Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

WIKILEAKS > Παρέμβαση του τότε Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις, μετά από αίτημα του ΥΠ.ΕΞ., για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - GREECE REQUESTS U.S. INTERVENTION IN JERUSALEMΣε ένα από τα διαβαθμισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοποWikiLeaks (και υπάρχει στοwww.pressproject.gr) περιγράφονται με σαφήνεια τα όσα συζήτησαν ψιθυριστά πίσω από κλειστές πόρτες ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα με κορυφαίο Έλληνα διπλωμάτη για τον μοιχεπιβάτη αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν και σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στις 18 Μαΐου 2007 ο τότε Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις προσκλήθηκε στο ΥΠΕΞ από τον τότε γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Ροκανά κατόπιν εντολής της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ.
α. στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ώστε να μην υπογράψει την άρση αναγνώρισης του μοιχεπιβάτη αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεόφιλου και
β. στην τότε ισραηλινή κυβέρνηση Όλμερτ ώστε να τερματιστεί η διετής μη αναγνώρισή του.
Πιο αναλυτικά:

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΕΩΣ ΚΑΙ 80% ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...Για κούρεμα του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο του 50% που αποφασίστηκε στη Σϋνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου πιέζουν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και ευρωπαϊκές τράπεζες επιβεβαιώνουν -σύμφωνα με τη Real News- ότι στο τέλος της διαδικασίας ανταλλαγής (που πάει καλύτερα από τις προβλέψεις) το ύψος του κουρέματος θα ανέλθει συνολικά στο 80%. Ήδη, φλαμανδική τράπεζα με πολύ υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, που έχει στην κατοχή της ένα μικρό ποσό σε ελληνικά χαρτιά, έχει ήδη εγγράψει τη συγκεκριμένη απώλεια στον ισολογισμό της αν και επισήμως δεν έχει προχωρήσει στην ανταλλαγή (SWAP). Δε θα ανακοινωθεί...

ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ - ΠΕΡΑΣΑΝ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΒΑΡΛΙΚΙ»Μια άγνωστη πτυχή των μαρτυρίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ήρθε στο προσκήνιο. Ο ληστρικός Φόρος Περιουσίας , γνωστός ως βαρλίκι που επέβαλε η Τουρκία σε βάρος των Μειονοτήτων, το 1942,  για να αντιμετωπίσει τα έξοδα του Πολέμου! Ενός Πολέμου στον οποίο η Τουρκία δήλωσε ότι μετέχει μετά τη λήξη του…

Ο φόρος περιουσίας επιβλήθηκε αυθαίρετα χωρίς κανένα στοιχείο για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων.  Οι Έλληνες, οι Εβραίοι, οι Αρμένιοι και οι Ντονμέ κλήθηκαν να πληρώσουν τεράστια ποσά , δυσανάλογα φυσικά με τους Μουσουλμάνους-Τούρκους. Σε δυο γειτονικά καταστήματα για παράδειγμα με το ίδιο αντικείμενο, ο Έλληνας έμπορος έπρεπε να πληρώσει 5.000 λίρες, ενώ ο Τούρκος  5. Αυτή ήταν περίπου η αναλογία. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" - ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…* ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
* ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Νεοκλής Σαρρής, ο ευπατρίδης καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου που έφυγε από κοντά μας, υπήρξε προφητικός στην τελευταία συνέντευξή του στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Μια συνέντευξη που δόθηκε τον Μάρτιο του 2010, λίγο πριν η χώρα μας μπει βιαίως στον μηχανισμό υποστήριξης της τρόϊκας. 
Ο Νεοκλής Σαρρής προβλέπει όσα βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Ο Μάκης Βραχιολίδης απέσπασε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του, από έναν σπουδαίο άνθρωπο, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Νεοκλή Σαρρή. 
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ 

Τριμεροποιήθηκε και δένεται, συντόμως, και η Ιταλία: Η προέλαση της τραπεζοκρατίας προχωρείΈχουμε ήδη γράψει, πως η Ιταλία, ταυτοχρόνως με την Ελλάδα, απέκτησε έναν πρωθυπουργό ευλογημένο από το βαθύ σιωνιστικό κατεστημένο, ένα μέλος της υπό τον Rockefeller Τριμερούς Επιτροπής, τον Μάριο Μόντι. Λίγες μέρες μετά την ορκομωσία της κυβερνήσεως τεχνοκρατών που από «σύμπτωση» απέκτησε και η Ιταλία, είχαμε τις πρώτες δηλώσεις, σχετικά με το επερχόμενο «σχέδιο διάσωσης» της Ιταλίας. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε με το αντίστοιχο «σχέδιο» για την Ελλάδα. Δάνεια, κόντρα δάνεια, επιτόκια, μέτρα, κόντρα μέτρα, πολύ δούλεμα στα ΜΜΕ, τρομοκρατία, επιτροπές, επίτροποι κλπ κλπ.

Εφημερίδα ‘Shqip’: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιέζει για τα χωρικά ύδατα»


Πάγια πολιτική της Αθήνας είναι η οριοθέτηση των χωρικών υδάτων της, αφού συνδέονται με οικονομικά συμφέροντα. Στην πρώτη ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, μετά την τοποθέτηση στη θέση ως επικεφαλής της διπλωματίας, του Σταύρου Δήμα, έφερε το θέμα της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων με όλους τους γείτονές και η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα αυτό είναι αμετάβλητη. Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση του κ. Δελαβέκουρα όταν ρωτήθηκε αν «η Ελλάδα θα καθορίσει ‘Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη’».

Ο Σόρος χρηματοδοτεί μαθήματα για δημοσιογράφους που θα δείχνουν το Ισλάμ να «φαίνεται λιγότερο ριζοσπαστικό»


Μία συντηρητική οργάνωση μέσων ενημέρωσης, λέει ότι ο Ουγγροεβραίος δισεκατομμυριούχοςΤζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί μια σειρά μαθημάτων που διδάσκουν τους δημοσιογράφους πώς να υποβαθμίσουν τις αρνητικές πτυχές του Ισλάμ. Τα τρίωρα online μάθημα που ονομάζονται "Καλύπτοντας το Ισλάμ στην Αμερική" είναι ένα έργο του Ινστιτούτου Poynter, το οποίο υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να "δώσει μια ευρεία ερμηνεία της θρησκευτικών, κοινωνικών, πολιτικών, και γεωγραφικών δεδομένων σχετικά με το Ισλάμ σήμερα».

Νέα απόφαση κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα


Απόφαση που "παγώνει" τυχόν διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 34 πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος, εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ωστε να μήν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματις μέρχι τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα. Πρόκειται για πολίτες που είναι είτε άποροι, είτε άνεργοι, είτε ανάπηροι και σύμφωνα με την απόφαση " η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειάς τους". 

Προς επίλυση η οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου


Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι διαβουλεύσεις της μικτής επιτροπής τεχνοκρατών της Κύπρου και του Λιβάνου, για οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των δύο χωρών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι έγινε εποικοδομητική και φιλική συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν. Είπε, επίσης, ότι οι καλές σχέσεις που έχει η Κύπρος με τον Λίβανο «θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν».

Βρετανία: Ετοιμάζονται για… ή ετοιμάζουν διάσπαση του Ευρώ;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει δώσει εντολή στις πρεσβείες του στις χώρες της Ευρωζώνης, να έχουν έτοιμο σχέδιο για την παροχή βοήθειας σε υπηκόους της Βρετανίας, για την περίπτωση που καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της κάθε χώρας – μέλους του Ευρώ. Επιπλέον, ζητείται να υπάρχει ετοιμότητα για την βοήθεια των Βρετανών πολιτών αν τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις και βίαια επεισόδια.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ζαγάλισα αποκαλύπτει σήμερα μετά από προσεκτική επιτόπια έρευνα πολλών μηνών, ότι ο ισχυρισμός της γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο και ωραίο ΠΑΡΑΜΥΘΙ

http://zagalisa.gr/content/megalo-psema-kai-i-apokalypsi-tis-alitheias-o-moystafa-kemal-den-gennithike-sti-thessaloniki

Τι έγινε το άρμα του Πολυτεχνείου και το “ανατριχιαστικό” παρατσούκλι του!

Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;

Η κρίση δεν άγγιξε τους μισθούς των βουλευτών

Ανέπαφες παραμένουν οι αποζημιώσεις των βουλευτών, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012. Υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Παράπονα για "στοχοποίηση" από τα ΜΜΕ

“Τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης σήμερα” Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 27, 2011


Σήμερα,Κυριακή 27 Νοε.2011 καί ὥρα 16,00′ ἀπό τήν ΝΕΤ.(Ἐπανάληψι στίς 03.00′,ξημέρωμα Δε 28 Νοε.2011)

Τα παιδιά των Ρωμιών που ζουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη μας ελπίδα να κρατηθεί ζωντανός ο ελληνισμός της Πόλης. Κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών μειώνεται δραματικά. Οι δάσκαλοι που δεν εγκατέλειψαν την Πόλη αγωνίζονται καθημερινά για το παρόν και το μέλλον αυτών των παιδιών.
Ελάχιστοι είναι σήμερα οι Ρωμιοί μαθητές που φοιτούν στα ελληνικά 
ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης. Ο αριθμός τους που μειώνεται κάθε χρόνο δραματικά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ομογενείς της Πόλης. Από τα 19 υπάρχοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ελληνικής ομογένειας, στην πραγματικότητα λειτουργούν μόνον επτά, από τα οποία τα τρία παρέχουν και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι Ρωμιοί μαθητές υπολογίζονται σήμερα στους 110.

Εις Μνήμη ενός σπάνιου Καθηγητή, Δασκάλου των Δασκάλων

Εις Μνήμη ενός σπάνιου Καθηγητή, Δασκάλου των Δασκάλων

tromaktiko: Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευ...

tromaktiko: Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευ...: Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.

Σταθερά τα εισοδήματα των βουλευτών, ενώ οι Έλληνες στενάζουν

Σταθερά παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, την ώρα που οι φορολογούμενοι βιώνουν πρωτόγνωρη επιδρομή στα εισοδήματά τους.

Ινφογνώμων Πολιτικά: Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους

Ινφογνώμων Πολιτικά: Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους

Μίκης - Σήμερα αυτό δεν είναι ΚΚΕ

Αχ, Έλληνα! Προδομένε κι από τους «επαναστάτες» σου... Ήλθε η (ευλογιμένη) ώρα να καταλάβεις ποιοί αγωνίζονται για τα συμφέροντά σου και ποιοί τα πολεμούν. Απόρριψε ό,τι ξένο μες στο σώμα σου. Διότι είναι γραφτό σου να νικήσεις ΜΟΝΟΣ όπως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Με αγάπη,

Πολύδωρος

http://www.youtube.com/watch?v=gJsEeAAD9ag

Όρκος Φιλικής Εταιρείας

"Ορκίζομαι εις το Ιερόν Όνομά σου, ω Ιερά πλήν τρισαθλία Πατρίς, ότι αφιερώνομαι όλος εις Σε. Μεταξύ ημών και των τυράννων της Πατρίδος μας, το πυρ και ο σίδηρος είναι τα μέσα της διαλλαγής και τίποτε άλλον".
Καλοκαίρι 1814, οδός Λιαστοτσίνα 24,
Οδησσός - Ουκρανία.
Φιλική Εταιρία

Η δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Ποιές ξένες χώρες έχουν αναπτύξει κατασκοπευτικές ομάδες

Νικόλαος Πλαστήρας από το 1922,πολύ επίκαιρος σήμερα!

Η Vodafone επιμένει να χρησιμοποιεί γκρίκλις. Διαγραφόμαστε από συνδρομητές της.


 

Είδαμε την διαφήμιση της ανεκδιήγητης αυτής εταιρείας και φρίξαμε για ακόμη μία φορά. Το μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστη μας, μάς αντιπροσωπεύει απόλυτα (το παραθέτουμε πιο κάτω).
Διαγράφομαι από Συνδρομητής της Vodafon σήμερα 

  

"Τις τελευταίες ημέρες, στα ΜΜΕ, παίζεται μια απαράδεκτη διαφήμιση της Vodafon. Κατά τη διάρκεια της διαφήμισης εμφανίζεται το κείμενο να είναι Greeklish....!!!

Όταν οι «εθνοπατέρες», «αγωνιούν» και «μάχονται» για το καλό τής πατρίδος… Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=4378#ixzz1euyjgzIf

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Στοιχεία σοκ: Μισό εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν ε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Στοιχεία σοκ: Μισό εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν ε...: «Μαύρα» είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας για τα νοικοκυριά και την απασχόληση στην Ελλάδα εξαιτίας της ραγδαίας αύξ...

tromaktiko: Αγοράζουμε Ελληνικά (8): Η Ελλάδα δεν βούλιαξε παρ...

tromaktiko: Αγοράζουμε Ελληνικά (8): Η Ελλάδα δεν βούλιαξε παρ...: του Λεωνίδα Κουμάκη Είναι δεδομένο πως αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα μειώνουμε το δημόσιο χρέος και την ανεργία, περιορίζουμε τις εισαγω...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Πόσο κιλά μ @......@ ς είσαι ;;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Πόσο κιλά μ @......@ ς είσαι ;;: Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) κ...

Τρισδιάστατη Εκτύπωση

Ο Σημίτης θέλει ιδιωτική παραλία!!!

Ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο εναντίον του Ομπάμα

Ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο εναντίον του Ομπάμα

Μία παρουσιάστρια από την Ρωσία εξέφρασε την απέχθειά της προς τον Ομπάμα με... άκομψο τρόπο, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της. Δείτε το βίντεο (Vid)

DefenceNet - Ποιοι και γιατί στο εσωτερικό μέτωπο φοβούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις

DefenceNet - Ποιοι και γιατί στο εσωτερικό μέτωπο φοβούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Έλευση Μπάιντεν ώρες πριν την απόφαση της Χάγης για ΠΓΔΜ…Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Αθήνα το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, στην οποία θα παραμείνει 18 ώρες, όπως έγραψε στο Twitter του ο ανταποκριτής του Mega και του Έθνους στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο κ. Μπάϊντεν θα συναντηθεί με τους Κάρολο Παπούλια, Λουκά Παπαδήμο, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν υπάρχει επιβεβαίωση για συνάντηση και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αυτό το οποίο προκαλεί αίσθηση, αν και η καταρχήν πληροφορία για την έλευση Μπάιντεν ήταν γνωστή αρκετό πριν (το «defence-point.gr» είχε ενημερώσει από τις 12 Οκτωβρίου, http://www.defence-point.gr/news/?p=22765), είναι η παρατήρηση ότι μια μέρα αργότερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ…

DefenceNet - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα άκρως απόρρητα ελληνικά αμυντικά προγράμματα

DefenceNet - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα άκρως απόρρητα ελληνικά αμυντικά προγράμματα

Η συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών

Η συμμορία, η οποία ευθύνεται για την παράδοση της Ελλάδας στους «δανειστές» της.
Πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» ήταν το Μνημόνιο.
Οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας παρέδωσαν στους Ναζί του Χίτλερ, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας παραδίδουν στους Ναζί της Μέρκελ.

Τουρκία και Σαουδάραβες πίσω από την “Made In USA” κρίση στη ΣυρίαΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Έληξε την εβδομάδα που μας πέρασε το «τελεσίγραφο» του Αραβικού Συνδέσμου στο Μπααθικό καθεστώς της Συρίας, το οποίο καλούσε την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσσαντ να δεχθεί τις προτάσεις του. Οι οποίες είναι η αποδοχή Αράβων παρατηρητών στο έδαφός του και η άμεση διακοπή των βιαιοπραγιών. Από πλευράς του το καθεστώς της Δαμασκού δέχθηκε την αποστολή παρατηρητών, αλλά δεν δεσμεύτηκε να σταματήσει την καταστολή των αντιπολιτευόμενων. Γεγονός, που πλέον έχει εύλογες και προφανείς βάσεις, καθώς η «αντιπολίτευση», το “Εθνικό Συριακό Συμβούλιο” απέκτησε πλέον και ένοπλο τμήμα το οποίο έχει ήδη αναλάβει επιθέσεις και δολιοφθορές συμβολικής σημασίας εναντίον των Μπααθιστών.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΪΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Το Μπαχρέιν και το Κατάρ κάλεσαν την Κυριακή τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Συρία εξαιτίας των συγκρούσεων και εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα αυτή.
Στη Μανάμα, το υπουργείο Εξωτερικών ζητεί με ανακοίνωσή του από τους πολίτες του Μπαχρέιν να εγκαταλείψουν τη Συρία εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί και συστήνει σε όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν προς τη χώρα αυτή να μην το κάνουν.
Και το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία το συντομότερο δυνατόν και να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τη χώρα. Το ίδιο είχε ζητήσει και το Αμπου Ντάμπι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι Παλαιστίνιοι «τα σπάσανε», το Ισραήλ απειλεί…


Το γνωστό θέατρο του παραλόγου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για μια ακόμη φορά στη Μέση Ανατολή. Δύο εξελίξεις των τελευταίων ωρών πραγματικά εγείρουν το ερώτημα εάν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ειρηνεύσει κάποια στιγμή το μέτωπο Ισραηλινών – Παλαιστινίων, αλλά και το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο!

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ... ΜΑΧΗ ΔΙΑΔΟΧΗΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ!Έτοιμος να ριχθεί στη μάχη της υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος για πρώτη φορά τοποθετείται δημόσια για το θέμα της επόμενης μέρας στο σοσιαλιστικό κόμμα, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείου του υπουργού Οικονομικών.
«Αναζητείται ο πολιτικός μας λόγος. Και παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις, διαμορφώνω το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα. Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στον σχετικό διάλογο, όταν αυτός ανοίξει» υπογράμμισε μιλώντας στη Real News ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έγινε ο δεύτερος (μετά τον κ. Χρυσοχοϊδη) υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την μετά-Παπανδρέου εποχή. Αν τώρα, αληθεύουν και οι φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ που μιλάνε για δεδομένη υποψηφιότητα και του ΥΠΟΙΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τότε η τριάδα διαδοχής έχει ήδη συμπληρωθεί…

Ένα κάρο ψέματα για να φορτωθεί με ενοχές ο λαός…ΑΠΟ 105.000 ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ… 20.000. ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ;
 Πριν από καιρό, ολοκληρώθηκε η περιβόητη απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Αμέσως μετά τη λήξη της, εμφανίστηκε στα κανάλια (και πιο συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1) ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, και «αποκάλυψε» ότι οι «μαϊμού» συνταξιούχοι (δηλαδή αυτοί που είχαν πεθάνει αλλά οι συγγενείς τους δεν δήλωσαν τον θάνατό τους και συνέχισαν να τσεπώνουν τη σύνταξη του μακαρίτη) είναι105.000!

ΤΑΜΣ Τυφώνας στην ΠΕ της 95 ΑΔΤΕ


Την εβδομάδα από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2011, στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, το προσωπικό των Μονάδων και των Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Σχηματισμού, συμμετείχε στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΤΥΦΩΝΑΣ» .

πηγή: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – www.army.gr

Υπάρχει τελικά «ηλεκτρικό θέμα» νησιών – Τουρκίας;Πολύ μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες το θέμα που προέκυψε από σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής «Χουριέτ» για να αναπαραχθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ, να προκληθεί σάλος και στη συνέχεια να διαψευσθεί με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στις 21 Νοεμβρίου, με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει πολύ ενοχλημένος από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα…
Για την Ιστορία, αναφέρουμε τα βασικά στοιχεία της απάντησης που έδωσε το υπουργείο:

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ...


Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας... Τὰ δραματικὰ γεγονότα τοῦ Δεκεμβρίου-Ἰανουαρίου 1944 στὴν Ἀθήνα ἔχουν δώσει λαβὴ γιὰ τὴν καλλιέργεια μίας ὁλόκληρης μυθολογίας ἀπὸ τὴν πλευρὰ τοῦ ΚΚΕ καὶ ἄλλων συνιστωσῶν τῆς ἑλληνικῆς Ἀριστερᾶς. Προσωπικὰ δὲν συμμερίζομαι ἀπόψεις τύπου μαῦρο-ἄσπρο (π.χ. ὅλοι οἱ δεξιοὶ εἶναι καλοὶ καὶ ὅλοι οἱ ἀριστεροὶ εἶναι κακοί), ἀλλὰ πιστεύω ὅτι ἡ νέα γενιὰ Ἑλλήνων δὲν εἶναι ὑποχρεωμένη νὰ τρέφεται μὲ τὴν μυθολογία καὶ τὴν παραφιλολογία μίας συγκεκριμένης παρατάξεως. Θὰ προσπαθήσω νὰ δώσω κάποιες παραμέτρους καὶ ὁρισμένα ἱστορικὰ στοιχεῖα, ὥστε νὰ βοηθήσω τὴν ἀπαγκίστρωση τῆς νεοελληνικῆς ἱστοριογραφίας ἀπὸ μύθους συστηματικὰ καὶ περίτεχνα καλλιεργημένους ἐπὶ δεκαετίες...

34 Μ/Κ ΤΑΞ: Στίβος εμποδίων μηχανοκινήτων


Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, προσωπικό των Μονάδων της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, εκπαιδεύτηκε στην διαδικασία διέλευσης στίβου εμποδίων Αρμάτων – Ερπυστριοφόρων.

πηγή: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥwww.army.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!ΚΑΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ... Καταδικαστική θα είναι για την Ελλάδα η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την υπόθεση παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί σε 8 ημέρες, αποδέχεται ότι η Ελλάδα το 2008 παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με το να προειδοποιήσει ότι θα ασκούσε βέτο εάν το ΝΑΤΟ δεχόταν ένταξη των Σκοπίων. Σχετικές προειδοποιητικές δηλώσεις είχαν κάνει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τελικώς η Ελλάδα...

ΜΕΧΡΙ 7 ΔΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ....


Μέσα στις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κοίτασματος χαλκού και χρυσού στην περιοχή Βάθης Κιλκίς.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης η αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 7 δις. ευρώ ενώ σε άλλα 4 δις εκτιμάται, σύμφωνα η αξία γειτονικού κοιτάσματος στην περιοχή της Ποντοκερασιάς όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του ΙΓΜΕ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!


Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"! Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στα 301 και 306 Εργοστάσια Βάσεως


Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς επισκέφθηκε το 301 Εργοστάσιο Βάσεως και το 306 Εργοστάσιο Βάσεως Τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στην παρεχόμενη συντήρηση του Υλικού και στο προσωπικό που τα επανδρώνει.

πηγή: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – www.army.gr
defence-point

Συνάντηση δυόμισι ωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Γέροντα Εφραίμ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες. Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία». «Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα απειλεί με παγκόσμιο “ντόμινο”

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα απειλεί με παγκόσμιο “ντόμινο”

Στη Μόσχα το δίκτυο φυσικού αερίου της ΛευκορωσίαςΟ ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το υπόλοιπο 50% δικτύου φυσικού αερίου στη Λευκορωσία, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία με την Beltransgaz δίνει στη Μόσχα την πλήρη ιδιοκτησία στο δίκτυο, καθώς και στον αγωγό φυσικού αερίου Yamal, που συνδέει τη Λευκορωσία με την Ευρώπη.
Με τη συμφωνία οι οικιακοί χρήστες στη Λευκορωσία θα πληρώνουν από το 2014 το φυσικό αέριο σε ρωσικές τιμές, που είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία των προέδρων των δύο χωρών, Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας και Ντιμίτρι Μεντβέντεφ από τη Ρωσία, ενώ παρών ήταν και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βαλντιμίρ Πούτιν.

Τουρκία: Συνεχίζονται κατά δεκάδες οι συλλήψεις Κούρδων
Οι εισαγγελίες Κωνσταντινούπολης και άλλων περιφερειών, έδωσαν εντολή για νέες συλλήψεις εις βάρος ατόμων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το ΡΚΚ. Στην Κωνσταντινούπολη, οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν 43 άτομα εκ των οποίων τα 34 συνελήφθησαν. Στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, συνελήφθησαν άλλα 32 άτομα.