Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ ΣΥΡΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ... ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ!
defencenet.gr._ Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κρίση στις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, ένα γεγονός έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών, αποκαλύπτοντας ότι τα προβλήματα των Τούρκων είναι πολύ περισσότερα από ότι αφήνουν τον κόσμο να πιστεύει.

Κούρδοι της Συρίας, σε μεθοριακό σταθμό κοντά στο χωριό που γεννήθηκε ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ανήρτησαν τη σημαία του Κουρδιστάν εκεί που κανονικά έπρεπε να κυματίζει η σημαία της Συρίας. Το γεγονός προβληματίζει έντονα την Τουρκία, αφού σε ύψωμα που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων, κυματίζει η επίσημη σημαία της Συρίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Χουρριέτ, το ΡΚΚ έχει ανοίξει έξι σχολεία στην κοντινή κωμόπολη Ayn-el Arap, στα οποία εκπαιδεύονται οι νεαροί της περιοχής στην ιδεολογική εκπαίδευση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.

Επίσης, στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων στο Mürşitpınar, που αναρτήθηκαν οι σημαίες του Κουρδιστάν, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ότι η μισή στρατιωτική δύναμη του ΡΚΚ έχει μετεγκατασταθεί από το Κανδήλι στο Δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν, με σκοπό να αναλάβει επιχειρήσεις.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: