Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Απεριόριστη υποστήριξη σε Σαλί Μπερίσα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγνώρισαν τα λάθη τους και την εσφαλμένη πολιτική που ακολούθησαν. Μια τέτοια περίπτωση είναι με την Αλβανία. Έδωσαν απεριόριστη υποστήριξη προς τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, και αυτό χαρακτηρίζεται ως αδυναμία των ΗΠΑ, αφού ανέχθηκαν την αλαζονεία ενός κράτους με μόλις 3,5 εκατομμύρια κατοίκους. Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών (U. S. State Department) για πρώτη φορά εκδίδει τα μυστικά του παρελθόντος. Μέσα σε αυτά αναφέρει και τα «Παράξενα γεγονότα των νέων συμμάχων». Μετά από 90 χρόνια, μόλις το κομμουνιστικό καθεστώς κατέρρευσε, η Αλβανία έγινε σύμμαχος των ΗΠΑ. 

Όταν η ΑΟΖ αφοπλίζει την Τουρκία


Του Νίκου Λυγερού - Την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας αναρωτιούνται ακόμα αν η έννοια της ΑΟΖ, όπως την ανέδειξε ο καθηγητής Καρυώτης, έχει κάποια αξία, την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας φοβούνται ακόμα και να την θεσπίσουν, η δυναμική της ΑΟΖ όχι μόνο προβληματίζει την Τουρκία, αλλά στην ουσία την αφοπλίζει. Πρόκειται βέβαια, για την ΑΟΖ της Κύπρου, η οποία είναι πολύ μικρότερη από την ΑΟΖ της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις της Κύπρου το 2003, το 2007 και το 2010 με τις τρεις διακρατικές συμφωνίες διαδοχικά με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ, φέρνουν τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Όραση τη νύχτα για τα F-16 της Π.Α. - Καταρρίψεις με "μια ματιά"


Ένα πρόγραμμα τοποθέτησης NVG (Night Vision Goggles) στα JHMCS των F-16 έχει ξεκινήσει η Πολεμική Αεροπορία, πρόγραμμα το οποίο κάνει δυνατή την χρήση των JHMCS και την νύχτα σε αποστολές αέρος-αέρος κια αέρος-εδάφους. Το χαμηλό κόστος του προγράμματος (περί τα 30.000 δολάρια ανά αεροσκάφος) και οι τεράστιες δυνατότητες που προσδίδει στην αερομαχία κάνουν το πρόγραμμα εφικτό ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ήδη το ανάλογο σύστημα VSI των Εlbit και Rockwell Kollins δοκιμάστηκε στην Λιβύη από δανικά μαχητικά F-16 και απέδωσε εξαιρετικά. 

Μείζων κρίση στην κυβέρνηση - Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης


Μείζων κρίση στην κυβέρνηση προκαλεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη.Σύμφωνα με την επιστολή που ο υπουργός έστειλε στον πρωθυπουργό, ο λόγος για την παραίτηση του ήταν η ήταν η επιμονή του να αυτονομηθεί η Ναυτιλία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Επισημαίνεται ότι ο υπουργός είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ήταν το Νο2 της κυβέρνησης για αρκετό χρονικό διάστημα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...