Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

ANYΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ«Δεν υπάρχει λόγος» να υποχωρήσουμε στο αίτημα των μεγάλων δυνάμεων να σταματήσουμε τον εμπλουτισμό του ουρανίου κατά 20%, τονίζει ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερρίδα...
Κορασάν.

"Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε τον εμπλουτισμό κατά 20% γιατί παράγουμε καύσιμα με εμπλουτισμό σε ποσοστό 20% για τις ανάγκες μας, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο», τόνισε ο Αμπασί Νταβανί.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου σε ποσοστό 20% προκαλεί ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για τους στόχους του ιρανικού πυρηνικού .

Η διακοπή του εμπλουτισμού κατά 20% είναι μια από τις απαιτήσεις των μεγάλων δυνάμεων που επαναδιατυπώθηκε στιις συνομιλίες της Βαγδάτης αυτήν την εβδομάδα, ως προϋπόθεση για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Εμπλουτισμένο σε ποσοστό 20% το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για πυρηνικούς σταθμούς ή για ερευνητικούς αντιδραστήρες. Εάν όμως ο εμπλουτισμός ξεπεράσει το 90%, το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.
FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια: