ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο... "ΑΙΓΙΑΛΟΣ" ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ
Στη… θέση του, αμετακίνητος, έμεινε ο ελληνικός Αιγιαλός παρά τον τουρκικό τσαμπουκά. Ο λόγος για την ομώνυμη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξήχθη σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, την Τετάρτη και Πέμπτη, στο βόρειο Αιγαίο και σε περιοχές κοντά στην Σαμοθράκη.

Η Τουρκία όπως σχεδόν κάθε φορά, που εμπλέκονται νησιά που η ίδια αβάσιμα και παράνομα θεωρεί ως δήθεν αποστρατικοποιημένα... εξέδωσε μιας μορφής αναγελία με την οποία απαιτούσαν από τη χώρα μας να εξαιρέσει από τον σχεδιασμό των ασκήσεων τη Σαμοθράκη, υποστηρίζοντας το γνωστο παραμύθι, ότι δηλαδή η νήσος υπάγεται σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. 

Η τουρκική αναγγελία – προειδοποίηση υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που επιβλήθηκε από την απόφαση των Έξι Δυνάμεων το 1914 και τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923. Την τουρκική αυτή θέση απέρριψαν οι ελληνικές αρχές με τις κατάλληλες διπλωματικές κινήσεις και με την πραγματοποίηση της άσκησης. Είπαμε, ο »Αιγιαλός» έμεινε στην θέση του! www.prionokordela.gr
Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ