Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Ελληνική επιγραφή στην Αίγυπτο του 267 π.Χ. στο Βασίλειο των Πτολεμαίων

Συρία: Απαρχή Διοικητικής Αυτονομίας για τους Κούρδους


του Pierre Prier      λε Φιγκαρό
 Απομονωμένος μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας του, ο δικτάτορας ενθαρρύνει το πιο ριζοσπαστικό κουρδικό κόμμα, με κίνδυνο να προκαλέσει την Τουρκία. 

http://www.lefigaro.fr/icones/coeur-.gif
Τι παίζει ο Άσαντ με τον κουρδικό πληθυσμό του; Όλοι οι παρατηρητές το επισήμαναν: στις περιοχές όπου διαμένει η πλειοψηφία των περίπου 1,9 εκατομμυρίων Κούρδων της Συρίας, κυρίως στα βόρεια της χώρας, η καταστολή δεν έχει καμία σχέση με τις σφαγές που γίνονται αλλού. Σε αυτές τις περιοχές, οι αρχές χρησιμοποιούν περισσότερο δακρυγόνα παρά τεθωρακισμένα και ελεύθερους σκοπευτές, ακόμη και αν μετριούνται νεκροί.

Αυτή η σχετική ηρεμία αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική, με μια λεπτότητα που αξίζει τον καλύτερο συνδυασμό της «περίπλοκης Ανατολής». Η Δαμασκός άφησε να επιστρέψει από την εξορία, τον Απρίλιο, τον Κούρδο ηγέτη Μοχάμεντ Σαλέχ Μουσλίμ, ηγέτη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD). Η παράταξη αυτή είναι όμως η συριακή έκδοση του απαγορευμένου ΡΚΚ στην Τουρκία, καταδικασμένη από τη διεθνή κοινότητα για τρομοκρατία.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΑ ΛΥΣΗ!Είναι απογευματάκι και ο άνθρωπος απολαμβάνει το καφεδάκι του στον Βασιλικό κήπο με το χαμόγελο ζωγραφισμένο παντού στο πρόσωπο του, παρ' όλο που αυτές τις μέρες δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ποδήλατο ούτε κανό. Δείχνει... ή να μην έχει καταλάβει τι έχει κάνει, ή να έχει καταλάβει ότι η αποστολή του έχει στεφθεί με επιτυχία.

38.000 ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ! - ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!


Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ είχε πει το ιστορικό “οι ήρωες πολέμανε σαν ΄Έλληνες”.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που τον έκανε να εκφράσει το θαυμασμό του για τη μαχητικότητα των Ελλήνων. Δεν γνωρίζουμε αν είχε ακούσει ποτέ την ιστορία ενός Έλληνα λοχία που έχοντας απέναντί του τη πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή της εποχής, έμεινε μόνος του μέσα σ΄ ένα πολυβολείο και “έριξε” 38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών εισβολέων! Σταμάτησε όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και αφού είχε προξενήσει απίστευτες απώλειες στους Γερμανούς!
Η ιστορία του λοχία Δημήτρη Ίτσιου και το τραγικό του τέλος είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα αυτή την ημέρα μνήμης. Και είναι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να σκύψεις,αν δεν το επιτρέψεις εσύ ο ίδιος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Τουρκία: Καίνε σπίτια Ελλήνων στην Καππαδοκία!

Τουρκία: Καίνε σπίτια Ελλήνων στην Καππαδοκία!

Το μέγα έγκλημα Παπανδρέου είναι η καλλιέργεια παγκόσμιου ανθελληνισμού και γελοιοποίησης της χώρας. “Πάντα αξιόπιστα”

Το μέγα έγκλημα Παπανδρέου είναι η καλλιέργεια παγκόσμιου ανθελληνισμού και γελοιοποίησης της χώρας. “Πάντα αξιόπιστα”

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας

Κύπρος Ελλάς: Ε.ΛΑ.Μ.: Επίσκεψη – προσκύνημα σε κρησφύγετο της Ε.Ο.Κ.Α.ΚΥΠΡΟΣ – Ε.ΛΑ.Μ. : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ”Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, τα μέλη της Πράσινης Πτέρυγας του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μετέβησαν στο Παλαιχώρι σε μια εκπαιδευτική εξόρμηση, η οποία σκοπό είχε να φέρει πιο κοντά τα μέλη μας συνδυάζοντας ψυχαγωγία, μάθηση και γνωριμία με την κυπριακή ύπαιθρο.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας


Γράφει ο Χρήστος Παπαβασιλείου - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:
α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.
β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.

γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!Εορτή Αρχαγγέλων 8/11/2011

100 χρόνια Ελληνική Πολεμική Αεροπορία 

Εορτή ευγνωμοσύνης σ΄ αυτούς που κινδυνεύουν για μας ! 

Η Ελληνική Π.Α. , γιορτάζει,όχι μόνο το προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ,αλλά και τα 100 χρόνια της ένδοξης ζωής της. 

Η Αεροπορία μας, που είναι πρώτη στο ΝΑΤΟ και από τις καλύτερες παγκοσμίως !
Μια Π.Α. που επί της ουσίας πολεμά κάθε μέρα,σ΄ ένα πόλεμο που μαίνεται εδώ και 37 χρόνια,αφήνοντας πίσω του πολλούς νεκρούς. 

Πως η Goldman κατάκλεψε την Ελλάδα...


Greg Palast  - Να τι μας λένε.. η οικονομία στην Ελλάδα κατέρρευσε επειδή ένα μάτσο Έλληνες κάθονται, πίνουν ούζο, είναι τεμπέληδες, δεν δουλεύουν, συνταξιοδοτούνται σε μικρή ηλικία, βάζουν στην τσέπη συντάξεις πασά σε βάρος των κοινωνικών δαπανών χρησιμοποιώντας δανεικά χρήματα. Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός και οι Έλληνες πληρώνουν υψηλότερους φόρους, έχουν μεγάλες περικοπές, διαμαρτύρονται φωνάζοντας στους δρόμους….Εγώ δεν το αγοράζω αυτό. Εγώ δεν το αγοράζω, διότι το έγγραφο στα χέρια μου φέρει την ένδειξη «Περιορισμένη διανομή». Η Ελλάδα είναι μια σκηνή εγκλήματος. Οι άνθρωποι είναι θύματα μια απάτης, μια μεγάλης μελετημένης απάτης…. Και όταν το λέω αυτό αναφέρομαι σε μια τράπεζα που ονομάζεται Goldman Sachs, που κρατά το όπλο που καπνίζει.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Σε φάση αδειοδότησης ο αγωγός πετρελαίου Burgas - Αλεξανδρούπολη


Ευχάριστες ανακοινώσεις στο πλαίσιο της Ελληνοβουλγαρικής συνάντησης, που διεξήχθη χθες στη Σόφια
Δρομολογείται η τελική φάση αδειοδότησης του αγωγού πετρελαίου Burgas - Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας με την οποία έκανε θετική αξιολόγηση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης του αγωγού για το λιμάνι του Burgas που είχε παραδοθεί πριν λίγες εβδομάδες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Φ.ΕΠΑΛΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣH Α.Φ.ΕΠΑΛξη και η Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Δευτέρα 14 Νοεμβρίου Ώρα: 20:00 Στέκι Πολιτισιτικής Ανάπλασης «Το Ενωτικόν» http://www.enotikon.com Ομιλητής: Γ.Κέντας 28 χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΚΚ


Παράγοντας αστάθειας για την περιοχή χαρακτηρίζεται, από αναλυτές, η Τουρκία. Η Άγκυρα δεν είναι έτοιμη να εμπλακεί σε οποιασδήποτε μορφής επεισόδιο με το Τελ-Αβίβ, κρίνει ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, επειδή οι δυνάμεις της δεν βρίσκονται συγκροτημένες σε ένα σημείο, αλλά σε όλο το μήκος της τεράστιας ακτογραμμής που διαθέτει.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ! ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...


Η Μαρίν Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, αποτελεί μία από τις πλέον «πολιτικά ορθές» εκπροσώπους της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς.ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ... ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ...

Η άκρα δεξιά έχει ούριο άνεμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι θέσεις της συναντούν αυξανόμενη απήχηση μεταξύ των νέων κάτω των 30 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από το βρετανικό ινστιτούτο Demos.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΜΠΛΟΚΕΣ! HELLENIC ARMY - LEOPARD 2A6 HEL BATTLE TANKΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ...