Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

Συνελήφθησαν Αλβανοί στο Βόλο για επιθέσεις σε ηλικιωμένουςΔύο 23χρονοι Αλβανοί συνελήφθησαν στον Βόλο ενώ από στοιχεία της έρευνας όπως δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, είναι μέλη σπείρας ληστών με κουκούλες που κτυπούν ηλικιωμένους. Αυτό ομολόγησαν και οι ίδιοι για την πρόσφατη ληστεία τους εναντίον δύο ηλικιωμένων στα Πλατανίδια. Όπως φαίνεται διαπλέκονται σε πολλές ληστείες καθώς και είναι πιθανή η συμμετοχή τους στην προχθεσινή ληστεία ηλικιωμένων στον Άγιο Λαυρέντιο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Πολυπολιτισμική κοινωνία: Ρομά εκπαίδευε τον ανήλικο ανιψιό του στις…διαρρήξεις!Σαραπεντάχρονος Ρομά στη Ρόδο μάθαινε τον δεκαπεντάχρονο ανιψιό του πώς να εισβάλλει σε οικίες και να τις αδειάζει. Συνελήφθησαν και οι δύο, ο δε πατέρας του ανήλικου δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές… Σημειωτέον ότι ο ανήλικος συνελήφθη έχοντας διαπράξει τουλάχιστον 23 διαρρήξεις.
Στην «πολυπολιτισμική» μας κοινωνία, την «ιδανική» και  «ανθρωπιστική» για κάποιους «ευαίσθητους» δημοκράτες, καθημερινά πλέον ενημερωνόμαστε ή και πέφτουμε οι ίδιοι θύματα αυτών των «σεβαστών πολιτισμών». Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣυμπληρώνονται φέτος 71 χρόνια από το μεγαλειώδες έπος του 40 και την λαμπρή ιστορία που έγραψε ο ελληνισμός στο μέτωπο της Βόρειας Ηπείρου. Όταν τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου ο Μουσολίνι με τελεσίγραφο ζητούσε την άνευ όρων παράδοση της χώρας στη φασιστική Ιταλία από το Μεταξά, τότε αυτός ακολουθώντας τη ψυχή του Ελληνικού λαού είπε το περίτρανο και ηρωικό ΟΧΙ!

Τότε το μήνυμα είχε σταλεί και ήταν ηχηρό. Έλληνες ξεσηκωθείτε, όλοι στα όπλα!! Ολόκληρος ο λαός ήταν έτοιμος να πολεμήσει για την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα αλλά και την τιμή της πατρίδας του, όπως επέβαλλε η ένδοξη και περήφανη ιστορία του έθνους. Όποιος δεν σέβεται την Ελλάδα καλά κάνει να την φοβάται. Ο Μουσολίνι θα πλήρωνε την υπεροψία του και την ύβρη που διέπραξε πυρπολώντας την Έλλη. Οι δυνάμεις του άξονα ήταν σαρωτικές αφού μέχρι στιγμής κέρδιζαν μία προς μία όλες τις μάχες.

Μητροπολίτης Κονίτσης για την 28η και την επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!Του Δρ.Ησαϊα Κωνσταντινίδη

Οι 10 «αραβικοί» αριθμοί που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στο κέντρο η παλαιότερη γραφή τους και δεξιά τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου σε διάφορες εκδοχές τους. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη των ελληνικών γραμμάτων οδήγησε σταδιακά στους σημερινούς «αραβικούς» αριθμούς...

Έτσι, το 1 προέρχεται από το Α (ως «κατάλοιπο» της πρωταρχικής γραφής αυτού του γράμματος), το Β είναι φανερά το ίδιο το 2 (αποτελούμενο κι αυτό από δύο επάλληλες καμπύλες), το Γ είναι το 3 (αρκεί κανείς να το δει ως μετεξέλιξη του μικρού «γ»), το Δ είναι το ίδιο το 4, το 5 συνιστά μετεξέλιξη του Ε, το 6 είναι σχεδόν 100% ίδιο με το χαμένο γράμμα «στίγμα» (ς) κτλ.
 

Υπογραφή σύμβασης για τη ναυπήγηση πλοίων υποστήριξης του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού


Με μεθοδικότητα και σχεδιασμό συνεχίζεται η ενίσχυση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤDK) καθώς υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ της Υπογραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και της Istanbul Maritime Shipbuilding Industry and Trade Inc. για τη ναυπήγηση πλοίων υποστήριξης για το ΤDK, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα Μητρικού Πλοίου Διάσωσης Υποβρυχίων (MOSHIP) και Πλοίου Διάσωσης και Ρυμούλκησης (RATSHIP). 

Μαζικές συλλήψεις Κούρδων στην ΤουρκίαΗ Τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου περισσότερο από εκατό μέλη του κύριου κουρδικού κόμματος BDP, συμπεριλαμβανομένης μιας διάσημης καθηγήτριας που προεδρεύει της Επιτροπής για την ελευθερία της δημοσίευσης της Ένωσης Εκδοτών της Τουρκίας, ενώ ξεκίνησαν έρευνες εναντίον τριών Κούρδων πρώην βουλευτών.
Οι μαζικές συλλήψεις που στρέφονται κατά του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) συνεχίζονται με φρενιτικό ρυθμό. Η αστυνομία διενήργησε ταυτόχρονες εφόδους στα
γραφεία της Ακαδημίας του BDP στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας 70 άτομα στα πλαίσια της υπόθεσης KCK (Ένωση των Κουρδικών Κοινοτήτων), που κατηγορείται ότι αποτελεί το αστικό παρακλάδι του PKK.

Σύλληψη δυο γνωστών προσώπων  
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η καθηγήτρια Δρ Burā Iscanli, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του BDP και ο Ραγκίπ Zarakolu, διευθυντής του βελγικού εκδοτικού οίκου Belge Publishing ο οποίος ηγείται επίσης της επιτροπής για την Ελευθερία της δημοσίευσης της Ένωσης Εκδοτών της Τουρκίας (Tyb) .

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ουρφά επειδή γιόρταζαν στις 4 Απριλίου τα γενέθλια του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται σε απομόνωση στο νησί Ιμραλί από το 1999. Η αστυνομία αναζητεί 76 άλλους για την ίδια υπόθεση.
Έντεκα συλλήψεις έγιναν επίσης στη Μερσίνα και το Σιρνάκ.

Στις αρχές Οκτωβρίου, περισσότερα από 100 μέλη του BDP είχαν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη και ανάμεσά τους 98 άτομα, από τα οποία ο Cihan Deniz Zarakolu, γιος του Ραγκίπ Zarakolu και ο συγγραφέας Tunc Aziz, είχαν φυλακιστεί. Ο πρώτος είναι μεταφραστής πολλών έργων όπως «Η Πολιτική Φιλοσοφία» του Thomas Hobbes και ο τελευταίος έγινε γνωστός για το βιβλίο του σχετικά με τη σφαγή της Μάρας, που ορίστηκε ως βιβλίο του μήνα από τον έκδοτη  «Η Πένα» (ΡΕΝ).

Έρευνες κατά τριών πρώην βουλευτών
Ενώ πέντε Κούρδοι βουλευτές είναι ακόμη στη φυλακή και η εκλογή ενός έκτου ακυρώθηκε από τις αρχές μετά τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, η δικαιοσύνη θέλει να φυλακίσει και τους άλλους βουλευτές του BOP που βρίσκονται έξω από τις φυλακές. Εισαγγελικές έρευνες άρχισαν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, από την Εισαγγελία της Δημοκρατίας της Άγκυρας έναντι τριών πρώην βουλευτών του BDP Οσμάν Ozcelik, Fatma Kurtulan και Sevahir Bayindir, δυνάμει του άρθρου 117 του νόμου περί πολιτικών κομμάτων.

Χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν αυθαίρετα, στα πλαίσια της υπόθεσης KCK, υπόθεση που θεωρείται πολιτική συνομωσία από τις κουρδικές οργανώσεις. Η υπόθεση αυτή έχει γίνει τρομερό όπλο της κυβέρνησης του ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφοβίσει και να φυλακίσει όλους τους αντιπολιτευόμενους Κούρδους.

Η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για δημοσιογράφους και αιρετούς πολιτικούς
Περισσότερα από 4.500 μέλη του BDP συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών. Ανάμεσα τους, περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι φυλακίστηκαν. 
Σήμερα, χιλιάδες ενεργά μέλη, μεταξύ των οποίων 18 δήμαρχοι από τους 99 που εκλεχτήκαν από το BDP και έξι βουλευτές φυλακίζονται. 
Περισσότερο από 500 εκλεγμένους αξιωματούχους φυλακίστηκαν στην πόλη Σιρνάκ μετά τη μεγάλη επιτυχία του κουρδικού κόμματος στις τοπικές εκλογές της 29ης Μάρτιου 2009.

Η Τουρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους και εκλεγμένους πολιτικούς. Σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και υποστήριξης των φυλακισμένων δημοσιογράφων, περίπου 70 δημοσιογράφοι παραμένουν ακόμη στις φυλακές της Τουρκίας.

ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!


Δημοσίευμα της εφημερίδας “ΑΥΓΗ”:”…Να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή»

ΑΥΓΗ 30/10/2011: “Αλληλεγγύη και κοινή δράση για την αναβάθμιση της ζωής στις γειτονιές: Η Κίνηση οργανώσεων και ατόμων ενάντια στον φασισμό «Ποτέ Ξανά», με ανακοίνωσή της στις 26.10.2011, καταγγέλλει τις συνεχείς επιθέσεις που γίνονται καθημερινά σε βάρος μεταναστών από ομάδες νεοναζί. Υποστηρίζοντας ότι η στοχοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί την καλύτερη συνταγή για τη διαιώνιση των προβλημάτων, ζητά:

ΕΠΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ------------------------------GREECE THE LAND OF NOTHING: Δεν βρέθηκαν ούτε δέκα

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ------------------------------GREECE THE LAND OF NOTHING: Δεν βρέθηκαν ούτε δέκα: Του Χρήστου Γιανναρά Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μη...

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: "ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ"...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣ...

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: "ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ"...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣ...: Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο- Μια ιστορία που δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδος. Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και β...

Γεννήθηκε η "Κίνηση 136" για να εξαγοράσουν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς την ΕΥΑΘ

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/136.html

Γιώργος Δελαστίκ: “Έγκλημα η εκποίηση δημόσιας περιουσίας σήμερα”

http://www.palo.gr/cluster/blogs/koinonia-nea/641/?clid=3308236

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 18, 2011

Επί εσχάτη οικονομική προδοσία πρέπει Γιώργος Δελαστίκ: Έγκλημα η εκποίηση δημόσιας περιουσίας σήμερα

να δικαστούν και, φυσικά, να καταδικαστούν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και όσοι υπουργοί της κυβέρνησής του βάλουν την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας σήμερα!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας»

Ανοιχτή επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο απευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την τηλεοπτική τους κόντρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο Αlter.

http://www.palo.gr/cluster/blogs/koinonia-nea/641/?clid=3308236

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ! ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ!!!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ! ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ!!!

Η επίθεση στον βουλευτή ΠαΣοΚ Χρήστο Μαγκούφη

Θερμή παράκληση. Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές…


Πρόκειται για μια απόφαση της γενικής γραμματέως ισότητας των φύλων, η οποία στηρίζεται, μεταξύ άλλων στο Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α/2010) “Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης“. Διαβάστε λοιπόν το διατακτικό της αποφάσεως, η οποία αν και είναι γραμμένη στα Ελληνικά, (τουλάχιστον αναγνωρίζω τις λέξεις), οι πεπερασμένες γνώσεις μου στην Ελληνική γλώσσα δεν μου επιτρέπουν να αντιληφθώ το νόημα της. Αν λοιπόν κάποιος Χριστιανός καταλαβαίνει το νόημα, ας βοηθήσει και εμένα να βγάλω άκρη, για ποιο λόγο θα δαπανηθούν δεκαεπτά χιλιάδες εννιακόσια πενήντα οχτώ (17.958,00) ευρώ. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...