Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Νέος αιφνιδιασμός και ήττα του τουρκικού Στρατού στο Şemdinli! - Το ελέγχει πάλι το ΡΚΚ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/semdinli.html#ixzz23tFxW100Προάστεια του Şemdinli (Şemzinan), ανακατέλαβαν μονάδες του ΡΚΚ, απο εχθές το βράδυ, ενώ επιτέθηκαν και σε κτίρια του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα ο τουρκικός Στρατός να ξεκινήσει νέες επιχερείσεις από ενωρίς το πρωί. Η πόλη δεν ελέγχεται από τον τουρκικό Στρατό, ενώ περιμετρικά έχει κυκλωθεί από μονάδες του ΡΚΚ.

Γενικά όλη η επαρχία Hakkari, στα τουρκο-ϊρακινο-συριακά σύνορα φλέγεται και πάλι. Έκρηξη στο κυβερνητικό κτήριο του Şemdinli την Πέμπτη τραυμάτισε σοβαρά άνδρα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, δείνοντας την αίσθηση ότι άνδρες του τουρκικού στρατού δεν είναι ασφαλείς ούτε στις βάσεις τους.

Παντού στην περιοχή άντρες του ΡΚΚ έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους όπου πραγματοποιούν ελέγχους και μάλιστα έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι ότι η περιοχή ελέγχεται από το ΡΚΚ το οποίο είναι η "νόμιμη αρχή"!

Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων έχουν προκαλέσει μεγάλες φωτιές στα δάση, και κύμα προσφύγων που τρέχουν να γλυτώσουν τις ζωές τους, αλλά παραδόξως οι Human Rights Watch δεν μίλησαν, την στιγμή που στην Συράι είναι λαλίστατοι.

Το ΡΚΚ εξαπέλυσε επιθέσεις καικατέστρεψε φυλάκια του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή της Beresela κοντά στα χωριά Bağlar και Tütünlü, στο όρος Goman και στις αγροτικές περιοχές των χωριών Rüzgarlı (Rubunus), Yiğitler (Nérkule) και Bağlar(Nehri). Ακολούθησε σφοδρός βομβαρδισμός από τουρκικά μαχητικά F-4 2020 που εξόρμησαν από το Ικόνιο και από επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W. 

Ο τουρκικός στρατός είχε ισχυριστεί την Δευτέρα ότι οι επιχειρήσεις του είχαν τερματισθεί "επιτυχώς", αλλά το ΡΚΚ φαίνεται έχει είχε διαφορετική γνώμη.

Αλλο σοβαρό σημείο που αποκρύβεται από τουςτούρκους πολίτεςείναι το γιατί το ΡΚΚ επιμένει να στήνει μπλόκα και ελέγχους στους αυτοκινητόδρομους κάτι το οποίο φανερώνει προσπάθεια δημιουργείας κρατικών δομών ελέγχου για το ποιός μπαίνει και βγαίνει από την "χώρα". Κάτι σαν τελωνείο δηλαδή.

Οσο για την επιμονή στην πόλη Şemdinli (Şemzinan) ας θυμηθούμε το παράδειγμα της Κόνιτσας κατά τη διάρκεια του "συμμοριτοπολέμου", το '46-'49 στην Ελλάδα, όταν o κομμουνιστικός Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) επιχείρησε να καταλάβει την Κόνιτσα, προκειμένου να στηθεί γύρω από αυτό "το κράτος του Γράμμου".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πι

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/semdinli.html#ixzz23tFsVedX

Δεν υπάρχουν σχόλια: