Εφιαλτική κατάσταση αδιεξόδου στις φυλακές…


Τέλος στις φυλακίσεις ενόψει της δίκης δίνεται διότι, πολύ απλά, πλέον χώρος για τη φιλοξενία κρατουμένων, υπάρχει μόνο… στις τουαλέτες!

Την εφιαλτική αυτή κατάσταση αποκαλύπτουν οι επιστολές που απέστειλαν οι διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων στην Αθήνα (Κορυδαλλός) και τη Χαλκίδα, όπου περιγράφουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων στη χώρα έχει φθάσει αισίως τους 12.703 που αποτελεί πλέον θλιβερό ρεκόρ…
Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ρεπορτάζ φιλοξενεί το «newsbomb.gr»:

Με έγγραφο που απέστειλαν οι διευθυντές τους προς τις αρμόδιες αρχές γνωστοποιούν ότι κλείνουν τις πύλες των φυλακών γιατί δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους.
Με τον τρόπο αυτό μπλοκάρονται οι προφυλακίσεις, οι φυλακίσεις ακόμη και οι μεταγωγές κρατούμενων που έρχονται στον Κορυδαλλού προκειμένου να δικαστούν στην Αθήνα.
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι η επισήμανση του διευθυντή των φυλακών Χαλκίδας που δηλώνει σε επίσημο έγγραφο του ότι «δεν υπάρχει πλέον χώρος πουθενά παρά μόνο στις τουαλέτες…».
Ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού κ. Ιωάννης Ανέστης ανακοινώνει στο επίσημο έγγραφο του επί λέξει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωση σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του Καταστήματος μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».
«Κλείσαμε»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και με ανακοίνωση του ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας κ. Σπύρος Αθανασίου ο οποίος αναφέρει: «Μετά από τη σημερινή μεταγωγή-παραλαβή κρατουμένων, σας αναφέρουμε ότι πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική.
Η φυλακή είναι έτοιμη να «εκραγεί» με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια της. Παρακαλούμε όπως αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα Κατάστημα Κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα κρατούνται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα 12.703 κρατούμενοι, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των φυλακών της χώρας.
Τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών που προτείνει του υπουργείο Δικαιοσύνης συζητούνται αύριο στη Βουλή ενώ η καθυστέρηση ψήφισης τους έχει προσκρούσει στις επιφυλάξεις εκπροσώπων του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ.
Οι ρυθμίσεις που προτείνονται εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν «ανάσα» για τις φυλακές και είναι αντίστοιχες των ρυθμίσεων που στο παρελθόν είχαν ληφθεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.Defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις