Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!Το νέο γενικό πρόξενο της Τουρκίας Τουργούλ Μπιλτεκίν υποδέχθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καλωσορίζοντας τον με αυτόν τον τρόπο στην πόλη! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε... εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη γείτονα χώρα, κυρίως σε θέματα επιχειρηματικής και τουριστικής συνεργασίας.

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ! - ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ«…Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω… διά την εθνικήν ανεξαρτησίαν και ελευθερίαν, δι΄ αυτό το τόσον θεάρεστον έργον, τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας… Διά τον αυτόν τούτον λόγον θέλη αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα διά τα έξοδα του αρχηγού της Επικρατείας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου επαρκούν από το να εγγίσω μέχρι οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν… Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων περικυκλωμένοι από πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν…

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!

Τουρκία προς Αζερμπαϊτζάν: Σταθείτε με μας εναντίον του Ισραήλ

Με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ιστοσελίδα σε περσική γλώσσα λέει ότι ο Τούρκος πρέσβης στο Μπακού παροτρύνει την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία να «αναθεωρήσει» τις σχέσεις της με το Ισραήλ και προειδοποιεί το Ισαρήλ για «πιθανά προβλήματα» με τον εφοδιασμό σε πετρέλαιο. Ο Τούρκος πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν ζήτησε από το Μπακού να σταθεί δίπλα στην Άγκυρα, στο διπλωματικό αγώνα της εναντίον του Ισραήλ και να «επανεξετάσει» τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος, αναφέρει η ιστοσελίδα την Κυριακή.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ... ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ "ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ"!


Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Αρχές, για ληστεία, αρπαγή, εκβίαση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΪΔΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΥΪΔΩΝ


 Των Α.Σ.Περδικάρη καί Δ.Η.Σπυρίδου.


Με τον όρο Δρυΐδες (Druids) αναφέρεται η ευγενής ιερατική τάξη των αρχαίων Κελτικών κοινωνιών, οι οποίες έζησαν στην Δυτική Ευρώπη, βόρεια και εντεύθεν των Άλπεων και αργότερα στα Βρετανικά Νησιά. Τα έθιμα των Δρυΐδων αποτελούσαν τμήμα του πολιτισμού όλων των φυλετικών ομάδων που ονομάζονταν 'Κέλτοι' και 'Γαλάται' από τους Έλληνες και 'Celtae' and 'Galli' από τους Ρωμαίους, ονομασίες οι οποίες εξελίχθηκαν σήμερα σε 'Celtic' και 'Gaulish'. Οι Δρυΐδες πήραν το όνομα τους από την Βελανιδιά (Δρυς) και ήταν ιερείς και φιλόσοφοι ενώ νομοθετούσαν και απένεμαν δικαιοσύνη. 
Η βελανιδιά υπήρξε επίσης το "ιερό" δέντρο των ελληνικών βασιλικών οίκων της Μακεδονίας, πράγμα που είναι ιστορικά και αρχαιολογικά αποδεδειγμένο με το πλήθος ευρημάτων τα οποία βρέθηκαν στους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους με τα περίφημα βασιλικά διαδήματα.

Το οδοιπορικό των μετοχών (END) HellasNeverDie!!!!

Το οδοιπορικό των μετοχών
http://www.ellasneverdie.org/the-course-of-actions-of-the-bestower.html
http://www.ellasneverdie.org/2-7-trillion-for-greece.html
http://www.ellasneverdie.org/history-of-bdorient.html
http://www.ellasneverdie.org/legal-analysis-and-documentation.html
http://www.ellasneverdie.org/irresponsibility-of-ethniki-from-management.html
http://www.ellasneverdie.org/questions.html
http://www.ellasneverdie.org/to-the-point.html

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Θερμό επεισόδιο προ των πυλών!

Του Κώστα Πικραμένου* - Η Noble Energy ξεκίνησε την προγραμματισμένη γεώτρηση στο Block 12 της Κυπριακής ΑΟΖ στις 19 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα εξελίξεις σχετικά με το Παλαιστινιακό, τη Λιβύη, το PKK και τις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες ένα εκρηκτικό μείγμα που δύναται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικοί προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη μέρα και κατά πόσο ένα θερμό επεισόδιο με εμπλοκή Ισραήλ, Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας μπορεί να λάβει χώρα εντός εβδομάδων. Άποψη μου είναι ότι όλοι οι αναγκαίοι παράγοντες συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ας δούμε τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας:

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA - ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ 
 
Γράφει ο Στέλιος Ίκαρος
 
Εδώ και πάρα πολύ καιρό το γενετικό υλικό των Ελλήνων γίνεται αντικείμενο συζήτησης από πολλούς. Ξένοι, Ευρω-πέοι, αμόρφωτοι Γερμανοί, Ελληνες-Ανθέλληνες, αναφέροντε στο ελληνικό DNA.
Λένε πως είμαστε Σλάβοι, Άραβες η ακόμα και τούρκοι!!!
Εγώ όμως δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιες γελοίες θεωρίες, που δεν βασίζοντε πουθενά και τους απαντώ.
Τους απαντώ βασιζόμενος σε γεγονότα 71 χρόνια πριν. Σε γεγονότα από τα οποία όλος ο κόσμος έμαθε τι εστί Ελληνας, που ενώ όλοι μας θεωρούσαν χαμένους από πρώτο χέρι, εμείς δώσαμε ένα γερό μάθημα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η Τουρκία καταγράφει ήδη αποτυχίες


Η. Κουσκουβέλης: Δεν μπορεί κάποιος να ξεστομίζει τέτοιες απειλές και να μην έχει κόστος 
ΤΟΥΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Φωτογραφία
Οι τουρκικές απειλές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σημειώνει σε συνέντευξή στον «Φ» ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης προσθέτοντας πως την απειλή ένας σώφρων κυβερνήτης, πολιτικός ή αναλυτής δεν χρειάζεται να την ακούσει να διατυπώνεται. Οφείλει, όπως τονίζει, να τη διαβλέπει και να την προαισθάνεται.
Ο κ. Κουσκουβέλης υποδεικνύει πως στην προκειμένη περίπτωση, με βάση τα όσα γνωρίζει, θεωρεί πως η Τουρκία έχει ήδη κάνει πίσω και περιορίζεται σε ρητορικά, κατόπιν εορτής, πυροτεχνήματα. Ο καθηγητής Κουσκουβέλης θεωρεί πως η Τουρκία καταγράφει αποτυχίες στην εξωτερική της πολιτική, ενώ σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται με τις συμμαχίες και συνεργασίες που αναπτύσσονται αναφέρει πως στην πολιτική και, ιδιαίτερα, τη διεθνή, δεν υπάρχουν φιλίες. Πλην όμως όλοι οι συγκεκριμένοι παράγοντες, επί του παρόντος, είναι «φίλοι», σημειώνει για να επισημάνει τα εξής: «Οι «φίλοι» θα επιχειρήσουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Αρκεί να έχουμε στρατηγική που δεν έχουμε».

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΤΟ ΠΑΡΕΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απο το εξαίσιο έργο του Kenneth M. Setton, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της ΕΚΑΤΗΣ.

1. Το Βυζάντιο και η νότια Ιταλία

Α.
 
Παρά το γεγονός ότι κάθε μαθητής σχολείου γνωρίζει, και φυσικά θα έπρεπε να γνωρίζει, πως στην αρχαιότητα η νότια Ιταλία και η Σικελία αποτελούσαν τη Magna Graecia, δηλαδή τη Μεγάλη Ελλάδα ή μία «ευρύτερη Ελλάδα», Κανείς τους εντούτοις δεν Θα δοκίμαζε να απαντήσει στο ερώτημα: επί πόσο χρόνο επιβίωσε αυτός ο νοτιοϊταλικός πολιτισμός;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...