομεν εις τον εμπορευματικόν τα εμπορικά πλοία. όπως λέγομεν σήμερον, και τα οποία ως στρογγύλαχαρακτηρίζονται, δια το σχήμα, και τα βασιλικά πλώιμα, το πολεμικόν τουτέστι στόλον, παρά τον οποίον υπήρχε και ο επαρχιακός πολεμικός στόλος, το θεματικόν πλώιμον.
ΦΩΤΟ: warandgame.com

Η συγκρότησις αξιομάχου πολεμικού στόλου εις το Βυζάντιον δεν ανάγεται εις τους πρώτους αιώνας της αυτοκρατορίας.

Προφητικό άρθρο από το 2003: Τα σχέδια του Σόρος για την Ελλάδα


Το καλοκαίρι του 2003 ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κούρος, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ». Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν «συνομωσιολογικό». Ξέρετε ποιοι, τα παπαγαλάκια του συστήματος που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «γραφική» και «εξωπραγματική» κάθε αποκάλυψη. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, είναι απλώς η πραγματικότητα.

Βουλγαρία: Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν Έλληνα συνταξιούχο


Αιματηρή ληστεία έγινε στο χωριό της Βράτσα, Βράνιακ. Δύο μασκοφόροι άνδρες εισέβαλαν χθες τα μεσάνυχτα στο σπίτι ενός Έλληνα πολίτη, Χρίστου Φλώρου και τον απείλησαν με μαχαίρι και στην συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια και άρπαξαν ότι πολύτιμο είχε στην οικία. Ο Έλληνας που είναι νυμφευμένος με Βουλγάρα, έζησαν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν και ήρθαν στο χωριό να ζήσουν ειρηνικά και ήσυχα. Ο 64χρονος άνδρας ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο της περιοχής και η κατά τρία χρόνια μικρότερη σύζυγός του, δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον εφιάλτη που έζησαν.

Ένοχη σιωπή – Ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ ήρθε κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο

Ένοχη σιωπή – Ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ ήρθε κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗΜια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του Sigmalive, με πρωταγωνιστή ένα συμπατριώτη μας, τον Κυριάκο Μιχαήλ, ο οποίος πολέμησε το 1974 εναντίον του Τούρκου κατακτητή. Δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία ξεπληρώνει τον αγώνα και τον ηρωισμό του Μιχαήλ, στέλνοντας τον στη φυλακή, επειδή χρωστούσε στις κοινωνικές ασφαλίσεις το «υπέρογκο» ποσό των … 2000 ευρώ!
Την καταγγελία έκανε στο Sigmalive η αδελφή του, μέχρι πρότινος αγνοουμένου Χριστάκη Αντωνά, του οποίου τα οστά βρέθηκαν με την καθοριστική συμβολή του Κυριάκου Μιχαήλ, ο οποίος είναι ο μόνος επιζών της σφαγής του Παλαικύθρου, το 1974.

ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΗ άμυνα της Πατρίδος μας διαθέτει μια ασυνήθιστη χαλαρότητα όταν είναι γνωστό ότι οι προσωρινοί γείτονες και εχθροί μας προσδοκούν να αποκομίσουν εδαφικά οφέλη από την δεινή θέση του χειμαζόμενου από την φτιαχτή κρίση κράτους μας. Ειδικότερα αυτή η χαλαρότητα είναι περισσότερο επικίνδυνη από την στιγμή που οι μισελληνικές θέσεις των <<γειτόνων>> εκφράζουν τις βασικές γραμμές επιδίωξης του διεθνιστικού νεοταξισμού στα εθνικά μας ζητήματα που σκιαγραφούνται στην χερσόνησο του Αίμου από μια κουτσουρεμένη και πάντως μικρότερη Ελλάδα.

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1920 : ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝΑμέσως μετά το τέλος του A' Παγκοσμίου Πολέμου ο Βενιζέλος, εν όψει της υπογραφής της συνθήκης ειρήνης με την Τουρκία, ταξιδεύοντας και παραμένοντας για μακρά διαστήματα στο εξωτερικό, ανέπτυξε έντονη διπλωματική δραστηριότητα προσπαθώντας με υπομνήματα και παραστάσεις προς τους ισχυρούς και τα αρμόδια όργανα να επηρεάσει ευνοϊκά τα πνεύματα απέναντι στα ελληνικά αιτήματα.Είχε άλλωστε το δίκαιο με το μέρος του καθ' ότι τα αιτήματα αυτά εδράζονταν σε αρχές διακηρυγμένες και υιοθετημένες από τους Συμμάχους. Γι' αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσπάθειές του στέφονταν με επιτυχία. Οι νικητές Σύμμαχοι αποφάσισαν η καθεμιά από τις ηττημένες δυνάμεις να υπογράψει χωριστή συνθήκη ειρήνης. Τελευταία στη σειρά υπεγράφη η συνθήκη με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι συνομιλίες έγιναν στις Σέβρες (Sevres), προάστιο του Παρισιού, και η υπογραφή της συνθήκης καθυστέρησε για μεγάλο διάστημα αφού δεν έγινε παρά στις 10 Αυγούστου 1920, δηλαδή 22 μήνες μετά τη λήξη του πολέμου. H καθυστέρηση οφειλόταν στις κωλυσιεργίες των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα των Ιταλών. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Να ενταχθεί η Ρωσία στο ευρώ ζητεί ρώσος μεγιστάναςΗ Ρωσία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωζώνη, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, εκτίμησε ο ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Προχόροφ, επικεφαλής του φιλελεύθερου δεξιού κόμματος Δίκαιος Σκοπός.
«Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει ένα στρατηγικό βήμα προς την προσέγγισή της με την Ευρώπη και να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στο χώρο Σένγκεν», δήλωσε ο Προχόροφ στη....
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Τίγρης ή φούσκα;


Του Κώστα Ράπτη
Είναι η Τουρκία ο βρυχώμενος οικονομικός τίγρης ο οποίος στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 11% (τον υψηλότερο στον κόσμο) ή είναι μία φούσκα έτοιμη να σκάσει, όπως έδειξε η πτώση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης τη Δευτέρα κατά 7% (η μεγαλύτερη εδώ και τρία χρόνια);

Πρέπει η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ;


Μελέτης Μελετόπουλος
Η ανακήρυξη της νόμιμης και προβλεπόμενης από τις διεθνείς συνθήκες ελληνικής ΑΟΖ είναι μονόδρομος, όχι μόνον διότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα της χώρας και η μη ενεργοποίησή του συνιστά μείζονα εθνική ολιγωρία. Αλλά και διότι προς την ίδια κατεύθυνση πιέζει σήμερα η Δύση (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισραήλ και ισχυροί ενεργειακοί κολοσσοί).

Θα λειτουργήσει και φέτος η Παναγία Σουμελά (Ποιες οι αληθινές προθέσεις των Τούρκων;)


Στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, θα τελεστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star Qundem. Όταν τον Ιούνιο του 2010 το τουρκικό κράτος έδωσε την πολυπόθητη άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί στην ιστορική μονή της Παναγιάς Σουμελά η λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάποιοι πιο ''υποψιασμένοι", μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, αναρωτιούνταν ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που έκανε αυτή την "κίνηση" καλής θέλησης η Τουρκία.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ...
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΣ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ... Εφ' όσον υπάρχει στον κόσμο ο πρόστυχος Έλληνας Μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος. Όσο στέκομαι και τον βλέπω απέναντί μου σαν σκυλί Μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος Χίλια κεφάλια από Γκιαούριδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος Μοναδικός μου σκοπός είναι η εκδίκηση. Όταν έρθη η σειρά μου να μεταβώ στο πεδίο της μάχης σε μια μέρα θα σφάξω χίλιους Γκιαούριδες. Μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει...

Ο Πούτιν σε ανασκαφές στον Εύξεινο Πόντο


Τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας, την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν, επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου του Ταμάν στα Στενά του Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.

 

Τρομοκρατία, η ειδικότητα της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας!!!


Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα και εξελίξεις που δεν τα φανταζόμαστε! Η Νέα Τάξη Πραγμάτων στη προσπάθειά της να έλθει γρήγορα στη παγκόσμια εξουσία, οργιάζει. Σκηνές Όργουελ περιμένουν την ανθρωπότητα!!! Βιάζονται να κατακτήσουν τη παγκόσμια κυριαρχία, εγκαθιδρύοντας τη παγκόσμια Δικτατορία τους. Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί και παρασκηνιακοί τρομοκράτες», Αλ Κάιντα κ.λ.π. Τι χώρα είναι η Νορβηγία, και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στη διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;

Oι τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου και η δέουσα ελληνική αντίδραση


Ως αναμενόμενες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι απειλές του Ahmet Davutoglu ότι η Τουρκία θα απαντήσει με την απαιτούμενη αντίδραση σε κάθε βήμα που θα κάνει η Λευκωσία για την ανεύρεση υδρογονανθράκων καθώς πλησιάζει η 1η Οκτωβρίου (Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας) οπότε θα ξεκινήσει η πρώτη ερευνητική γεώτρηση, ώστε να επαληθευτούν οι επιστημονικές και σεισμολογικές αλλεπάλληλες ενδείξεις για την ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου. 

Χτύπημα εναντίον υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φοβάται το Ισραήλ!


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιχειρούν στη Μεσόγειο θάλασσα για να προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις της λιβανικής Χεζμπολά ταυποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν σε θαλάσσια ζώνη που διεκδικούν το Ισραήλ και ο Λίβανος, αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας “Τζερούσαλεμ Ποστ”. Τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο δεν έχουν οριοθετηθεί, ενώ, τεχνικά, οι δύο χώρες βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...