ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΒΙΑΣΑΝ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ... ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ!
ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΕΠΊΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΈΧΤΗΚΕ ΑΠΌ ΈΝΑ ΠΛΉΘΟΣ ΑΝΔΡΏΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΑΧΡΊΡ, ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΊΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΝΑΤΆΣΑ ΣΜΙΘ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚ.

Μαρτυρία-σοκ γυναίκας που βιάστηκε στην πλατεία Ταχρίρ
Η 21χρονη ρεπόρτερ βρέθηκε στην πλατεία του Καΐρου την Κυριακή, για να καλύψει τους πανηγυρισμούς για την εκλογική νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι, των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Χιλιάδες άνθρωποι πανηγύριζαν γύρω της, κυρίως άνδρες. «Σε κλάσματα δευτερολέπτου όλα άλλαξαν». Μια ομάδα ανδρών την περικύκλωσε. «Γινόντουσαν συνεχώς πιο βίαιοι», γράφει. Στη συνέχεια, της έσκισαν τα ρούχα. «Ήμουν γυμνή (...) Αυτοί οι άνδρες είχαν μεταμορφωθεί σε ζώα. Με τραβούσαν από τα πόδια. Με τραυμάτισαν, έπιαναν το στήθος μου και έβαζαν τα χέρια τους σε όποιο σημείο του κορμιού μου μπορείς να φανταστείς. Τόσοι πολλοί άνδρες... Το μόνο που μπορούσαν να δω ήταν μοχθηρά μάτια και χαιρέκακα πρόσωπα, ενώ ήμουν βορά σε πεινασμένα λιοντάρια», εξομολογείται η Σμιθ.
Τη νεαρή δημοσιογράφο προσπάθησαν να σώσουν κάποιοι άλλοι άνδρες, που παρενέβησαν και την έβγαλαν από τα χέρια του όχλου. Την μετέφεραν σε ένα πρόχειρο ιατρείο, που είχε στηθεί στην πλατεία Ταχρίρ.
Όμως, το βάσανο δεν είχε τελειώσει ακόμα. Οι εξαγριωμένοι άνδρες διέλυσαν τη σκηνή, όπου είχε στηθεί το ιατρείο και «ακόμα μία φορά κακοποιήθηκα. Με έσερναν γυμνή στο έδαφος από τα μαλλιά».
Η δεύτερη επέμβαση ήταν η σωτήρια. Η Νατάσα Σμιθ μεταφέρθηκε σε ένα άλλο πρόχειρο ιατρείο, όπου βρέθηκε στα χέρια γυναικών. Ο κόσμος έφτιαξε γύρω από τη σκηνή ανθρώπινες αλυσίδες, για να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Οι γυναίκες, που περιέθαλψαν τη Βρετανίδα, της είπαν ότι είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι είναι κατάσκοπος.

"ΣΤΟΧΟΣ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις