Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Η Rosoboronexport συνεχίζει να παραδίδει όπλα στη Συρία


Η Ρωσία συνεχίζει να παραδίδει όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rosoboronexport, παρά τις διεθνείς πιέσεις για να σταματήσουν οι παραδόσεις αυτές στη Δαμασκό. "Όσο δεν υπάρχουν κυρώσεις ούτε οδηγίες ή διαταγές από την κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε τις συμβατικές δεσμεύσεις μας και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο επικεφαλής του Rosoboronexport Ανατόλι Ισαΐκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

 

Να αλλάξουμε το σύστημα της Ε.Ε.

Να αλλάξουμε το σύστημα της Ε.Ε.
Του IGNACIO RAMONET
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=301604> &id=301604

AΓΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΤΩΝ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου Τομή στην ιστορία του καπιταλισμού, η απόφαση μιας ιδιωτικής εταιρείας, της Standard and Poor’s, να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, ισχυρότερου κράτους στον κόσμο, συνιστά σταθμό στην μετάβαση από τo καθεστώς “δυτικής δημοκρατίας”, όσης απομένει, στην πολιτικο-οικονομική κυριαρχία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, στον δρόμο προς ένα παγκόσμιο “κράτος των τραπεζών”, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κοινωνικά και πολιτικά επιτεύγματα που απήλαυσαν οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την ήττα του Χίτλερ και του φασισμού, το 1945. 

Ο ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΟΥΔΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ!!Σαν σήμερα, ανταρτικό σώμα αποτελούμενο από δεκατέσσερις άνδρες, υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτική Μακεδονία, για να δράσει στην περιοχή Κορεστίων (περιοχή του όρους Βίτσι).  Τον είχε στρατολογήσει ο ;ίδιος ο Παύλος Μελάς, σε καφενείο του Πειραία όπου σύχναζε ο Καούδης. Διαβάστε μιά σύντομη και γλαφυρή βιογραγία του: Ο Ευθύμιος Καούδης του Γεωργίου, γεννήθηκε στα 1866 (για άλλους στα 1872), στο χωριό Καλλικράτης των Σφακίων της Κρήτης και πέθανε στα 1956 στη Θεσσαλονίκη. Στα 1903 (ίσως και στα 1900), έφυγε από το χωριό του, για την Αθήνα, γιατί φοβόταν τη σύλληψή του - ή την βεντέτα - γιατί σκότωσε τον...

Βασίλειος Μαρκεζίνης: “Πάψτε να είστε υποτακτικοί της Τουρκίας”!


Το πρόβληµα το οποίο θεωρώ ως το πιο επείγον και πιο περίπλοκο από όλα τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε, συνδέεται στενά µε την βασική πρότασή µου, τη διαµόρφωση µιας πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι στις µεγάλες δυνάµεις της εποχής µας, ήτοι την Αµερική, τη Ρωσία και την Κίνα, µε την ελπίδα ότι έτσι µπορεί, επιτέλους, να αποκτήσουµε πιο αξιόπιστους συµµάχους από αυτούς που διαλαλούν ότι µας «θεωρούν στρατηγικούς τους εταίρους, αλλά, στην ουσία πάντα παραστέκονται στους αντιπάλους µας. Το πρόβληµα στο οποίο αναφέροµαι είναι η Τουρκία και επειδή θεωρώ αυτό το ζήτηµα πρωταρχικής σηµασίας, το εξετάζω σε ξεχωριστή υπο-ενότητα.

ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Τον ενθουσιασμό του έξέφρασε ο Ιερώνυμος στην απόφαση του Χρυσοστόμου να παραιτηθεί από Μητροπολλίτης Ζακύνθου. Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι δύο κάτι να  σχεδιάζουν και ο Ζακύνθου να έδωσε πάτημα με την ενέργεια του στον Ιερώνυμο για να φαγωθούν Μητροπολίτες που δεν είναι αρεστοί. Άλλωστε αυτοί οι δύο παρέα πάλι, συνομωτούσαν κατά του Χριστόδουλου όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος. Αντιγράφουμε από καθεστωτικό μέσο:  «Απόφαση-σταθμό για την Εκκλησία» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, την απόφαση του Μητροπολίτη Ζακύνθου να παραιτηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου από τον επισκοπικό θρόνο. Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι η στάση...

Σε νευρική κρίση η Άγκυρα, σ΄επιφυλακή η Αθήνα!


Τα τελευταία 24ωρα είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη ψυχραιμίας που τη διακατέχει. Ο χρόνος κυλά εις βάρος της, η 21η Σεπτεμβρίου που έχει καθοριστεί ως ημέρα έναρξης των ερευνών για φυσικό αέριο στ΄ανοιχτά της Κύπρου, πλησιάζει και η Τουρκία γνωρίζει ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα δημιουργήσει τετελεσμένα στη περιοχή. Η Άγκυρα έχει νεύρα κι αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό και να έχει θέσει σε επιφυλακή σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο την Αθήνα, όμως κάθε άλλο πρέπει να μας …τρομάζει. Η Άγκυρα…γαβγίζει, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, ούτε τόσο απλό να δαγκώσει. Κι αυτό την εκνευρίζει ακόμη περισσότερο.

Φιάσκο σε τουρκική άσκηση για κατάληψη ελληνικού νησιού


Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Συγκεκριμένα, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ’ όπου οι Τούρκοι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί. 

Υπερ- κυβέρνηση στην Ευρωζώνη θέλουν Μέρκελ- Σαρκοζί


Μετά την έκτακτη και αρκετά σύντομη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι, Νικολά Σαρκοζί και...Άνγκελα Μέρκελ επισήμαναν ότι συμφώνησαν σε δέσμη προτάσεων για τη δημοσιονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης. Τις προτάσεις τους θα τις παρουσιάσουν την Τετάρτη στον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Σχετικά με το κρίσιμο θέμα του ευρωομολόγου οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι προσεγγίζουν το θέμα όχι απορριπτικά αλλά με μία διαδικασία βήμα προς βήμα.

Ανεργία: Διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και της εσωτερικής ασφάλειας


Σοκάρουν τα στοιχεία για την ανεργία και δείχνουν μία χώρα όπου έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή της με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο διατάραξης της ασφάλειας:Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ που συντάσσει την ετήσια μελέτη για την ελληνική οικονομία, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Θεσσαλονίκης - η επίσημη ανεργία μετά το φθινόπωρο που θα ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος θα αγγίξει το 18% (πάνω από 900.000 άνεργοι) και μαζί με την «κρυφή» θα φτάσει το 23% -24% προσεγγίζοντας σύμφωνα με τους μελετητές τα υψηλά ποσοστά του 1961, την εποχή που οι Ελληνες έφευγαν μετανάστες.

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΜ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝΣτην συνέντευξη που έδωσε ο γ. γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην εφημερίδα Πολίτης, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, αναφέρθηκε στο κίνημά μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ειναι ξεκάθαρο μέσα από τις δηλώσεις του, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η μόνη πολιτική δύναμη την οποία οι κυβερνώντες φοβούνται πως μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή σε αυτό τον τόπο. Προσπαθεί βέβαια να τρομοκρατήσει του πολίτες μιλώντας για φασισμό, ακροδεξιούς και επεισόδια. Η πολιτική τρομοκρατία κ. Άντρο Κυπριανού, εφαρμόζεται από αυτούς που χρησιμοποιούν την αστυνομία και τις ειδικές της δυνάμεις ως κομματικό στρατό, επιτιθέμενη σε απλούς διαδηλωτές,...

Ένα αστέρι του Σιωνισμού γεννιέται στη Κύπρο


Το κίνημα Σαμπάντ (Chabad Movement) όπως μαθαίνουμεεδώ και εδώ είναι μια ακροδεξιά θρησκευτική Σιωνιστική Εβραϊκή οργάνωση που όπως δηλώνουν τα ίδια τα μέλη της εδώ έχουν σταλεί στη Κύπρο το 2003 για την"αναζωογόνηση του Ιουδαϊσμού στο νησί". Το κίνημα Σαμπάντ φαίνεται να είναι πολύ ενεργό αλλά και πολύ πλούσιο, αφού μέσα σε 2 χρόνια έχουν κτίσει δικό τους Πολιτιστικό Κέντρο, Συναγωγή, Λουτρό για θρησκευτικούς σκοπούς, και σχολείο στη Λάρνακα. Το κίνημα σήμερα ανάγεται στις 350 οικογένειες (δηλαδή γύρο στα 2,000 άτομα) που εγκαταστάθηκαν στη Κύπρο για να αναζωογονήσουν τη θρησκεία τους και όχι μόνο. Τα μισά μέλη (που όλο και αυξάνονται) είναι Ισραηλινοί πολίτες και τα άλλα μισά προέρχονται από Εβραίους της Ρωσίας και της Αγγλίας. 

ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΩΦ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΦΛΩΡΙΝΑΣΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΤΗ "ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Ή ΠΑΝΤΕ ΑΣΛΑΚΩΦ), ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΩΤΗ: «Θα απαντήσουμε στις ασκήσεις “πατριωτισμού”;» Κ.κ. Συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε. Όπως γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα πλήθος επιθέσεων από τοπικούς και μη τοπικούς παράγοντες. Αφορμή, το λάθος που έκανε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ντνεβνικ προκαλώντας παρερμηνεία των δηλώσεών μου (σημείωση: η δημοσιογράφος άθελά...

653 πλοία ναυπηγούν οι Έλληνες εφοπλιστές σε Κορέα και Κίνα, ένα στην Ελλάδα!


Οι Ελληνες εφοπλιστές, παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να ανανεώνουν το στόλο τους, καθώς σήμερα ναυπηγούν ανά τον κόσμο, με προτίμηση στη Ν. Κορέα και την Κίνα, 654 νέα πλοία. Μόνο ένα από αυτά ναυπηγείται στην Ελλάδα. Τα λεφτά πλέουν αλλού Πρώτη στη λίστα της προτίμησης των Ελλήνων πλοιοκτητών βρίσκεται η Ν. Κορέα, δεύτερη η Κίνα και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά από τις δύο πρώτες χώρες η Ιαπωνία, η Ινδία και αμέσως μετά οι Φιλιππίνες. Οσο για τα δικά μας ναυπηγεία, βρίσκονται τελείως έξω από το παιχνίδι των παραγγελιών, αφού μόνο ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων ναυπηγείται στη χώρα μας. 

Αποκάλυψη ανθελληνική ατζέντας του Τζ. Σόρος (;) ανάγκη «αντεπίθεσης»


Ο συγκεκριμένος αυτοαποκαλούμενος ως «φιλάνθρωπος» έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί ότι διαθέτει κρυφή (γεω)πολιτική ατζέντα η οποία δεν διάκειται και τόσο φιλικά απέναντι στην Ελλάδα, για λόγους τους οποίους ο ίδιος γνωρίζει. Ο Τζορτζ Σόρος, το πρόσωπο που στοιχημάτισε εναντίον της βρετανικής στερλίνας αποκομίζοντας περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και βυθίζοντας στην απόγνωση τους υπερόπτες Βρετανούς, είναι πολύ γνωστός για την πολιτική του δράση στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και για τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί με τα Σκόπια.

Γενιά του Πολυτεχνείου. Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+eamb-ydrohoos+%28EAM+B%27+-+%CE%A5%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A7%CE%9F%CE%9F%CE%A3%29

Ένα αστέρι του Σιωνισμού γεννιέται στη Κύπρο

Ένα αστέρι του Σιωνισμού γεννιέται στη Κύπρο

Η Θεία Δίκη της Παγκοσμιοποίησης

Η Θεία Δίκη της Παγκοσμιοποίησης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...