Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά στη Χάγη η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τι διεκδικούμε...αν θελήσουμε


Με μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ ξεκινά στη Χάγη η δίκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στην οποία θα παρευρίσκονται και πολλοί τοπικοί παράγοντε ελληνικών πόλεων που υπέστησαν θηριωδίες. Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη σε μία διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον για όλη την επόμενη εβδομάδα. Το βασικό διακύβευμα για τη χώρα μας είναι να αποφασιστεί αν τα εγκλήματα που διαπράττει στρατός κατοχής σε ξένη χώρα είναι ακαταδίωκτα από την δικαιοσύνη του κράτους στο οποίο τελέσθηκαν (δικαίωμα ετεροδικίας).

Επίθεση της κυβέρνησης κατά των ιδοκτητών ακινήτων > Έως 3.000 ευρώ το νέο χαράτσι στα ακίνητα - Αρνείται να εισπράξει η ΓΕΝΟΠ


Από μερικές δεκάδες ευρώ έως και 2.000-3.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της δομημένης ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα θα κυμανθεί ο λογαριασμός της έκτακτης εισφοράς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Aντιδράσεις για την απόφαση, αρνείται την είσπραξη ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. 

Παρότι η συγκεκριμένη κλίμακα υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί - αυτό θα γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - οι ιδιοκτήτες σε πολύ φθηνές περιοχές θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά μισό ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι ιδιοκτήτες στις πολύ ακριβές περιοχές θα πληρώσουν 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 60 τμ σε κάποιο χωριό της Ελλάδος με αντικειμενική τιμή έως 500 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 30 ευρώ ενώ αν το ακίνητο αυτό έχει έκταση 100 τμ θα καταβληθεί εισφορά 50 ευρώ.
Στις ακριβές περιοχές όπου η έκτακτη εισφορά θα είναι 10 ευρώ το τμ ο λογαριασμός θα φθάσει τα 1.500 ευρώ για ένα ακίνητο 150 τμ και 2.000 ευρώ για ακίνητο 200 τμ.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για περιοχές όπως η Εκάλη, η Κηφισιά, η Φιλοθέη και γενικά όλα τα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
Σε περιοχές που θεωρούνται μεσαίου κόστους σε ότι αφορά την τιμή ζώνης ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς θα γίνει κατά μέσο όρο με 4-5 ευρώ το τμ.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τμ σε μια τέτοια περιοχή η έκτακτη εισφορά θα ανέλθει σε 500 ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η έκτακτη εισφορά για το 2011 να καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο ενώ σε έως έξι δόσεις θα καταβληθεί η έκτακτη εισφορά για το 2012.
Η είσπραξη πάντως του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και απλά υπόθεση, αφού αφενός υπάρχει το ζήτημα των ενοικιαστών, αφετέρου εν μέσω κρίσης, η έντονη αυξητική τάση των απλήρωτων λογαριασμών.

ΕΚΑΨΑΝ ΚΛΟΥΒΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ... ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ!
Στο γνωστό σημείο μπροστά από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Μπουμπουλίνας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εχθές το βράδυ, με το πρώτο σκοτάδι στις 9 παρά τέταρτο, στην σταθμευμένη διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφεραν αυτή τη φορά και μετά πολλές προσπάθειες τις προηγούμενες ημέρες, να καταλάβουν τον περιβάλλοντα χώρο, να σπάσουν τα τζάμια από την κλούβα της Αστυνομικής δύναμης και να πετάξουν μέσα βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα την κατατροφή της. Κατά την αποχώρηση τους οι επιτιθέμενοι πήραν επίσης μαζί τους ασπίδες και κράνη αστυνομικών. Το δελτίο τύπου της Ασυνομίας αναφέρει:  Την 20.45 ώρα ομάδα 30 και πλέον ατόμων που είχαν καλυμμένα...

Οι περί πολέμου ιδέες των Αρχαίων ΕλλήνωνΑπό τα τρία σπουδαιότερα συστήματα διακυβέρνησης – Καπιταλισμό, Κομμουνισμό και Εθνικισμό (κατά σειράν εμφανίσεως) – τα δύο πρώτα ασχολούνται κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) με το οικονομικό πρόβλημα (το β΄ σύστημα σαν απάντηση στο α΄). Έχουν μάλιστα δημιουργήσει από κοινού ένα πρότυπο για τον σύγχρονο άνθρωπο, το πρότυπο τoυ homo economicus. Έτσι, με το βλέμμα στραμμένο στην Οικονομία, παραβλέπουν τελείως την ιδέα του Έθνους, αν και αυτή είναι η σημαντικότερη ιδέα που γράφει την Ιστορία. Και όχι μόνον την παραβλέπουν, αλλά και την πολεμούν με κάθε τρόπο. Τούτο ασφαλώς οφείλεται στον υλιστικό προσανατολισμό τους. 

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ!


Το Κοσσυφοπέδιο αλλάζει την ιστορία του σύμφωνα με τις επιταγές της Άγκυρας

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου έχει συνάψει μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για αλλαγές της ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια, σε αναφορές που γίνονται για τους Τούρκους και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με πηγές του ραδιοφώνου του Κοσσόβου η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ύπαρξη της συμφωνίας αυτής μεταξύ των δύο χωρών, αν και οι ιστορικοί του Κοσόβου και της Αλβανίας συνεχίζουν να αντιτάσσονται σε αυτήν. Η συμφωνία είχε συμφωνηθεί κατά τις επισκέψεις, που έγιναν στο Κοσσυφοπέδιο, από τα τουρκικά υπουργεία των Εξωτερικών και της Παιδείας. 

Πόλεμος για το Πετρέλαιο: Η σύγκρουση Ισραήλ -Τουρκίας θα μπορούσε να αρχίσει στην Κύπρο


Ο Alon Liela, βετεράνος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρώην πρέσβης στην Τουρκία και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου. «Η απόφαση της Τουρκίας να μειώσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το Ισραήλ θα έχει αφθονία αρνητικών επιπτώσεων» δήλωσε ο Liela προσθέτοντας ότι ήταν ‘στρατηγική απόφαση της Τουρκίας που θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής- το πολιτικό επίπεδο, το οικονομικό και το κοινωνικό και το χρονικό αυτό διάστημα δεν μπορεί να καθοριστεί».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ(Μια κραυγή απόγνωσης και αγωνίας) ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΥ
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης τείνει να γίνει εκρηκτικό. Οι πολιτικοί μας επέφεραν στον Ελληνικό λαό ένα τρομακτικό Σόκ. Έχουμε ανεγκέφαλους και εφιάλτες πολιτικούς. Έχουμε πολιτικούς με χρεοκοπημένο εγκέφαλο, αφού δημιούργησαν ηθελημένα και εσκεμμένα ένα εκρηκτικό μείγμα, μια βόμβα, που είναι έτοιμη να εκραγεί μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Οι έγχρωμοι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, λόγω τελείως διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας, δεν αφομοιώνονται. Οι πολιτικοί μας (αυτοί που κυβερνούν πάλαι τε και νύν), έχουν αρρωστημένο μυαλό , διότι από το πουθενά, μετέτρεψαν αυτήν την ωραία πατρίδα μας, σε χρεοκοπημένη Ζιμπάμπουε, και Αφγανιστάν, διότι έτσι το θέλησε η παγκοσμιοποίηση και η Ν.Τ.Π. με τη παγκόσμια δικτατορία των πονηρών Κοσμοκρατόρων. Οι πολιτικοί μας έδρασαν και ενεργούν, σαν υπηρέτες των υπηρετών και ανδρεικέλων της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Οι λαθρομετανάστες δεν έχουν μόνο δικαιώματα που απορρέουν από τα φιλάνθρωπα αισθήματα των λαών της γης, έχουν και υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις τους να είναι νομοταγείς, και να σέβονται τη χώρα και το λαό που τους φιλοξενεί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μακριά οι φαύλοι, οι περιττοί, καλαμαράδες, δημοκόποι και μπολσεβίκοι


Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Η Δίκη των ΟΥΚάδων στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ναυτοδικείο Πειραιά - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ!!!


Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε... ξεχαστεί. Πλησιάζουν οι μέρες για την δίκη των ΟΥΚάδων. Και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ναυτοδικείο Πειραιά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή η δίκη – ορόσημο της επικράτειας της παράνοιας (και) στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Αν και τυπικά οι συγκεκριμένοι ΟΥΚάδες ανήκουν στις τάξεις του λιμενικού, η στρατιωτική τους εκπαίδευση, η πειθαρχία και οι επιχειρησιακές ανάγκες τις οποίες εκπληρώνουν, θα έπρεπε να τους κατατάσσουν αυτόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας.

Πρόκειται για ανθρώπους τους οποίους πληρώνει το ελληνικό κράτος να εκπαιδεύονται, προκειμένου – αν χρειαστεί ποτέ – να αφαιρέσουν ζωές και όχι να παίξουν τις κουμπάρες.
Και τώρα η παράνοια της αριστεροκρατίας, τους δικάζει, επειδή είπαν συνθήματα κατά τούρκων και αλβανών, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Εμείς θα είμαστε εκεί!

ΕΣΠΑΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ


Προγραμματισμένη εκδήλωση για την Μάχη του Μαραθώνα, στο ξενοδοχείο της Ραφήνα "Αύρα" είχε προαναγγελθεί από την Χρυσή Αυγή, αλλά οι γνωστοί καθεστωτικοί αντιεξουσιαστές, είχαν κι αυτοί τα σκέδια τους μόνο που τελικά... δεν τους βγήκαν σε καλό! Εχθές τα ξημερώματα μετά από άμεση και ξεκάθατη προτροπή του indymedia, κουκουλοφόροι, πριν καν χαράξει, επιτέθησαν με πέτρες και μπογιές εναντίον του ξενοδοχείου που θα γινόταν η εκδήλωση, καταστρέφοντας την πρόσοψή του.  


 Το κακό για τους κουκουλοφόρους του συστήματος ήταν ότι η εκδήλωση τελικά έγινε, αλλά στην πλατεία δίπλα από το ξενοδοχείο η οποία γέμισε από Εθνικιστές και Ελληνικές σημαίες...

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ "Χ"...: "ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ"


Είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη τύπου: «Εάν το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το ΠΚΚ ως μέσον, πράγμα που στο παρελθόν υπήρξαν αυτοί που σκέφτηκαν και έπραξαν, αυτό δείχνει ότι τίθεται θέμα μάχης ισχύος με βάση της οργάνωση αυτής», σημείωσε και τόνισε ότι «το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ, όποιος και αν το κάνει, οπωσδήποτε θα πάρει απάντηση...». «...Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας»

ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΑΜΠΑΧ...


του Mανώλη Κωστίδη από το Onalert

Σαλπάρει στην Ανατολική Μεσόγειο ο τουρκικός στόλος και πλησιάζει η ώρα του «θερμού επεισοδίου» με το Ισραήλ.

3 τουρκικές φρεγάτες αναχωρούν από το ναύσταθμο Άκσαζ και έχουν σαν στόχο τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ > Ε.Βενιζέλος: "Έκτακτη εισφορά 4 ευρώ ανά τ.μ στα ακίνητα αν θέλετε ρεύμα από την ΔΕΗ"!


Mε την φράση «Ακολουθούν δύο κολασμένοι μήνες» ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ε.Βενιζέλος έριξε ... την κόλαση επάνω στους ιδιοκτήτες ακινήτων: Τέσσσερα ευρώ έκτακτη εισφορά ανά τετραγωικό μέτρο, μεσοσταθμικά, δηλαδή θα υπάρξει εισφορά μέχρι 10 ευρώ ανά τ.μ. στις καλές περιοχές, αλλά και μισό ευρώ στις "τρίτες" περιοχές, τα οποία θα καταβληθούν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ! Το μέτρο θα ισχύσει και την επόμενη χρονιά. Κι όποιος δεν πληρώνει θα του κόβουν το ρεύμα! Απίστευτα πράγματα!   
Και κατόπιν όλων αυτών υποστήριξε ότι «Σε λίγους μήνες θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα». Σε λίγους μήνες, Βαγγέλη μου, δεν θα υπάρχει η κυβέρνησή σας...

Sitel: «Η Ουάσιγκτον γνώριζε για το ελληνικό βέτο ένα χρόνο πριν τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου»


Ένα χρόνο πριν από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, η Ουάσιγκτον γνώριζε ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τσάρλς Ράις, ενημέρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Αθήνα θα ασκήσει πίεση στη διαδικασία διεύρυνσης με τον αποκλεισμό της ένταξης των Σκοπίων. Μια τέτοια κίνηση έκανε και προσωπικά και η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνοντας την κυβέρνηση Μπους.
«Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον το Μάρτιο (αν και δεν αναφέρεται ρητά) παρακάμπτοντας την ενδιάμεση συμφωνία, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επικυρώσει την ένταξη της FYROMστο ΝΑΤΟ, εάν το θέμα του ονόματος δεν θα έχει επιλυθεί μέχρι τότε». Μια άλλη επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας,Thomas Countryman, αποκαλύπτει ότι ο Κώστας Καραμανλής, προσπάθησε να πιέσει τα Σκόπια να αλλάξουν την ονομασία τους.
«Ο Καραμανλής είναι έτοιμος να ασκήσει βέτο, αν η Ελλάδα δεν λάβει υποστήριξη από τη Συμμαχία. Αυτήν την απειλή πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη η Ουάσιγκτον», έγραψε ο Κάντριμαν.
Η Αθήνα, στο Βουκουρέστι είδε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ως μια ευκαιρία για να τονίσει στην Κυβέρνηση Μπους, ότι έκανε στρατηγικό λάθος με την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα.

Σύμφωνα, επίσης με τα τηλεγραφήματα του 2007, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δραστηριοποιήθηκε ενεργά για την πρόληψη του αποκλεισμού των Σκοπίων από την Ελλάδα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, είχαν σκοπό να την πιέσουν την Αθήνα, ότι θα εντάξουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, μια κίνηση την οποία οι Έλληνες φοβόντουσαν.
Αυτά είναι μόνον μερικά από τα πολλά εμπιστευτικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το Wikileaks τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο νότιος γείτονάς μας παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Πηγή: Sitel

Έσσεται ήμαρ


Κάποιοι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνε και έρχονται στο Ισραήλ και καλώς κάνουν. Ξεκάθαρο αυτό. Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ισραήλ, υπάρχουν δύο διαφορετικές …τάσεις. Στη πρώτη ανήκουν οι φιλικά προσκείμενοι στην Άγκυρα και στην άλλη οι αντίθετοι με τη πρώτη άποψη (δεν ανέφερα πουθενά φιλικά προσκείμενοι στην Ελλάδα). Στη πρώτη “ομάδα”, τη φιλο-τουρκική με απλά λόγια, ανήκουν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και ο Διοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν.

ΦΙΡΙ-ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΑΣ!


Ο Ερντογάν κλιμακώνει με στόχο και την Ελληνική ΑΟΖ (Καστελόριζο)!

Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται ακόμη και για πόλεμο, οι Τούρκοι πάλι λένε ότι το ενδεχόμενο να φθάσει η αντιπαράθεση σε ένοπλη σύρραξη, είναι ακόμη αδύναμο σενάριο, όχι όμως απίθανο. Κι αυτό ανησυχεί πολλούς στη γειτονική χώρα, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά, μία παρέμβαση των ΗΠΑ, θα σταματήσει τη πορεία προς μια σφοδρή στρατιωτική σύγκρουση. Ο Ερντογάν συνεχίζει τους λεονταρισμούς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι “βρυχηθμοί” αφορούν κι εμάς. Η ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος της Τουρκίας. Ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ, έρχεται και τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα για την Άγκυρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...