Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Το Ρωσικό πολεμικό σκάφος Caesar Kunikov κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη


Κατέπλευσε αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ρωσικό πολεμικό πλοίο Caesar Kunikov BDK-64 στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο ανήκει τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει μήκος 112,6 μέτρα, εκτόπισμα 3.500 τόνων και πλήρωμα 250 άτομα. Η έλευση του πολεμικού σκάφους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, συνδέεται με τα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878), που θα γίνουν αύριο το μεσημέρι, αμέσως μετά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου θα συμμετέχει και άγημα Ρώσων πεζοναυτών.

ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

ΤΟ ΦΛΟΓΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑἘν Δελβινακίῳ τῇ 17ῃ Ὀκτωβρίου 2011

Ἀθάνατο τὸ Ἔπος τοῦ 1940 - 41

Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,

-Α-

Ὅταν τὸ πρωϊνὸ τῆς Δευτέρας, 28ης Ὀκτωβρίου 1940, ἀκούστηκαν οἱ σειρῆνες τοῦ πολέμου, ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς ξεχύθηκε στοὺς δρόμους σὰν νὰ ἄρχιζε κάποιο πανηγύρι. Ἄνδρες, γυναῖκες καὶ παιδιὰ τραγουδοῦσαν πατριωτικὰ τραγούδια καὶ κατευόδωναν τοὺς στρατιῶτες μας, ποὺ «μὲ τὸ χαμόγελο στὰ χείλη» τραβοῦσαν γιὰ τὸ Μέτωπο, ἀπ’ ὅπου ἤδη οἱ Ἰταλοὶ ἐπιδρομεῖς εἶχαν εἰσβάλει στὴν Χώρα μας. Ὅλοι οἱ Ἕλληνες, χωρὶς κανένα ἴχνος φόβου, ἔμοιαζαν σὰν νἄτανε μεθυσμένοι γιὰ τὶς νῖκες τοῦ Στρατοῦ μας, ποὺ τὶς μάντευαν καὶ τὶς περίμεναν. Γινόταν αὐτὸ ποὺ εἶχε πῆ ὁ ἐθνικός μας ποιητής, ὁ Κωστῆς Παλαμᾶς : «Αὐτὸ τὸ λόγο θὰ σᾶς πῶ, δὲν ἔχω ἄλλο κανένα. Μεθῦστε μὲ τ’ ἀθάνατο κρασὶ τοῦ Εἰκοσιένα». 

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Για αυτό έχει σκυλάσει το πολιτικό σύστημα και τα τσιράκια του από την λεγόμενη "άκρα δεξιά" εως την λεγόμενη "άκρα αριστερά". Αυτά δεν μαζεύονται και κάνουν τα πάντα για να τα κρύψουν. Τους βολεύει για να δημιουργήσουν πατριωτικά αντανακλαστικά (να εξαπατήσουν δηλαδή) να λένε ότι όλη αυτη η ιστορία με τιε παρελάσεις καθοδηγούνταν από συγκεκριμένα κέντρα ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες παρελάσεις λειτούργησαν τέτοια στοιχεία αλλά δεν ήταν επ' ουδενί λόγο ο κανόνας... Ίσα Ίσα...

Όπως για παράδειγμα
στις Σέρρες όπου ο κόσμος με αυγά και ντομάτες επιτέθηκε στους επίσημους πολιτικούς τους οποίους έδιωξε από την εξέδρα ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ μαζί με τον ΔΕΣΠΟΤΗ και τον παρευρισκόμενο ΤΑΞΙΑΡΧΟ.

Ορυμαγδός δις ευρώ από 1 Ιανουαρίου 2011 στην Ελλάδα! ~ apneagr

Ορυμαγδός δις ευρώ από 1 Ιανουαρίου 2011 στην Ελλάδα! ~ apneagr

Δημήτριος Αναστασιάδης: Ζητούμε βοήθεια από τους Ελλαδίτες αδελφούς! Κάλεσ...

Δημήτριος Αναστασιάδης: Ζητούμε βοήθεια από τους Ελλαδίτες αδελφούς! Κάλεσ...: Ζητούμε βοήθεια από όλα τα ελληνικά ιστολόγια και ιστοσελίδες, ελλαδικά και κυπριακά, όπως προβάλουν το πιο κάτω κάλεσμα των Κυπρίων πολιτών...

Βίντεο με τα Συνθήματα από τα Γήπεδα, κατά του ΓΑΠ !

Από το ΟΑΚΑ και τον Αγώνα ΠΑΟ-ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Από το ΠΑΟΚ
Διατελώ Υμέτερος,
Netakias

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση

Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.
Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δουν τι συμβαίνει.

Διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα στην Τρίπολη

Διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα στην Τρίπολη

http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/10/blog-post_900.html

Προσέξτε τα συνθήματα από το 0.03 έως 0.10 του βίντεο!!!!!

MAX KEISER Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ,Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

Η υπάλληλος του Βενιζέλου, ανέβηκε με την υπογραφή του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες... οι "ηλίθιοι" χρειάζονται γι αυτό 7-8 χρόνια

Η υπάλληλος του Βενιζέλου, ανέβηκε με την υπογραφή του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες... οι "ηλίθιοι" χρειάζονται γι αυτό 7-8 χρόνια
Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία για το διορισμό της οποίας πέρσι είχε γίνει ντόρος στο διαδίκτυο:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/4-10-7-8.html

28η Οκτωβρίου – Μύθοι και αλήθειεςΤο ιστορικό «ΟΧΙ» εορτάζουμε σήμερα, αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια –και πιο συγκεκριμένα από το 1974 και μετά, από τότε δηλαδή που η μαρξιστική προπαγάνδα έχει το πάνω χέρι σ’ αυτόν τον τόπο- η ιστορία κι αυτής της εθνικής μας επετείου έπεσε θύμα αναίσχυντης διαστρεβλώσεως. Τους μύθους αυτούς της αριστεράς θα παρουσιάσουμε σήμερα και θα αντιπαρατάξουμε την ιστορική αλήθεια:
Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός». Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε και ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ιωάννης Μεταξάς. Άλλωστε, τον Ι. Μεταξά ξύπνησε στις 3 την νύχτα της 27ης προς την 28η Οκτωβρίου ο Ιταλός πρεσβευτής. Και ο Ι. Μεταξάς φάνηκε άξιος της πατρίδος. Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι χωρίς τον Ι. Μεταξά το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ!
Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε το ΟΧΙ γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αν δεν το ’λεγε, την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο ελληνικός λαός και μέχρι που να καταλάβει τι του γίνεται, οι Ιταλοί θα είχαν φθάσει στην Αθήνα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
Δημοσιεύθηκε στο Επικαιρότητα | Comments Off

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ’40. Όλη η αλήθεια που μας κρύβουν!Η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, βρήκε το ΚΚΕ σε κατάσταση διαλύσεως και τον αρχηγό του, Νίκο Ζαχαριάδη, κρατούμενο στις φυλακές της Κέρκυρας.
Την 2α Νοεμβρίου 1940, στην εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύθηκε μια επιστολή του Ζαχαριάδη, η οποία όλως παραδόξως καλούσε τον ελληνικό λαό να υπερασπιστεί την πατρίδα: «… Στον πόλεμο αυτό, διευθυνόμενο από την κυβέρνηση Μεταξά, πρέπει όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας μέχρι τελευταίας ικμάδας. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας από τη θέση του…». Αυτή την επιστολή εμφανίζουν σήμερα κάποιοι εκ των πολιτικών απογόνων του Ζαχαριάδη –οι κουκουέδες (και λέω «κάποιοι», διότι όλοι οι σημερινοί αριστεροί είναι πολιτικοί απόγονοι του Ζαχαριάδη, τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ κ.λπ., όλοι ήταν ΚΚΕ ως το 1968 που έγινε η διάσπαση), για να εμφανισθούν ως… πρωτοπόροι του αγώνα. Κρύβουν, όμως, επιμελώς την ιστορική αλήθεια!
Ωστόσο, λίγο αργότερα, η επιστολή αυτή θεωρήθηκε πλαστή από το ΚΚΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο του Ν. Πλουμπίδη (γνωστού από την υπόθεση Μπελογιάννη), στον παράνομο «Ριζοσπάστη» της εποχής: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36-37). Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
Στην Πάτρα αυτό που συνέβη δικαιώνει απόλυτα την προηγούμενη ανάρητηση μας! Ο κόσμος έκλεισε πριν την έναρξη της παρέλασης τον δρόμο και απάιτησε την αποχώρηση ΟΛΩΝ των πολιτικών! Μόλις οι πολιτικοί έφυγαν ο κόσμος αποσύρθηκε στα πεζοδρόμια αφού πρώτα έψαλε τον Εθνικό ύμνο και η παράλαση ξεκίνησε και έγινε ΚΑΝΟΝΙΚΑ! ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ:


«Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 1939, ημερολόγιο: …Ειρήνη άραγε; Πολύ αμφιβάλω. Οι εβραίοι δίδουν το κτύπημα κατά της Γερμανίας».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ Από το τετράδιο των σκέψεων. Κηφισιά, 29 Δεκεμβρίου 1939: ”Η Αγγλία και η Γαλλία εκήρυξαν τον πόλεμο κατά της Γερμανίας, διότι αυτή κατεπάτησε το Δίκαιον προκειμένου για την Πολωνία. Γιατί δεν τον κηρύττουν κατά της Ρωσσίας προκειμένου για την Φινλανδία…” Κηφισιά, 22 Ιανουαρίου 1940: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ! ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!


Δήλωση Ομπάμα για την βασανιστική δολοφονία Καντάφι:

“…αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο”
Ο πρόεδρος Ομπάμα για τον αποτρόπαιο θάνατο μετά από βασανιστήρια του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και δήλωσε ότι σε συνέντευξή του στο NBC πως ο Καντάφι “Ήταν κάποιος που επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα και στήριζε την τρομοκρατία. Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία”. ”Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Προφανώς και δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να τελειώνει έτσι, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους” –  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος από την μιά πλευρά του ώς την άλλη, παρελαύνουν αυτή την ώρα στα κανάλια, αναζητώντας ευθύνες για την ματαίωση της παρέλασης στον κόσμο, ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...
Γι αυτό σπεύδουν να βρούν "άλλοθι" και να θολώσουν τα νερά ισχυριζόμενοι ότι η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δράσης οργανωμένων ομάδων της αριστεράς ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι όμως αυτό που τους βολεύει να λένε. Ασφαλώς υπήρχαν φορείς με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση που καλούσαν σε διαφόρων ειδών αντιδράσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης κυριολεκτικά τους ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ και χειροκρότησε και αποθέωσε όχι μόνο τα πολίτικά τμήματα που πέρασαν (και όχι παρήλασαν) από κοντά του συμπεριλαμβανομένων και των... "παραστρατιωτικών" τμημάτων, γιατί έτσι αποκαλούν τους εφέδρους και την Λέσχη Καταδρομέων οι διαφόρων ειδών αριστεροί και οι οποίοι αποτελούν γιαυτούς "κόκκινο πανί".

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:Σε καμμία πόλη της Ελλάδος δεν αποδοκιμάστηκε ο Στρατός, αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικοί και ΜΟΝΟΝ αυτοί!
Απαράδεκτη η στάση κάποιων ενστόλων, οι οποίοι έχουν καταντήσει δημόσιοι υπάλληλοι και οι οποίοι εκτελώντας τις εντολές Μπεγλίτη δεν επέτρεψαν στα τμήματα να παρελάσουν!!! Είναι σίγουρο ότι ο λαός θα τα χειροκροτούσε και επί πλέον με την στάση τους αυτή θα έδειχναν ότι είναι με τον λαό, που τίμησε και τιμά την 28η Οκτωβρίου. Ένδειξη τιμής στο “ΟΧΙ” του 1940 είναι η αποδοκιμασία αυτών που είπαν το “ναι” το 2010 και το 2011 και σε αυτούς που με την ένοχη σιωπή τους “αβαντάρουν” το ξεπούλημα της Πατρίδας, κάνοντας μικροπολιτική αντιπολίτευση για ψήφους.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Θεσσαλονίκη 28η Οκτωβρίου 2011 – Μία παρέλαση χωρίς πολιτικούς…


“Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς επισήμους, αφού δεν άντεξαν τις αποδοκιμασίες και την οργή του κόσμου. Έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν… Παρέλασαν τμήματα εκτός στρατού, δυστυχώς, όμως σε κατάσταση χάους, με τον κόσμο να βρίσκεται και μέσα στο δρόμο, αλλά και πάνω στις εξέδρες. Κάποια στιγμή που πέρναγαν τμήματα Εφέδρων Καταδρομέων, κάποιες θλιβερές φιγούρες που δεν άγγιζαν καν διψήφιο αριθμό, άρχισαν να ωρύονται σε ένα από τα γνωστά αντιμιλιταριστικά παραληρήματα τους. Ξανά, η απάντηση δόθηκε από τον κόσμο ο οποίος καταχειροκρότησε τους έφεδρους, κάνοντας ξεκάθαρο πως αυτές οι αντιληψεις των «αριστερών κομμάτων» μόνο λαϊκές δεν είναι.”

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Βορεια Ηπειρος

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Όταν δόθηκε το σύνθημα να γυρίσουμε πίσω, ο κάθε ένας έπαιρνε ότι
προσφορότερο μέσον εύρισκε για να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του.  Άλλος έπαιρνε ένα μουλάρι, άλλος άλογο και όσοι τυχεροί ήξεραν ποδήλατο το έπαιρναν και έφευγαν
Ο πατέρας μου πήρε ένα μουλάρι.  Έβαλε όσα είχε δικά του και φόρτωσε και συναδέλφων του πράγματα.
Θα είχαν προχωρήσει δυο μέρες όταν είχαν μπει στα Ελληνικά σύνορα μέσα. Σε κάποια στροφή του κατσικόδρομου, άκουσε βογγητά ανθρώπου. Η περιέργεια δεν τον άφηνε να μείνει αδιάφορος. Κατέβηκε από το μουλάρι και πήγε προς το μέρος που ακουόταν το βογγητό. Εκεί βρήκε έναν φαντάρο εγκαταλειμμένο να σφαδάζει από τους πόνους, την πείνα και την απελπισία.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟ - ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ... ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ"ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ... Ο Αλέξανδρος Δ. Αλεξανδράκης (Αθήνα, 1913 – Αθήνα, Σεπτέμβριος 1968[1]) ήταν Έλληνας ζωγράφος, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις ιδιαιτέρως δυναμικές απεικονίσεις του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940. Ο Αλεξανδράκης έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στο σχέδιο και την ζωγραφική. Σε ηλικία 17 ετών, παρουσίασε 23 έργα του σε ομαδική έκθεση που διοργάνωσε η ΧΑΝ. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή...

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940... ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ
5:50, ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι ιταλικές δυνάμεις επιτίθενται στην Πατρίδα ΜΑΣ. Το "ΟΧΙ" του Μεταξά δίνει το μήνυμα στον λαό... Και ο λαός χωρίς να διστάσει ούτε λεπτό τρέχει να πολεμήσει... Τα παιδιά της Ελλάδος δεν πάνε σε πόλεμο, πάνε σε γιορτή... Τα παιδιά της Ελλάδος και η προπαρασκευή του κράτους και του Έθνους απο τον Ιωάννη Μεταξά, στέφει με δάφνες νίκης τα όπλα των Ελλήνων... Δείτε το βίντεο και νιώστε τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ!...

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ! 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ... ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΕΣΤΗ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!


Διάγγελμα Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά, 28/10/1940

"Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.

Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ... ΑΙ ΗΜΕΤΕΡΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ!!!Πρώτον πολεμικόν ανακοινωθέν

Συγκλονιστική η δωρική λιτότητα του κειμένου.

"Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουσιν από της 05:30 ώρας της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους."

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΟΧΙ"....
Πρώτη προβολή:1969. Το 1940, μια θλιβερή ερωτική ιστορία εξελίσσεται στην Αθήνα, λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Ο υπολοχαγός Δημήτρης Νικολάου (Κώστας Πρέκας) αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλίδα μνηστή του Στέλλα Σαλβατόρε (Βέρα Κρούσκα), για να πάει στην ελληνοαλβανική μεθόριο να πολεμήσει λίγο μετά την επίθεση των Ιταλών.Με την κατάρρευση του μετώπου και την εισβολή των Γερμανών, η οικία των Νικολάου επιτάσσεται από τον συνταγματάρχη των Ναζί Χέρμαν φον Σβάιτσερ (Χρήστος Πολίτης), που προσπαθεί να προσεγγίσει τη Στέλλα,ο πατέρας της οποίας είναι πλέον συνταγματάρχης του ιταλικού στρατού.Ο Δημήτρης συνεχίζει να αγωνίζεται και επιστρέφει κρυφά στην Ελλάδα με αποστολή να οργανώσει ένα μεγάλο σαμποτάζ. Όταν αντικρίσει την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του, θα αντιληφθεί πως τα πάντα έχουν αλλάξει και πως το μέλλον προβλέπεται ακόμα χειρότερο.

Έκοψε 602.264 εισιτήρια και κατετάγη 5η μεταξύ των 99 ταινιών που προβλήθηκαν την ίδια χρονιά. Η ταινία έλαβε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1969: αρτιότερης παραγωγής, φωτογραφίας και κριτικών φωτογραφίας.


Crimes of the Chams - Εγκληματα των τσαμηδων

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Ο.Υ.Κ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Γ.Γιαννάκενας, Γ.Παπασημάκης στην Οικία του Ι.Μεταξά 28 Οκτωβρίου 1940

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ 1940
Γράφει ο Υποναύαρχος Σωτήριος Γεωργιάδης Π.Ν., ε.α  

Συμπληρώνονται εφέτος 71 χρόνια από τότε που η λαίλαπα του Β! Παγκοσμίου Πολέμου έπληξε και την Ελλάδα, επιφέροντάς της πολλά δεινά από το 1940 μέχρι το 1944, οπότε απελευθερώθηκε με τη βοήθεια των Συμμάχων μας. Ο Πόλεμος αυτός ξέσπασε στη Ευρώπη την 1 Σεπτεμβρίου 1939 με εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, που την κατέλαβε τον ίδιο μήνα. Προηγουμένως η Αυστρία και Τσεχοσλοβακία είχαν ήδη τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Γερμανίας χωρίς καμία αντίσταση.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40)Η Προετοιμασία του Πολέμου ήτανΣτρατιωτική, Διπλωματική καιΚοινωνική. Η Εξωτερική Πολιτική του Μεταξά είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που δεν μπορεί να καλυφθεί στην παρούσα ιστοσελίδα, παρά μόνο με μερικές χρονολογικές κατατοπιστικές καταγραφές.
Οι προσωπικές του σημειώσεις στο Ημερολόγιο είναι μόνο ενδεικτικές για τις συναντήσεις, τα σύμφωνα, τις συμμαχίες, τις διαπραγματεύσεις και τις ισορροπίες που επέτυχε. Διατυπωμένες τηλεγραφικά στο Ημερολόγιό του, όπως και οι αντίστοιχες κρίσεις του σε κάθε γεγονός, έχουν ανάγκη εκτεταμένης επεξήγησης.
Επίσης εκτεταμένη είναι η αλληλογραφία του με τις Ελληνικές Πρεσβείες Ρώμης, Βερολίνου, Λονδίνου, Παρισίων, Αγκυρας, Σόφιας, Βελιγραδίου και Τιράνων. Στη βιβλιογραφία συνεχώς προστίθενται νέα στοιχεία, όμως ακόμα δεν έχει παρουσιασθεί καμία ικανοποιητική ιστορική μελέτη που να αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των διπλωματικών του ενεργειών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...