Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΜΟΥΓΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΜΙΛΗΤΗ!


Ενώ η χώρα διάγει κρίσιμες ώρες, η Παπαρήγα στη σημερινή της ομιλία στη βουλή διαμαρτυρήθηκε γιατί πολλοί Έλληνες κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2011 μνημόνευσαν τον Στρατηγό Μεταξά! Πιο συγκεκριμένα η επικεφαλής του ΚΚΕ έκανε λόγο για εκφασισμό της κοινωνίας, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας λένε πλέον ότι το ΟΧΙ του 1940 το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς. Ξέχασε να αναφερθεί η γ.γ. του ΚΚΕ στην προδοτική στάση του κόμματός της εκείνες τις δύσκολες για το Έθνος μας στιγμές, στιγμές που αποτέλεσαν το προοίμιο μεγάλης δόξας και εθνικής ανάτασης. Είναι λογικό οι μπολσεβίκοι να βγάζουν καντήλες στο άκουσμα του ονόματος του Στρατηγού Μεταξά, ειδικά...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΝ ΑΣΔΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ "ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΦΑΓΕΣ.Νέος Αρχηγός Στόλου ο Κωνσταντίνος Αινιάν Μαζαράκης και νέος ΑΤΑ ο Φώτης Κρεβάϊκας. Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις :

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Γκίνη Κωνσταντίνο, Διοικητή 1ης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

(2) Τον Αντιστράτηγο Σοφιανίδη Γεώργιο, ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

(3) Τον Αντιστράτηγο Κουτρουμπέλη Αθανάσιο, ως Β’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(4) Τον Αντιστράτηγο Μπασιακούλη Γεώργιο, ως Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDC – GR

(5) Τον Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο, ως Διοικητή Δ’ ΣΣ.

(6) Τον Αντιστράτηγο Τόπη Κωνσταντίνο, ως Διοικητή Β΄ ΣΣ.

(7) Τον Υποστράτηγο Τελλίδη Βασίλειο, ως Α’ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(8) Τον Υποστράτηγο Στυλιανόπουλο Αθανάσιο, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

(9) Τον Υποστράτηγο Σπυρόπουλο Γεώργιο, ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη, ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

(2) Τον Υποναύαρχο Μαζαράκη – Αινιάν Κωνσταντίνο, ως Αρχηγό Στόλου.

(3) Τον Υποναύαρχο Αποστολάκη Ευάγγελο, ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.

γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Κρεβάικα Φώτιο, ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC - 7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).

(2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Τουρνά Ευάγγγελο, ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Πριόνα Κωνσταντίνο, ως Διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

-----------------------------
"ΣΤΟΧΟΣ"

Φανερές και μυστικές συμφωνίες


Οι «μυστικές» Μακριά από τη δημοσιότητα, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ φαίνεται να συνομολόγησαν κι άλλες συμφωνίες. Aποφάσισαν όπως οι δύο ώρες προβαίνουν σε ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ Μοσάντ και ΚΥΠ. Υπέγραψαν, επίσης, συμφωνία για συνεργασία στην έρευνα και διάσωση, η οποία αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί. Ταυτόχρονα, φαίνεται να επήλθε συμφωνία έτσι ώστε να διεξαχθεί κοινή άσκηση ελικοπτέρων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Επίσης υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο διαχείρισης της ενδιάμεσης περιοχής μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία άπτεται του ζητήματος του φυσικού αερίου. Τέλος, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια άκρως σημαντική συμφωνία, αυτή της παραχώρησης του εναερίου χώρου της Κύπρου στο Ισραήλ για χρήση.

Σημαντικότατη θεωρείται η κατάληξη της συζήτησης μεταξύ των Προέδρων Κύπρου και Ισραήλ.Στο παρασκήνιο και μακριά από τα φλας των φωτογράφων, Δημήτρης Χριστόφιας και Σιμόν Πέρες κατέληξαν σε χάρτες συνεργασίας σε πεδία όπως παραχώρηση του εναέριου χώρου της Κύπρου και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Άκρως επιτυχημένη κρίνεται μέχρι στιγμής η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των επίσημων διμερών συμφωνιών που υπογράφτηκαν για διάφορα θέματα, Δημήτρης Χριστόφιας και Σιμόν Πέρες «σφράγισαν» κι άλλες συμφωνίες, στο παρασκήνιο. Την ίδια στιγμή, συνεχίστηκε και η συζήτηση για το θέμα της κοινής διαχείρισης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς το Ισραήλ κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές προς την Κυπριακή Δημοκρατία ότι προσδοκά όπως η συνεργασία τους διευρυνθεί. Ως εκ τούτου, οι μέχρι στιγμής επαφές του Ισραηλινού Προέδρου στη Λευκωσία, κρίνονται ενθαρρυντικές προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών.

Οι «φανερές»
Σ’ ό,τι αφορά στις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, χθες, μπροστά στις κάμερες, έπεσαν τρεις υπογραφές, ενώ οι δύο πλευρές συνήψαν και ένα μνημόνιο συνεργασίας. Η πρώτη είναι συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ για συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, και υπεγράφη από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικής Υποδομής Uzi Landau.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διακρατική συνεργασία στον τομέα της βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης, και υπογράφτηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία και τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Michael Harari. Η τρίτη συμφωνία, που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Αλέκο Μιχαηλίδη και τον Πρέσβη του Ισραήλ, είναι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών της τεχνολογίας της πληροφορικής. Επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Αρχή Αρχαιοτήτων του κράτους του Ισραήλ, από τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρία Χατζηκωστή και τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ Shuka Dorfmann.

Οι «μυστικές»
Μακριά από τη δημοσιότητα, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ φαίνεται να συνομολόγησαν κι άλλες συμφωνίες. Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για αντικείμενα που βρίσκονταν στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο πλευρών από καιρό και ολοκληρώθηκαν χθες, με τις επίσημες δεσμεύσεις των Προέδρων των δύο κρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Δημήτρης Χριστόφιας και Σιμόν Πέρες αποφάσισαν όπως οι δύο χώρες προβαίνουν σε ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ Μοσάντ και ΚΥΠ. Υπέγραψαν, επίσης, συμφωνία για συνεργασία στην έρευνα και διάσωση, η οποία αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί. Ταυτόχρονα, φαίνεται να επήλθε συμφωνία έτσι ώστε να διεξαχθεί κοινή άσκηση ελικοπτέρων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Επίσης υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο διαχείρισης της ενδιάμεσης περιοχής μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία άπτεται του ζητήματος του φυσικού αερίου. Τέλος, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια άκρως σημαντική συμφωνία, αυτή της παραχώρησης του εναερίου χώρου της Κύπρου στο Ισραήλ για χρήση.

Φυσικό αέριο στο μικροσκόπιο
Δημήτρης Χριστόφιας και Σιμόν Πέρες πέρασαν αρκετό από το χρόνο τους συζητώντας το σοβαρότερο θέμα στις διμερείς σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ, αυτό του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου των δύο χωρών, αφού προχωρούν και οι εργασίες των ομάδων εργασίας που συστάθηκαν μετά την επίσκεψη Χριστόφια στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Μάρτιο.

Ως γνωστόν, πρόθεση του Ισραήλ είναι να χρησιμοποιήσει την Κύπρο ως δίοδο προς τις ευρωπαϊκές αγορές, είτε με την επεξεργασία των ισραηλινών αποθεμάτων στην Κύπρο, είτε με τη χρησιμοποίηση του εδάφους της χώρας μας ως διαμετακομιστικό σταθμό. Έδαφος, όμως, φαίνεται να κερδίζει πλέον το πρώτο σενάριο, αφού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Ισραήλ προτιμά να γίνεται υγροποίηση του δικού του φυσικού στην Κύπρο. Η φόρμουλα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει να σκεφτεί το τεράστιο κόστος που ενέχει η επένδυση στις εργοστασιακές υποδομές υγροποίησης.

Ωστόσο, αν υλοποιηθεί η ιδέα του Ισραήλ για να «σμίξουμε» τα κοιτάσματά μας, θα δημιουργηθεί ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα προς διοχέτευση στις ευρωπαϊκές, κυρίως, αγορές, που ενδεχομένως, με το ενδιαφέρον που αναμένεται να επιδείξουν μεγάλες εταιρείες, η επένδυση να είναι τελικά πολύ συμφέρουσα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ εξασφαλίζει «έξοδο» στην ευρωπαϊκή αγορά με τον πλέον φτηνό τρόπο, αφού το τελικό προϊόν που θα μεταπωλείται θα είναι ευρωπαϊκό. Την ίδια στιγμή πιθανή απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση, κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει και διαδικασίες προς τη δημιουργία αγωγού από το «Λεβιάθαν» (αλλά και την «Αφροδίτη») προς τις εγκαταστάσεις.

Συνομιλίες έγιναν, ωστόσο, και για το ενδεχόμενο συμπερίληψης της ισραηλινής εταιρείας Ντέλεκ στο πρότζεκτ του οικοπέδου 12, κατά 30%. Η μέθοδος αυτή ήδη εφαρμόζεται στο «Λεβιάθαν», με την Ντέλεκ να κατέχει αυτό το ποσοστό και η Noble το υπόλοιπο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αμερικανική εταιρεία δεν θα είχε ένσταση. Η Κυβέρνηση φαίνεται να βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού, ακόμη κι αν δεν υπάρξει τελικά συνεκμετάλλευση, το Ισραήλ αποκτά συμφέροντα επί των κυπριακών κοιτασμάτων, και η μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη μπαίνει πλέον στο παιχνίδι των κυπριακών υδρογονανθράκων. Αποφάσεις, ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί.

Ενθαρρυντικές δηλώσεις
Πάντως οι δηλώσεις των δύο πλευρών, για το θέμα του φυσικού αερίου, κρίνονται άκρως ενθαρρυντικές. Από πλευράς του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι Κύπρος και Ισραήλ φαίνεται να διαθέτουν ικανοποιητικά αποθέματα υδρογονανθράκων που διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για τους λαούς των δύο χωρών. «Η ευλογία αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ευημερία και να εδραιώνεται η ειρήνη για να διασφαλιστεί ότι οι γενιές που ακολουθούν θα ζήσουν σ’ ένα καλύτερο αύριο. Η απόφασή μας για έναρξη των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12, στα πλαίσια πάντοτε του διεθνούς δικαίου, αυτό τον στόχο υπηρετεί», είπε.

Όπως ανέφερε, «τα αποθέματα υδρογονανθράκων τα οποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το Ισραήλ και την επιβεβαίωση των οποίων αναμένουμε για την Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για την ευημερία των λαών των δύο χωρών, αλλά και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή».

Από πλευράς του, ο Σιμόν Πέρες σημείωσε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου θα τύχουν εκμετάλλευσης πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και προς όφελος των λαών της Κύπρου και του Ισραήλ. Ο δύο χώρες, υπογράμμισε, αναγνώρισαν πως η γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή και ότι μπορούν να αναπτύξουν πιο στενές πολιτικές σχέσεις, κάτι, που, όπως είπε, συμβαίνει ήδη. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ τόνισε ότι το φυσικό αέριο «θα το χρησιμοποιήσουμε όπως πράττουν οι ειρηνικοί και δημοκρατικοί λαοί», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα το σπαταλήσουμε, ούτε θα το χρησιμοποιήσουμε για λάθος σκοπούς.

Κοινά οράματα για την Κύπρο, το Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ ανακοίνωσαν και τη δημιουργία κοινής επιτροπής για τη διαμόρφωση του μεσογειακού οράματος Κύπρου και Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ειρήνη στην περιοχή και τις σχέσεις της ΕΕ με όλα τα κράτη της περιοχής. Μιλώντας ύστερα από επίσημες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αυτή ήταν μια πρόταση του Προέδρου Πέρες, την οποία θεώρησα πολύ δημιουργική και την οποία έχουμε αποδεχτεί», και ευχήθηκε «αυτή η διαμόρφωση του οράματος να ολοκληρωθεί πριν από την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, πράγμα το οποίο θα είναι πολύ βοηθητικό για την Προεδρία μας».

Το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν ένα ευρύ φάσμα κοινών συμφερόντων και στόχων, ανέφερε από πλευράς του ο Πρόεδρος του Ισραήλ. Ανέφερε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται γύρω από την ίδια θάλασσα και μοιράζονται, κάτω από το μεσογειακό φως του ήλιου, όχι μόνο τους ορίζοντες αλλά και τις αξίες. Πρόσθεσε ότι και οι δύο χώρες είναι δημοκρατικές, επιδιώκουν την ειρήνη και πιστεύουν ότι η ειρήνη θα έρθει. «Είμαστε και οι δύο χώρες μικρές σε μέγεθος. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην είμαστε μεγάλοι στο όραμά μας. Στο τέλος της ημέρας, η σοφία είναι μια αρετή που δεν στηρίζεται στο μέγεθος του εδάφους», τόνισε.

Ο κ. Πέρες πρόσθεσε ότι η Κύπρος, το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, λειτουργούσε ως γέφυρα μεταξύ Ανατολικών και Ευρωπαϊκών πολιτισμών, ενώ το Ισραήλ, στην άκρη της Μέσης Ανατολής, αποτέλεσε το κέντρο για ιδέες, θρησκείες, προφητείες, και κινήματα που εμφανίστηκαν μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ανέφερε επίσης ότι τα εδάφη των δύο χωρών λειτούργησαν ως πνευματικοί κόμβοι και πολιτικά κέντρα και ότι η εγγύτητα Κύπρου - Ισραήλ ποτέ δεν έχει μειωθεί, ειδικά σε περιόδους δοκιμασίας.

Σχετικά με τη γενικότερη αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Πέρες επισήμανε ότι πρόκειται για την εξέγερση μιας γενιάς ενάντια στην καταπίεση, τη φτώχια, τη διαφθορά και την ταπείνωση.

Σημείωσε ότι Κύπρος και Ισραήλ αποτελούν παραδείγματα για το πώς η επιτυχία δεν εξαρτάται από το έδαφος.

Ο κ. Πέρες παρέπεμψε σε στίχους του Κύπριου ποιητή Κώστα Μόντη, ο οποίος είχε πει «πόσο κοντά είμαστε σε αυτό που νομίζαμε ότι ήταν τόσο μακριά». «Αυτό ισχύει και στον πολιτικό στίβο», ανέφερε. Τόνισε πως όταν οι Εβραίοι προσεύχονται κάθε πρωί, θυμούνται την Κύπρο. «Το αρχαίο βιβλίο της προσευχής μας, το οποίο μας δίνει εντολή να στείλουμε τις ευλογίες μας στην κατανάλωση κρασιού, θυμίζει το κρασί που εισήχθη από εσάς - το καταπληκτικό κρασί της Κύπρου», είπε.

"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ" - ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΕΦΡΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ


Γράφει η Αγγελική Νικολούλη, Πριν δύο χρόνια στις εκλογές επιλέξαμε να ανοιχτούμε στα βαθιά και το κάναμε, γιατί το σκαρί του ταξιδιού έμοιαζε ολοκαίνουριο. Παρείχε ασφάλεια για το μακρύ ταξίδι στα θολά νερά της οικονομίας. Μας πλάνεψε και ο καπετάν-Γιωργάκης, που μας περίμενε σαν έμπειρος τιμονιέρης, στο λιμάνι. Ξεκινήσαμε ανέμελοι και σίγουροι…Στη πρώτη φουρτούνα όμως το σκαρί έμπασε νερά και ο μόνος που δεν τα είδε, ήταν ο καπετάν- Γιωργάκης. Και συνεχίσαμε το ταξίδι στα βαθιά με τις τρύπες μπαλωμένες…Ο καιρός όμως γύρισε. Τα κύματα θέριεψαν. Απειλούν πλέον να καταπιούν το σαπιοκάραβο και μας τους επιβάτες, που ψάχνουμε για λέμβους σωτηρίας,...

S.O.S. Καστελόριζο. Στέλνουμε όλοι μία κάρτα

Έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό· καλό είναι όμως να μη ξεχνιόμαστε....


Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους
που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης
παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:
όχι μονό τώρα αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη , 851 11 Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:

Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE. Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής.
Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.
Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ...... ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

μια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει ... ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!

Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE

Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές.
Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών
του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες ,Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο .. Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.
Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος,.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη "Ηρόδοτος", που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου ....;»

http://akommatistoi.blogspot.com/2011/11/sos.html

Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "MONEY WEEK"


Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου....
«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει.
«Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί».
Η βασική υπόθεση σύμφωνα με τη Σόμερσετ Βεμπ, ήταν ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. «Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται. «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

«Είναι καιρός για όλους να αρχίσουν να είναι πιο ευγενικοί με την Ελλάδα. Πρόσφατα ένα μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οργισμένος με την απόφαση για δημοψήφισμα, λέγοντας πως οι άλλες χώρες κάνουν θυσίες για να πληρώσουν τις δεκαετίες ελληνικής κακοδιαχείρισης. Κατά τη γνώμη μου αν δεν προετοιμαστούν κατάλληλα θα πρέπει να κάνουν και άλλες», προσέθεσε δηκτικά.

Το άρθρο προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ο αρχισυντάκτης του CNBC Τζόν Κάρνεϊ, εκτός του ότι το αναπαρήγαγε, προσέθεσε πως δεν πρέπει να ακούμε τις Κασσάνδρες και τα σενάρια τρόμου για το χρέος της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δε θα παραμείνει εκτός αγορών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ήδη εκτός αγορών. Αλλά μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».

«Η εκδίκηση άλλωστε, δεν είναι οικονομική στρατηγική», καταλήγει με νόημα ο Κάρνεϊ.

exofitsio.blogspot.com
stoxos.gr

Έκαψαν την ελληνική σημαία και έσπασαν σταυρό στη Φλώρινα


Άγνωστοι εισέβαλαν στο δημοτικό σχολείο Λεβαίας Φλώρινας, τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου έκαψαν την ελληνική σημαία, η οποία ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κοντάρι εντός του προαύλιου χώρου και έσπασαν σταυρό από εκκλησάκι, καθώς και το τζάμι παραθύρου. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

defencenet

ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ!


Μία ομάδα τούρκων χάκερς ανέλαβαν την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που σημειώθηκε πριν την εμπρηστική επίθεση που κατέστρεψε ολοσχερώς τα... γραφεία της. Η ομάδα αυτή των χάκερς, με την ονομασία Ακιντζιλάρ (Akincilar), χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως "μία μάχη εναντίον μίας έκδοσης που βάλει εναντίον των πεποιθήσεών της και των ηθικών της αρχών". Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Charlie Hebdo, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, την ημέρα που εξέδωσε ένα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη, ανακοίνωσαν...

ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ - ΤΟΥΣ 60 ΤΟΝΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ


Έρευνες στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια Αγκίστρου για την εύρεση πολύτιμων μετάλλων.
Απόστολος Καρύδας:
«Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί. ∆εν είµαστε αρνητικοί στην έρευνα. Αν όμως αποφασιστεί εξόρυξη, θα διερευνήσουµε σε συνεργασία µε το πανεπιστήµιο ».

Μεγάλες ποσότητες Χρυσού υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, τα αποτελέσµατα εν εξελίξει έρευνας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΣΙΓΜΕ) επιβεβαιώνουν τελικά την ύπαρξη κοιτάσµατος χρυσού- χαλκού στο υπέδαφος του Αγκίστρου Σερρών, ενώ στην Ποντοκερασιά Κιλκίς τα κοιτάσματα ξεπερνά τους 60 τόνους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ... ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 36 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ελβετικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο ζωής, εκβίαση και
απειλές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

http://epirusgate.blogspot.com

-----------------------------
"ΣΤΟΧΟΣ"

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ...


Οικιστικά κατάλοιπα, τεράστια νεκροταφεία και ταφές από την Νεολιθική εποχή ως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου με πλούσια ευρήματα:
αγγεία, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία, οπλισμός. Αρχαιότητες της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Εποχής με χρυσά, αργυρά και χάλκινα ευρήματα. Ολα αυτά στην παραποτάμια θέση του Λογκά Ελάτης, από τα πρανή των λόφων ως την όχθη του Αλιάκμονα.
Στην περιοχή όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το συνεχόμενο φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, εξ αιτίας του οποίου, το 2012 ο χώρος θα πλημμυρίσει και
θα μετατραπεί σε λίμνη! Λίγος χρόνος απομένει ως τότε, γι΄ αυτό και η Λ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το … σωστικό της έργο

(τοβημα)

-----------------------------

www.stoxos.gr

JSS : Είμαστε στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου με το Ιράν;Το πιο πιθανό, ναι!
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ισραηλινοί πολιτικοί προσπαθούν από την πίσω πόρτα να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι μια επίθεση είναι επικείμενη.
Χθες, ένας πύραυλος Ιεριχώ πιθανώς της τελευταίας γενιάς εκτοξεύθηκε από τη βάση του Palmachim. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πύραυλοι Ιεριχώ μπορουν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, και ως τέτοια είναι μια άμεση προειδοποίηση προς τους μουλάδες του Ιράν.

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες - Η Άγκελα Μέρκελ επιβάλει στην Ελλάδα τις δικές της αποφάσεις - ακυρώνοντας δύο αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης!

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες - Η Άγκελα Μέρκελ επιβάλει στην Ελλάδα τις δικές της αποφάσεις - ακυρώνοντας δύο αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης!

Δισεκατομμύρια κέρδισαν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος

Δισεκατομμύρια κέρδισαν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν πέσει η κυβέρνηση

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν πέσει η κυβέρνηση

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ!
Η Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους αποχώρησε σήμερα από την αίθουσα όπου πραγματοποιείτο συνεδρίαση μεταξύ της Επιτροπής Περιβάλλοντος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το υπουργείο ανάπτυξης και περιβάλλοντος της Τουρκίας στην Αγκυρα διαμαρτυρόμενη διότι στη συνεδριακή της πινακίδα αναγραφόταν ότι ήταν εκπρόσωπος της “ελληνοκυπριακής διοίκησης του νότου” και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου της Κύπριας Ευρωβουλευτού, η κ. Θεοχάρους που συμμετέχει στην επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία ζήτησε εξηγήσεις και αποκατάσταση του ονόματος καθώς και σεβασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΡΩΤΑΓΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΪ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ; Η ΕΛ.ΑΣ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ!
ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΡΩΤΑΓΑΜΕ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ;;; ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: Βάζουν φωτιά στα πολυτελή αυτοκίνητά τους για να εισπράττουν τα ασφάλιστρα για εμπρησμό και να γλιτώνουν τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και εφορία.Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγουν οι αστυνομικοί, που ερευνούν δεκάδες υποθέσεις εμπρησμού αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Tον τελευταίο μήνα οι αστυνομικοί σε τμήματα κυρίως των βορείων αλλά και των νοτίων προαστίων της Αττικής καλούνται...

Αχμέτι προς Γκρούεφσκι: Εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος θα γίνουν ταραχές στη χώρα!


Η καθυστέρηση στην ένταξη του ΝΑΤΟ και η καθυστέρηση στη λήψη ημερομηνίας για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να φέρει τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή αφού διογκώνονται τα παράπονα των Αλβανών και μεγεθύνεται η διάσταση μεταξύ των εθνοτήτων, λόγω του άμεσου ενδιαφέροντος των Αλβανών των Σκοπίων να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένωση. 

«Νομίζω ότι η καθυστέρηση θα έχει συνέπειες και αυτές οι συνέπειες μπορεί να είναι από διάφορες ομάδες της περιοχής, υπάρχει ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα μεταξύ των Αλβανών της πΓΔΜ», δήλωσε ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, συνεργάτης του συνασπισμού με το κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση Ora News και η οποία μεταδόθηκε και από την Alpha TV.

Η Πολιτική Προστασία στην Ιαπωνική ΕκπαίδευσηΔρ. Χρίστου Θ. Γαλλή*
Όταν για πρώτη φορά, στα πλαίσια επιστημονικής επίσκεψης, βρέθηκα σε Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο, ο συνάδελφος Ιάπωνας καθηγητής αφού με ξενάγησε στους χώρους του Πανεπιστημίου με οδήγησε στο γραφείο μου. 
Μου εξήγησε την λειτουργία των συστημάτων που ήταν στο γραφείο και στο τέλος μου έδειξε ένα μεταλλικό ερμάριο που βρισκόταν σε μια γωνία του γραφείου. Μέσα στο ερμάριο βρισκόταν μια φόρμα εργασίας, μπότες, κράνος και γάντια.  Μια και θα είσαι μαζί μας για καιρό θα είσαι και μέλος της ομάδας βοήθειας για έκτακτες ανάγκες, όπως όλοι μας εδώ. Στη συνέχεια, για να με τοποθετήσει στην  κατάλληλη ομάδα, με ρώτησε τι είδους εκπαίδευση και για πόσα χρόνια έχω πάρει μαθήματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης καταστροφών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...