Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγνοούμενους και πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κρύα Βρύση Ν. ΠέλλαςΕκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγνοούμενους και πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κρύα Βρύση Ν. Πέλλας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγνοούμενους και πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κρύα Βρύση του Ν. Πέλλας, όπου και στεγάζεται η Τ.Ο. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Εκατοντάδες Εθνικιστές από την γύρω περιοχή αλλά και από γειτονικούς νομούς παρευρέθηκαν, τιμώντας τους αγνοούμενους και πεσόντες κατά το θέρος του 1974, στην μαρτυρική γη της Κύπρου μας. Ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε στο γέννημα-θρέμμα της Κρύας Βρύσης, Στρατιώτη (ΠΖ) Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο, ο οποίος έδωσε τα πάντα και με αυταπάρνηση πολέμησε με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ τον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, μέχρι να πέσει στα χέρια των αιμοσταγών κατακτητών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία από την Τ.Ο. Κρύας Βρύσης προς το μνημείο του ήρωα Τσιτιρίδη, όπου τελέστηκε δέηση για τους αγνοούμενους και μνημόσυνο για τους πεσόντες.

Υπό τον συντονισμό του γραμματέως της Τ.Ο., Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της εκδήλωσης, απηύθηναν θερμό και αγωνιστικό χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας της Τ.Ο. Ν. Πέλλας, Συναγωνιστής Ιωάννης Κικίδης, ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, Συναγωνιστής Στράτος Καρανικολάου, το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου Συναγωνιστής Μιχάλης Τσακίρης εκ μέρους της περιφερειακής διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας, Συναγωνιστής Αντώνιος Γρέγος. Το παρόν έδωσε και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου, Συναγωνιστής Νικόλαος Χρυσομάλλης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του πολεμιστή της εποχής, Κρυούση Θωμά από την 1η Μοίρα Καταδρομών, ο οποίος περιέγραψε στον λόγο του κάποιες από τις εμπειρίες κατά την διάρκεια των μαχών, τονίζοντας ταυτόχρονα τις προδοσίες των πολιτικών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο σε στάση προσοχής.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία των εθνικιστών προς τα γραφεία της Τ.Ο., όπου αναφωνήθηκε ο ύμνος του κινήματός μας..xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: