Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ; ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


Η «περαιτέρω ανάπτυξη επί τα βελτίω των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο δια το κοινό συμφέρον των λαών των», είναι μέσα στους οραματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Σε συνέντευξη του σε κυπριακή εφημερίδα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα με την ευκαιρία της 20χρονης Πατριαρχίας του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των οραματισμών του για το μέλλον είναι μία Θεολογική Σχολή της Χάλκης εν λειτουργία, δια να συνεχισθή η ζωή και η παράδοσις του Οικουμενικού Πατριαρχείου απροσκόπτως, μία Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, η οποία θα φέρη πλησιέστερον τας επί μέρους Ορθοδόξους Εκκλησίας και θα επιλύση υφιστάμενα από πολλών ετών προβλήματα και η πρόοδος εις τους διεκκλησιαστικούς και διομολογιακούς Διαλόγους «για να προωθηθή η χριστιανική ενότης επί τη βάσει της αληθούς Πίστεως, την οποίαν παρελάβομεν ως παρακαταθήκην παρά του Κυρίου, των Αποστόλων, των Θεοφόρων Πατέρων και των αγίων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων».

Ε.ΠΑ.Μ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ομιλος Πολιτικού Προβληματισμού Ηλιούπολης σας καλεί, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ, στο Αλσος "Δημήτρης Κιντής", σε εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα : Δημόσια Περιουσία- Σχέδιο Ξεπουλήματος "Εύρηκα¨.
Ομιλητές : -Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος-αναλυτής,
-Στέφανος Ληναίος, ηθοποιός, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
-Νίκος Καραβέλος, δικηγόρος.

Η Συντονιστική Γραμματεία

Σας έλειψαν; Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα . . .


Σε εμάς καθόλου . . .Τα κλιμάκια της τριμερούς επιτροπής βρίσκονται ξανά στην Ελλάδα, για να ελέγξουν και πάλι τα όσα έχουν γίνει και κυρίως αυτά που δεν έχουν γίνει. Οι δυο άχρηστες – από οικονομικής άποψης – εβδομάδες που πέρασαν λόγω της «πατάτας» Παπανδρέου να προτείνει δημοψήφισμα, μεγάλωσαν εκ νέου την μαύρη τρύπα των εσόδων, που στο 10μηνο του έτους άγγιξαν τα 2,9 δις!

olympia

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΧΡΗΣΤΟΣ!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΤΟΝ 8ο ΚΑΙ ΤΟΝ 11ο ΚΑΙ ΣΤΑΘΥΚΕ ΟΡΘΙΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΚΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ:

«Τα αναφερόμενα περί αποδυνάμωσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται στις συγκεκριμένες Ομάδες αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες με τον ανάλογο αριθμό, κατόπιν εκπαίδευσης του επιλεγέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού, με αποτέλεσμα ο αρχικά διατιθέμενος αριθμός αστυνομικών να παραμένει μέχρι σήμερα στα ίδια αριθμητικά επίπεδα, χωρίς να προκαλείται μείωση ανθρώπινου δυναμικού ή αποδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης. Μάλιστα προβλέπεται η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των δράσεων της εμφανούς αστυνόμευσης στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε όλη την επικράτεια»

Αυτά επισημαίννται σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στην ερώτηση που κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, o Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος. Ας όψεται η 17η Νοεμβρίου μπαρμπα Χρήστο...


www.stoxos.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ «ΑΝΟΙΓΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κι άλλο πλήγμα δέχεται η Ελλάδα τη δυσκολότερη ώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ ο πολιτικός της κόσμος κοιμάται βαθιά… Οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» προκαλούν και αναγνωρίζουν μακεδονική, αρβανίτικη, εβραϊκή και βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα!

Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα που είναι μία χώρα της ΕΕ θα σταματήσει να βλέπει σαν απειλή όλες τις μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα και να αρχίσει να τους συμπεριφέρεται εν όψει των πολιτικών τους δικαιωμάτων που πρέπει να έχουν βασικά».
Αυτά αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Είπατε τίποτε; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κοινοβουλευτική Δικτατορία

«Οι μάσκες έπεσαν», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πράγματι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως μετακινήθηκε από τις εκλογές εδώ και τώρα στις εκλογές σε τρία τέρμενα. Οι εταίροι και οι εταίρες των πειρατών των χρηματιστηρίων εξεβίασαν, λέει, ανοιχτά και απροκάλυπτα την Ελλάδα, ίσως επειδή ήξεραν ότι ο ελληνικός λαός σηκώνει το δράμα, το «άτιμη κενωνία», ίσως για να καλύψουν τους συνεργάτες τους έλληνες πολιτικούς με τον μανδύα του μάρτυρα «για την πατρίδα» όπου πατρίδα τα hedge funds και ο τζόγος της διαχείρισης κονδυλίων εν γένει.

Ωμά και απροκάλυπτα κάθε έννοια δημοκρατίας, εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καταλύθηκε καθώς όπως καταιγιστικά πληροφορούσαν τον ελληνικό λαό τα ΜΜΕ, ξένες δυνάμεις, μη εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό, ανέλαβαν να υπαγορεύσουν όχι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση αλλά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου το δρόμο που θα πρέπει να πάρει η χώρα την επόμενη εικοσαετία- ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Αυτά τα ίδια τα Μέσα, οι μαχητές της δημοκρατίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, δεν είναι μήπως αυτά που θα έπρεπε να κατακεραυνώνουν τους ξένους που τάχα πιέζουν τους καημένους έλληνες εθνοπατέρες, αντί να προσπαθούν τόσο εξόφθαλμα οργανωμένα να μας πείσουν περί της αναγκαιότητος των πιέσεων;

Έχει σημασία να θυμόμαστε και να υπενθυμίζουμε στο λαό είναι ότι οι σούπερ δημοκράτες ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος και των Μέσων ούτε υπολογίζουν ούτε εμπιστεύονται την κρίση του κυρίαρχου λαού. Πρόκειται για μια ολιγαρχία συνέταιρων στην εξουσία που εναλλάσσεται και κάνει πλάτες η μία στην άλλη ώστε να μοιράζεται στο διηνεκές τον πλούτο της χώρας και οτιδήποτε παράγει ο ελληνικός λαός.

Αυτό που έχει ακόμη σημασία είναι ότι αντίθετα απ’ ό,τι θέλουν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια της εξουσίας για το μάταιο του αγώνα, εξελίξεις μπορεί πράγματι να δρομολογήσει ο λαός από τα κάτω. Ακόμη και στα πιο στυγνά καθεστώτα υπάρχει χώρος για αντίσταση αν η ψυχή κρατιέται καθαρή από το φόβο. Η ηχηρή απάντηση των Ελλήνων την 28 Οκτωβρίου, οι διαδηλώσεις, η αποστροφή έναντι των πολιτικών του συστήματος που αφού φαλίρισαν τη χώρα, τώρα τάχα θα την σώσουν, δεν ήσαν αρκετές για μα πείσουν τους προστάτες της δημοκρατίας ότι ο ελληνικός λαός δεν τους θέλει. Ήσαν όμως αρκετές για να τους ωθήσουν σε αποφάσεις πανικού που δείχνουν ακριβώς το πόσο τρέμουν τη λαϊκή οργή.

Γι’ αυτό και πάνε να την καταπνίξουν με πολιτικά πραξικοπήματα που καταπατούν τη θέληση του λαού, με την οργανωμένη πλύση εγκεφάλου και την τρομολαγνεία των Μέσων που έχουν αναχθεί σε συνομιλητές των θεσμών, και την επιχείρηση της από ουρανού καθυποτάξεως των αντιδράσεων των μαζών.

Οι Ηρακλειδείς της δημοκρατίας με συνεργασίες-οπερέτα καταλύουν ξεδιάντροπα το πολίτευμα για να γαντζωθούν στην εξουσία και να φέρουν εις πέρας το έργο της καθυπόταξης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Είμαστε εδώ για να μην τους περάσει. Τώρα ακόμα περισσότερο Εναντίον Όλων.

Η ΟΧΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;


Εκτός από τα περίφημα λουκάνικα Φρανκούρτης, η Γερμανία ενισχύει την οικονομία της σημαντικά βασιζόμενη σε μια άλλου είδους εξαγωγή. Ποια ακριβώς είναι αυτή; Μα φυσικά οι περίφημες "Γερμανικές Τσόντες", που κατακλύζουν την παγκόσμια αγορά πορνό εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, οι Γερμανοί φαίνεται να κομπάζουν για την σεξουαλικότητά τους, την οποία συνδέουν αποκλειστικά και μόνο με την διανομή και θέαση ταινιών πορνό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η χώρα των λουκανοφάγων ηδονοβλεψιών αποτελεί- μαζί με την άλλη...προοδευτική χώρα της Ευρώπης, Ολλανδία- πρωτοπόρο στην διοργάνωση ερωτικών φεστιβάλ, εκθέσεων και κάθε είδους εκδήλωσεις για σεξουαλικούς πειραματισμούς. Τέτοια εκτίμηση τρέφουν οι Γερμανοί για τις ονομαστές "γερμανικές τσόντες", ώστε μέχρι και η υποτιθέμενη έγκυρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Bild διαθέτει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα που διατηρεί με τίτλο: Erotik, με ημίγυμνα μοντέλα να ποζάρουν με λάγνο ύφος- όση λαγνεία βέβαια μπορεί να έχει μια Γερμανίδα ή ένας Γερμανός. Φανταστείτε, δηλαδή, να συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε μέρος του ελληνικού Τύπου... Δίπλα στις βαθυστόχαστες αναλύσεις ενός ποιοτικού περιοδικού ή εφημερίδας να φιγουράρει και μια ξεβράκωτη... Και επειδή, από ότι φαίνεται, τα αγκομαχητά με τα "για... για... για..." ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του γερμανικού λαού, ας μείνουν στην μνήμη μας ως οι αχώνευτοι του πλανήτη με το... κοντρόλ... στο χέρι!

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΤΡΙΜΕΡΗ"
Αυτά που ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ λέγαμε γραπτώς και δημοσίως και ενυπογράφως, επί δεκαετίες και τα θεωρούσαν γραφικά όλοι αυτοί που έπιναν και έτρωγαν εις υγείαν τον κορόϊδον, από το καθεστώς άμεσα ή έμμεσα, μας πλασάρει τώρα σαν ανακαλύψεις και αποκαλύψεις ο εκρόσωπος τύπου της "17 Νοέμβρη" από το ιστοσελίδα του. Βέβαια αφού ήταν ένας από αυτούς που έτρωγε, λογικό είναι να αποκαλύπτει μόνο ότι τον βολεύει και όποτε τον βολεύει...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ... "ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ" ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΔΩ
http://www.stoxos.gr/2011/11/17_14.html

Παπαδήμος, Μόντι: Εξαγορά της Ευρώπης από την Τριμερή;

του Adrian Salbuchi Russia Today
Η κρίση του δημόσιου χρέους, σφίγγοντας τα πλοκάμια της γύρω από την Ευρώπη, πήρε τα κεφάλια δύο πρωθυπουργών: της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Κοιτάζοντας τα πρόσωπα που τους αντικατέστησαν, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για το αν πρόκειται για περισσότερο σφίξιμο της λαβίδας γύρω από το λαιμό των απλών ανθρώπων.

Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν δημόσιο χρέος τεράστιου ύψους που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αν δεν πάρουν
μαζική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως προοίμιο για αναχρηματοδότηση από τις διεθνείς τράπεζες.

Η Ελλάδα αντικατάστησε τον πρωθυπουργό της μετά την τόλμη του να ανακοινώσει ότι θα υπέβαλε σε δημοψήφισμα έναν ακόμη γύρο σκληρών μέτρων λιτότητας.
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, και μέλος της ισχυρούς Τριμερούς Επιτροπής του Ντέιβιντ Ροκφέλερ (JPMorgan Chase / Exxon).

Όσον αφορά την Ιταλία, στη θέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διόρισαν τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Μάριο Μόντι (Mario Monti), ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής στην Ευρώπη.

Κάθε φορά που ακούμε για «κρίσεις του χρέους» - στο Μεξικό το 1997, στη Βραζιλία το 1999, στην πατρίδα μου την Αργεντινή το 2001/2, ή σήμερα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και (σύντομα θα έρθουν), στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, ή στις ΗΠΑ- αυτό που σημαίνει πραγματικά είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να συλλέξουν αρκετά φορολογικά έσοδα από τους λαούς τους για να καταβάλουν τους τόκους και το κεφάλαιο για το χρέος που βρίσκεται ως επί το πλείστον στα χέρια των ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ερμηνεύοντας τα ΜΜΕ μέσω της «Νέας Γλώσσας του Όργουελ»*, αυτό σημαίνει ότι οι λαοί της Ελλάδας, της Ιταλίας, και της Αργεντινής πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη των τραπεζιτών και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, με υψηλότερους φόρους, μεγαλύτερη ανεργία, χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, καθώς και μια επιδείνωση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης , της εκπαίδευσης και των υποδομών.

Έτσι, κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση του δημόσιου χρέους, «Εμείς οι Λαοί» πρέπει να πληρώσουμε για αυτές.
Ωστόσο, όταν τον Σεπτέμβριο του 2008 εξερράγη μια ιδιωτική κρίση χρέους λόγω της αισχροκέρδειας στα παράγωγα τα οποία έκαψαν τις Lehman Brothers, Merrill Lynch, AIG και πολλά άλλα ιδιωτικά ιδρύματα, οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις έσωσαν τις τράπεζες, παρέχοντας πακέτα διάσωσης για τις τράπεζες «πάρα πολύ μεγάλες για να αποτύχουν, too big to fail» (στην Νέα Γλώσσα σημαίνει πάρα πολύ ισχυρές για να αποτύχουν, too powerful to fail).


Έσωσαν τράπεζες όπως οι Citicorp, Bank of America, JPMorgan Chase, την Goldman Sachs με .... χρήματα των φορολογουμένων (TARP), και με (υπερ)πληθωρισμό του δολαρίου μέσω της FED (γνωστό στη Νέα Γλώσσα ως «Ποσοτική Χαλάρωση Ι, ΙΙ και ΙΙΙ»), που σημαίνει πέρασμα τεράστιου μέρους από το κόστος των διασώσεων προς το υπόλοιπο του κόσμου χρησιμοποιώντας το αμερικανικό δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα.

Έτσι και πάλι, ανεξάρτητα από το αν το χρέος είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, είναι πάντα «Εμείς οι Λαοί» που πληρώνουμε, επειδή, σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, όλα τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και όλες οι ζημιές κοινωνικοποιούνται.

Αλλά ας πάμε πίσω στους κ.κ. Μόντι και Παπαδήμο.
Κάθονται στην Τριμερή Επιτροπή, μαζί με εκατοντάδες προέδρους εταιριών και διευθύνοντες συμβούλους, όπως οι Άννα Μποτίν (τράπεζα Banesto / Σανταντέρ, Ισπανία), Peter Sutherland (Goldman Sachs / BP, Ηνωμένο Βασίλειο), Michel David-Weill (Lazard Bank, Γαλλία), Jurgen Fitschen (Deutsche Bank, Γερμανία), Stephen Green (HSBC, Ηνωμένο Βασίλειο), Nigel Higgins (Rothschild Group, Ηνωμένο
Βασίλειο), Λόρδος Guthrie (NM Rothschild, Ηνωμένο Βασίλειο), Klaus-Peter Muller (Commerzbank, Γερμανία), Dieter Rampl (UniCredito, Ιταλία ), Otto Ruding (Citicorp Ευρώπη), ο Λόρδος Simon του Highbury (Morgan Stanley, Ηνωμένο Βασίλειο), Emilio Ybarra (BBVA, Ισπανία), Robert Kelly (Bank of NY Mellon), Λόρδο Brittan (UBS, Ηνωμένο Βασίλειο), Robert Zoellick (Παγκόσμια Τράπεζα) , συν τον Timothy Geithner, τον Χένρι Κίσινγκερ και πολλούς, πολλούς άλλους ...

Στην πραγματικότητα, η Τριμερής Επιτροπή εκφράζει μαζί με το ισχυρό Council on Foreign Relations (Νέα Υόρκη), την Chatham House (Λονδίνο) και πολλές άλλες δεξαμενές σκέψεων που σχηματίζουν ένα περίπλοκο ιστό ιδιωτικών παγκόσμιων δυνάμεων-μεσίτων ενώνοντας βασικούς παράγοντες της χρηματοδότησης, της βιομηχανίας, των μέσων ενημερώσεων , των κυβερνήσεων, του ακαδημαϊκού κόσμου, των μυστικών υπηρεσιών και του στρατιωτικού τομέα, που διοικούν το παγκόσμιο σύστημα σήμερα με επίκεντρο τα συμφέροντά τους, και σαφώς όχι εκείνα των «Εμείς οι Λαοί».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κ.κ. Παπαδήμος και Μόντι θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι η Ιταλία και η Ελλάδα δεν θα κάνουν στάση πληρωμής για τα χρέη τους -αλλά ότι οι λαοί τους θα υπομείνουν όλες τις κακουχίες, θα δεχτούν όλους τους πόνους, και θα κάνουν όλες τις θυσίες, έτσι
ώστε οι μεγάλοι τραπεζίτες που συνεδριάζουν στη Τριμερή θα μπορέσουν να πάρουν όλα τα χρήματά τους πίσω.

Εκείνοι που δεν θα έπρεπε ποτέ να δανείσουν προς την Ελλάδα και την Ιταλία (και την Αργεντινή και Πορτογαλία ...), με τον τρόπο που το έκαναν.

* Νέα Γλώσσα (Newspeak) - μια φανταστική γλώσσα στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984»..
Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, ομιλητής και σχολιαστής ραδιοφώνου / τηλεόρασης στην Αργεντινή.

O κ. Λ. Παπαδήμος συνιστά ομόλογα για αποταμίευση (!!) Έτσι Λουκά! Οι Έλληνες γουστάρουν τους “αξιόπιστους”!

…Kαι συγκράτηση στους μισθούς! http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_04/12/2001_9884

Aυτοσυγκράτηση στις επερχόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις του 2002 συνέστησε χθες στους εργαζομένους ο διοικητής της Tραπέζης Eλλάδος κ. Λ. Παπαδήμος, ενώ προέτρεψε τους αποταμιευτές να στραφούν προς τα μακροχρόνια ομόλογα, προβάλλοντάς τα ως το μόνο αξιόπιστο αντίβαρο στις τρέχουσες αρνητικές αποδόσεις των καταθέσεων.

Παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, σημείωσε ότι η μείωση των αποδόσεων των καταθέσεων είναι το αναγκαστικό «αντίτιμο» της νέας πραγματικότητας του ευρώ, ενώ για τον προσδιορισμό των μισθολογικών αυξήσεων του 2002, υπογράμμισε πως οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να λάβουν υπ’ όψιν τη συνεχή υποχώρηση του πληθωρισμού, τα προσφάτως ληφθέντα φορολογικά μέτρα και τον ρυθμό ανόδου του κόστους εργασίας στην Eλλάδα, που παραμένει ο υψηλότερος στην Eυρωζώνη.
Για το 2002 ο κ. Παπαδήμος προέβλεψε πτώση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2,5% και τη διατήρηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης σε επίπεδα μεταξύ 3,5% και 3,9%, όταν για την Eυρωζώνη προβλέπεται ανάπτυξη μεταξύ 1,35 και 1,5%. O διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος αναμένει επίδραση από τη διεθνή κρίση στην ελληνική οικονομία, αλλά σημειώνει πως θα μπορούσε να αμβλυνθεί με την ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα αύξαναν την παραγωγικότητα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
H στρογγυλοποίηση υποθάλπει… ανατίμηση (μας έκανε και πλάκα!)
O κίνδυνος ανατιμήσεων εν όψει της έλευσης του ευρώ και των στρογγυλοποιήσεων των τιμών είναι περιορισμένος, δηλώνει ο διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος, αν και αποδέχεται ότι η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί στα καθημερινά αγαθά, που αγοράζονται ένα-ένα, όπως π.χ. τα τσιγάρα, το γάλα, το ψωμί και άλλα. Tο υπουργείο Aνάπτυξης, πάντως, προειδοποιεί ότι θα βάλει σε μαύρη λίστα τις επιχειρήσεις που θα παραβιάσουν τις συμφωνίες κυρίων και θα προχωρήσουν σε αυξήσεις.

olympia

Περί "Πολιτοφυλακής" και "Παλλαϊκής Άμυνας"


...Αρχές δεκαετίας του ’90 το ΠΑΣΟΚ παρίστανε τον Πατριώτη. Επειδή δίωκε το Εθνικό φρόνημα του Στρατεύματος χρειάζονταν κάτι που θα ισορροπούσε αυτή την «αντεθνική/αντιστρατιωτική» του επαίσχυντη τακτική.

Ταυτόχρονα χρειάζονταν «λαϊκές ενισχύσεις» έναντι του ενδεχόμενου κάποιου στρατιωτικού κινήματος.Την λύση την βρήκε στην «Παλλαϊκή Άμυνα». Ο Λαός θα κάλυπτε το κενό του «προδοτικού στρατού που εξ’ αιτίας του (Απριλιανοί) απωλέστηκε η Κύπρος». Αυτή ήταν η τότε «επικοινωνιακή πολιτική» του ΠΑΣΟΚ...


Παρ’ όλα αυτά δίσταζαν. Μεγάλο πράγμα βλέπεις να δώσεις «στρατιωτική ισχύ» στον Λαό. Όποιος ήλεγχε αυτή την «Πολιτοφυλακή» θα μπορούσε να μετατραπεί σε «κίνδυνο του συστήματος»…Η κατάληξη; Η ιστορία έδειξε πως απλά όλα αυτά ήταν παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα….Σιγά μην έφτιαχναν Πολιτοφυλακή και να έβγαζαν τα μάτια τους.

Ατέλειωτες συζητήσεις επί χρόνια, οικονομικές δυσπραγίες, καθημερινότητα το καταχώνιασαν το θέμα…

Τα πράγματα εξακολουθούσαν να ρυθμίζονται από το Ν.Δ. 17/1974 Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης. Μέχρι που ήρθε ο Μάρτης του ’87 και η Ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο.

Εκεί είδαν πως πλέον ήλεγχαν το Στράτευμα.Εξ’ ου και παραχώρησαν προδοτικά στους Τούρκους το δικαίωμα να θέσουν πλέον το «γκρίζο χρώμα του Αιγαίου». Τι χρειάζονταν λοιπόν η Παλλαϊκή Άμυνα; Μπορούσε να μείνει στο συρτάρι.

Μέχρι που ήρθε το 1996 και τα Ίμια.Η λαϊκή οργή για την τεράστια αυτή εθνική απώλεια εξ’ αιτίας των εγκληματικών χειρισμών τόσο των Πολιτικών όσο και κάποιων υψηλόβαθμων Ενστόλων ξανάβγαλε στην επιφάνεια την «ανάγκη να εκτονωθεί επικοινωνιακά το λαϊκό αίσθημα περί εθνικής ασφάλειας».Νά’ σου λοιπόν και ξαναβγαίνει από το συρτάρι η «καραμέλλα της Παλλαϊκής Άμυνας».

Τους πήρε άλλα δύο χρόνια για να ψηφιστεί τελικά ο Ν.2641/1998. Όριζε την ανάγκη ύπαρξης μιας «εκτεταμένης ανά την επικράτεια Πολιτοφυλακής» που θα ακολουθούσε οργανικά τη δομή και τους κανονισμούς του στρατεύματος και που θα «οργανώνονταν και εκπαιδεύονταν» ανελλιπώς και λεπτομερώς κατά την διάρκεια της ειρήνης ώστε να είναι έτοιμη τον καιρό του πολέμου.Φευ όμως!Είναι γάτες οι καθεστωτικοί πολιτικοί.Σιγά μην επέτρεπαν την ίδρυση ενός τέτοιου «επίφοβου για τις λαμογιές τους» (οιονεί) ένοπλου (παρα)στρατιωτικού σώματος.

Ήρθε και το ’99, είδαν με την «υπόθεση Οτσαλάν» από τη μια, του Χρηματιστηρίου από την άλλη, ότι τους «έπαιρνε να κάνουν ότι γουστάρουν» και το άφησαν απλά να… «αραχνιάζει» σε κάποιο συρτάρι.

Μέχρι που τρία χρόνια αργότερα με το Ν.3013/2002 ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ εν ψυχρώ τα τμήματα του Νόμου περί Παλλαϊκής Άμυνας εν καιρώ ειρήνης. Αδιαφορώντας για το ότι ένας τέτοιος γιγάντιος μηχανισμός όπως αυτός μιας Πολιτοφυλακής δεν είναι δυνατόν να συσταθεί, να οργανωθεί, να εκπαιδευτεί και να αποδώσει καρπούς έτσι ξαφνικά με το ξέσπασμα ενός πολέμου.Χώρια που οι πόλεμοι έχουν πάψει προ πολλού να κηρύσσονται.Απλά ξεσπάνε στο κεφάλι του ηλιθιωδώς απροετοίμαστου θύματος σαν θύελλα έτσι ξαφνικά και συντριπτικά εν μια νυχτί. Κι έτσι, φτάνουμε στο σήμερα.

Και στο αμείλικτο ερώτημα. Ζούμε στο ιστορικά πιο πολεμικό σταυροδρόμι της υφηλίου.Το Στράτευμα το έχουν ευνουχίσει οι εθνοπροδότες πολιτικοί.Η έσχατη γραμμή ανασχέσεως αυτής της κατάστασης θα ήταν μόνον μια εκτεταμένη Πολιτοφυλακή. Η οποία όμως – βάση του Νόμου περί Παλλαϊκής Άμυνας – ενεργοποιείται μόνον εν καιρώ Πολέμου.

Άραγε όμως ο πόλεμος εννοείται μόνον με την «κλασσική του ιστορική έννοια» της εν θερμώ σύγκρουσης; Οι εκτεταμένες Ασύμμετρες Απειλές τάχα δεν στοιχειοθετούν εξίσου έννοια «υπαρκτού εν εξελίξει Πολέμου»; Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καιρό τώρα χείμαρρο ολόκληρο από τέτοιες Ασύμμετρες Απειλές. Δεν τελούμε εν καιρώ πολέμου λοιπόν; Κανένας Πατριώτης Νομικός με "κότσια" (αλλά και τίποτα Στρατιωτικοί εξίσου με ανάλογα "κότσια" να το "θέσουν" και να το στηρίξουν το θέμα") δεν υπάρχουν;

Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή έρχεται φιλοδοξώντας να καλύψει αυτό το κενό....

Μόνοι μας...χωρίς καμία στήριξη....από πουθενά...ούτε από Πολιτεία, ούτε από Πατριωτικούς "οργανωμένους χώρους", ούτε από τυχόν "πατριώτες παράγοντες και προύχοντες"....

ΜΟΝΟΙ!!!!

Γεώργιος Ανεστόπουλος

(Από τη σελίδα της Ομάδας http://www.facebook.com/groups/211760738844942/ )
http://egersis2.blogspot.com/
ksipnistere

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!«Χείμαρρος» για ακόμη μια Κυριακή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, μιλώντας από άμβωνος. Δήλωσε ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα έχουμε πολλά εθνικά θέματα ανοιχτά. Επέστησε την προσοχή στους Σκοπιανούς που λένε........ «τώρα που οι Έλληνες χάνονται είναι καιρός να πάρουμε τα εδάφη μας πίσω», επιτέθηκε στον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γ.Χατζημαρκάκη που «πήγε στη γειτονική χώρα και όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του να ονομάζεται Μακεδονία αλλά υποστήριξε πως υπάρχει και στην Ελλάδα μακεδονική γλώσσα», κατακεραύνωσε τους Βούλγαρους «που έρχονται στην Ελλάδα και διεκδικούν ακόμη και την πώληση κεριών έξω από τις εκκλησίες».

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΣΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Σήμερα, Δευτέρα, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του Δικαστηρίου του Όσλο, ο δράστης της δολοφονίας 69 νεαρών μελών του κυβερνητικού κόμματος της Νορβηγίας στη νήσο Οτόγια και άλλων 8 από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει στα κυβερνητικά γραφεία στο κέντρο του Όσλο. Για πρώτη φορά οι συγγενείς των νεκρών, όπως και όσοι επιβίωσαν από την θανατηφόρα επιχείρηση του Μπρέιβικ θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, ο οποίος και μέχρι σήμερα αν και παραδέχεται εγγράφως την τέλεση των δολοφονιών, εντούτοις αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του, κάνοντας λόγο για "αναγκαίο κακό". Ο Νορβηγός θα παρουσιαστεί χειροπόδαρα αλυσοδεμένος, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια προφανώς να τονιστεί η εγκληματική του φυσιογνωμία και να καταστεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι αποτελεί μελλοντική απειλή τόσο για την ίδια τη Νορβηγία, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο εν γένει.
Η ειδική ομάδα που ανέλαβε την σκιαγράφιση του προφίλ του δράστη του μακελειού στην Οτόγια, αλλά και στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Όσλο, περιγράφει τον Μπρέιβικ ως έναν ακροδεξιό Χριστιανό εξτρεμιστή, πολέμιο του ισλάμ και την ανεξέλεγκτης εισροής μουσουλμανικών πληθυσμών στην οικογένεια της Ευρώπης. Σήμερα, κατά την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να αποφανθεί ο Δικαστής για το εάν θα παραμείνει ο Μπρέιβικ στην φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε ψευδοπραξικόπημα"!


To defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμου προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου! Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:
"Έχετε δίκαιο συνολικά, αλλά δεν ήταν ιδέα του Π.Μπεγλίτη. Τον πήρε στο τηλέφωνο ο "από πάνω" (σ.σ. εννοούσε τον Γ.Παπανδρέου) και του ζήτησε να κάνει αυτό που έκανε. Τον διέταξε επί της ουσίας. Είναι γεγονός ότι και αυτός δεν αντιστάθηκε. Υπήρχαν αντίθετες γνώμες, ειδικά όταν κατέστη αντιληπτό για ποιο λόγο ζητήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις, αλλά δεν μας άκουσε ο υπουργός. Έπρεπε να γίνει αυτό για να είναι πειστικός την επόμενη ημέρα στις Κάννες ο Παπανδρέου. Κατ'αυτό τον τρόπο έφτασε και τόσο βαθιά το "μαχαίρι" στους ανώτατους. Δυστυχώς..."
Μετά από αυτό τι να πούμε; Όταν στήνονται πολιτικές συνωμοσίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ελαφρά τη καρδία, για να δικαιολογηθεί ένα πολιτικό λάθος όπως το δημοψήφισμα, γίνεται αντιληπτό πόσο είχε αντίληψη της εθνικής ασφάλειας η προηγούμενη κυβέρνηση και πόσο σε υπόληψη είχε τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε εμείς οι άλλοι ασφαλείς. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν λογοδοτεί κανένας...
"Λερώθηκαν" σχεδόν είκοσι ανώτατοι αξιωματικοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώρισαν την μεγαλύτερη αναταραχή μετά το 1974, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους (με εξαίρεση τον Αρχηγό της Αεροπορίας) απόλυτα άπειροι αξιωματικοί για τέτοιες θέσεις και τελικά σήμερα είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ' ό,τι δύο εβδομάδες πριν...


defencenet

ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Συνεχίζονται οι προκλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, και εκτός των συνόρων της αιματοβαμμένης και κατεχόμενης Κύπρου μας, από τους μογγόλους εισβολείς. Συγκεκριμένα, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού που έγινε στο Λονδίνο στις 9 Νοεμβρίου, ο ψευτο-υπουργός Τουρισμού του ψευδοκράτους, Ουστέλ, ανακοίνωσε ότι επί ένα χρόνο 120 μαύρα λονδρέζικα ταξί θα φέρουν διαφημιστικό περίβλημα από τα κατεχόμενα, ενώ στο εσωτερικό τους θα διατίθενται διαφημιστικά φυλλάδια για τα κατεχόμενα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με 50 κόκκινα λεωφορεία, τα οποία θα φέρουν διαφημίσεις του ψευδοκράτους.

Οι μογγόλοι πολιτικάντηδες-προστάτες των φονιάδων των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού κυκλοφορούν ελευθέρως και χρηματοδοτούμενοι αφειδώς από την ψευτο-αυτοκρατορία του Ερντογάν επενδύουν εκατομμύρια σε κίβδηλες προπαγανδιστικές και διαφημιστικές ρεκλάμες στους πρώην αποικιοκράτες της νήσου.

Άλλωστε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και …συμπαράσταση, καθώς ο προσκυνημένος κομμουνιστής Χριστόφιας κόπτεται μόνο για το πώς δεν θα προκληθεί θερμό επεισόδιο και έρθει σε αντιπαράθεση με τα … “αδέλφια” του, κάτι που θα γκρέμιζε τα ύπουλα σχέδια του με τους αγγλότουρκους συνεργούς του. Οι σφαγές, οι νεκροί και ο ξεριζωμός χιλιάδων Κυπρίων από τον τόπο καταγωγής τους, δεν στεναχωρούν και ιδιαίτερα τον εθνομηδενιστή και επαίσχυντο Χριστόφια. ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ξάνθη: Προκλητικό μνημόσυνο Τούρκων για τους στρατιώτες τους

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ» ΙΟΥΛΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2011 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα γιά το Ελληνοκορεατικό Συνέδριο, το Ελληνικό Σχολείο στην Βουλγαρία, τον Άγιο Νικόλαο και τον Ελληνισμό της Ανατολικής Σικελίας, την Τουριστική διάσταση του Μαραθωνίου, καθώς και διάφορα άλλα άρθρα.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο του Καθηγητού Αθ.Επισκόπουγια την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στα περιοδικά μαζί με την εκτεταμένη χρήση αγγλικών λέξεων.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.
Πληροφορίες στο τηλ. : 0030-210-7718077 .
odeg@otenet.gr, www.odeg.gr.

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1919 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΕΙΓΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ
14 Νοεμβρίου 1919: Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας, μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας. Με αυτή καθορίζονται τα σύνορα της Βουλγαρίας με τους γείτονές της, μεταρρυθμίζονται τα σύνορα υπέρ της Ελλάδας στην περιοχή Παρανεστίoυ Δράμας (Μπούκα) και παραιτείται η Βουλγαρία από τη Μεσημβρινή Θράκη. Επίσης αναγνωρίζονται από πριν μεταγενέστερες αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων για την περιοχή αυτή.

Η Συνθήκη...

...του Νεϊγύ υπογράφηκε στις 14 Νοεμβρίου 1919 (με το νέο ημερολόγιο στις 27 Νοεμβρίου 1919) στην κωμόπολη Νεϊγύ επί του Σηκουάνα (Neuilly sur Seine) μεταξύ της Βουλγαρίας και των νικητριών δυνάμεων του Α' Παγκοσμίου πολέμου, και συγκεκριμένα με τις Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ιταλία ως 'Προέχουσες Δυνάμεις',...

....
και με τη συμμετοχή των Βέλγιο, Κίνα, Κούβα, Ελλάδα, Χετζάτζ (μεταγενέστερα Σαουδική Αραβία), Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Ταϋλάνδη και Τσεχοσλοβακία, ως συμμάχων και συμβαλλομένων δυνάμεων των πρώτων.

Με τη συνθήκη αυτή, που από τη βουλγαρική ιστοριογραφία έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη εθνική καταστροφή, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε στα ακόλουθα:

· Την παραίτησή της υπέρ των 'Προεχουσών Δυνάμεων' όλων των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί της μεσημβρινής δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση ν΄ αναγνωρίσει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις των Δυνάμεων περί αυτής. (Σημειώνεται ότι η παραίτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την μετέπειτα παραχώρηση των εδαφών αυτών στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Σεβρών ένα χρόνο μετά, και τον αποκλεισμό της βουλγαρικής εξόδου στο Αιγαίο πέλαγος).

· Την επαναφορά των Ρουμανοβουλγαρικών συνόρων στη γραμμή που όριζε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913). Δηλαδή την εκχώρηση της Δοβρουτσάς στη Ρουμανία.

· Να αναγνωρίσει την κρατική υπόσταση της Σερβίας, στην οποία εκχώρησε την περιοχή Στρώμνιτσα μέχρι τον Δούναβη καθώς και τις περιοχές Τσάριμπροντ, Τιμόκ, Τριν και Μποσίλεγκραντ που ναι μεν ήταν μεθοριακές μικρές εδαφικές λωρίδες σε έκταση πλην όμως σημαντικές από στρατηγική άποψη.

· Να προστατεύσει τις ξένες μειονότητες που διαβιούν στη Βουλγαρία μεταξύ των οποίων και της ελληνικής¹.

· Να περιορίσει το στρατό της σε 20.000 μόνο εθελοντές άνδρες και 13.000 για τα σώματα ασφαλείας.

· Να καταβάλει πολεμική αποζημίωση στους συμμάχους ύψους 2.250.000.000 χρυσών φράγκων (περίπου 400.000.000 δολαρίων) πληρωτέων σε εξαμηνιαίες δόσεις εντός 37 ετών με τόκο 2% μέχρι το 1920 και 5% στη συνέχεια.

· Επίσης οι σύμμαχοι ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν στην Βουλγαρία την οικονομική της διέξοδο στο Αιγαίο με το άρθρο 48 της συνθήκης που άφηνε ανοικτές, για μελλοντική ρύθμιση, τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της διάταξης αυτής².
Η κατακραυγή για την ήττα και την επαίσχυντη για τους Βουλγάρους συνθήκη οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης (είχε προηγηθεί η παραίτηση του Βασιλιά Φερδινάνδου υπέρ του γιού του Μπόρις Γ') και στο ξέσπασμα κοινωνικών ταραχών.

Ταυτόχρονα με την κύρια συνθήκη η Βουλγαρία υπόγραψε ειδική συνθήκη με την Ελλάδα περί εθελουσίας αμοιβαίας μετανάστευσης των εκατέρωθεν μειονοτήτων εκ της οποίας και ακολούθησε εθελουσία ανταλλαγή πληθυσμών. Σημειώνεται όμως ότι η Ελλάδα συμμετείχε στον πόλεμο, στο τέλος του 1917, χωρίς όμως προηγουμένως να έχει συνάψει συμφωνία με τους Συμμάχους για τα οφέλη που θα αποκόμιζε από την πολεμική της συμβολή. Έτσι ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος που συμμετείχε στη υπογραφή της συνθήκης αυτής αρκέσθηκε στην ελεύθερη αυτοδιάθεση των λαών και την κύρια προβολή των ελληνικών αξιώσεων σε μελλοντική καταλληλότερη στιγμή.

Οι ελληνικές διεκδικήσεις περιλαμβάνονταν στο από 30 Δεκεμβρίου 1918 Υπόμνημα το οποίο και εξέθεσε με μεγάλη επιδεξιότητα ο Ε. Βενιζέλος ενώπιον του 'Συμβουλίου των Δέκα' στις 3 Φεβρουαρίου 1919 το οποίο και βρήκε ευμενή απήχηση με εξαίρεση του Αμερικανούς και κυρίως αντίθετους του Ιταλούς. Γνωρίζοντας έτσι ο Βενιζέλος εκ των προτέρων την στάση αυτών στο σημείο βοήθειας των συμμάχων προς την Βουλγαρία για την έξοδο στο Αιγαίο λαμβάνοντας τον λόγο ζήτησε την εφαρμογή της αρχής των Εθνοτήτων της Θράκης της οποίας το δυτικό τμήμα έπρεπε να παραχωρηθεί στην Ελλάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων:

'Αναμφιβόλως τούτο θα είχε ως αναπόφευκτον συνέπειαν την απώλειαν της διεξόδου εις το Αιγαίον αλλά είμαι έτοιμος να συστήσω λύσιν προς αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών της Βουλγαρίας, καίτοι αυτή διαθέτει θαυμάσιους λιμένες εις την Μαύρην Θάλασσαν...' και συνέχισε 'κάθε παραχώρηση κι αν εγίνετο θα ήταν ανωφελής εφόσον η Βουλγαρία δεν θα ησύχαζε μέχρις ότου αποκτήση ολόκληρον την Βαλκανικήν, αξιούσα πλήρη ηγεμονίαν εφ΄ όλης της Χερσονήσου και κατά συνέπειαν, επωφελούμενης πάσης ευκαιρίας δια να ικανοποιήση τις φιλοδοξίες της. Η Βουλγαρία αντιπροσωπεύει εις τα Βαλκάνια ότι η Πρωσσία εις την Κεντρικήν Ευρώπην, πάντοτε δε θα επιχειρή να επιβάλη τον μιλιταρισμόν της επί των Βαλκανίων, όπως επεχείρησε να πράξη η Πρωσσία εις την Δυτικήν Ευρώπην'.

Επίσης δεν εκπληρώθηκαν από την Βουλγαρία άλλες προς την Ελλάδα υποχρεώσεις που αφορούσαν αποφάσεις του Ελληνοβουλγαρικού Μεικτού Διαιτητικού Δικαστηρίου των Παρισίων και του διαιτητού Γουώριν για προσγενόμενες ζημίες σε Έλληνες υπηκόους κατά το διάστημα της ουδετερότητας της Ελλάδος (11 Οκτωβρίου 1915 μέχρι 27 Ιουνίου 1917)

Βέβαια εκτός της Ελλάδος και η Οθωμανική Αυτοκρατορία διεκδικούσε τη δυτική Θράκη με την από 17 Ιουνίου 1919 έκθεση, το Υπόμνημα της οποίας υποβλήθηκε ακόμη αργότερα στο Συμβούλιο των Δέκα (περίπου 6 μήνες αργότερα από την υποβολή του ελληνικού) το οποίο και απορρίφθηκε από το Συμβούλιο στις 25 Ιουνίου 1919 περιορίζοντας έτσι την μονομαχία διεκδίκησης μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
Επισημαίνεται ακόμη ότι από τη Συνθήκη του Μούδρου (30 Οκτωβρίου 1918) μέχρι τη συνομολόγηση της παρούσας Συνθήκης είχαν μεσολαβήσει οι ακόλουθες κατά χρονολογική σειρά Συνθήκες:

· Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (Μάιος 1919)
· Η μυστική Συμφωνία Βενιζέλου - Τιττόνι (29 Ιουλίου 1919)
· Τα νεοτουρκικά 'Εθνικά Συνέδρια' του Ερζερούμ (Ιούλιος 1919) και της Σεβαστείας (Σεπτέμβριος 1919) του Κεμάλ Ατατούρκ που αφορούσαν το νεοτουρκικό εθνικό κίνημα. Και τέλος,
· Η Συνθήκη Αγίου Γερμανού (του Σηκουάνα, 10 Σεπτεμβρίου 1919)
www.stoxos.gr

Στα ίχνη μιας νεοναζιστικής RAF


Συγκλονισμένη παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα η Γερμανία τα ευρήματα της Αστυνομίας που παραπέμπουν σε μια νέα τρομοκρατία, με ακροδεξιό χαρακτήρα αυτήν τη φορά. Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε δέκα δολοφονίες, τις λεγόμενες «δολοφονίες του ντονέρ», από το 2000 ώς το 2006. Ανάμεσα στα θύματα κι ένας Ελληνας.
Η θεωρία περί μιας «Φράξιας Φαιού Στρατού» (αναφορά στη Φράξια Κόκκινου Στρατού, RAF, που έδρασε στη Γερμανία από το 1970 ώς το 1998 σκοτώνοντας περισσοτέρους από 30 ανθρώπους) άρχισε να διατυπώνεται μετά την ανακάλυψη ενός τσεχικής κατασκευής πιστολιού των 7,5 χιλιοστών στα ερείπια του διαμερίσματος της 36χρονης νεοναζί Μπεάτε Τσ., στο Τσβικάου της Ανατολικής Γερμανίας. Η τελευταία ανατίναξε το σπίτι της πριν παραδοθεί στις Αρχές. Υστερα από βαλλιστική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στους ανεξιχνίαστους μέχρι σήμερα φόνους εννέα ανθρώπων: οκτώ Τούρκων κι ενός Ελληνα. Οι φόνοι διαπράχθηκαν σε κεμπαμπτζίδικα και άλλα μικρά καταστήματα στο Αμβούργο, στο Ροστόκ, στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο, στο Ντόρτμουντ και το Κάσελ.

ΤΟ DVD ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.
Η Αστυνομία ανακάλυψε ακόμη μία ταινία διάρκειας 15 λεπτών σε DVD που επρόκειτο να σταλούν σε ισλαμικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης. Στην ταινία παρουσιάζονται τα πτώματα των θυμάτων, ενώ μακάβρια μοντάζ εμφανίζουν τον Ροζ Πάνθηρα να δείχνει τα σημεία όπου έγιναν οι δολοφονίες. «Περιοδεία στη Γερμανία - Εννιά Τούρκοι νεκροί», αναφέρει μια ταμπέλα. Χθες συνελήφθη στο Αμβούργο και δεύτερος ύποπτος για την υπόθεση αυτή, ο 37χρονος Χόλγκερ Γκ. Μερίδα του Τύπου και αρκετοί αξιωματούχοι αναρωτιούνται κατά πόσον υπάρχει εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση, μήπως δηλαδή χρησιμοποίησαν τους υπόπτους ως πληροφοριοδότες για τη δράση των νεοναζί. Η εφημερίδα «Tageszeitung», για παράδειγμα, επισημαίνει το γεγονός ότι οι ύποπτοι εξαφανίστηκαν επί 13 χρόνια, και συγκεκριμένα μετά την ανακάλυψη μιας γιάφκας σε γκαράζ που είχε νοικιάσει η Μπεάτε Τσ., το 1998, στην Ιένα.
Πριν από λίγες ημέρες, η Αστυνομία ανακάλυψε κι ένα άλλο πιστόλι που ανήκε σε μια αστυνομικό, η οποία δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι το 2007 στο Χάιλμπρον της Νοτιοδυτικής Γερμανίας. Ούτε αυτό το έγκλημα είχε μέχρι σήμερα εξιχνιαστεί. Το πιστόλι ανακαλύφθηκε στο τροχόσπιτο δύο ανδρών, του Ούβε Μπ. και του Ούβε Μ., συντρόφων για πολλά χρόνια της Μπεάτε Τσ., οι οποίοι λήστεψαν μια τράπεζα και στη συνέχεια αλληλοπυροβολήθηκαν. Τόσο αυτοί οι τρεις όσο και ο Χόλγκερ Γκ. θεωρείται ότι ανήκαν στην ίδια οργάνωση, την Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU).
«Για πρώτη φορά μετά την ενοποίησή της, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακροδεξιά τρομοκρατία μεγάλης κλίμακας», έγραψε η εφημερίδα «Tagesspiegel», ενώ την ενίσχυση της μάχης κατά της Ακροδεξιάς ζήτησε ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Οπερμαν.
Η Αστυνομία μελετά τώρα την ενδεχόμενη σύνδεση των νεοναζί και με άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως τον τραυματισμό πολλών Ρωσοεβραίων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντύσελντορφ το 2000 και την έκρηξη βόμβας σε μια τουρκική συνοικία της Κολωνίας το 2004.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...