Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ο Ευ. Βενιζέλος υμνεί από… κεκτημένη ταχύτητα το καθεστώς της 4ης ΑυγούστουΜήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε και ο (συνήθως φλύαρος…) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος:
«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια. Αυτές οι επέτειοι έχουν να πουν κάτι πολύ σημαντικό σε εμάς, τους σημερινούς Έλληνες. Μας παροτρύνουν να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και διορατικοί γιατί εμείς είμαστε οι διαμορφωτές του μέλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Και γιατί η γνώση του παρελθόντος μας και η συνείδηση της Ιστορίας διδάσκει τον τρόπο για να διαμορφώσουμε το αύριο της χώρας μας. Και ασφαλώς, το ύψιστο δίδαγμα της επετείου αυτής είναι πως μόνο μέσα από την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας: να βγούμε από την κρίση και να κερδίσουμε το στοίχημα της αναγέννησης της χώρας μας».
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον… παπατρέχα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 1940, επί των ημερών της εθνικής κυβερνήσεως του Ι. Μεταξά και της 4ης Αυγούστου, στην Ελλάδα υπήρχε «πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή και εθνική ενότητα», γι’ αυτό πετύχαμε το στόχο μας και γράψαμε το Έπος του ’40. Πως του… ξέφυγε αυτό του «αντιφασίστα» Βενιζέλου; Η Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει!
Αμαλία Κουτσαβίτη..http://neadeksia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: