Σκληρό καρφί Ολάντ στη Λαγκάρντ για τα περί Αφρικής


"Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κρατικό κανάλι France 2, στο οποίο παραχώρησε απόψε, την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του.

Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε την απάντησή του, όταν κλήθηκε από τον δημοσιογράφο, να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με....
τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.


"Έχουν δώσει πολλά" πρόσθεσε "με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού".

"Οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμεθα και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Νωρίτερα η κα Λαγκάρντ τα είχε ακούσει μέσα από το ΔΝΤ κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του.
/www.eglimatikotita.gr

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ