Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού οι φασίστες Τσάμηδες και τα κατορθώματά τους


Σαν χθες, 29 Σεπτεμβρίου, το 1943 κι ενώ η Ελλάδα στέναζε κάτω από τη μπότα του βάρβαρου Γερμανού κατακτητή, στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας καταγραφόταν μια απίστευτη αγριότητα η οποία χρεώνεται αποκλειστικά στους συνεργάτες των Ναζί, του γνωστούς Τσάμηδες. Καλούμε τους φίλους και αναγνώστες που μας εμπιστεύονται μέρος της ενημέρωσής τους να διαβάσουν στην ακόλουθη διεύθυνση τα… κατορθώματα των εγκληματιών εναντίον της ανθρωπότητας, τα ανθρωπόμορφα τέρατα που πρόδωσαν Έλληνες πατριώτες στους Ναζί.

Στο πλευρό της ΠΓΔΜ ο Ερντογάν για το όνομα


«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στα Σκόπια, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης. Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Alexander the Great», το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε προκλητικά: «Η Μακεδονία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση είναι για εμάς ακατανόητη και άδικη. 

ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ! ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...Η ΕΦΕΝ αποτελεί μια αυτόνομη κίνηση μαθητών που έχει σαν στόχο τη διαφύλαξη και προώθηση των αρχών και αξιών του ελληνισμού. Μακριά από οποιεσδήποτε μικρό κομματικές σκοπιμότητες, δίνουμε το δικό μας αγώνα με συλλογική συνείδηση και χαρακτηριστικό γνώρισμά μας την αυτονομία, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο μας.

Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (20 - 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1922)Στο κέντρο διακρίνονται οι Πλαστήρας, Γονατάς και Χατζηκυριάκος
Οι βασικές προτεραιότητες της "επαναστατικής επιτροπής" Πλαστήρα - Γονατά όταν ανέλαβε πραξικοπηματικά την διακυβέρνηση της Χώρας, αποτέλεσε η ενίσχυση του μετώπου της Θράκης και η αποκατάσταση της εύνοιας των Συμμάχων (Αγγλίας - Γαλλίας) που είχε διασαλευτεί από τις μετανοεμβριανές κυβερνήσεις. Τις δύο αυτές προτεραιότητες τις ανέφερε ρητά η "επαναστατική επιτροπή" σε διάγγελμα της προς τον ελληνικό λαό. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Νικόλαος Πλαστήρας και οι συνεργάτες του όρισαν την κυβέρνηση που θα στήριζαν, υποβάλλοντας ένα κατάλογο με ονόματα στον Άγγλο πρέσβη Λίντλει και ζητώντας του να διαλέξει τα ονόματα που ήταν αρεστά στην Μ. Βρετανία. Ταυτόχρονα ορίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρισκόταν στο Παρίσι ως αντιπρόσωπος της "επαναστατικής επιτροπής" έναντι των Συμμάχων.

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!


"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο". 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ > Την ώρα που οι "άνδρες" του αντιστασιακού Παπουτσή δέρνουν 11χρονα κοριτσάκια στο Σύνταγμα, ανθρωπόμορφα κτήνη βίαζαν μητέρα στη Γλυφάδα!


Νέο χτύπημα των αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ που εισβάλουν σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες είναι μέσα, αυτή τη φορά η αγριότητά τους ξεπέρασε όμως προηγούμενο.Σήμερα διάλεξαν το σπίτι μιας οικογένειας στη Γλυφάδα. Εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια στις οκτώ και μισή το πρωί. Εκείνη την ώρα όλη η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι. Οι δυο γονείς πάγωσαν όταν είδαν τρία καλάσνικοφ να απειλούν τους ίδιους και τα μόλις δύο ετών δίδυμα παιδιά τους.

ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΣ: "Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα...

ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΣ: "Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα...: Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η

Ηλεκτρονική "ενέδρα" του Π.Ν. στην Milgem Heybeliada (F -511)

"Ηλεκτρονική "ενέδρα" έχει στήσει το Πολεμικό Ναυτικό στην πρώτη κορβέτα Milgem, την Heybeliada (F-511), σε περίπτωση που αυτή συμμετάσχει στην συνοδεία των ερευνητικών σκαφών που άπλωσε και απλώνει στην Α.Μεσόγειο και στο Βόρειο Αιγαίο η Άγκυρα. Καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε το Π.Ν. και είχε μεταδώσει το defencenet.gr ότι η Heybeliada (F-511), είναι έτοιμη για επιχειρήσεις, στο Ναυτικό θεωρούν ότι είναι καλή ευκαιρία να μετρηθεί το RCS του σκάφους;, δηλαδή να διακριβωθεί πόσο stealth είναι το τουρκικής ναυπήγησης σκάφος (το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στην φρεγάτα LCS της Lockheed Martin).

«Eλεγχόμενη πτώχευση» = Αποικία των ιδιωτών…

«Eλεγχόμενη πτώχευση» = Αποικία των ιδιωτών…
Του Θύμιου Παπανικολάου
http://olympia.gr/2011/09/27/%c2%ab%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%87%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%c2%bb-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b9%ce%b4/

Η ΠΑΪΔΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Της Ε.Πουλάκου - Ρεμπελάκου

Από όλες τις ειδικότητες, η Παιδιατρική είναι εκείνη που συμβαδίζει απόλυτα με το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας και αποτελεί δείκτη πολλών κοινωνικών παραμέτρων, όπως του τρόπου ανατροφής των παιδιών, της μέριμνας για τη βιολογική τους ανάπτυξη, της προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας και της ψυχικής τους ισορροπίας. Η διερεύνηση της φροντίδας της υγείας του ανήλικου πληθυσμού στη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας περιλαμβάνει την ανασκόπηση της Ιατρικής Γραμματείας, τη μελέτη των αγιολογικών και άλλων λογοτεχνικών κειμένων και την εξέταση της σχετικής Νομοθεσίας και του έργου των ιστορικών και των χρονογράφων.

Δολοφόνησαν μάρτυρα – κλειδί πριν καταθέσει για εγκλήματα του UCK


Νεκρός βρέθηκε σε πάρκο της Γερμανίας ο Αγκίμ Ζογκάι, προστατευόμενος μάρτυρας στη δίκη ενός πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) και νυν βουλευτή στην Πρίστινα, του Φατμίρ Λιμάι, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του. 

Τελική Φάση ΤΑΜΣ «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ» από την ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ


Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ», η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και στην οποία ασκήθηκε το σύνολο του προσωπικού του Σχηματισμού. Την τελική φάση παρακολούθησαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΕΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΟΥ»! ΕΙΠΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣΜιά απίστευτη αληθινή ιστορία που αποκάλυψε η "Εσρπέσσο" και ξεσηκώσαμε απο το eglimatikotita.gr

Ενα στοιχείο-φωτιά από κλειστό κύκλωμα και ένας σεσημασμένος κακοποιός οδηγούν τις έρευνες των αστυνομικών στον εντοπισμό της αδίστακτης συμμορίας με τα Καλάσνικοφ που έχει σπείρει τον τρόμο με τις ληστρικές επιδρομές της σε σπίτια των βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Οι διωκτικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τεσσάρων μελών της συμμορίας, έχουν στα χέρια τους ένα βίντεο-χρυσάφι που δείχνει καρέ-καρέ την εισβολή των ληστών με τα όπλα ανά χείρας σε μονοκατοικία στα νότια προάστια. Οι έρευνες των αστυνομικών, όμως, έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, που φαίνεται πως ανακάλυψαν....
και το κρησφύγετο των κακοποιών.

ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΒΟΥ
Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο ημέρες στην Αλβανική πρωτεύουσα, επί της οδού Qemal Stafa κοντά στο κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας. Το όχημα μάρκας Range Rover του μειονοτικού Αντιπροέδρου του Αλβανικού κοινοβουλίου και βουλευτή Αργυροκάστρου (Δρόπολης) Βαγγέλη Τάβου, τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τις βραδυνές ώρες.  (Ο Τάβος εκλέγεται με το Σοσιαλιστικό κόμμα)

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: "ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΘΛΙΟΥΣ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ"!


Ἐν Πειραιεῖ τῇ 28ῃ Σεπτεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
«Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις τὶς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τὶς δὲ κοινωνίᾳ φωτὶ πρὸς σκότος; τὶς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βελίαλ; ἤ τὶς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; τὶς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων;»
(Β΄Κορ. 10:14-16)
Ἀπὸ 11-13 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στὸ Μόναχο τῆς Γερμανίας ἡ 11η Συνάντηση «Εἰρήνης» ἡ ὁποία διογρανώνεται ἀπὸ τὴν ὀργάνωση τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Κοινότητος Saint Egidio καὶ τὴν θρησκευτικὴ κοινότητα τοῦ τόπου ὅπου διοργανώνεται ἡ συνάντηση. Στὴν παροῦσα ἔλαβαν μέρος ἐκπρόσωποι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί Χριστιανικῶν Κοινοτήτων καὶ ἐκπρόσωποι ἄλλων θρησκειῶν ἀνὰ τὸν κόσμο. Σύμφωνα μὲ ἀνακοίνωση τῆς ἀντιπροσωπείας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση: «Μία ἐνδιαφέρουσα συνάντηση ἐκκλησιαστικῶν καὶ θρησκευτικῶν ἐκπροσώπων, πολιτικῶν, ἀκαδημαϊκῶν διδασκάλων καὶ ἐκλεκτῶν μελῶν διαφόρων κοινωνικῶν φορέων πραγματοποιήθηκε στὸ Μόναχο τῆς Βαυαρίας». 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ "ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΞ"Αντιγράφουμε από το defencenet 

Σκληρές εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από πολύ καιρό, όταν τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν άκρως επιθετική συμπεριφορά και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε εικονική κατάρριψη των ελληνικών!

ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΑ ΓΑΜΨΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!Κάναμε υπομονή με την Ανεργία και την ανέχεια που έχει καταδικάσει η ΑΘΗΝΑ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΡΆΚΗ ΜΑΣ τώρα γινόμαστε θεατές και στην επερχόμενη τουρκοποίηση ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ με παθητική αποδοχή της ΑΘΗΝΑΣ

Τα ψυχικά αποθέματα της Υπομονής των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΣ φτάνουν στο ΤΕΛΟΣ τους

Χτυπάμε την καμπάνα πριν είναι πολύ αργά για όλους !! Βάλτε Φραγμό ΤΩΡΑ στις προκλήσεις των εγκάθετων της Άγκυρας ... 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΜΕ...ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΟΥΛ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!Οι απύθμενης βλακείας και οθωμανικής υπεροψίας δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Γιουλ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, σημάδεψαν την τελετή αποδοχής της πρώτης εγχωρίως κατασκευασμένης (το 65% του έργου έγινε από τουρκικές εταιρίες) κορβέτας Milgem (εθνικό πλοίο) από το τουρκικό Ναυτικό.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ:

 Την 1η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Σάββατο καί ώρα 19:00μ.μ δίνουμε ένα δυναμικό παρών όλοι οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού υπηρετήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε όλους τους έφεδρους Καταδρομείς καί Πεζοναύτες καθώς καί όσους εν ενεργεία Στελέχη πού υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις να δώσουν ένα δυναμικό παρών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ...
Μπορεί η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του "ΣΤΟΧΟΥ" να είναι η Πέμπτη, αλλά η Εφημερίδα των Ελληνόψυχων βρίσκεται στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα ΟΛΗΣ της Ελλάδος (και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης) και το Σαββατοκύριακο. (και για όλη την εβδομάδα) Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα σημείο διάθεσης τύπου, και στο πιό απομακρυσμένο χωριό που να μην έχει τον "ΣΤΟΧΟ". Στην Κύπρο η διάθεση γίνεται από ΟΛΑ τα σημεία διάθεσης Ελλαδικού τύπου. Η ανάρτηση της εφημερίδας ΣΑΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και σε εμφανές σημείο τουλάχιστον κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της. Αν δεν βρείτε τον "ΣΤΟΧΟ" ενημερώστε μας στον stoxos@gmail.com. Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι...

Μπροστά στην τουρκική απειλή

Αρκετά εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη των κυπριακών ερευνών, είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να επιβάλλει την παράνομη απαίτησή της για παύση τους υπό την απειλή των όπλων, όπως είχε προαναγγείλει. Τα γεγονότα την ξεπέρασαν, την άφησαν πίσω και την ίδια και τις μεθόδους της. Η ευρεία δυτική συμμαχία που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις έρευνες, που προχωρούν κανονικά, καθιστά απαγορευτική κάθε τέτοια σκέψη.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Mείζον ζήτημα προκύπτει από τη ''βόμβα'' που έσκασε στη Λευκωσία, ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για εμπλοκή της στα του φυσικού αερίου, κατόπιν κυπριακής πρότασης. Σύμφωνα με έγκυρες - όπως εκτιμούμε - πληροφορίες, η προσφορά που έγινε ανεπίσημα από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε ελλαδική εμπλοκή και εκμετάλλευση στο οικόπεδο 1. Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...
Εάν αληθεύει αυτό και έχουμε ουσιαστικά παραίτηση της Αθήνας από μια παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε για εθνικά απαράδεκτη πολιτική. Την ώρα που ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία πένεται, την ώρα που η Ελλάδα περνά την βαρύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση υποθηκεύει την κυριαρχία, τα πιθανά οφέλη, εν τέλει και την αξιοπρέπειά της, αρνούμενη να δεχθεί το κυπριακό ''δώρο'', αρνούμενη να αναλάβει η χώρα μας την εκμετάλλευση ενός από τα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο


Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα δυτικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζει βασικά τους Έλληνες πολιτικούς και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ότι αφορά την Κύπρο. 

Ο Αρίντς προειδοποιεί για πόλεμο την Ελλάδα


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε πως στην ένταση που γεννάνε οι μονόπλευρες ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία δεν προτίθεται να πολεμήσει με κανέναν και είπε:¨Ελπίζω ότι και η απέναντι πλευρά επιδεικνύοντας μια ανάλογη τόλμη δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να κάνει χρήση δύναμης.¨ Ο Αρίντς σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εκπέμπει επί 24 ώρες σε 11 γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα τουρκικά) αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας Ισραήλ και Ν. Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είπε:

Ανοιχτά της Κύπρου πολεμικά πλοία από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία… – Μπαινοβγαίνουν στο «οικόπεδο 12» οι Τούρκοι


Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Πίρι Ρέις” και πολεμικά σκάφη της Τουρκίας φέρονται να βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου η Κύπρος πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Την σχετική δήλωση έκανε ανώνυμα στο Γαλλικό πρακτορείο αξιωματούχος της κυβέρνησης Ερντογάν. ”Το πλοίο μας βρίσκεται σε ένα μέρος κοντά στην ελληνοκυπριακή ζώνη και συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη”, είπε η πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πόσο θα τραβήξει η Άγκυρα το σχοινί;


Κοντά στη ζώνη των κυπριακών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέις, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο.Το “Πίρι Ρέις” ακολουθούν από κοντά η τουρκική φρεγάτα “Giresun” και η τουρκική κορβετα “Bartin”. Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται επίσης πολεμικά πλοία των Ηνωμενων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ: Είναι Εθνικός Ήρωας και πρέπει να τιμηθεί από την πατρίδα...


Στις 3 Μαΐου 1993 ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος του στρατιωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, κλήθηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ «για κάποιο υπηρεσιακό θέμα». Μόλις προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος, του απαγγέλθηκε κατηγορία για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ και δεν άργησε να βρεθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή! Συγκεκριμένα κατηγορείτο για διαρροή απορρήτων εγγράφων και πληροφοριών που αφορούσαν την αμερικανική πολιτική και τους σχεδιασμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...

Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει Κύπρο η Τουρκία!


Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία! Πρόκειται για σκάφη που έχει ναυλώσει από την νορβηγική εταιρεία VERITAS και τα οποία θα κάνουν έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει προβεί σε έντονα διαβήματα στο Όσλο.Οι Νορβηγοί λένε ότι υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες για το φυσικό αέριο και είναι ερώτημα τι θα κάνουν. Το 2008 υπενθυμίζουμε,όταν νορβηγικό σκάφος μισθωμένο από τη Τουρκία έκανε έρευνες στο Καστελόριζο,σταμάτησε μετά από την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στη νορβηγική.


Το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ συνορεύει με την ισραηλινή ΑΟΖ

Τα ενδεχόμενα κοιτάσματα στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται στη "χρυσή γραμμή" με την ΑΟΖ του Ισραήλ και ως εκ τούτου τα όποια οφέλη από ενδεχόμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου θα είναι από κοινού με το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" το κοίτασμα στην "Αφροδίτη" δεν εμπίπτει εξ ολοκλήρου στο οικόπεδο 12 αλλά περνά τη μέση γραμμή με την ΑΟΖ του Ισραήλ και ως εκ τούτου είναι κοινό. Άρα θα πρέπει να υπάρξει συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Μ.Καντάφι: "Δεν είμαι εδώ κι εκεί, είμαι πάντα στη Λιβύη και θα πεθάνω σαν μάρτυρας με τον λαό μου"


«Ψεύδονται όταν λένε πως ο Καντάφι βρίσκεται πότε στη Βενεζουέλα, πότε στο Νίγηρα. Είμαι ανάμεσα στο λαό μου και οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν ένα αναπάντεχο σοκ σ' αυτή την κλίκα των πρακτόρων», φέρεται να δήλωσε ο ανατραπείς ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, στον δικτυακό τόπο του τηλεοπτικού δικτύου Al Libya, που παραμένει πιστό στο παλαιό καθεστώς. Την ίδια στιγμή, η γενέτειρά του Σύρτη, ένα από τα τελευταία προπύργια του καθεστώτος, πολιορκείται από τις δυνάμεις της νέας ηγεσίας και πληροφορίες θέλουν τη φυλή του Καντάφι να διαπραγματεύεται εκεχειρία και παράδοση των όπλων. 

Τι παιχνίδι παίζεται εναντίον της Κύπρου από ΕΕ και ΟΗΕ;


Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι ο ΟΗΕ θα μπορούσε να αναλάβει ένα μεσολαβητικό ρόλο για το θέμα του φυσικού αερίου και ο ευρωπαίος επίτροπος διεύρυνσης της ΕΕ άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου σε επιδιαιτησία και Διεθνές Δικαστήριο “για την επίλυση των όποιων διαφορών”. Ποιον διαφορών; Τι παιχνίδι παίζεται; 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Ι.ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Ο Ιωάννης Γιαννάκενας περιγράφει στον Γιώργο Παπασημάκη για το σπασμένο άγαλμα του μεγάλου κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά αλλά και διάφορα ιστορικά γεγονότα.
Στην επίσκεψη στην οικία του Ι.Μεταξά στην Κηφισιά ήταν μαζί και ο Υπεύθυνος Ορθοδοξίας του ΕΡΚΕΛ Ιωάννης Παρασκευόπουλος και ο Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας του ιδίου ΙδρύματοςΝτιράν Ματζαριάν.
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Ισραήλ προς Κύπρο: "Δώστε μας αεροδρόμιο για τα μαχητικά μας"

Τη χρήση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου φέρεται να ζητούν οι ισραηλινοί από τη Κύπρο. Αυτό αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους κυπριακές εφημερίδες υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ,ζητάει τη χρήση της βάσης δίνοντας ως αντάλλαγμα την εξασφάλιση της αεράμυνας της Κύπρου. Η αεροπορική βάσης Ανδρέας Παπανδρέου είχε ενεργοποιηθεί την εποχή που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου, ήταν σε πλήρη ισχύ. Η απόφαση για το αίτημα των ισραηλινών -αν όντως υπάρχει- είναι καθαρά πολιτική.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤο τελευταίο διάστημα ακούσαμε πάρα πολλά σχετικά με τη σωτηρία της πατρίδος και δεχθήκαμε άπειρα μαθήματα πατριωτισμού από τους ανθρώπους που την τελευταία τριακονταετία πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος.

Παρακολουθήσαμε ξεσπάσματα εκ του ασφαλούς και λόγια περί ανάγκης επιβολής φόρων και νέων μέτρων σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. Η ανησυχία για το μέλλον των λαικών τάξεων και των εργαζομένων στους δημόσιους οργανισμούς μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους, αφού είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για το ολοκληρωτικού τύπου μόρφωμα που από κοινού εξέθρεψαν με τη στήριξή τους στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!Αγανάκτηση προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, να απαγορεύσει στην ουσία στους Αλβανούς πολίτες, να διεκδικήσουν και να δηλώσουν εθνικότητα άλλη από την Αλβανική.
Πιο συγκεκριμένα, το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε προσφάτως, ότι η συμπερίληψη του λήμματος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 «Περί Ληξιαρχείων», καθιστά σχετικά άρθρα του μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας, και ως εκ τούτου τα καταργεί.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!Το νέο γενικό πρόξενο της Τουρκίας Τουργούλ Μπιλτεκίν υποδέχθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καλωσορίζοντας τον με αυτόν τον τρόπο στην πόλη! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε... εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη γείτονα χώρα, κυρίως σε θέματα επιχειρηματικής και τουριστικής συνεργασίας.

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ! - ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ«…Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω… διά την εθνικήν ανεξαρτησίαν και ελευθερίαν, δι΄ αυτό το τόσον θεάρεστον έργον, τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας… Διά τον αυτόν τούτον λόγον θέλη αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα διά τα έξοδα του αρχηγού της Επικρατείας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου επαρκούν από το να εγγίσω μέχρι οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν… Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων περικυκλωμένοι από πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν…

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!

Τουρκία προς Αζερμπαϊτζάν: Σταθείτε με μας εναντίον του Ισραήλ

Με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ιστοσελίδα σε περσική γλώσσα λέει ότι ο Τούρκος πρέσβης στο Μπακού παροτρύνει την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία να «αναθεωρήσει» τις σχέσεις της με το Ισραήλ και προειδοποιεί το Ισαρήλ για «πιθανά προβλήματα» με τον εφοδιασμό σε πετρέλαιο. Ο Τούρκος πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν ζήτησε από το Μπακού να σταθεί δίπλα στην Άγκυρα, στο διπλωματικό αγώνα της εναντίον του Ισραήλ και να «επανεξετάσει» τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος, αναφέρει η ιστοσελίδα την Κυριακή.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ... ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ "ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ"!


Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Αρχές, για ληστεία, αρπαγή, εκβίαση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΪΔΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΥΪΔΩΝ


 Των Α.Σ.Περδικάρη καί Δ.Η.Σπυρίδου.


Με τον όρο Δρυΐδες (Druids) αναφέρεται η ευγενής ιερατική τάξη των αρχαίων Κελτικών κοινωνιών, οι οποίες έζησαν στην Δυτική Ευρώπη, βόρεια και εντεύθεν των Άλπεων και αργότερα στα Βρετανικά Νησιά. Τα έθιμα των Δρυΐδων αποτελούσαν τμήμα του πολιτισμού όλων των φυλετικών ομάδων που ονομάζονταν 'Κέλτοι' και 'Γαλάται' από τους Έλληνες και 'Celtae' and 'Galli' από τους Ρωμαίους, ονομασίες οι οποίες εξελίχθηκαν σήμερα σε 'Celtic' και 'Gaulish'. Οι Δρυΐδες πήραν το όνομα τους από την Βελανιδιά (Δρυς) και ήταν ιερείς και φιλόσοφοι ενώ νομοθετούσαν και απένεμαν δικαιοσύνη. 
Η βελανιδιά υπήρξε επίσης το "ιερό" δέντρο των ελληνικών βασιλικών οίκων της Μακεδονίας, πράγμα που είναι ιστορικά και αρχαιολογικά αποδεδειγμένο με το πλήθος ευρημάτων τα οποία βρέθηκαν στους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους με τα περίφημα βασιλικά διαδήματα.

Το οδοιπορικό των μετοχών (END) HellasNeverDie!!!!

Το οδοιπορικό των μετοχών
http://www.ellasneverdie.org/the-course-of-actions-of-the-bestower.html
http://www.ellasneverdie.org/2-7-trillion-for-greece.html
http://www.ellasneverdie.org/history-of-bdorient.html
http://www.ellasneverdie.org/legal-analysis-and-documentation.html
http://www.ellasneverdie.org/irresponsibility-of-ethniki-from-management.html
http://www.ellasneverdie.org/questions.html
http://www.ellasneverdie.org/to-the-point.html

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Θερμό επεισόδιο προ των πυλών!

Του Κώστα Πικραμένου* - Η Noble Energy ξεκίνησε την προγραμματισμένη γεώτρηση στο Block 12 της Κυπριακής ΑΟΖ στις 19 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα εξελίξεις σχετικά με το Παλαιστινιακό, τη Λιβύη, το PKK και τις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες ένα εκρηκτικό μείγμα που δύναται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικοί προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη μέρα και κατά πόσο ένα θερμό επεισόδιο με εμπλοκή Ισραήλ, Ελλάδος-Κύπρου και Τουρκίας μπορεί να λάβει χώρα εντός εβδομάδων. Άποψη μου είναι ότι όλοι οι αναγκαίοι παράγοντες συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ας δούμε τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας:

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA - ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ 
 
Γράφει ο Στέλιος Ίκαρος
 
Εδώ και πάρα πολύ καιρό το γενετικό υλικό των Ελλήνων γίνεται αντικείμενο συζήτησης από πολλούς. Ξένοι, Ευρω-πέοι, αμόρφωτοι Γερμανοί, Ελληνες-Ανθέλληνες, αναφέροντε στο ελληνικό DNA.
Λένε πως είμαστε Σλάβοι, Άραβες η ακόμα και τούρκοι!!!
Εγώ όμως δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιες γελοίες θεωρίες, που δεν βασίζοντε πουθενά και τους απαντώ.
Τους απαντώ βασιζόμενος σε γεγονότα 71 χρόνια πριν. Σε γεγονότα από τα οποία όλος ο κόσμος έμαθε τι εστί Ελληνας, που ενώ όλοι μας θεωρούσαν χαμένους από πρώτο χέρι, εμείς δώσαμε ένα γερό μάθημα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Η Τουρκία καταγράφει ήδη αποτυχίες


Η. Κουσκουβέλης: Δεν μπορεί κάποιος να ξεστομίζει τέτοιες απειλές και να μην έχει κόστος 
ΤΟΥΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Φωτογραφία
Οι τουρκικές απειλές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σημειώνει σε συνέντευξή στον «Φ» ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης προσθέτοντας πως την απειλή ένας σώφρων κυβερνήτης, πολιτικός ή αναλυτής δεν χρειάζεται να την ακούσει να διατυπώνεται. Οφείλει, όπως τονίζει, να τη διαβλέπει και να την προαισθάνεται.
Ο κ. Κουσκουβέλης υποδεικνύει πως στην προκειμένη περίπτωση, με βάση τα όσα γνωρίζει, θεωρεί πως η Τουρκία έχει ήδη κάνει πίσω και περιορίζεται σε ρητορικά, κατόπιν εορτής, πυροτεχνήματα. Ο καθηγητής Κουσκουβέλης θεωρεί πως η Τουρκία καταγράφει αποτυχίες στην εξωτερική της πολιτική, ενώ σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται με τις συμμαχίες και συνεργασίες που αναπτύσσονται αναφέρει πως στην πολιτική και, ιδιαίτερα, τη διεθνή, δεν υπάρχουν φιλίες. Πλην όμως όλοι οι συγκεκριμένοι παράγοντες, επί του παρόντος, είναι «φίλοι», σημειώνει για να επισημάνει τα εξής: «Οι «φίλοι» θα επιχειρήσουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Αρκεί να έχουμε στρατηγική που δεν έχουμε».

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΤΟ ΠΑΡΕΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απο το εξαίσιο έργο του Kenneth M. Setton, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της ΕΚΑΤΗΣ.

1. Το Βυζάντιο και η νότια Ιταλία

Α.
 
Παρά το γεγονός ότι κάθε μαθητής σχολείου γνωρίζει, και φυσικά θα έπρεπε να γνωρίζει, πως στην αρχαιότητα η νότια Ιταλία και η Σικελία αποτελούσαν τη Magna Graecia, δηλαδή τη Μεγάλη Ελλάδα ή μία «ευρύτερη Ελλάδα», Κανείς τους εντούτοις δεν Θα δοκίμαζε να απαντήσει στο ερώτημα: επί πόσο χρόνο επιβίωσε αυτός ο νοτιοϊταλικός πολιτισμός;

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΜΟΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ...Δύο άρθρα που αφορούν το θέμα των ομοφυλοφίλων φιλοξένησε Αθηναϊκή εφημερίδα, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011. Το πρώτο αναφερόταν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη συντηρητική βάση των Ρεπουμπλικανών, αλλά και οργανώσεων που υπερασπίζονται το θεσμό του γάμου.
Το δεύτερο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται στο τι ισχύει σε διάφορες χώρες για τη νομιμοποίηση και τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Η συντάκτρια του άρθρου θεωρεί πρωτοπορία την απόφαση της Ολλανδίας να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, που νομιμοποίησε την ένωση των ομοφυλοφίλων το έτος 2001. Και θεωρεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, να κρατήσει κλειστή την πόρτα στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, ως γαλλική υποκρισία.

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ "ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ"... Είναι λογικό οι απόγονοι των κομιτατζήδων να λυσσάνε με την Ορθοδοξία, ακριβώς όπως λύσσαγαν και οι πρόγονοί τους, τότε που έσφαξαν και κρέμαγαν τους ιερείς μας που δεν προσωρούσαν στην "εξαρχία"!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοικτά της Πάφου το PIRI REIS και τα τουρκικά πολεμικά


Mέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα στο "Οικόπεδο 1", ανοικτά και νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός της ακτίνας δράσης των βλημάτων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-40 Εxocet Block II, βρίσκεται η τουρκική αρμάδα με το ερευνητικό πλοίο KOCA PIRI REIS. το σκάφος το συνοδεέι μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Πρόκειται περί πειρατικής ενέργειας 100% και θα πρέπει να υπάρξει ελληνική αντίδραση άμεση αν δεν θέλουμε να θεωρηθούν λόγια του αέρα τα περί "Ϋπαρξης της Κύπρου στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής ασφάλειας". 

Ανεβαίνει η ένταση στο «Οικόπεδο 12»


Πορεία προς το «Οικόπεδο 12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης φέρεται να έχει πάρει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις. Σήμερα το πρωί, το σκάφος βρισκόταν νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τίμης. Από την πορεία που έχει χαράξει φαίνεται πως έχει κατεύθυνση προς το «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι, το τουρκικό σκάφος θα διέλθει σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα νωρίς το βράδυ.

νέο αποκλειστικό άρθρο του Β. Μαρκεζίνη στο Αντίβαρο

Ο Β. Μαρκεζίνης ενώνει τα κομμάτια του παζλ των πολλαπλών κρίσεων υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων. Αποκλειστική συνέντευξη-ορόσημο στο Αντίβαρο!
http://www.antibaro.gr/node/3313

ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακοίνωση της Θύρας 4 για τον Παπανδρέου !

ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακοίνωση της Θύρας 4 για τον Παπανδρέου !
Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε! Η πιο καυστική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού που έχει βγει ποτέ από επίσημο φορέα, κίνημα, οργάνωση, σύνδεσμο κτλ.
Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, η "Θύρα 4" έβγαλε την καθιερωμένη ανακοίνωση - κριτική του αγώνα. Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση και σοκάρει είναι το εξής:
"Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε:
<< Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους>> !
http://filologos10.wordpress.com/

Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.

http://olympia.gr/2011/05/09/german-occupation-1941-2011/

Παραλήρημα Gruevski από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ

Στο ζήτημα της ονομασίας αναφέρθηκε, σε μεγάλο βαθμό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Gruevski υπεραμύνθηκε των θέσεων του στα αποκαλούμενα ζητήματα “εθνικής ταυτότητας” και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του. “Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!

Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας! Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”, με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα. Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται!