Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012
Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας γιατί δεν πανηγυρίσατε εκείνο το μαύρο Ιούλη του 1974. Σας συγχαίρω και ασπάζομαι την άποψή σας. Η ΚΥΠΡΟΣ είναι Ελληνική!
Μαρία Κ.
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ
Είμαι 26 ετών, Δικηγόρος και παρακολουθώ και στηρίζω την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τα φοιτητικά μου χρόνια. Τότε που στη Νομική είχα κουραστεί να βλέπω δήθεν αριστερούς με τις δεξιές τσέπες του μπαμπά, νεοδημοκράτες (δαπίτες) και πασπίτες να σκοτώνονται για το ποιός θα κολλήσει πρώτος την αφίσα για το μεγάλο πάρτυ! Τα κίνητρα γνωστά σε όλους...
Τότε ένοιωθα πως εγώ και κάποιοι ομοιδεάτες συμφοιτητές μου, διαφέραμε παρασάγγας από όλους αυτούς. Ήμασταν όλοι μας φτωχά παιδιά, αλλά ιδιαίτερα εργατικά και φιλομαθή. Εμείς δεν κολλούσαμε αφίσες στους δρόμους, δεν πηγαίναμε στα πάρτυ, δεν γυρνούσαμε από μπουζούκια σε κλαμπ. Γιατί; Για δύο λόγους: Πρώτον γιατί σεβόμασταν τον ιδρώτα του πατέρα και της μητέρας μας που εργάζονταν σκληρά για να μπορούμε εμείς να αποκτήσουμε το πτυχίο μας και εκείνοι να νοιώθουν περήφανοι για εμάς και δεύτερον γιατί δεν βρίσκαμε κανένα νόημα στο να σπαταλάμε τόσο χρόνο και χρήματα σε πράγματα που όχι μόνο δεν θα βελτίωναν την προσωπικότητά μας, αλλά θα την οδηγούσαν στην απόλυτη κατάντια μακρυά από στόχους και ιδανικά.
 Ιδανικά: άγνωστες λέξεις σήμερα για τη νεολαία. Όταν τολμούσαμε να αναφέρουμε τη λέξη πατρίδα, αν διανοούμασταν να επικαλεστούμε τον Θεό, πολλώ δε μάλλον να ξεστομίσουμε ότι είναι άδικο να εισέρχονται αλλοδαποί στη Σχολή μας με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από εμάς, γινόμασταν αυτόματα μη ανεκτοί και ανεπιθύμητοι στην κλίκα των “τρέντι” συμφοιτητών μας. Από πότε έγινε μόδα ο αντιρατσισμός και ντροπή το αντίθετο; Από πότε έπαψε να είναι τιμή να αγαπάς την πατρίδα σου;
 Νοιώθω ότι ο εθνικισμός, όπως εκφράζεται τόσα χρόνια από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνέβαλλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. Μου έδωσε ένα λόγο για να αγωνίζομαι. Μου καλλιέργησε έτι περαιτέρω αξίες και ιδεώδη. Με έκανε να νοιώθω πως έχω όραμα. Στην καθημερινότητά μου επιδιώκω να τιμώ την ιδιότητα της Χρυσαυγίτισσας, διάγοντας βίο ηθικό και έντιμο τόσο σε ότι αφορά στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, όσο και στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Γιατί είμαστε πολύ διαφορετικοί, πιστέψτε με.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ.
 Επιτέλους, το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Τα 18 παληκάρια μας μπήκαν στην Βουλή. Δεν συγκρίνονται με κανέναν από τους υπόλοιπους βουλευτές. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ τους ψυχή φαίνεται στο καθαρό βλέμμα τους, στην ομιλία τους. Μέσα σε όλους αυτούς και στον καθένα ξεχωριστά βλέπω τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα. Επιτέλους, φύσηξε ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ αέρας στο Κοινοβούλιο. Μπήκε η ψυχή κάθε Έλληνα στην θέση της τώρα που από την θεσμική σας ιδιότητα θα ειπωθεί η αλήθεια και θα παραχθεί επιτέλους έργο για την πατρίδα και τον λαό της. Αυτή είναι μόνο η αρχή και το ξέρουμε όλοι. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αξίζει να είναι στην πρώτη θέση και ξέρω πως θα είναι σύντομα.
Τα θερμά συγχαρητήριά μου σε όλα τους αδελφούς συναγωνιστές για το δύσκολο έργο τους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ελληνικής μου ψυχής για όσα μου έχετε προσφέρει και κυρίως γιατί μου επιτρέπετε να ονειρεύομαι ακόμα την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Με βαθύτατη και ειλικρινή εκτίμηση,
Ε. Α. Τ.
Υ.Γ.: Να ξέρετε πως καταφέρατε το απίθανο: Να κάνετε ακόμα και τους ορκισμένους εχθρούς σας να σας παραδεχτούν και να βουλώσουν τα στόματά τους μπροστά στο μεγαλείο Σας.
Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα των εκλογών! Είμαι 25 ετών, από Κατερίνη και είμαι αναπληρωτής δάσκαλος. Σας στήριξα και στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις και για πρώτη φορά ένιωσα ήσυχος με τη συνείδησή μου και ότι με την ψήφο μου θα βοηθήσω την πατρίδα μου.
Καλή δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδος μας. Δυστυχώς , σήμερα οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο οικονομικοί(πτώχευση). Η ΕΛΛΑΣ, η γη του φωτός, έχει καλυφθεί από σκοτεινό πέπλο. Οι κίνδυνοι είναι σαφώς εσωτερικοί, όπως είναι οι λαθρομετανάστες και γραικύλοι - αναρχοσυμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λειτουργούν σαν "δούρειοι ίπποι" και εκπροσωπούν καθετί ανθελληνικό και σιωνιστικό, σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Επίσης, είναι και εξωτερικοί, όπως η έντονη, τους τελευταίους μήνες προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολεμική και θερμή κατάσταση στη Μ.Ανατολή (Συρία κ.λπ.).
Όλο το βρώμικο σύστημα είναι εναντίον σας και θα σας πολεμήσει με όλα τα μέσα, κυρίως αθέμιτα, για να σας εξαφανίσουν, γιατί απλά σας φοβούνται. Πάντα τρομάζει η αλήθεια.
Κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο σας. Μεταβιβάστε τις ευχές μου στους υπόλοιπους βουλευτές σας.
Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας
Είμαι περήφανος που είμαι Εθνικιστής
Είμαι περήφανος που είμαι Χρυσαυγίτης
Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα,
οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχω,
ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων,
καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν,
καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω,
πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι.
Με τιμή
Νικόλαος Κ.
Καλή σας μέρα από Τορόντο Καναδά!
Με μεγάλη μας τιμή (σας μιλώ εκ μέρος 30 περίπου οπαδών της Χρυσής Αυγής) οφείλουμε να σας πούμε ότι για πρώτη μας φορά νοιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες κάτω από την ομπρέλα της Χρυσής Αυγής. Και δεν είμαστε μόνο εμείς οί 30-35 που το λέμε και το
καυχιόμαστε αλλά και πάρα πολλοί άλλοι οι οποίοι δεν θέλουν να το δηλώσουν (για
προσωπικό τους λόγο) και αυτό το ξέρουμε γιατί τους βλέπουμε και τους ξέρουμε και
τα λέμε μεταξύ μας!
Ονομάζομαι Φώτιος Τ., είμαι από το Βραχάτι Κορινθίας και μόνιμος κάτοικος Καναδά τα 33
τελευταία μου χρόνια. Αγαπώ την άγια Ελλάδα, αγαπώ την άγια Ιστορία μας και σέβομαι τα όσια και τα ιερά των προγόνων μας. Ίσως αυτό να είναι κακό για μερικούς αλλά δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου αυτό. Εκτιμώ και σέβομαι όλες τις θρησκείες του κόσμου αλλά εγώ δηλώνω Έλληνας.
Σας ευχόμαστε πάντα να κάνετε το καλύτερο για αυτήν την άγια μάνα μας την Ελλάδα μας γιατί όλοι οί αλήτες μασονοσιωνιστές την έχουν καταστρέψει και δεν πρόκειται να την αφήσουν αυτή και τους Έλληνες να δούνε μια άσπρη μέρα! Εμείς πιστεύουμε ότι η Χρυσή Αυγή θα δείξει κάποιο φως της αγάπης προς την Ελλάδα! Αυτός είναι και ο λόγος που έστω
και τόσο μακριά από την Ελλάδα η αγάπη μας και η ελπίδα είστε εσείς που (έτσι πιστεύουμε) θα σεβαστείτε την άγια Ελλάδα μας και δεν θα την πουλήσετε σε
σιωνιστομασόνους όπως κάνουν όλοι οι άλλοι πολιτικοί, από τα άλλα κόμματα! Θα ήμαστε
πάντα μαζί σας και εάν μπορέσουμε να βοηθήσουμε το έργο σας να ξέρετε ότι εκτός από Νέα Υόρκη – Σικάγο και Μόντρεαλ υπάρχει και το Τορόντο με περισσότερους οπαδούς.
Με μεγάλη μας εκτίμηση από Τορόντο Καναδά
Φώτιος Τ.
Το συσσίτιο
Η ιδέα για τον τίτλο αυτού του θέματος ήρθε έμμεσα και ανορθόδοξα, από μια διαφήμιση ενός προϊόντος διατροφής. Το συμπέρασμα, της διαφήμισης, ήταν ότι η οικογένεια πρέπει να συντρώγει και να ανταλλάσσει εμπειρίες κατά τη διάρκεια των γευμάτων γιατί αυτό είναι προς όφελος της διαπαιδαγώγησης των νεαρών, κυρίως, μελών της. Το αποτέλεσμα βεβαίως και βασίζονταν σε «πρόσφατες» επιστημονικές μελέτες. Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι ανακαλύπτουμε κάτι που είναι γνωστό, εφαρμοσμένο και δοκιμασμένο επιτυχώς εδώ και σχεδόν 3000 χρόνια.
Στην Αρχαία Σπάρτη το σύστημα των κοινών συσσιτίων (ονομάζονταν επίσης φειδίτια ή
συσκηνίαι) παρείχε το κοινωνικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των
πολεμιστών (Ομοίων) και παρά το γεγονός ότι σε αυτά (τα Συσσίτια) τα μέλη ήταν άνω
των 20 ετών οι γονείς έπαιρναν μαζί και τα παιδιά τους (κάτω των 7 ετών) ώστε να
συμμετέχουν στα κοινά γεύματα. Η συμμετοχή στο καθημερινό συσσίτιο ήταν τόσο σημαντική ώστε μόνο δυο λόγοι αιτιολογούσαν μια ενδεχόμενη απουσία: η
θρησκευτική θυσία ή το κυνήγι, το δε κυριότερο από τα καθημερινά γεύματα ήταν
το δείπνο.
Στο πέρασμα των αιώνων αυτή η κοινωνική συνήθεια περιορίστηκε στο
πλαίσιο της οικογένειας και πλέον, αποτελεί ζητούμενο μέσα από κοινωνιολογικές μελέτες και "διαφημίσεις". Ατυχώς το πρότυπο οικογένειας πλέον είναι οι πολυάσχολοι και σε κατάσταση αλλοφροσύνης γονείς και τα ανήλικα που είτε περιφέρονται (άσκοπα για μένα)
μεταξύ δύο και τριών φροντιστηρίων είτε κάνουν "chat" και παίζουν με τις ώρες στο
internet. Κάπως έτσι τα εύπεπτα και χαλαρά "ιδανικά" του facebook και της τηλεόρασης και
τα πρότυπα των περιοδικών του Κωστόπουλου, υποκαθιστούν την οικογένεια και το σκληρά δοκιμαζόμενο, από τον "ωχαδελφισμό" των δασκάλων και την εσκεμμένη επιβολή ελευθεριότητας από τους κυβερνώντες, θεσμό του σχολείου. Μια κουβέντα μέσα στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του δείπνου και κάποιο θέμα προς συζήτηση που κάποιες φορές θα μας έβαζε και στην διαδικασία να ανατρέξουμε όλοι μαζί σε κάποιο τόμο εγκυκλοπαίδειας (ή ακόμα και στο internet) ίσως αποτελεί μια καλή άμυνα ενάντια στην ελαφρότητα των ημερών και την φαιδρότητα των κρατούντων.
Συνεχίζοντας, με άλλη μια αναφορά στην Αρχαία Σπάρτη, θα ήθελα να αναφερθώ στο
φόβο, ένα συναίσθημα ανθρώπινο που η αναγνώριση του στην Σπάρτη είχε οδηγήσει
στο να υπάρχει και άγαλμα αφιερωμένο σε αυτόν. Πώς όμως αντιμετώπιζαν αυτό το
συναίσθημα οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες; Η απάντηση έρχεται μέσα από τον τρόπο λειτουργίας της Σπαρτιατικής φάλαγγας και εκτείνεται σε όλη την λειτουργία της κοινωνίας. Ο κάθε πολεμιστής γνωρίζοντας ότι ο διπλανός του θα τον προστατέψει με την Ασπίδα του, σε κάθε περίπτωση και μέχρι τέλους, αισθάνονταν μέλος μιας «ομάδας» που γνώριζε ότι μπορούσε να στηριχθεί πάνω της, αλλά και ότι και οι υπόλοιποι μπορούσαν να στηριχθούν πάνω σ’ αυτόν.
Στις μέρες μας πολλοί συνέλληνες νιώθουν φόβο για το μέλλον αλλά και το παρόν τους, ας βάλουμε λοιπόν όλοι εμείς που μπορούμε τις «ασπίδες» μας και ας τους προστατέψουμε, ας γίνουμε όλοι μαζί μια νέα φάλαγγα συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη σε όλη την χώρα. Σε αυτές τις απαιτητικές στιγμές που ζει
αλλά πολύ περισσότερο θα ζήσει το Έθνος πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε στα διδάγματα των προγόνων μας. Οι απαντήσεις σε πολλά θέματα έχουν δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια αρκεί να θέλουμε να τις βρούμε.

Με Εκτίμηση
Νικόλαος Γ..xryshaygh.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις