Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ: "Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο"


Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα στην Ανατολική Μεσογείο. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι αυτό αποφασίστηκε μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ στις οκτώ η ώρα που κλήθηκε σε συνεδρία λόγω της τουρκικής απειλής κατά των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα από τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα.

Μονομερή ενέργεια της Τουρκίας η οποία πλήττει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης την έναρξη ερευνών από νορβηγικά πλοία σε περιοχές της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελλόριζο. Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζεται η πρόθεση της Άγκυρας για διεξαγωγή ερευνητικών εργασιών πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα, δηλαδή εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ο υπουργός Άμυνας απάντησε ότι "έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες" από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Τα πράγματα είναι σοβαρά!


Τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο μας φανερώνουν πως οι προβλέψεις αρχίζουν να γίνονται σιγά-σιγά πραγματικότητα. Όσα διαβλέπαμε στον ορίζοντα να πλησιάζουν (βλέπε εδώ) αρχίζουμε να τα νιώθουμε τώρα στη ραχοκοκαλιά μας…Το ερώτημα όμως που εύλογα ανακύπτει είναι, αν έχουμε να κάνουμε με εξελίξεις βάσει σχεδίου ή μήπως πρόκειται για …έκτατα περιστατικά. Διότι η ιστορία δεν έχει γραφτεί βάσει σχεδιασμών επί χάρτου αλλά μάλλον από κάποιους καθοριστικούς ελιγμούς της τελευταίας στιγμής.

Είμαστε όντως πολύ φτωχοί;

http://www.gataros1.info/2011/09/blog-post_2001.html

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

http://diaelefsis.pblogs.gr/2007/10/energeiakoi-topoi.html

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...