Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Με την συμμετοχή χιλίων Εθνικιστών, ολοκληρώθηκε η αντικυβερνητική συγκέντρωση Αντίστασης, στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Η Χρυσή Αυγή ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στο πλευρό μας και οι εικόνες της κατάμεστης πλατείας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης επιτυχίας και αποδοχής που είχε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη Νίκαια. Ο Αγώνας ενάντια στην σκλαβιά του ΔΝΤ θα πρέπει να κλιμακωθεί σε κάθε γειτονιά και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε, φέρνοντας κοντά μας όλους τους Ελεύθερους Έλληνες που έχουν σιχαθεί τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, θα είναι πρωτοπόρος της Εθνικής Αντεπίθεσης. Τα σχέδια...

Ήρθε η ώρα για το άγαλμα του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη;


Μια απίστευτη πληροφορία κάνει από χθες τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Άγαλμα του Κεμάλ πρόκειται να τοποθετήσει, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με σκοπό να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες στην δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση πόλη. Εμείς, την είδηση την είδαμε απο τα «ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ», την εξαιρετική ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στις εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα. Ο δήμαρχος φέρεται να δήλωσε ότι η πόλη έχει πολλά οθωμανικά μνημεία και ότι αποφάσισε να προβάλει την οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά με απώτερο στόχο την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.


Ο δήμαρχος σκοπεύει να οργανώσει περιηγήσεις στα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και να τοποθετήσει άγαλμα του Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά ο Μπουτάρης είχε προκαλέσει σάλο για τις σχετικές του δηλώσεις και είναι προσελκύσει μαζικά το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ στο πρόσωπό του. Ουδείς έχει αντίρρηση στην εφαρμογή έξυπνων και ανατρεπτικών ιδεών για να βοηθηθεί η οικονομία μιας πόλης η οποία έχει πληγεί αγρίως από την κρίση.
Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο το να τοποθετήσεις στη συμπρωτεύουσα άγαλμα του σφαγέα των Ελλήνων, μιας αιμοσταγούς προσωπικότητας η οποία κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στον Χίτλερ, τον Στάλιν και τον Πολ Ποτ. Μήπως να σκεφτόταν ο Μπουτάρης τη δημιουργία «μουσείου γενοκτονιών Ατατούρκ», επιδιώκοντας να προσελκύσει τα εκατομμύρια των λαών που θα τους αφορά το μνημείο; Σε τελική ανάλυση, εάν ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα ο καλών προθέσεων πιστεύουμε Γιάννης Μπουτάρης, θα ανακαλύψει μια επικίνδυνη μυθολογία γύρω από την υποτιθέμενη προέλευση του «πατερούλη» Ατατούρκ από τη Θεσσαλονίκη…

defence-point

Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη, με την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας!


Υπό την προστασία περίπου 100 αστυνομικών διεξήχθη τελικά στην Ξάνθη το μνημόσυνο των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη “εκδήλωση” σηματοδοτεί το “άνοιγμα” του τούρκου προξένου (δηλαδή της Άγκυρας) προς την Ξάνθη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και περίτρανη απόδειξη κλιμάκωσης των προκλήσεων της Άγκυρας επί της Ελληνικής Θράκης. Στην εκδήλωση αυτή, που φυσιολογικά έπρεπε να γίνει στην Τουρκία και στην πόλη ή στο χωριό κάποιου νεκρού τούρκου στρατιώτη, παραβρέθηκαν όλοι οι «αρχηγοί» – υποπρακτορίσκοι και τουρκόφρονες της Θράκης και φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής.Ομάδα Κούρδων και Ελλήνων που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το τουρκικό «μνημόσυνο» δεν μπόρεσε να πλησιάσει καν στην αποκλεισμένη από την Ελληνική Αστυνομία περιοχή που βρίσκεται το τζαμί όπου έγινε το μνημόσυνο…! Έτσι, η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την απόλυτη πρωτοφανή προστασία των αρμοδίων Ελληνικών αρχών… οι υπεύθυνοι των οποίων θα πρέπει να ξέρουν πως άνοιξαν «το κουτί της Πανδώρας», αφού η στάση τους οριοθετεί και την γενικότερη υποχωρητικότητα της Αθήνας.
Σε συζήτησή μας με τουρκόφρονα μουσουλμάνο και στην ερώτησή μας γιατί γίνεται το «μεβλήτ» (μνημόσυνο) των τούρκων στρατιωτών στην Ελλάδα, πήραμε την εξωφρενική απάντηση:

«Γιατί, να μην γίνει; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν την Παναγία στον Πόντο»;

Δυστυχώς, η πρόκληση έχει ξεπεράσει τα όρια, αφού τολμούν οι τουρκόφρονες να εξισώνουν το Χριστιανικό Πάσχα και την Παναγία, με τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν Κούρδους πολεμιστές που μάχονται για τις οικογένειές τους και την ανεξαρτησία των Κούρδων…!

Απορίας άξιο, φυσικά, είναι το γεγονός πως η τουρκική αυτή πρόκληση έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Αθηνών (και φυσικά με την κάλυψη των αρμοδίων υπηρεσιών), οι εκρόσωποι της οποίας προφανέστατα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε την σοβαρότητα, αλλά ούτε την “επόμενη ημέρα” αυτής της απολύτως αδικαιολόγητης υποχωρητικότητάς τους.

Κλείνοντας, νομίζουμε ότι πρέπει να καταγράψουμε πως ενώ έγινε το μνημόσυνο τούρκων στρατιωτών, στην πραγματικότητα έγινε η κηδεία τόσο της αλήθειας, όσο και της Ελληνικότητας της Θράκης, αφού η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την προστασία του υποτιθέμενου Ελληνικού κράτους στην περιοχή.

Επίσης, αναρωτιόμαστε, μήπως θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει να μνημονεύονται οι Έλληνες νεκροί στρατιώτες και οι Έλληνες που δολοφονήθηκαν στην Μικρά Ασία το 1920-22, με ένα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους που θα γίνεται στην Σμύρνη; Κακή ερώτηση, θα σκεφτείτε, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούν να τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν καν οι τουρκοτσολιάδες των Αθηνών…

Καντάφι: Πιο επικίνδυνος νεκρός παρά ζωντανός!


Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης* -Επανερχόμαστε στο θέμα της Λιβύης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτικό ή κοινωνικό μνημόσυνο στον νεκρό ηγέτη και δικτάτορα της Λιβύης επί 42 χρόνια, αλλά γιατί διαπιστώνουμε ότι σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις, ενδεχομένως θα υπάρξουν παρενέργειες, που έχουν σχέση με τον Καντάφι.Συγκεκριμένα, τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας , ιδιαίτερα στον Αιγυπτιακό τύπο, πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιου μυστικού σχεδίου «εκδίκησης» των υποστηρικτών του Καντάφι, που βέβαια ακόμη υπάρχουν στην Λιβύη, όπως η φυλή του νεκρού ηγέτη, για όλους αυτούς που έλαβαν μέρος στο σχέδιο ανατροπής του και την διάλυση της χώρας του, η για να το δούμε με άλλο οπτικό πρίσμα με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ανάληψη της ηγεσίας από το Επαναστατικό Μεταβατικό Συμβούλιο, ώσπου με ελεύθερες εκλογές να εκλεγεί νέα κυβέρνηση.


Το «σχέδιο εκδίκησης» είναι έμπνευσης του Καντάφι, ο οποίος και έγκαιρα φρόντισε να το ενεργοποιήσει. Ο Συνταγματάρχης καταλάβαινε ότι θα πέσει θύμα των εξεγερμένων και των σφοδρών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και συνεπώς, προετοιμαζόταν εκ των προτέρων να εκδικηθεί για την ανατροπή του. Για αυτό τον σκοπό συγκρότησε μία ομάδα από διεθνείς τρομοκράτες, την οποία, όπως γράφει ο αιγυπτιακός τύπος, «κληροδότησε» με 28 εκατομμύρια δολάρια. Στο σχέδιο εκδίκησης προβλέπεται η διοργάνωση και εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και στις αραβικές και τις ευρωπαϊκές χώρες, που όπως προείπαμε συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην όλη επιχείρηση. Βέβαια τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, πλην όμως οι μυστικές πληροφορίες πολλών κρατών άρχισαν να ανησυχούν και να διερευνούν το θέμα για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Πολλοί αναλυτές πλέον σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Λιβύη, καθόσον διαπιστώνουν σοβαρά και ανησυχητικά πράγματα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην χώρα και με το προσωρινό κυβερνητικό συνονθύλευμα, που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα και είναι αρκετά απαισιόδοξοι για το μέλλον. Ο Σεργκέι Ντεμιντένκο, ανατολιστής, εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικής Αξιολόγησης και Ανάλυσης, εκτιμά ότι η μοναδικά δυνατή προοπτική για τη Λιβύη είναι το βαθύ πολιτικό χάος. «Η ουσία αυτού του ζητήματος, λέει ο Ντεμιντένκο, δεν συνίσταται σε κάποιους προπληρωμένους από τον Καντάφι τρομοκράτες.

Ακόμα και χωρίς τους μισθοφόρους, στη Λιβύη υπάρχουν αυτοί που έχουν ποιόν και για τι να εκδικηθούν. Είναι ιδιαίτερα ενδεικτική από αυτή την άποψη, η κατάσταση που διαμορφώθηκε ιδιαίτερα ανάμεσα στη φυλή της Μισουράτα και τη φυλή του Καντάφι. Η φυλή της Μισουράτα σκότωσε με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο τον Συνταγματάρχη και έβαλε τη σορό του για δημόσια έκθεση. Τελευταία, μέλη της φυλής Μισουράτα έσκαψαν τον τάφο της μητέρας του Καντάφι και απαιτούσαν σαν αντάλλαγμα για τα λείψανά της να αποκαλυφθεί το μέρος, όπου ετάφη οΣυνταγματάρχης. Η φυλή δε του Καντάφι και είναι βέβαιο αυτό, δεν θα συγχωρέσει ποτέ τέτοια βεβήλωση τόσο της σορού (και του φρικτού θανάτου) του Συνταγματάρχη, όσο και των λειψάνων των συγγενών του. Είναι καταφανής λοιπόν η ύπαρξη τεράστιου δυναμικού για διεθνικές και διαφυλετικές συγκρούσεις εντός της Λιβύης. Η μοναδική οργανωμένη δύναμη σε αυτές τις συνθήκες είναι οι απολύτως ανοικοδομητικοί Ισλαμιστές»,- σημείωσε ο Σεργκέι Ντεμιντένκο.

Με την άποψη αυτή όμως δεν συμφωνεί ο Βλαντίμιρ Ισάγιεφ, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Σύμφωνα με τον Ισάγιεφ «Θα ανέλθουν στην εξουσία μάλλον, τα φιλο-Ισλαμικά στοιχεία, όπως έχει συμβείήδη στην Τυνησία. Το αν είναι μετριοπαθείς ή σκληροί είναι επίσης ζήτημα του μέλλοντος και σήμερα είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για αυτό. Δεν μπορούμε ωστόσο να αποκλείσουμε τη δυνατότητα εκμετάλλευσης αυτής της εξαιρετικά ασταθούς κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη Λιβύη τόσο από τους κάθε λογής τυχοδιώκτες, όσο και από τους κάθε λογής Ισλαμιστές»,- παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Ισάγιεφ.

Κατά την άποψή μας είναι δυνατόν να συμβούν και οι δύο εκτιμήσεις των Ρώσων αναλυτών, που εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι πιο ειδικοί από τους δυτικούς αναλυτές, λόγω των στενών σχέσεων Ρωσίας και Λιβύης επί δεκαετίες, όταν ακόμη η Λιβύη ήταν το μαύρο πρόβατο της διεθνούς κοινότητας. Και οι Ισλαμιστές να ανέλθουν στην εξουσία, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό για τις «χρωματιστές επαναστάσεις» της περιοχής ή αλλιώς για την αποκαλούμενη «Αραβική άνοιξη» , που κατά την εκτίμησή μας μετατρέπεται σε «Αραβικό φθινόπωρο» και ενδεχομένως σε «Αραβικό χειμώνα», καθώς και το σενάριο για τις διαφυλετικές συγκρούσεις εντός της Λιβύης να υλοποιηθεί. Σε ότι δε αφορά το σενάριο με την «εκδίκηση του Καντάφι» να αναφέρουμε ότι σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι στα μέσα της δεκαετίας του 80΄ οι Λιβυκές ειδικές υπηρεσίες δημιούργησαν ένα πολυδιάστατο και εξαιρετικά διακλαδωμένο με άλλες τρομοκρατικές οργανώσειςτρομοκρατικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, επικεφαλής μιας απʼ αυτές (καθόσον ο Καντάφι είχε δημιουργήσει πολλές και διαφορετικές) της ειδικής υπηρεσίας Μουχαραμπάτ (μυστική πολιτική αστυνομία) ήταν μέχρι τον τελευταίο καιρό ένας από τους γιούς του Καντάφι, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ, ο οποίος έχει διαφύγει, είναι ζωντανός και φυσικά ορκίζεται τώρα να εκδικηθεί ως το τέλος τους εχθρούς του και την εξολόθρευση του πατέρα του και της οικογένειάς του. Έτσι λοιπόν εκτιμούμε ότι ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι μυστικού σχεδίου εκδίκησης, κάτι που θεωρούμε πιθανόν και πιστεύεται ιδίως στον Αραβικό κόσμο, ότι ο εκλιπών σήμερα Συνταγματάρχης «κληροδότησε» σε σίγουρα και σταθερά χέρια την υλοποίηση του σχεδίου «εκδίκησης μετά την πτώση του καθεστώτος», εκτιμούμε λοιπόν ότι το μέλλον της Λιβύης δεν θα είναι ευοίωνο. Δεν είμεθα βέβαιοι ότι η Λιβύη θα διέλθει το στάδιο της δεκαετίας του 2000 του Ιράκ ,με το άφθονο αίμα να ρέει καθημερινά, τον τρόμο να εγκαθίσταται στην ζωή των Ιρακινών και την τελική τριχοτόμηση (προς το παρόν διχοτόμηση) της χώρας. Θεωρούμε όμως πολύ πιθανό τις εσωτερικές διαφυλετικές συγκρούσεις, την αστάθεια, την αβεβαιότητα, την έλλειψη ασφάλειας και σταθερότητας , την οικονομική υποβάθμιση της χώρας και την κατάρρευση του υψηλού βιοτικού επιπέδου των Λίβυων, σε σχέση με τα άλλα κράτη της Αφρικής και τέλος ναι, αναμένουμε τρομοκρατικές ενέργειες στον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στα κράτη –ηγέτες της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας» και ενδεχομένως και στα υπόλοιπα που συμμετείχαν, λόγω της ευκολότερης διείσδυσης των επιχειρούντων τρομοκρατών. Και εμείς ως ένα από τα τελευταία, ας είμαστε πολύ προσεκτικοί.
*Ο Ιωάννης Μπαλτζώης είναι ανώτατος απόστρατος Αξιωματικός, που έχει υπηρετήσει στην Μέση Ανατολή, πάνω από τρία χρόνια.
http://www.analystsforchange.org/

Οι ΗΠΑ φτιάχνουν τεράστιο κέντρο κατασκοπείας στο Βελιγράδι;


Η αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι χτίστηκε στη θέση της πρώην αριστοκρατικής γειτονιάς Dedinje Marshall και εκεί δημιουργούνται περιφερειακά κέντρα της CIA για Βαλκάνια, γράφουν κάποιες πύλες που αναφέρονται στη Σερβία. Προσθέτουν, ακόμη, ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και αποτελείται από επτά οικοδομικά τμήματα που θα απασχολούν 400 εργαζόμενους, ενώ το συνολικό έργο ανέρχεται σε 117 εκατομμύρια δολάρια.

Τι κάνει ο Χατζημαρκάκης στην Αθήνα;;


Αποκλειστικό: “Απολογήθηκε” σήμερα σε παρέα μαραθωνοδρόμων ο Χατζημαρκάκης. Μάλιστα φέρεται πως προωθεί/υποστηρίζει δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα(;;!!). Ο Χατζημαρκάκης είναι στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφερε αναγνώστης μας, έχει….συναντήσεις, με στελέχη διαφόρων πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να βοηθήσει(!) να οργανωθεί ένα νέο κεντρώο κόμμα! Αυτά δήλωσε (άθελά του;) σε μαραθωνοδρόμο σήμερα το πρωί. Ο οποίος και μας μετέφερε την είδηση.


Φυσικά με κάθε επιφύλαξη σας την μεταφέρουμε και εμείς. Ο κος Χατζημαρκάκης, έπινε αμέριμνος τον καφέ του κοντά στο Καλλιμάρμαρο.
Εκεί όμως τριγυρνούν πολλοί μαραθωνοδρόμοι, μιας και αύριο είναι ο αγώνας δρόμου (κλασσικός μαραθώνιος).Ένας (για αρχή) μαραθωνοδρόμος, τον πλησίασε προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα με τα Σκόπια και το επίμαχο video που πρώτα μετέδωσε το taxalia, όπου εμφανίζεται να αποκαλεί την βουλγαροσκοπιανή διάλεκτο μεκεντόνσκι (ο ίδιος μας έχει δώσει μια απάντηση για το θέμα εδώ).Δεν αρνήθηκε ότι έκανε κάτι τέτοιο μιας και όπως είπε, είναι άλλο το macedonian και άλλο το makedonski. Υποστήριξε ότι ενώ ζήτησε από τους διοργανωτές ολόκληρο το video (προκειμένου να αποδείξει το δίκιο του), αυτοί δεν του το έδωσαν και τέλος είπε ότι για τους Σκοπιανούς είναι “κόκκινο πανί”. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι (!!;;) αλλοίωσαν τον λόγο του εκεί!Όσοι δεν είδατε το video κλικεδώ ή εδώ.Ευχαριστούμε τον αναγνώστη τουtaxalia για την άμεση ενημέρωση.
olympia

Ελληνική δημόσια διοίκηση 2011

45ΟΥ4691Ω2-ΤΞΑ-signed

Αντι να διασταυρώσω τα στοιχεία που υπάρχουν σε διαφορετικές βάσεις δεδομένων για το ΑΜΚΑ, και να επεξεργαστώ μόνον τις προβληματικές καταχωρήσεις, επιλέγω να ταλαιπωρώ τον πολίτη, που πρέπει να μεταφέρει (ΠΑΛΙ) πληροφορίες από τη μία δημόσια υπηρεσία στην άλλη, χωρίς να λογαριάζω το κόστος σε ανθρωποώρες και χρόνο.http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ


Την Ελληνίδα νέα αντιδήμαρχο και αναπληρώτρια κυβερνήτη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, τίμησε ο Ελληνισμός της Αυστρίας, με λαμπρή εκδήλωση στο Δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας, που διοργάνωσε η «Αυστροελληνική Εταιρεία» και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, ανάμεσά τους αρκετοί πολιτικοί, εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας και πολλοί φίλοι της Ελλάδας.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων της Ελληνίδας αρχηγού του Πρασίνων , ως πρώτη μη αυστριακής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης στην μακραίωνη ιστορία της Βιέννης.

Στην εκδήλωση τιμής, τη Μαρία Βασιλάκου παρουσίασε στο κοινό και καλωσόρισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Αυστροελληνικής Εταιρείας, Μαρία Μαυρομιχάλη-Μποτς, ενώ, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα δήμαρχο και κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ, ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος και μέλος της τοπικής Βουλής της Βιέννης, Χάνες Χάρβανεκ, σε ομιλία του εξέφρασε την ξεχωριστή τιμή και χαρά να υποδέχεται μια Ελληνίδα με αυτή την εντυπωσιακή πολιτική σταδιοδρομία.

Το σημαντικό γεγονός της ανάδειξης της τιμώμενης, μιας μη γεννημένης στη Βιέννη «μετανάστριας» πρώτης γενιάς, στα υψηλά πολιτικά αξιώματα σε μια πρωτεύουσα όπως η Βιέννη με τη μεγάλη διεθνή αίγλη, επισήμανε η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης, Μαρία Στασινοπούλου, η οποία ανέπτυξε γενικότερα τη σημασία της θέσης και του ρόλου των μεταναστών και της ένταξής τους σε μια νέα κοινωνία.

Ειδικό ντοκιμαντέρ της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, που προβλήθηκε στη συνέχεια, παρουσίασε το πορτρέτο της Ελληνίδας πολιτικού, δίνοντας βάρος στα πρώτα βήματά της στην πολιτική, από τη δραστηριοποίησή της στο αυστριακό φοιτητικό κίνημα και το πέρασμά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πολιτικός των Αυστριακών Πρασίνων και στη συνέχεια την ανάδειξή της σε επιτελικές θέσεις και στην αρχηγία της σημαντικότερης οργάνωσής τους, της Βιέννης. — με

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ
stoxos.gr

ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΟ! ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ


Τα γυρίζουν τώρα οι "έγκριτοι" σφουγκοκολάριοι του σύστηματος και αναγκάζονται να καταγράψουν τις δηλώσεις του δικηγόρου του Μάκαρου Ψωμιάδη, Χρήστου Στάθη, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι [ως ζήτησε πολιτικό άσυλο στα Σκόπια. Αντίθετα ζητάει και ο ίδιος και ο δικηγόρος του να γυρίσει όσο πιό γρήγορα γίνεται στην Ελλάδα κι ένας παραπάνω λόγος για αυτό είναι οι άθλιες συνθήκες κράτησης στο γειτονικό μπουρδέλο από την κορυφή ως τα νύχια. Την επάνοδο του Ψωμιάδη στην Ελλάδα ΤΡΕΜΟΥΝ γνωστοί μεγαλοπαράγοντες, λαμόγια και κλέφτες της πολιτικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής που είναι ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩ και νομίζουν πως θα καθαρίσουν...

Μεταστάθμευση αμερικανικών UAV Predator στη βάση του İncirlik


H κυβέρνηση Obama φαίνεται πως ικανοποίησε τελικά το αίτημα της Άγκυρας για ανάπτυξη Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου MQ-1 Predator σε τουρκικό έδαφος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf, δύο UAV προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του İncirlik στις 16 Οκτωβρίου για να ακολουθήσουν δύο πρόσθετα στις 23 Οκτωβρίου, προερχόμενα από το Ιράκ. Τα αμερικανικά UAV Predator θα αποτελέσουν βασική πηγή συλλογής πληροφοριών για την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών του PKK, διαβιβάζοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΠΩΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ! ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Β' Σ.Σ. ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ!


Στις 13 Νοεμβρίου του 1940 ολοκληρώνεται, σχεδόν, η αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους της ακεραιότητας του τομέα της Πίνδου μέχρι των συνόρων στο Γράμμο και επιτυγχάνεται η συντριβή της Ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών (Τζούλια), που είχε διεισδύσει σε βάθος 30 χιλ. και πλάτος 20 χιλ. μέχρι του χωριού Βωβούσα, βόρεια του Μετσόβου. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να γίνουν πεισματώδεις επιθετικές ενέργειες από την 1 Νοεμβρίου 1940, στις περιοχές των χωριών Επταχωρίου, Φούρκας, Δίστρατου, Σαμαρίνας, Βωβούσας Παλαιοσέλιου, από την Ι Μεραρχία, την Ταξιαρχία Ιππικού και άλλες μονάδες και συγκροτήματα του Β΄ Σώματος Στρατ...

ΤΑΜΣ «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/11» της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών


Από 07 έως 10 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/11», με την συνδρομή του αρματαγωγού ΡΟΔΟΣ (L177) του Πολεμικού Ναυτικού.Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 96 ΑΔΤΕ. Οι κύριες φάσεις της άσκησης με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το ΓΕΣ: 1.

Η Τριμερής ‘Επιτροπή έχει σήμα πού παραπέμπει στόν ‘αριθμό 666.


Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία γιά τήν Τριμερή ‘Επιτροπή (Trilateral Commission), πού ‘ιδρύθηκε τόν ‘Ιούλιο τού 1973, ‘από τόν David Rockefeller. ‘Αφορμή ‘αποτέλεσε τό γεγονός ότι ό καινούργιος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, είναι μέλος τού συγκεκριμένου ‘Οργανισμού. Τό σήμα τής Τριμερούς ‘Επιτροπής ‘εκ πρώτης όψης, φαίνεται νά ‘αποτελείται ‘από 3 βέλη πού συγκλίνουν πρός ένα κοινό κέντρο.

Τουρκική επιδρομή εναντίον θέσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ


Επίθεση κατά θέσεων των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής η τουρκική πολεμική αεροπορία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΡΚΚ, Ντοζντάρ Χάμο.

ΜΑΥΡΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΟΡΜΗΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ".

Κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να κόψει εισιτήριο πληρώνοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" για κάθε γιατρό ξεχωριστά. Δηλαδή αν χρειαστεί και ακτινογραφία καλείται ο κοσμάκης - έχει δεν έχει χρήματα - να προσκομίσει το βιβλιάριό του συν 5 ευρώ επιπλέον για κάθε επίσκεψη σε γιατρό εκτός από το εισιτήριο που κοστίζει άλλα 5. Από αυτό το μέτρο, φυσικά, εξαιρούνται οι λαθραίοι όταν δηλώσουν ανασφάλιστοι. Για άλλη μια φορά "πλήρωνε κορόϊδο Έλληνα". Μια ψηλή μαύρη γυναίκα στεκόταν στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Πριν φτάσει η σειρά της έσπρωχνε κάποιους ηλικιωμένους για να τους πάρει τη θέση. Δεν άργησε...

Όργιο παραπληροφόρησης από “νταβατζήδες”: Ξαφνικά ο λαός αγάπησε τον… Παπαδήμο!Η πιο γελοία και στημένη δημοσκόπηση: Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό»…Δηλαδή, αν πιστέψουμε τα νούμερα της δημοσκόπησης, ακόμα και μέρος του σώματος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, το οποίο σώμα σήμερα βάσει των δημοσκοπήσεων της ίδιας εταιρείας συγκεντρώνει το 25%, αποθεώνουν τον… Παπαδήμο.

Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα ως το τέλος Ιανουαρίου


Νέα δημοσιονομικά μέτρα για τη στήριξη του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012 θα κληθεί να λάβει το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. Η εξέλιξη αυτή θα είναι αναπόφευκτη παρά τους προς το αντίθετο ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Η Τρόικα θα απαιτήσει από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να διασφαλίσει άμεσα την επίτευξη του βασικού δημοσιονομικού στόχου του 2012 για μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 6,8% του ΑΕΠ ή στα 14,65 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να νομοθετηθούν νέα μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων και αύξησης των φορολογικών εσόδων για να αντισταθμιστεί η σημαντική υπέρβαση του στόχου για το φετινό έλλειμμα, η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει τουλάχιστον τα 4,5 δισ. ευρώ ή το 1,7% του ΑΕΠ! 

Σύροι διαδηλωτές, υποστηρικτές του Άσαντ, επιτίθενται στο τουρκικό προξενείομ πιθανόν στη Δαμασκό, καθυβρίζουν την Τουρκία και τον Κεμάλ, και κάινε την τουρκική σημαία!!!


Tα οψώνια της αμαρτίας...

Σύροι διαδηλωτές, υποστηρικτές του Άσαντ, επιτίθενται στο τουρκικό προξενείομ πιθανόν στη Δαμασκό, καθυβρίζουν την Τουρκία και τον Κεμάλ, και κάινε την τουρκική σημαία.
Έρχονται και άλλα, περιμένετε κύριοι, μη βιάζεστε!

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ – ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝΚοινή απάντηση θα βρούν Αμερική και Ρωσία στο παγκόσμια εφιαλτικό σενάριο να αποκτήσουν σύντομα οι μουλάδες του Ιράν -και μαζί του και άλλοι μουλάδες της περιοχής- πυρηνικά όπλα. Οι Ισλαμιστές έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν καμιά φειδώ στην ανθρώπινη ζωή, ειδικά όταν πρόκειται για "άπιστους", "δυτικούς", "Χριστιανούς". 

Αμερική και Ρωσσία έχουν κάθε λόγο να παραμερίζουν οποιαδήποτε στρατηγική και γεωπολιτική τους διαφορά μπροστά στην κοινή και πραγματική απειλή για την ανθρωπότητα. Έτσι μετά την συνάντηση Ομπάμα - Μεντβέντεφ στην Χαβάη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους να"εργαστούν για μια κοινή απάντηση ώστε να ωθήσουν το Ιράν να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις του στο θέμα το πυρηνικής ενέργειας". 


Η συζήτηση άνοιξε στο στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC) που έγινε στο κοσμοπολίτικο νησί του Ειρηνικού και ήδη οι Υπηρεσίες των δύο χωρών εντατικοποιούν την συνεργασία τουςπου έτσι κι αλλιώς είχε ξεκινήσει για το τεράστιο αυτό ζήτημα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξετυλιγεται στο περιβάλλον ασφαλείας της Ελλάδος. Στην γειτονιά μας...


www.stoxos.gr

Οι σύντροφοι του Αχιλλέα στα Ίμια Προώθησε το!Ο συγγραφέας, πρώην συνάδελφος των τριών πεσόντων στα Ίμια, θεώρησε χρέος του να γράψει αυτό το μικρό βιβλίο. Προσπάθησε να δώσει τη διάσταση της απόφασης του πληρώματος του ελικοπτέρου που πέταξε εκείνη την νύκτα πάνω από τη δυτική Ίμια.
Το πλήρωμα εκείνο δεν έπεσε σε μια συνηθισμένη αποστολή. Ήξερε, πριν απογειωθεί ότι ήταν η τελευταία του πτήση...

Το βιβλίο ''Οι σύντροφοι του Αχιλλέα στα Ίμια'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

http://www.greekalert.com/2011/11/blog-post_5926.html

Εφτά ΜΥΘΟΙ....


Είναι δεδομένο ότι αυτά τα δυο χρόνια που ο λαός μας βασανίζετε, που "κουρεύονται" μισθοί και συντάξεις, που πολλοί συνάνθρωποι μας δεν διαθέτουν τα βασικά για την επιβίωση τους, που ο παραγωγικός ιστός της χώρας, η μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οχι μονο είναι υπό διάλυση
.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ! Ο ιστός που υφαίνεται πάνω απο τα κεφάλια μας.


Το ιριδίζον φωτεινό σημείο του HAARP. Αθήνα 28η Οκτώβρη.(βίντεο)


Ένα ερώτημα που κυριαρχεί στα χείλη πάρα πολλών ανθρώπων είναι: «Τι πάθαμε εμείς οι Έλληνες και σας ανεχόμαστε ακόμη;». Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πολιτικά κρίσιμο διάστημα από 24 Οκτωβρίου μέχρι και χτές 10 Νοεμβρίου, οι ουρανοί βομβαρδίζονταν ανηλεώς καθημερινά σε όλη την Ελλάδα με αεροπλάνα χωρίς διακριτικά, τα οποία ψέκαζαν ασταμάτητα χημικές ουσίες. Θα μείνουμε στο «σε όλη την Ελλάδα» γιατί πλέον μας έστειλαν φωτογραφίες το επίμαχο διάστημα από όλη την Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Λάρισα, Μάνη,(βλέπε πιο κάτω), Λαμία (βλέπε στο τέλος), Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ


Οι μάσκες στο πολιτικό σκηνικό πέσανε οριστικά. Ο διεθνιστικός νεοταξισμός κατέστη ουσιαστικά κυβέρνηση της πατρίδος μας. Τα τείχη κατέπεσαν κατόπιν προδοσίας και ο εχθρός μπήκε πλέον στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Το ελληνόφωνο ιερατείο τραπεζιτών και πολιτικάντηδων που γύρευαν οι εκφραστές της παγκόσμιας μνημονιακής διακυβέρνησης εγκαταστάθηκε πραξικοπηματικά προκειμένου να εκποιηθεί οτιδήποτε ζει..

Τουρκικός φασισμός και…θρακική υπνηλία


Στην Ξάνθη το απόγευµα της 11ης Νοεµβρίου είχε ένα σηµαδιακό «χάπενινγκ». Οργανωµένο από το τουρκικό Προξενείο Κοµοτηνής και διεκπεραιωµένο από την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (ΤΕΞ), έδωσε τον αληθινό τόνο στις µειονοτικές κορώνες που τακτικά ακούγονται στην περιοχή: δεν υπάρχει κανένα µειονοτικό ζήτηµα στη Θράκη. υπάρχει (όπως άλλωστε και στην Κύπρο και στο Αιγαίο) µονάχα η τουρκική επιθετικότητα. ΑΥΤΟΙ…Πιο συγκεκριµένα: στο Σουνέ Τζαµί της πόλης διοργανώθηκε από την ΤΕΞ ένα µεβλίτ στη µνήµη των 24 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις 19/10/11 από τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην επαρχία Χάκκαρι (Τσουκούρτζα και Γιουκσέκοβα).

Θεόδωρος Καρυώτης : «Εγκληματική αμέλεια η μη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ»Το νομικό πλαίσιο καθώς και η πολιτική, διπλωματική αλλά και οικονομική συγκυρία είναι, επιτέλους, η κατάλληλη ώστε η Ελλάδα να… αποφασίσει να ανακηρύξει την Αποκλειστική
Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που δικαιούται,..

Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην πολιτική δεν υπάρχουν επιτήδειοι ουδέτεροι. Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι αν υπάρχουν, εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Πάντα διαλέγω πλευρά και παίζω μπουνιές. Και χρόνια τώρα ήμουν και θα είμαι στην ίδια πλευρά.
Παρακολούθησα την κωμωδία «Φεύγει ο Γιώργος που μένει, ο Πετσάλνικος κι η θυμωμένη Κομανέτσι». Παρακολούθησα βεβαίως και το ρεσιτάλ μαύρης προπαγάνδας της διαπλοκής εναντίον του Αντώνη και της ΝΔ. Έστησαν πολύωρα πάνελ, συζητούσαν ώρες με οργή, ζωντανές συνδέσεις, λοιδορίες, παρεμβάσεις νεκραναστημένων, για τους όρους που έθεσε ο Παπαδήμος στον Σαμαρά. Του απηύθυναν και νουθεσίες, όταν δεν τον χλεύαζαν. Νεοφιλελεύθερα μπάζα, όλη η φλωρούμπα με ανταύγειες, γνώμη και σολάριουμ, έβγαινε κι έκανε περισπούδαστες αναλύσεις με σαρδόνεια χαμόγελα ανοχής όταν άλλοι βρίζανε τον Σαμαρά.

Καραμανλής: «Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα»Την ανακούφιση του για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου δεν έκρυψε ο Κώστας Καραμανλής που όλες τις ημέρες ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τους συνεργάτες του αλλά και με πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του, οποίοι τον ενημέρωναν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ λίγο πριν αρχίσει το πρώτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός φτάνει στο σπίτι του στην Ραφήνα και αρχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις..