Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

"ΚΟΠΙ ΠΕΪΣΤ" ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ STRATFOR ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!!!
Αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Αναλύσεων STRATFOR: "Αν η Άγκυρα δεν κατορθώσει να σταματήσει τις γεωτρήσεις στη Κύπρο θα φανεί για άλλη μια φορά αναποτελεσματική. Και είναι απίθανο να τις σταματήσει, Άρα θα επιδιώξει να επικρατήσει σε άλλο μέτωπο" Αυτό που λέμε δηλαδή από τον Αύγουστο σε επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα από την εφημερίδα και την ιστοσελίδα του "Στόχου" με την χαρακτηριστική μάλιστα φράση ότι οι Τούρκοι θα μεταφέρουν την ένταση ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Κι αυτό είναι που κάναμε πρωτοσέλιδο ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ... Ποιός άλλος το είπε ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 201...

Ο όσιος Ιωάννης Χοζεβίτης


Ο όσιος Ιωάννης ήταν γόνος αρχοντικής και πλούσιας οικογένειας και καταγόταν από τις Θήβες της Αιγύπτου. “Ελαβε το μοναχικό Σχήμα από τον παππού του ο οποίος είχε στο μεταξύ καρεί μοναχός, και ξεκίνησε για τα Ιεροσόλυμα. Καθώς είχε ανατραφεί σέ περιβάλλον μονοφυσιτών και δεν αναγνώριζε τήν Δ’ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος (451), θεία δύναμη τον εμπόδισε να εισέλθει στον ναό της Αναστάσεως και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Τήν επόμενη νύκτα, άκουσε μέσα στον ύπνο του μια φωνή να του λέει: «Αυτά παθαίνουν οί αιρετικοί πού χωρίσθηκαν άπο τήν κοινωνία της άγιας Όρθοδόξου Εκκλησίας, και δεν είναι άξιοι να προσκυνήσουν τον ζωοποιό Σταυρό του Σωτήρος». Μόλις ξύπνησε, ο Ιωάννης, πλήρης κατανύξεως, έτρεξε στον ναό, όπου μέ ταπεινή μετάνοια ομολόγησε τήν Ορθόδοξη πίστη. Αφού προσκύνησε τά ιερά Σκηνώματα, επέστρεψε στήν Αίγυπτο και έμεινε εκεί γιά κάποιο διάστημα ώστε να πάρει τήν ευλογία του πνευματικού του γιά να εγκατασταθεί στήν Παλαιστίνη. 

ΜΕ ΑΣΕΠ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΕ... ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!
ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΠ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΕΛΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ: «Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας να παρευρεθώ στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Εργάζεσθε σε μια Υπηρεσία με ιδιαίτερη σημασία για την Ελληνική Δημοκρατία, με ιδιαίτερη αποστολή για την εξωτερική πολιτική και την Εθνική Ασφάλεια, για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας...

Επτά τρόποι με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου σαμποτάρισε την Eλληνική οικονομία1. Αύξηση ΦΠΑ
Όσο λιγότερα έχεις-εισπράττεις τόσο περισσότερο επηρεάζεσαι από τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση με τις συνεχείς αυξήσεις ΦΠΑ εξαθλιώνει την εργατική τάξη, με σκοπό την αύξηση εσόδων, παρά του ότι υποστηρίζει ότι είναι σοσιαλιστές.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους.

2. Αύξηση της φορολογίας των καυσίμων
Όπως και με τον ΦΠΑ και ενώ τα εισοδήματα μειώνονται, μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων σας ξοδεύεται για την ενέργεια. Ο Φόρος επί των καυσίμων αυξάνει την τιμή όλων των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας για το σπίτι. Ο Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση αντιδιαστολή με τους δεδηλωμένους στόχους.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αναπτύσσεται στη Ανατολική Μεσόγειο


Η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως στις πολεμικές ναυτικές μονάδες της σε διάφορες κρίσιμες ζώνες της περιοχής προκειμένου να διεξάγουν επιτήρηση και παρακολούθηση των δράσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bugün. Σε πρόσφατη διένεξη μεταξύ Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ζήτημα της γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έχει δώσει το πράσινο φως για στενή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών.

Οδηγούμαστε προς το σημείο “μηδέν”…


Τα πράγματα πλέον δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προφανώς θα αυξηθούν δραματικά στη συνέχεια, προστιθέμενες στην ανεργία του ιδιωτικού τομέα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό κοκτέϊλ. Τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά και ταυτόχρονα τα νέα απανωτά, αντισυνταγματικά, αντιλαϊκά και κοινωνικά ανάλγητα χαράτσια σπρώχνουν τους Έλληνες, με μαθηματική ακρίβεια προς το “σημείο μηδέν”. 

Νέες επιτυχείς βολές του Leopard 2A4 με πυροβόλο 105 χλσ.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι βολές που εκτέλεσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης το πρωτότυπο του άρματος μάχης LEOPARD 2A4 με πυροβόλο 105 χλσ. Οι συγκεκριμένες βολές ολοκλήρωσαν τη διαδικασία δοκιμής του πρωτοτύπου και στη συνέχεια αναμένεται η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) που θα καθορίσει τον αριθμό των αρμάτων του τύπου που θα μετατραπούν. 

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ...
  Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της μεγάλης έκθεσης στο Λούβρο με τίτλο «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που εγκαινιάζεται στις 13 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία έκθεση που επισφραγίζει την άριστη ελληνογαλλική συνεργασία σε επίπεδο μουσείων και αρχαιολόγων και προκαλεί την πιο κατάλληλη στιγμή μία ιδιαιτέρως θετική εικόνα για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2012, ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαίο γεγονός το διεθνές colloquium για την Αρχαία Μακεδονία στις 2-4 Δεκεμβρίου 2011. (newsbeat) Την ημέρα των εγκαινίων...

ΛΑΜΠΡΗ ΒΛΑΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!


ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΟΒΟ -ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ- Η 1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ


Αντιγράφουμε από το taxalia 

Η  1η Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και των Βλάχων του Κρουσόβου στα Σκόπια

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με επικεφαλής των πρόεδρό της, κ. Μιχαήλ Μαγειρία και με τη συμμετοχή των συλλόγων:  

Άρχισε να βγαίνει φυσικό αέριο στη Κύπρο! Τεράστιο το κοίτασμα!


Λευκωσία: Από την πλατφόρμα της Noble έρχονται από χθες δύο ιστορικές για την Κύπρο ειδήσεις: Το κοίτασμα είναι πολύ πιο μεγάλο και από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς.
- Από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη, να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου.

ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ > Κερκόπορτα στη Θράκη διά χειρός Παπανδρέου

Ρωσικό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε στο Μαυροβούνιο


Το μεγάλο αποβατικό σκάφος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Цезар Куников»/ ‘Καίσαρ Κούνικοφ’, κατέπλευσαν την Τρίτη στο λιμάνι Κότορ του Μαυροβουνίου για να συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο, όπως σημειώνει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Η επίσκεψη έγινε με την ευκαιρία των 300 χρόνων από την έναρξη των πολιτικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Μαυροβουνίου, όπως διευκρινίστηκε από την Πρεσβεία. Στο σκάφος επιβαίνουν μέλη συγκροτημάτων τραγουδιού και χορού του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο Κότορ.

ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΙΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ... Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, κυρίως αλλοδαπής καταγωγής, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) αλλοδαποί  Εξιχνιάσθηκαν 23 περιπτώσεις ληστειών σε σπίτια και σε ένα κοσμηματοπωλείο σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή.  Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους για να βοηθηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετων ή άλλων θυμάτων τους  Εξαρθρώθηκε,...