ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!

Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο τρόπο εγγραφής (μόνο στα λατινικά και όχι στα Ελληνικά) των στοιχείων των ομογενών... στα δημόσια έγγραφα των διαφόρων υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους. 

Συγκεκριμένα στις 1-3-2012 η υπάλληλος του ΙΚΑ Ηλιούπολης Αττικής σε αίτηση έκδοσης βιβλιαρίου Υγείας σε ομογενή διέγραψε τα Ελληνικά που ήταν γραμμένα στην αίτηση έκδοσης του, (τα στοιχεία ήταν γραμμένα όπως είναι στην ταυτότητα ομογενούς, δηλαδή και λατινικά και Ελληνικά) ισχυριζόμενη ότι η αιτούμενη είναι αλλοδαπή και ότι το βιβλιάριο Υγείας πρέπει να εκδοθεί μόνο στα λατινικά.

Απευθυνθήκαμε στην προϊσταμένη για να βρούμε λύση αλλά η επιμονή τους ήταν πως έτσι πρέπει να γίνει, δηλαδή το βιβλιάριο να εκδοθεί μόνο στα λατινικά γιατί έτσι το ορίζει η νομοθεσία.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως η Ελληνική νομοθεσία μας αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει 50 χρόνια το δικτατορικό καθεστώς του Χότζα το κάνουν τώρα οι Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους που μας εντάσσουν στο καθεστώς του κοινού αλλοδαπού προσβάλλοντας την Εθνική μας καταγωγή και την Ελληνικότητά μας. 

Απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία να μας αντιμετωπίζει ως ισότιμους Έλληνες Πολίτες γράφοντας τα στοιχεία μας στα Ελληνικά και παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους και τους εμπλεκόμενους φορείς να διορθώσουν αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου γιατί αν δεν το πράξουν θα είναι υπόλογοι στην ιστορία και στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

ΝΕ.Β.Α.

toorama.blogspot.com
Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις