Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Το ντόμινο των οικονομιών και η παγκόσμια διακυβέρνηση

Το ντόμινο των οικονομιών και η παγκόσμια διακυβέρνηση

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940... ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ...Να πλήξουν βρώμικα καί ύπουλα κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (που τόσο πολύ υποτίθεται ότι σέβονται...) στο Λιμάνι της Τήνου το καταδρομικό μας. Με τορπίλη υποβρυχίου. Η τορπίλη έπληξε το "ΈΛΛΗ" στις 08.25, μεταξύ των δύο καπνοδόχων, και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο λεβητοστάσιο και εισροή υδάτων. Η επακόλουθη έκρηξη του λέβητα προκάλεσε επιπλέον ζημιές και το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και να βυθίζεται. Μια προσπάθεια ρυμούλκησης του από το επιβατηγό ΕΣΠΕΡΟΣ (με πλοίαρχο τον περίφημο Γεράσιμο Φωκά) δεν είχε επιτυχία και έτσι η ΕΛΛΗ βυθίστηκε στις 10.20 σε βάθος 45-50 μέτρων. Ο απολογισμός ήταν 9 νεκροί ναύτες και 24 τραυματίες. Όπως...

ΒΙΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 31 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ Ή ΆΛΛΙΩΣ... ΚΟΙΤΑ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ!!!


Κοίτα Χαμπίμπογλου πως θα περάσουμε τον Έβρο και τι θα πάθει η μάνα σου η τουρκία... Βιαία διάβαση Ποταμού από την 31 Μ/Κ Ταξιαρχία "Κάμια" που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) του Δ’ Σώματος Στρατού. Δείτε τις φωτογραφίες από την Άσκηση και ένα σύντομο ιστορικό "βιογραφικό" για την 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία "Κάμια"...

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ... 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ Η... ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ!

Στις 13 Αυγούστουτου 1961, τοκαθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας αποφασίζει δραστικά την ανακοπή της φυγής των Γερμανών προς το ελεύθερο Βερολίνο. Ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις πέρνουν θέση και ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου. Σκληρό τα καθεστώτα του υπαρκτού Σοσιαλισμού δεν επέτρεπαν σε κανέναν από τους υπηκόους του να μεταφέρουν λίγο από... την ευτυχία τους και την... ευημερία τους και στην Δύση...

Κατά την διάρκεια της ύπαρξης του το τείχος στοίχισε την ζωή σε εκτοντάδες ανθρώπους που προσάθησαν να το περάσουν, με πρώτο τον νεαρό Γκίντερ Λίτφιν λίγες μέρες μετά την έναρξη των εργασιών στις 24 Αυγούστου 1961 και τελευταίο ο Κρις Γκέφροϋ στις 6 Φεβρουαρίου 1989.

Τι τείχος έπεσε τελικά στις 9 Νοεμβρίου του 1989, λίγο πριν και την επίσημη επανένωση των δύο Γερμανιών...

Α.Ο.Ζ. στη Μεσόγειο ετοιμάζει η Τουρκία


Τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στη Μεσόγειο είναι έτοιμη να δημιουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία, αγνοώντας τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού και στο παρελθόν η Άγκυρα είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση στη Μαύρη Θάλασσα. 

Η Αφροδίτη στην Κύπρο δείχνει… τα κάλλη της! - Το άρωμα της αρχαίας Θεάς… είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αφού το όνομα «Αφροδίτη» παραπέμπει στο οικόπεδο νούμερο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)


Το άρωμα της αρχαίας Θεάς… είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αφού το όνομα «Αφροδίτη» παραπέμπει στο οικόπεδο νούμερο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), από όπου στις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εργασίες εξόρυξης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. Η ονοματοδοσία του οικοπέδου έχει γίνει από τον πετρελαϊκό κολοσσό που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η αμερικανική Noble Energy. H εξέδρα με το γεωτρύπανο της εταιρείας, το «Noble Homer Ferrington», το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε γειτονική περιοχή, εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1», θα αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το οικόπεδο «Αφροδίτη», όπου θα εργαστεί για ένα περίπου τετράμηνο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...