Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΓΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


manola
Μια 39χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής ότι, μετέβη στη ΔΟΥ Κομοτηνής για την έκδοση βεβαίωσης μη υποβολής φορολογικής δήλωσης και ο υπάλληλος, γιος της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Χρύσας Μανωλιά, προφασιζόμενος υποτιθέμενα χρέη της, απαίτησε από αυτήν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.
Η γυναίκα ήξερε ότι θα έπρεπε να την πάρει ατελώς και το ανέφερε στον υπάλληλο: «Ο λογιστής μου είπε ότι δεν θα πληρώσω" για να πάρει την απάντηση: "καλά, ξέρει ο λογιστής σου κι όχι εγώ;». Η γυναίκα έφυγε άπραγη από την υπηρεσία αφού δεν είχε χρήματα. Αρχικά της ζήτησε 100 ευρώ και μετά το κατέβασε στα 50 ευρώ. Πήγε όμως στην αστυνομία, περιέγραψε το περιστατικό, της έδωσαν το σημειωμένο χαρτονόμισμα και ξαναπήγε στο γραφείο του προκειμένου να εκδώσει τη βεβαίωση. Σύμφωνα με την περιγραφή της, βγήκε από το γραφείο, πήρε το χαρτονόμισμα και της είπε ότι την επόμενη μέρα το πρωί θα το είχε έτοιμο.
Έκανε νόημα στους αστυνομικούς που βρισκόταν στο χώρο κι εκείνη την στιγμή επενέβησαν, συνέλαβαν τον εφοριακό ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Όπως προέκυψε μέχρι στιγμής, ο 35χρονος, σε προγενέστερο χρόνο, είχε απαιτήσει και από άλλους τέσσερις πολίτες μουσουλμάνους διάφορα χρηματικά ποσά, για την έκδοση νόμιμων βεβαιώσεων, αποκομίζοντας από τους τρεις εξ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 500 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο αφού κρατήθηκε στην αστυνομία. Στο δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκε με χειροπέδες κάτι που προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση, αν και είναι η προβλεπόμενη προσαγωγή υποδίκων, που διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας. Ο συνήγορός υπεράσπισης του ζήτησε 48ωρη προθεσμία για την απολογία και, την περεταίρω προετοιμασία στην αντίκρουση των κατηγοριών και την έλαβε. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ροδόπης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τέως βουλευτής Χρύσα Μανωλιά μητέρα του εφοριακού, δεν έφυγε λεπτό από κοντά του αν και ήταν ιδιαίτερα πικραμένη από όλη την ιστορία. Το οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες την αποδίδει σε πλεκτάνη, την οποία προσπαθεί να διερευνήσει από πού εκπορεύεται ενώ ο 33χρονος δημόσιος υπάλληλος αρνείται καθ' ολοκληρία την κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: