Ελληνικό αυτοκίνητο και δίκυκλο που «καίει» νερό και διανύει 50 χιλιόμετρα με ένα ποτήρι νερό ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/50_29.html#ixzz2529EfUy4


Ελληνικό αυτοκίνητο και δίκυκλο που καίει νερόΜία ακόμη ελληνική προσπάθεια από μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Υδρογόνου (Joint Τechnology Ιnitiative Ιndustry Grouping), ανάμεσα σε άλλες 66 ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα παραγωγής καυσίμου από υδρογόνο.
Όλα άρχισαν όταν στην εταιρεία του κ. Λάγιου, που κατασκευάζει κλιματιστικά για οχήματα, θέλησαν να φτιάξουν ένα κλιματιστικό το οποίο να χρησιμοποιεί υδρογόνο ως μέσο ψύξης.
Μετά από πειράματα και συνδυασμούς στο ερευνητικό τους εργαστήριο, κατάφεραν να τελειοποιήσουν το αυτοκίνητο που θα διανύει αποστάσεις με μοναδικό καύσιμο το... νερό. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν φτιάξει πέντε τέτοια αυτοκίνητα- διθέσια και τετραθέσια-, η κατασκευή των οποίων κόστισε περίπου 300.000 ευρώ ενώ ο χρόνος κατασκευής για το πρώτο ξεπέρασε τον έναν χρόνο.


Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Τropical με τα πανεπιστήμια ήταν η κατασκευή 20 καινοτόμων προϊόντων υδρογόνου. Έτσι, το 2001 σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα κατασκευάζει το πρώτο υβριδικό δίκυκλο στον κόσμο, που λειτουργεί όχι με βενζίνη αλλά με....

υδρογόνο.
Υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία σε τέσσερα χρόνια από τώρα να δημιουργηθούν και στη χώρα μας από τις εταιρείες πετρελαιοειδών πρατήρια υδρογόνου.
Ένα αναμονή των εξελίξεων και των παραγωγικών διαδικασιών.

πηγή
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είσ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/50_29.html#ixzz2529AobR1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις