Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Προαναγγέλουν θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι ;;; - TRT.greek > ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Διαβάστε τι αναφέρει το TRT.greek.. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
“ΗΠΑ και ΕΕ εμπλέκουν οι Ρωμιοί στο θέμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη δήθεν ΑΟΖ. Οι Ρωμιοί φαίνονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο…Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή είπε πως είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις έρευνες φυσικού αερίου και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω βήμα. Η Μαρκουλή λέγοντας ότι το θέμα αυτό ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, άλλες χώρες και τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στις έρευνες, υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να υπολογίσει τα συμφέροντα και άλλων κύκλων.

Εμπρηστές "περικύκλωσαν" αποθήκες όπλων του Π.Ν. στον Άραξο


Ο εφιάλτης της, καταστροφικής για την Κύπρο, έκρηξης στη Ναυτική Βάση της Εθνοφρουράς στο Ζυγί, ξαναζωντάνεψε πριν λίγες ώρες στον Άραξο, όταν κατόπιν εμπρησμού (η φωτιά ξέσπασε σε τρία σημεία ταυτοχρόνως) οι φλόγες μεταξύ 23.00 χθες και 05.00 σήμερα, «έγλειψαν» τις αποθήκες ναυτικών όπλων, αλλά και τον αγωγό καυσίμου που εφοδιάζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αράξου. Ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. 

Οι Τούρκοι έκαιγαν πτώματα Ελληνοκυπρίων στη Μεσαορία το 1974


Λευκωσία: Ελληνοκύπριοι, κυρίως στρατιώτες οι οποίοι οπισθοχωρούσαν, όταν έσπασαν οι γραμμές άμυνας κατά τις 14 Αυγούστου 1974, δολοφονήθηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στις υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς περιοχές. Τις πρώτες ώρες μετά την κατάρρευση του μετώπου, τουρκικά άρματα μάχης και πεζικό φαίνεται να επιδόθηκαν σε εκστρατεία εξόντωσης των Ελληνοκυπρίων που βρέθηκαν στο δρόμο προς την Αμμόχωστο. Πολλοί από τους Ελληνοκυπρίους που δολοφονήθηκαν θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους, ενώ υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι έμειναν «διάσπαρτοι» στα χωράφια.

Απόρρητα έγγραφα για την κυπριακή ΑΟΖ


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη στάση αλλά και τα σημεία που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου,αλλά και τη στάση τους στις απειλές της Τουρκίας και τις αντιδράσεις των κατεχομένων για το θέμα, περιέχουν επτά μέχρι στιγμής διαβαθμισμένα έγγραφα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Λευκωσία και Άγκυρα, που φέρνει στο φως, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η ιστοσελίδα Wikileaks. 

Οι απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο και ο ρόλος του Ισραήλ


Του Μ. Μιχαήλ - Οι απειλές της Τουρκίας προς την κυπριακή κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ανόρυξη φυσικού αερίου από τη θάλασσα της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης, έρχονται να προστεθούν στην ίδια τακτική και πολιτική «γραμμή» που ακολουθεί και στο θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ. Τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου και Ελλάδας βρίσκονται κάτω από την απειλή για Casus Belli της Τουρκίας. Για την περίπτωση της Κύπρου, η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο και δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32ο 16΄ 18΄΄ Ε», γι΄ αυτό απειλεί τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην ανόρυξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη. 

Σκοπιανοί Hackers χτύπησαν τρία ελληνικά sites!


Μια ομάδα Σκοπιανών που έχει την επωνυμία : ‘MacedonianSecurity Crew’, χτύπησε σε τρεις ελληνικές ιστοσελίδες και τοποθέτησε το χάρτη των Σκοπίων με τον ήλιο της Βεργίνας.«Οι επισκέπτες των ιστοσελίδων αυτών», σημειώνει το σκοπιανό Kurir, έβλεπαν αντί το γνωστό περιεχόμενο την φράση στα αγγλικά «Hacked by Macedonian security crew-Hacker was here!».

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΕΧΟΥΝ 1,5 ΕΚ ΕΥΡΩ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!


Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο τους ηλικιωμένους

Στον δρόμο πρόκειται να μείνουν εκατοντάδες ηλικωμένοι τρόφιμοι του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών». Ο λόγος για ένα από τα πιο γνωστά γηροκομεία στην Αθήνα, το οποίο εδρεύει στην λεωφόρο Κηφισίας. Η οικονομική κρίση που έπληξε την επιχείρηση, αλλά και η αναλγησία που όπως φαίνεται χαρακτηρίζει το Διοιηκητικό Συμβούλιο του γηροκομείου αναμένεται να οδηγήσουν στο «δρόμο» τους φιλοξενούμενους.

ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!


Αυστραλία: Γλύτωσε το λυντσάρισμα από τους Ομογενείς ο ανθέλληνας Παναγιώτης Δημητράς

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» και κανείς δεν θα τους δώσει δικαιώματα αφού οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως τέτοιους. Αφού όμως, η Ελλάδα, επιδιώκει για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων της στις γειτονικές χώρες, είναι υποχρεωμένη και η ίδια να δώσει τα ίδια δικαιώματα στις μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα»,τόνισε ο Παναγιώτης Δημητράς ο οποίος ήταν καλεσμένος στην Αυστραλία από τους Σλάβους των Σκοπίων. Ο Δημητράς, ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιτροπής του Ελσίνκι , ισχυριζόμενος ότι παλεύει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα θα συνεχίσει: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι θα συνεργαστώ με το κόμμα «Ουράνιο Τόξο» επειδή έχει επιλέξει το σωστό δρόμο για να δουλέψει. Το γραφείο μας είναι ανοικτό και θα παράσχει κάθε βοήθεια προς το κόμμα αυτό γιατί κινείται προς την σωστή κατεύθυνση», είπε ο Παναγιώτης Δημητράς.

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ (ORPHIC HYMN TO ATHENA)