Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Ο σκοτεινός ρόλος των Ρόταρυ Kαι νέα δωρεάν διαφήμιση των μασόνων Ρόταρυ στην ελληνική τηλεόραση

Ο σκοτεινός ρόλος των Ρόταρυ Kαι νέα δωρεάν διαφήμιση των μασόνων Ρόταρυ στην ελληνική τηλεόραση

Το ξεσκέπασμα των Ρόταρυ

Το ξεσκέπασμα των Ρόταρυ

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: “Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα

http://kostasxan.blogspot.com/2010/07/blog-post_8331.html

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!!!!

ΗΛΙΟΥΓΓΕΝΑ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝΤα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Χριστουγεννιάτικα Ονόματα (Μαρία, Ιωσήφ, Χρίστος, Μανώλης)


γράφει ο Αθανάσιος Τσακνάκης
Η χριστιανική θρησκεία φιλοξενεί στα κείμενα και στις παραδόσεις της τέσσερις κυρίαρχες ονοματικές ομάδες, την ελληνική, την λατινική, την αραμαϊκή και την εβραϊκή, άρα η ετυμολόγηση ενός χριστιανικού ονόματος γίνεται διά μέσου της ελληνικής, της λατινικής, της αραμαϊκής και της εβραϊκής γλώσσας αντίστοιχα.
Η εορτή των Χριστουγέννων (από τις λέξεις «χριστός» και «γέννα») γίνεται αφορμή για να προσεγγίσουμε ετυμολογικά πέντε χριστιανικά ονόματα, Χρήστος, Χρίστος, Μαρία, Εμμανουήλ και Ιωσήφ, εκ των οποίων τα δύο πρώτα είναι ελληνικά, το τρίτο είναι αραμαϊκό και τα δύο τελευταία εβραϊκά.


Χρήστος
Προέρχεται από το επίθετο «χρηστός» (με αναβιβασμό τού τόνου), που σημαίνει «χρήσιμος», «ωφέλιμος». Το όνομα δεν σχετίζεται άμεσα με την εορτή των Χριστουγέννων, αλλά η κοινή προφορά, που μοιράζεται με το όνομα «Χρίστος», το εντάσσει παραδοσιακά στο εορτολόγιο των ημερών (25 Δεκεμβρίου). Στο θηλυκό γένος το συναντούμε ως «Χρηστίνα».

Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλος

-Εύχομαι σέ όλους σας Καλά Χριστούγεννα καί καλή Πρωτοχρονιά! Είθε ο Νέος Χρόνος νά σάς φέρει ό,τι καλό έχετε ονειρευτεί, αλλά καί πολλά καλά πού δέν είχατε ποτέ φανταστεί!!
http://www.freebikers.gr/viewtopic.php?p=120605
Αριστοτέλης Αράπης
arista@hol.gr

Ένας αρχαίος κινέζικος θρύλος
λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε τον δάσκαλο του: «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;» Ο δάσκαλος του απάντησε: «Πολύ μικρή κι ωστόσο, έχει μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση». Μπήκαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μια μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή κι έφτανε ως τη χύτρα. Κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα. Η απελπισία και η ταλαιπωρία ήταν φοβερή. «Έλα» είπε ο δάσκαλος λίγο μετά. «Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο». Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο,υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα ανθρώπων, τα ίδια μακριά κουτάλια, όμως εκεί όλοι ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι. «Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. «Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;» «Δεν το κατάλαβες;», χαμογέλασε ο δάσκαλος. «Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον».

Το ευρώ ή τέλος εποχής

Το ευρώ ή τέλος εποχής

Στα ελληνικά οι σημειώσεις του Νεύτωνα!

Τρελοί ως Έλληνες

Τρελοί ως Έλληνες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ Σας περιμένουμε στην νέα μας διεύθυνση Παλλάδος 24-26, στον 2ο όροφο εντός της στοάς, απέναντι από την παλ

Μεγάλες στιγμές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση: Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής!

Μεγάλες στιγμές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση: Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής!

TroktikoBlog: ΒΙΝΤΕΟ: Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;

TroktikoBlog: ΒΙΝΤΕΟ: Χατζηνικολάου σε βουλευτές: Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες;

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΕΓΙΝΕ… ΜΠΑΜΠΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ....ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΑΘΗΝΑ.1927. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΟΥ, Η ΟΙΚΙΑ ΚΑΛΛΙΓΑ (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ TO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND HOTEL). ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΛΥΠΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΘΗΣΕΥΣ ΣΩΖΩΝ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΓΛΥΠΤΗ J. PFUHL ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ.

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!Βίντεο

Hellas today 1/3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...