Προτροπή για… προληπτική «τυραννοκτονία»;Προτροπή για… προληπτική «τυραννοκτονία»;
Ένα πολύ περίεργο άρθρο της «Καθημερινής»…
Πληθώρα ήταν τα άρθρα-παραληρήματα που γράφτηκαν αυτές τις ημέρες στα καθεστωτικά ΜΜΕ για την Χρυσή Αυγή και τον Γ.Γ. της, Ν. Μιχαλολιάκο, με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στις Θερμοπύλες. Τα άρθρα αυτά ήταν κυρίως κινδυνολογικά, του τύπου «κινδυνεύει η δημοκρατία από τα Τάγματα Εφόδου» και παροτρυντικά προς τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, να ενώσουν τις δυνάμεις τους «σαν μία γροθιά, για να συντρίψουν τον φασισμό». Ξεχωρίζουμε, όμως, απ’ όλα αυτά τα άρθρα ένα άρθρο της καθεστωτικής «Καθημερινής», το οποίο υπογράφει κάποιος Νίκος Ξυδάκης (προφανώς δημοσιογράφος), και πέρα από το αναμενόμενο περιεχόμενό του (υβριστικό και συκοφαντικό για το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών) έχει μια πολύ «περίεργη» αναφορά, να μην ξεχνούν οι Έλληνες «τις ιδρυτικές παραδόσεις ελευθερίας και τυραννοκτονίας». Βεβαίως, αυτή την εποχή δεν υπάρχει κάποιος «τύραννος», για να κάνουν το καθήκον τους (να τον σκοτώσουν…) οι «αγωνιστές της δημοκρατίας». Αλλά, σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον υπάρχει «κάποιος που απειλεί» (ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής;) και «υπάρχουν νεοναζιστικές σέχτες, οι οποίες ενίοτε μεγεθύνονται, εισβάλλουν στο προσκήνιο και επιτίθενται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας», υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να γίνει «τύραννος». Μήπως, λοιπόν, εμμέσως πλην σαφώς ο αρθρογράφος αναφέρεται σε «προληπτική τυραννοκτονία» και παροτρύνει τους γνωστούς «κοινωνικούς αγωνιστές»-τρομοκράτες της αριστεράς και της… προόδου να θυμηθούν τις «ιδρυτικές παραδόσεις» και να δολοφονήσουν από τώρα αυτό που ενδεχομένως θα γίνει «τύραννος»; Σας παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας:
Ποιους απειλούν οι ξιφολόγχες;
«Κοιτούσα το βίντεο από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, ένα συμπύκνωμα kitsch, με την πολιτική έννοια που δίνει στο kitsch του ολοκληρωτισμού o Μίλαν Κούντερα. Ένα ψέμα διεσταλμένο τόσο πολύ, ώστε να περνάει για αλήθεια: βάρβαρη οικειοποίηση των μύθων και των ιστορικών συμβολισμών, λατρεία της ωμής δύναμης, καυχησιές ηρωισμού, χρήση του αρχέγονου και του απόκρυφου, μέλανες χιτώνες και φωτιές δαυλών, ρούνοι και αίμα. Μια απομίμηση του ναζιστικού Θριάμβου της Θέλησης στη Νυρεμβέργη. Μεταφερμένη, φευ, στις οικουμενικές Θερμοπύλες.
Στα γεγονότα: Μια καλτ ομάδα, κινούμενη μεταξύ αποκρυφισμού και απροκάλυπτου θαυμασμού για τον Χίτλερ, σταθερά αρνούμενη το Ολοκαύτωμα, κινούμενη επί δεκαετίες στο ημίφως, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φθάνει στο σημείο να αποσπά το διόλου ευκαταφρόνητο 7% των ψήφων, και να επιχειρεί να μονοπωλήσει την ελληνική σημαία και την εθνική συνείδηση υπό όρους μίσους και αίματος.
Στις Θερμοπύλες ο επικεφαλής της Χ.Α., υπό το φως των δαυλών, επετέθη στο Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας: αισθάνονται «σιχασιά» και «αηδία» που βρίσκονται εκεί, διαβεβαίωσε, και απείλησε ότι θα φύγουν από τη Βουλή, για να δώσουν να καταλάβουν τι είναι πράγματι τα τάγματα εφόδου, τι είναι δρόμος, και τι σημαίνει «να ακονίζονται οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια».
Ας μείνουμε σε αυτό το τελευταίο: Ποιους απειλεί με ακονισμένες ξιφολόγχες ο κ. Μιχαλολιάκος; Τον υπουργό Δημ. Τάξεως Νίκο Δένδια, που απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο υποκατάστασης του κράτους από παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου; Τη Βουλή των Ελλήνων απειλεί; Την Ελληνική Δημοκρατία; Όλους όσοι διαφωνούν μαζί του; Απειλεί τους πάντες, ακόμη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αναγνώρισε τη Χ.Α. ως νόμιμο κόμμα; Πάντως κάποιους απειλεί, έστω διά της δραματικής υπερβολής, εάν ως δραματική υπερβολή εκλάβουμε τις ακονισμένες ξιφολόγχες, τους πυρσούς και τις κραυγές περί αίματος από αρκετές εκατοντάδες μελανοχίτωνες.
Η δημοκρατία δομικά είναι μεγάθυμη και ανεκτική• χάρη σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της, υπάρχουν νεοναζιστικές σέχτες, οι οποίες ενίοτε μεγεθύνονται, εισβάλλουν στο προσκήνιο και επιτίθενται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας που ολιγωρεί, ή και κάνει πως δεν ακούει. Η δημοκρατία όμως οφείλει να αγρυπνά, και να απαντά δυναμικά, αποφασιστικά, όταν απειλείται από δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, όποια προβιά κι αν φοράνε. Ιδίως στην Ελλάδα που έχει υποφέρει από τη φονική μανία του ναζισμού, κι έχει πολεμήσει σκληρά εναντίον του. Η βαθιά κρίση την οποία βιώνουν οι Έλληνες, κρίση οικονομική και κρίση πολιτική, δεν επιτρέπεται να θολώνει τον νου τους και να ξεχνούν τις ιδρυτικές παραδόσεις ελευθερίας και τυραννοκτονίας. Η κρίση μπορεί και πρέπει να ενώσει τους Έλληνες σε μια έσχατη γραμμή αμύνης: εκεί που αρχίζει η ηθική εξαθλίωση, κι εκεί που απειλείται ο πυρήνας της δημοκρατίας. Οι υλακές για ακονισμένες ξιφολόγχες, οι επικλήσεις του αίματος, οι φλόγες των πυρσών, δείχνουν ήδη αυτή τη γραμμή».http://www.xryshaygh.com
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις