Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Τι δεν είναι ο Στρατός - του Φάηλου Κρανιδιώτη


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη - Ο Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποστολή, πολύ συγκεκριμένη. Την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της τιμής, των ευρύτερων συμφερόντων του Έθνους. Και λέω του Έθνους, διότι έχουν καθήκοντα, έχουμε καθήκοντα, που φτάνουν στην Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο κι αλλού, ξεπερνώντας τα μικροελλαδικά σύνορα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ως βασική αποστολή να κάνουν τον τροχονόμο στους πρόσφυγες που άλλοι δημιουργούν, ούτε να μαζεύουν τα μπάζα των βομβαρδισμών που άλλοι κάνουν. Δεν είναι φιλανθρωπική ΜΚΟ.

Στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΝ


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, αναμένεται να επισκεφθούν τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και να μιλήσουν στο πλήρωμά της.
Υπενθυμίζεται, ότι η «ΥΔΡΑ» αναμένεται να αποπλεύσει για να εκτελέσει ασκήσεις με το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», εν όψει του απόπλου για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου θα ενταχθείς ε αρμάδα του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR. 

Σενάριο: Ο Διαμελισμός της Ελλάδας – Ο χορός του Σατανά


Χθες αναδημοσίευσα ένα άρθρο του OnAlert με τίτλο: “Μέχρι Αιτωλοακαρνανία, φθάνει η Αλβανία”. Δείτε τι διδάσκουν στα Τίρανα! Παίρνω το θάρρος να ξαναδημοσιεύσω ένα δικό μου με περισσότερες πληροφορίες. Οι επισκέπτες ανανεώνονται, οπότε ίσως για κάποιους διαβαστεί ως καινούργιο. Εύχομαι να μην γίνομαι κουραστικός με τις επαναλήψεις που τελευταία υιοθέτησα, αν και τα στατιστικά δικαιώνουν την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση ευχαρίστως θα ακούσω τη γνώμη σας ή καλύτερα την έχω και ανάγκη. Ακολουθεί το άρθρο μου ως ολόκληρο (είχε δημοσιευτεί σε δύο μέρη) αν και ειδικά το δεύτερο μέρος του ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ορισμένους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΗΉδη, το νησί είναι αποκλεισμένο, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα του νηογνώμονα, που ακινητοποίησε τα πλοία στα λιμάνια και άφησε τα νησιά χωρίς επικοινωνία, ανταπόκριση, μεταφορές και εφόδια από το κέντρο. Και από τις εξειδικευμένες σε θέματα αυτοδιοίκησης ιστοσελίδες, μαθαίνουμε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, το νησί θα βρεθεί χωρίς νερό. Η ΔΕΗ του ΠΑΣΟΚ και του πραγματικού της αφεντικού, του τροτσκιστή Φωτόπουλου, απειλεί να αφήσει χωρίς ρεύμα το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού, λόγω χρέους που αγγίζει τα 70.000 ευρώ. Φυσικά, η απειλή κοινοποιήθηκε δια της νόμιμης οδού στο δήμαρχο του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ (ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ) ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"
  Ούτε ένα περίπτερο ή ψιλικατζίδικο ή πρακτορείο τύπου, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, δεν πρέπει να υπάρχει που να μην διαθέτει τον "Στόχο". Ο "Στόχος" είναι από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ και ιστορικότερες εφημερίδες που κυκλοφορούν και διανέμονται μέσω των πρακτορείων τύπου και τυπώνεται σε μεγαλο αριθμό φύλλων ώστε να βρίσκεται και στο "τελευταίο" χωριό και στην "τελευταία" γειτονιά το πρωί της Πέμπτης και να παραμένει εκεί -αν δεν τον εξαντλήσετε- ολόκληρη την εβδομάδα κι ασφαλώς και το Σαββατοκύριακο... Βέβαια είναι "λογικό" η εφημερίδα σας να τρώει πόλεμο, αφού η θέση της και η στάση της ήταν και παραμένει ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ - 2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ

2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
«ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, του Δήμου Μαραθώνος, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Δήμου Παλλήνης, του Δήμου Αγ. Παρασκευής και του Δήμου Χολαργού - Παπάγου .

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων

και των ανά την Ελλάδα και Κύπρο σωματείων εφέδρων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Ω/K Explora που έχει ναυλώσει η Τουρκία μπήκε στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα


Το Ιταλικό σκάφος Explora που έχει ναυλώσει η Τουρκία για να πραγματοποιήσει έρευνες πετρελαίου για λογαριασμό της, μπαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ υπήρξε σκάφος ανοιχτής θαλάσσης στη περιοχή. Με ένα περίεργο τρόπο, όπως ξαφνικά εισήλθε,το ίδιο ξαφνικά εγκατέλειψε την περιοχή και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στην Πελοπόννησο. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το ερώτημα για το ποιος δίνει και ακυρώνει τις εντολές πλεύσης του.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν τα κάτωθι...ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!


Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ 30 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣΣτην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, προσωπικό του Επιτελείου, των Μονάδων και των Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, διεξήγαγε την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ». Στην παραπάνω άσκηση μεταξύ των άλλων, εξετάστηκαν αντικείμενα Άμυνας – Αναδιάταξης, Υπέρβασης – Αντεπίθεσης, Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος, Επιτήρησης Ποτάμιας Γραμμής, αλλά και αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Σε νέες αποκαλύψεις προχωρά το σημερινό τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" (6/10),

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

 
 
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.)
 
 Αποσπάσματα από μελέτη που κατατέθηκε
 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Προβληματισμοί»,
εκδόσεις ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ, τ. 48, σελ. 13, ΣΕΠ – ΟΚΤ. 2008
 
Το άρθρο έχει αναρτηθεί πρώτη φορα στο διαδίκτυο απο το ιστολόγιο ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011
 
Από τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων συμπεραίνεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες πριν και κατά την διεξαγωγή μιας ναυμαχίας μελετούσαν τους παράγοντες οι οποίοι μπορούσαν να επηρεάσουν τους τρόπους ενεργείας τους. Υπήρχε από τότε η γνώση ότι θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή /εξέταση στα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία θα διεξάγονταν οι επιχειρήσεις καθώς και στους παράγοντες  θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δυνατές ενέργειες.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΜΠΑΓΙΣ ...«Η ε/κ διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του ''Δούρειου Ίππου'' κάποιων χωρών, που είναι ενάντιες στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε και τώρα το ίδιο κάνει και το Ισραήλ. Χρησιμοποιεί ως ''δούρειο ίππο'' τους Ε/κ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, στο τουρκικό κανάλι 24, ενώ επανέλαβε ότι «αν (οι Ε/κ) δεν σταματήσουν τις ενέργειές τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιδρά»


Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο δήλωσε ότι οι έρευνες της ε/κ πλευράς για φυσικό αέριο αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία. «Η ε/κ πλευρά θέλει να πλήξει την ηρεμία στην περιοχή. Λένε ότι θα μοιραστούμε τις πηγές (ενέργειας) με την τουρκική πλευρά. Ποιο θα είναι αυτό το μερίδιο;».

Υπενθυμίζοντας δε ότι οι Ε/κ κατέχουν 6 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναρωτήθηκε πόσες από αυτές έδωσαν τους Τουρκοκύπριους. «Οι Ευρωπαίοι έχουν προσέξει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά. Η ε/κ διοίκηση κάθε φορά πριν δημοσιευτεί η έκθεση προόδου προβαίνουν σε κάθε είδους νούμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κυπριακή προεδρία το 2012, ο Μπαγίς δήλωσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας θα ανασταλλούν. «Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την προεδρία μίας χώρας που δεν αναγνωρίζουμε», είπε. Τόνισε δε ότι «δεν μπορεί να γίνει λόγος για πάγωμα, αφού δεν υπάρχει καμία σχέση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Και δεν θα υπάρξει όσο συνεχίζουν με το πνεύμα αυτό».

www.sigmalive.com

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι συνελήφθηκαν 160 άνθρωποι ξένης υπηκοότητας οι οποίοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Στην ανακοίνωση από την ιστοσελίδα τονίστηκε ότι οι άνθρωποι ήταν υπήκοοι της Μιανμάρ, της Παλαιστίνης, της Σομαλίας, της Μογγολίας, της Λιβύης και της Γεωργίας.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗ... ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.
Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι παίζονται ακόμη «ψηφο-παιχνίδια» (ένθεν κακείθεν), με αντικείμενο σοβαρά εθνικά θέματα.

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ....Άλλη μία ημέρα παραβιάσεων, παραβάσεων και εμπλοκών από την τουρκική Αεροπορία είχαμε σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο. 

Πιο συγκεκριμένα ένας σχηματισμός από 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα πραγματοποίησαν 1 παράβαση του FIR Αθηνών και τρείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σημειώνεται ότι για μία ακόμη ημέρα πραγματοποιήθηκε μία εμπλοκή.

"ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕ!" - ΑΜΦΙΒΙΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚΤο Σάββατο το βράδυ 1/10/2011 οι Άνδρες του ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ πραγματοποίησαν μια ακόμη αμφίβια καταδρομική άσκηση με τη συμμετοχή 25 Καταδρομέων και 20 Εφέδρων ετέρων όπλων, Αξιωματικών και Οπλιτών.

Το Σάββατο το βράδυ όταν οι πολλοί άνδρες ξεκουράζονται στο σπίτι βλέποντας τις ειδήσεις της Τρόϊκας, της πτώχευσής μας και της ταπείνωσής μας, κάποιοι Έλληνες αφήνουν τον καναπέ της Αδιαφορίας και ξενυχτούν ως εθνοφύλακες εκπαιδευόμενοι επίπονα για την ώρα της κρίσης που έρχεται!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...