Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας: "Η Αμερικάνικη πρεσβεία ως αυτουργός των παρακολουθήσεων του Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης"


Η εξέταση τεσσάρων από τα κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται ότι οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία των ερευνών και οι αυτουργοί που καλύπτονται πίσω από την διπλωματική ασυλία. Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.

Wikileaks: Τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” είναι σάπια. Άρα είναι φίλοι μας!Ρεπορτάζ από την Ζούγκλα - Το ότι η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα παρακολουθεί μεθοδικά τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. δεν αποτελεί είδηση. Το ότι όμως η αμερικανική πρεσβεία βαθμολογεί (!) Έλληνες δημοσιογράφους και δίνει τα εύσημα σε εκείνους που παρουσιάζουν θετικά τις αμερικανικές θέσεις και ενημερώνουν με λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του ρεπορτάζ τους το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, προφανώς, και εξοργίζει. Αυτό το θέμα απασχολεί τις τελευταίες ώρες το Διαδίκτυο και ιδιαίτερα τον χώρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσιογράφοι σχολιάζουν τις δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο "Αλί" δέχτηκε βραστό νερό πάνω του, στο κέντρο ασύλου Ha στην Jæren της Νορβηγίας, αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και δεν νήστεψε στο Ραμαζάνι. Τώρα ο ίδιος και άλλοι που έχουν γίνει χριστιανοί, φοβούνται για τη ζωή τους.

«Αν δεν επιστρέψετε στο Ισλάμ, θα σας σκοτώσουμε" είπαν στον Αλί "κάποιοι συγκάτοικοί του στο κέντρο. Δεν θέλει το όνομά του ή η φωτογραφία του να δημοσιευθεί για το φόβο των άλλων ενοίκων. Εάν οι αφγανικές αρχές ακούσουν ότι άλλαξε πίστη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού αν θα απελαθεί και επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ!Χθὲς (28/08) βρέθηκε μὲ πλῆθος λαοῦ στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη γιὰ νὰ τιμήσει τοὺς γενναίους μαχητὲς τοῦ Γράμμου καὶ τοῦ Βίτσι. Μετὰ τὴν τέλεση τῆς θείας λειτουργίας καὶ τῆς ἐπιμνημόσυνης δέηση ὑπὲρ τῆς ἀναπαύσεως τῶν ἠρωικῶς πεσόντων παλικαριῶν τοῦ ἑλληνικοῦ μας στρατοῦ, ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ ἡρῶο, ποὺ εἶναι τοποθετημένο στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ ναοῦ, καθὼς καὶ ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Ἀνδρέα. Ὁ ἐπίσκοπος μὲ τὸ δυναμικὸ λόγο τοῦ ξεσήκωσε τὸν πιστὸ λαὸ καὶ ἔστειλε μήνυμα ἀδιάλειπτου ἀγώνα μέσα στὴν κρίσιμη ἐποχὴ ποὺ διανύουμε: Συγκεκριμένα ἀναφέρθηκε στὴν ξένη κηδεμονία ὑπὸ τὸ δυσβάστακτο καθεστὼς ποὺ ἐπέβαλε ἡ ...

Όταν «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο …Αλέξης»!


Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε! Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, ο Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής». Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!

Οι κτηνότουρκοι σφάζουν τους Έλληνες. ΣΜΥΡΝΗ 1922

ΤΡΑΝΣΦΟΡΜΕΡΣ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΥΣΕΣ" ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
ΕΡΩΤΗΣΗ: "Γιατί θα προχωρήσει (το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης) στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: “Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις”.

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια για εξοικονόμηση χρημάτων. Χρημάτων για την καλοπέραση των εν τω Κοινοβουλίω….Οι δραστικές περικοπές και μειώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζονται ακατάπαυστα καθώς τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού προορίζονται, ως γνωστόν, για την καλοπέραση των πολιτικάντηδων και την οικονομική αβάντα των λαθροεποίκων της χώρας μας. Οι σχέσεις άλλωστε των τουρκόφιλων νταβατζήδων της Ελληνικής Βουλής με το προαιώνιο, μογγόλο εχθρό μας επιβάλλουν στάση δουλική, υποτακτική και τελειωτικής παράδοσης της εθνικής μας ασφάλειας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Η κατά την Πρεσβεία «ακτινογραφία» του Ελληνικού τύπου


Τις δημοσιογραφικές ανησυχίες της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρονται τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής Πρεσβείας που δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέσω του wikileaks. Το πρώτο, με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2006, αποτελεί ένα είδος οδηγού “για την ανάγνωση του ελληνικού Τύπου”, το δεύτερο αποτελεί μια αναφορά από εκδήλωση που οργανώθηκε με θέματα τα “free press” έντυπα και το τρίτο σχολιάζει το αφιέρωμα της εκπομπής “Φάκελοι” του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι (τον Οκτώβριο του 2008) για την τότε κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας και για τις θέσεις των ΗΠΑ.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
Η διαμονή και η περιήγηση του λαού μας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου στην επαρχία υπήρξε άκρως διδακτική για το μέλλον που αναμένει την πατρίδα μας λίαν συντόμως υπό την καθοδήγηση του ξενοκίνητου νεοταξικού καθεστώτος. Διακοπές που για όσους εξ ημών πραγματοποιήθηκαν, αυτό συνέβη ως επί το πλείστον στα χωριά μας. Το δε δίδαγμα της υπόθεσης έχει να κάνει τόσο με την πληθυσμιακή συρρίκνωση του λαού μας όσο και με την εγκατάλειψη της εθνικής μας γης στα πιο ευαίσθητα σημεία για το μέλλον της Φυλής μας, την πανώρια ελληνική ύπαιθρο. Δεν είναι η οικονομική ζημιά το χειρότερο κακό. Άλλωστε το βιος μας μπορούμε να το επανακτήσουμε...

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή... ΕΞΑΓΟΡΑ;
Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Εάν όσα γράφονται από το πρωί του Σαββάτου σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και blogs ισχύουν προσωπικά φρονώ ότι μάλλον έχουμε εξαγορά της ALPHA & EFG-EUROBANK από το Κατάρ και όχι ακριβώς την συγχώνευσή τους. Με απλά λόγια εάν η κεφαλαιοποίηση των 2 ελληνικών τραπεζών με την κατρακύλα στο ΧΑΑ και το κλείσιμο της Παρασκευής 26ης Αυγούστου δεν ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τότε μια αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 3 ή 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που, όπως έχει γραφτεί, θα καλύψει εξ ολοκλήρου το Κράτος του Κατάρ σημαίνει ότι θα έχουμε κάτι που θα θυμίζει την «συνεργασία» άλλων μεγάλων (τέως) ελληνικών επιχειρήσεων...

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια


Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ!
Απόβαση στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου ΜΑΣ επιχείρησαν οι τουρκαλάδες χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι... θρησκευτικό προσκύνημα! Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικη πηγή των κατεχομένων και το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει στηθεί στα καταπατημένα απο τα μογγολοειδή στην Κύπρο ΜΑΣ: "H Ελληνοκυπριακή διοίκηση για μιά ακόμη φορά επέδειξε την μή ανοχή και έχθρα προς τους Τούρκους της Κύπρου εμποδίζοντας τους από του να ασκήσουν ένα από τα πιό βασικά τους δικαιώματα, το προσκύνημα. Σχεδόν το ήμιση των εξακοσίων πενηντα υπηκόων της ΤΔΒΚ που βρίσκονται καθ΄οδόν για να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές τελετές στο τέμενος Χαλα Σουλτάν στην Λάρνακα στην Νότια Κύπρο...

Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος διέταξε στις 24 Αυγούστου την εφαρμογή του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν περιοχές του Νομού Έβρου, στο πλαίσιο του οποίου διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις προσωπικό και μέσα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει διαθέσει προσωπικό με ειδικό εξοπλισμό της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών καθώς και 285 Στελέχη της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!
Στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας έπεσε ένας 39χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή της Γαβρολίμνης στην Αιτωλοακαρνανία. Οι αστυνομικοί, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μαρτυρίες κατοίκων έφτασαν στα ίχνη του δράστη. Ο Αλβανός, που είναι κάτοικος της περιοχής, ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά στην Γαβρολίμνη, ενώ ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για άλλες 4 πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην περιοχή. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. skai...

Ελληνική ΑΟΖ: η δωδεκάτη ώρα


γράφει ο PARSIFAL -- «…η ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορα μας.» Για άλλη μια φορά καταφεύγω στον αείμνηστο Π. Κονδύλη που επιγραμματικά περιέγραψε την γενική στάση της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα καταχωρημένα ως «εθνικά θέματα». Αναφέρομαι βεβαίως στον ορυμαγδό που παρατηρείται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε δηλώσεις πολιτικών κλπ. περί ΑΟΖ και επεκτάσεως των χωρικών υδάτων.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή και τον διοικητή της ΕΥΠ!


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005, όπως αποκαλύπτει η σχετική εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η σύνδεση των 4 από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό,παρακολουθούνταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας,υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

Νέο χτύπημα στις ακριτικές περιοχές της χώρας!!


Αποκαλύπτουμε ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα “ευαίσθητο” καθώς έχει να κάνει με την επιδότηση αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας, από δημοσίους υπαλλήλους, σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής. Στις 4 Αυγούστου ψηφίστηκε από την Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της επιδότησης αγοράς ή ανέργεσης κατοικίας στις προβληματικές – παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Για να λάβει την επιδότηση ο δημόσιος υπάλληλος έπρεπε να έχει παραμείνει 5 χρόνια στην παραμεθόρια περιοχή και αφού λάβει την επιδότηση να παραμείνει εκεί άλλα 10 χρόνια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...