Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Πέτρος Δούκας: Δικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα η μονή ΒατοπεδίουΔικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα από ανώτατο όργανο του κράτους, και μάλιστα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είναι η μονή Βατοπεδίου για την ομώνυμη πολύκροτη υπόθεση τόνισε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Θέμα με τον Άρη Πορτοσάλτε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας. «Όταν ένας Έλληνας έχει διεκδίκηση σε ένα ακίνητο το μόνο όργανο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας. Απευθύνθηκαν οι μοναχοί σε αυτό το όργανο, που είναι ανώτατο όργανο του κράτους, και αυτό δήλωσε ομόφωνα και αμετάκλητα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι οι λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες περιοχές δεν ανήκουν στο κράτος και ανήκουν στη μονή Βατοπεδίου» σημείωσε.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


http://wp.me/pYyB8-Ia

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ


http://wp.me/pYyB8-Id


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ


http://wp.me/pYyB8-HH


ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ


http://wp.me/pYyB8-HX
ΤΟ 2012 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΤΟ 2012 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


http://wp.me/pYyB8-J7


ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ, ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


http://wp.me/pYyB8-J0

ΖΕΑ


http://wp.me/pYyB8-JkΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ BIRD&FORTUNE


http://wp.me/pYyB8-Jg


Ρωσία: Επιχειρησιακό σύνταγμα με νέους ICBM
Ένα δεύτερο σύνταγμα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας τέθηκε σε επιχειρησιακή ικανότητα, μετά την απόκτηση των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-24 Yars.

Όπως ανακοίνωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, το σύνταγμα βρίσκεται στην περιοχή Ιβάνοβο. Ο σχηματισμός θα αποκτήσει τον πλήρη αριθμό των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων εντός του 2012, ενώ το ίδιο διάστημα δύο ακόμα μεραρχίες βαλλιστικών πυραύλων θα αποκτήσουν και αυτές τους RS-24 Yars.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ!


 Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία και Δύναμη για εσάς και τις οικογένειες σας αλλά και η μεγάλη μας Πατρίδα να ανθίσει και πάλι και να βαδίσει στα μεγάλα πεπρωμένα της ως γενέτειρα της Φυλής που εξανθρώπισε την Οικουμένη.


Οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες Πολίτες δεν είναι οι παρίες της Ευρώπης ούτε οι τεμπέληδες όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν οι Γερμανοί εγκληματίες πολέμου οι οποίοι μας χρωστούν τουλάχιστον 1 τρις ευρώ από την ολοσχερή καταστροφή της Πατρίδας μας κατα τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και την τριπλή κατοχή. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι οι δειλοί και βάρβαροι Γερμανοί, στο όνομα του Εθνικοσοσιαλισμού το οποίο καπηλεύθηκαν χτύπησαν πισώπλατα την Πατρίδα μας την ώρα που ήδη πολεμούσαμε τους άλλους βαρβάρους Ιταλούς και τους Αλβανούς συνεργάτες τους και λευτερώναμε την σκλαβωμένη Βόρεια Ήπειρο.


Η Ελλάς πρέπει να σταματήσει να είναι πεδίο εκμετάλλευσης των ίδιων κύκλων που έφεραν εδώ την επάρατη φραγκοκρατία που αφαίμαξε οικονομικά τη Χώρα μας, τη διέλυσε, κατέκλεψε (1204 4η Σταυροφορία) και κατόπιν μας παρέδωσε σαν άλλος Ιούδας στους άλλους βαρβάρους, αυτούς της Ανατολής, τους Μογγόλους Τούρκους.


Οι εχθροί είναι οι ίδιοι. Βάρβαροι στην Ανατολή, βάρβαροι στη Δύση. Οι Φράγκοι και οι Σιωνιστές θέλουν τον Εθνικό μας πλούτο, την Πίστη μας, την Ψυχή μας, οι Μογγόλοι να μας σκλαβώσουν ξανά και να μας εξανδραποδίσουν. Και δύο θέλουν να μας γονατίσουν. Αυτή τη φορά όμως δεν θα ξαναακουστεί το <<καλύτερο σαρίκι τούρκικο από καλύπτρα λατινική>>  αλλά το <<φωτιά και τσεκούρι στους εχθρούς και τους προσκυνημένους>>.


Βρείτε την εσωτερική δύναμη που πηγάζει από το ίδιο το αίμα που ρέει στις φλέβες σας και είναι το ίδιο με εκείνο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βουλγαροκτόνου, των Παλαιολόγων και του Τουρκοφάγου, του Μεγάλου Σωκράτη του Λεωνίδα και του Αριστοτέλη. Ατσαλώστε το ηθικό σας.
Ο πόλεμος είναι προς το παρόν κυρίως οικονομικός. Αρνηθείτε τις υλικές απολαύσεις, την σπατάλη και την άσκοπη κατανάλωση. Γίνετε ολιγαρκείς σαν τους Σπαρτιάτες προγόνους μας, τον Νικηφόρο Φωκά και τον Βουλγαροκτόνο που αν και Κοσμοκράτορες αρκούνταν στο καθημερινό συσσίτιο του απλού στρατιώτη!


Μην αφήνετε να σας σκλαβώνουν με τον εκφοβισμού της χρεοκοπίας και της οικονομικής κρίσης. Βρείτε τη χαρά στην πανέμορφη φύση της ευλογημένης Πατρίδας μας, στις αξίες, τα ιδανικά, την Αρετή.


Συσφίξτε τις σχέσεις μεταξύ σας. Είμαστε όλοι αδέρφια μέσα στη μεγάλη μας Φυλή και πρέπει ο ένας να συντρέχει τον άλλο όχι από ελεημοσύνη αλλά από αδελφικό καθήκον. Αποβάλλετε από τις τάξεις σας τους αλλοτρίους, τους προδότες και τους άθλιους γραικύλους. Μην συναστρέφεστε ανθέλληνες, μισέλληνες και εχθρούς της Πατρίδας.


Εκτός απο τον καθημερινό αγώνα για την προσωπική και οικογενειακή επιβίωση συνεχίσετε να αγωνίζεστε και για το καλό του Έθνους γιατί μέσα σε αυτό το κάλο βρίσκεται και το δικό σας.


Είθε το 2012 να σημάνει την απαρχή της νέας πορείας του Έθνους που θα βαδίσει στα αίώνια πεπρωμένα της Φυλής απαλαγμένο απο τους ντόπιους προδότες-τοποτηρητές της ξενοκρατίας, τους λαθροεποίκους και τους γενίτσαρους, θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας και των αλύτρωτων αδελφών μας που στενάζουν κάτω απο το βάρβαρο ζυγό Μογγόλων, Τουρκαλβανών, Λατίνων, Ταταροβουλγάρων και γυφτοσκοπιανών.


Και του Χρόνου στην Πόλη αδέρφια!


Γεώργιος Παπασημάκης
Πρόεδρος ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε.Κ.ΕΛΛ politics_erkel@ymail.com    

Γιατί κρύβουν την τιμή πώλησης των 4 Airbus A 340;;


Ανακοινώθηκε χθες η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus Α340-300, της πρώην Ολυμπιακής αεροπορίας από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με απόφασή της που φέρει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2011 και αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύληΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στην πιο πάνω απόφαση γράφονται τα πάντα εκτός από την τιμή πώλησης των 4 αεροσκαφών!!!!Τυχαίο δεν νομίζω…Ε βέβαια πως να πούνε ότι τα πουλήσανε κοψοχρονιάς…και χάσαμε 100 εκατ.ευρώ…Εύκολο είναι;;

Ρωσικά αντιαεροπορικά για τη Λευκορωσία

Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι η 120ή Ταξιαρχία Αεράμυνας, της Διοίκησης Δυνάμεων Δύσης, παρέλαβε αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα από τη Ρωσία.

Αερομαχίες στο Αιγαίο: 37 χρόνια υπεροχής της Π.Α.


Σχεδόν καθημερινά, ακούμε για τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο και ότι στη συνέχεια αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Όμως, κάποιες φορές, αυτό το κλασικό πλέον σενάριο δεν έχει πάντα αίσια κατάληξη για τα μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος. Οι εμπλοκές μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών, που τις περισσότερες φορές εξελίσσονται σε σκληρές αερομαχίες, κάποιες φορές τελειώνουν με την πτώση κάποιου μαχητικού. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται ένας αγώνας δρόμου στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, αλλά και στο διπλωματικό επίπεδο όσον αφορά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. 

ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ!!!


ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟΥ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ! ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ...


Στις 10.05 το πρωί, στην οδό Όθωνος και Αθανασίου Διάκου στην Κηφισιά, δυο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν δύο ανηλίκους και με την απειλή μαχαιριού τούς πήραν όσα χρήματα είχαν συγκεντρώσει και διέφυγαν. Στις 10.19, στην οδό Χίου 42 στην Ομόνοια, ένας άνδρας με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε ανήλικο και του απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο άνδρας, ο οποίος είναι από το Πακιστάν, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Στις 10.26, στην οδό Πεισιστράτους και Θησέως στην Καλλιθέα, τρεις δράστες προσέγγισαν τρεις παιδιά και με τη χρήση βίας τούς απέσπασαν 15 ευρώ. Στις 10.39, στο Ψυχικό, επίσης δύο δράστες με τη χρήση βίας...

MIRAGE 2000 / FORCE 4 το φόβητρο των Μογγόλων!!!

Καλή χρονιά απ΄αυτούς που κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σ΄όλο το κόσμο


Φωτογραφίες με πρόσωπα άγνωστα. Στρατιωτικοί από διάφορα σημεία του πλανήτη. Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Βοσνία...Άνθρωποι που για μία ακόμη φορά άλλαξαν χρόνο μακρυά από το σπίτι και την οικογένειά τους.Έχοντας να αντιμετωπίσουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα, κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία σε πολλά "καυτά" σημεία του πλανήτη. Όπου κι αν έχουν βρεθεί οι Έλληνες στρατιώτες άφησαν και αφήνουν πάντα άριστες εντυπώσεις. Αποτέλεσαν και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές αυτής της χώρας που σήμερα δοκιμάζεται. 

Καλή χρονιά λοιπόν σ΄ αυτούς τους άγνωστους με τη στολή.


Καημένοι Τούρκοι, πάλι είναι τα θύματα!


Τίτλος του άρθρου: Οι Κούρδοι λαθρέμποροι έγιναν τρομοκράτες μετά τη σφαγή;
γράφει ο EMRE KIZILKAYA*
Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια τουρκική στρατιωτική αεροπορική επιδρομή κατά μήκος των ιρακινών συνόρων τη νύχτα της 28 Δεκεμβρίου.
Πρώτον, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση στην περιοχή των συνόρων, η οποία ήταν κοντά σε πολλές βάσεις του PKK, μια τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του AKP δήλωσε ότι ήταν «ένα επιχειρησιακό λάθος» και ήταν μια μεγάλη ομάδα λαθρεμπόρων οι οποίοι χτυπήθηκαν κατά λάθος.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΕΥΠ σε CIA για τη MIT: Μάζεψε τον σκύλο από την αυλή μου!Διάλογος απείρου κάλους διημείφθη μεταξύ του αρχηγού της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αντιπτέραρχου Χαράλαμπου Σταυρακάκη και του επικεφαλής της αμερικανικής CIA, κατά τη διάρκεια συνόδου των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας REAL NEWS και του δημοσιογράφου Θάνου Σωτήρη, η ΕΥΠ που διέθετε εκτεταμένο δίκτυο πρακτόρων στην Τουρκία, κατάφερε και έβαλε στο χέρι έγγραφο-έκθεση της ΜΙΤ στο οποίο καταδεικνυόταν η ευθύνη των Τούρκων πρακτόρων για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την αξιόλογη εφημερίδα, αφού ενημερώθηκε ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αποφασίστηκε να γίνει χρήση του εγγράφου, έστω κι αν αυτό θα οδηγούσε σε συναγερμό τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για το επίπεδο διείσδυσης της ελληνικής ΕΥΠ! Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνόδου, ο Έλληνας αρχηγός της ΕΥΠ πέταξε το έγγραφο μπροστά στον Αμερικανό ομόλογό του και δείχνοντας προς την κατεύθυνση του Τούρκου ομολόγου του είπε στον Αμερικανό «μάζεψε τον σκύλο από την αυλή μου»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δύο ακόμη κοιτάσματα στην «Αφροδίτη»!


Η ανακοίνωση της Noble Energy για τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου δεν αποτελεί παρά το «ορεκτικό» για το τι ακριβώς πρόκειται να προσφέρει η Αφροδίτη από άποψη ενεργειακού δυναμικού, αφού σε μεγαλύτερα, δυνάμενα όμως να αξιοποιηθούν βάθη, υπάρχουν δύο ακόμα κοιτάσματα φυσικού αερίου! Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, η συνολική ποσότητα φυσικού αερίου η οποία αναμένεται από εδώ και πέρα και σταδιακά να ανακαλυφθεί στο οικόπεδο Αφροδίτη αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική επίσημη ανακοίνωση.

BEYOND THE GREEK CRISIS MATRIX

Δεν είπε τυχαία ο Γιλμάζ ότι είπε. Έρχεται ελληνοτουρκικός πόλεμος;


Το 2011 τελειώνει με Παράδοξα...γεγονότα... Ο Ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής του Βατοπεδίου εκρίθη άξιος Προσωρινής Κρατήσεως... Ο κ. Παπαδημουλης, ο Αριστερός Πολιτικός, εμφανίζεται ως Υποστηρικτής της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και Επιχαίρει δια την... ''Εφαρμογή της Ισότητος'' έναντι του Νόμου που απεδείχθη δια της προσωρινής κρατήσεως του Πατρός Εφραιμ... και ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μεσουτ Γιλμαζ δηλώνει την εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις Πυρκαγιές στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990...

Ο π. Εφραιμ ο
Ηγούμενος, ο κ. Γιλμάζ ο Τούρκος Πολιτικός και ο κ. Παπαδημουλης ο Αριστερός ''ορίζουν'' το Τέλος του 2011... Τρεις ετερόκλητες Προσωπικότητες με ανεξάρτητη δράση αλλά κοινή συνεισφορά σε δυνητικό τελικό αποτέλεσμα... Και οι Τρεις συνυπάρχουν δρώντες στον κατά τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Κιτσικη ''Ενδιάμεσο Χώρο'' τον ορίζοντα την πρόσβαση της Ενεργοβορου Καπιταλιστικής Δύσεως προς την Πλούσια σε Πρώτες Ύλες και Ενέργεια Ανατολή...

Τι σημαίνει ένα θερμό επεισόδιο για την Ελλάδα;Άρθρο-άποψη


 

 Πολύ συχνές οι αναφορές των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.Συνήθως παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ ...απλό που θα δεν θα αφήσει πίσω του συνέπειες! Αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη των πολιτικών.Είναι έτσι; Η ανάλυση του ΕΛΕΣΜΕ που ακολουθεί από έναν στρατιωτικό λέει αλήθειες


Από τον υποστράτηγο ε.α.-στρατηγικό αναλυτή Δημήτριο Καντερέ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΣΜΕ
 


Τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί στην αμυντικο-στρατιωτική ορολογία και ο όρος ‘’θερμό επεισόδιο’’. Συχνά- πυκνά όχι μόνο ανεύθυνοι αδαείς περί τα αμυντικά θέματα δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες αλλά και υπεύθυνοι για την ασφάλεια και άμυνα της Ελλάδος κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρονται σε ενδεχόμενο, κατά πως αυτοί το αποκαλούν, θερμού επεισοδίου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος. Είναι δε τέτοια η ευκολία και η άνεση με την οποία γίνεται αυτή η αναφορά ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι θα πρόκειται για κάποιο απλό και περαστικό περιστατικό. Ένα περιστατικό που μπορεί να μην είναι μεν ευχάριστο αλλά και αν συμβεί δεν θα <<χαλάσει και ο κόσμος>>. Το θερμό επεισόδιο θα γίνει, θα περάσει και όλα θα είναι πάλι <<όμορφα και καλά>> ή τουλάχιστον δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από πριν.


Αυτή είναι η εντύπωση που δίνεται και έμμεσα τουλάχιστον καλλιεργείται στην ελληνική κοινή γνώμη από όσους στην προσπάθειά τους να διαβλέψουν και προσδιορίσουν την πορεία των ελληνοτουρκικών διαφορών στο προσεχές μέλλον αναμειγνύουν στις εκτιμώμενες εξελίξεις και τα θερμά επεισόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επ’αυτού αποτελούν και οι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα επανειλημμένες εκτιμήσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι ένα θερμό επεισόδιο στο προσεχές μέλλον είναι πιθανό να συμβεί ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας με σιγουριά το απέκλεισε. Οι εκ της θέσεως και των καθηκόντων τους θεωρούμενοι, ως οι αρμοδιότεροι και οι καταλληλότεροι στο να γνωρίζουν ή να εκτιμούν τα μελλούμενα να συμβούν αναφέρονται σε θερμά επεισόδια, ωσάν να πρόκειται περί ασήμαντων περιστατικών.
Είναι όμως τα θερμά επεισόδια τόσο απλά και ασήμαντα γεγονότα ώστε να συζητούνται και αντιμετωπίζονται γενικά, από αναρμόδιους και αρμόδιους, υπεύθυνους και ανεύθυνους με τόση ελαφρότητα και άνεση; Εάν στις διαδικασίες και διεργασίες για την διευθέτηση των τουρκοελληνικών διαφορών επισυμβεί και κάποιο θερμό επεισόδιο μήπως αυτό σημάνει αλλαγή πορείας και εκτροπή προγραμματισμών; Θα είναι η κατάσταση μετά το θερμό επεισόδιο όμοια και απαράλλαχτη με εκείνη που υφίστατο πριν από αυτό;Θερμό Επεισόδιο Σημαίνει Εχθροπραξίες.


Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα πολύ απέχουν από το να είναι καθησυχαστικές, εκτός και αν οι αναφερόμενοι στα θερμά επεισόδια είτε δεν γνωρίζουν περί ποίου θέματος ομιλούν ή άλλα λένε και άλλα εννοούν. Όχι μόνο καθησυχαστικές δεν μπορεί να είναι οι απαντήσεις, αλλά αυτές πρέπει να είναι πολύ ανησυχητικές διότι θερμό επεισόδιο μεταξύ δύο χωρών που έχουν διαφορές οι οποίες αφορούν σε κυριαρχικά τους δικαιώματά, έχουν συγκρουστεί ενόπλως στο πρόσφατο παρελθόν και είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα- σε αμυντικό ή επιθετικό ρόλο- περιέλαβαν τη στρατιωτική τους ισχύ στην επίλυση των διαφορών τους. Ατό λοιπόν σημαίνει κανονικές εχθροπραξίες. Αυτος είναι ο στρατιωτικός προσδιορισμός. Αυτό που τώρα έχει επικρατήσει, όχι μόνο ανεξήγητα, αλλά και επικίνδυνα να αποκαλείται, απλά και εξωραϊσμένα, θερμό επεισόδιο, σε παρελθόντα προσδιορισμό ονομάζονταν εχθροπραξίες. Εχθροπραξίες ήταν, είναι και θα είναι η ένοπλη συμπλοκή- σύγκρουση στρατιωτικών τμημάτων αντιπάλων χωρών. Σύγκρουση η οποία σημαίνει τη χρησιμοποίηση ένοπλης βίας- πυρών τουλάχιστον- για την επίτευξη κάποιου μικρού ή μεγάλου σκοπού και συνεπάγεται απώλειες σε υλικό και προσωπικό.


Στη συμπλοκή αυτή δεν μπορεί να περιλαμβάνεται η εκτόξευση κάποιων πυρών εναντίον αλλήλων εκ λάθους. Αν και δεν λείπουν και εκείνοι που από άγνοια ή σύγχυση αναφέρονται σε θερμό επεισόδιο από λάθος, ένα τέτοιο περιστατικό δεν συνιστά θερμό επεισόδιο υπό την έννοια, που αυτό εκτιμάται και συσχετίζεται με τις διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος. Η πρόκληση κάποιων καταστροφών σε πολεμικά μέσα- υλικά ή και απώλειες σε προσωπικό, από κάποιο λάθος απρόσεκτων, επιπόλαιων ή έστω απείθαρχων στρατιωτικών οργάνων δεν αποτελεί θερμό επεισόδιο- εχθροπραξία. Σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα το προσωπικό της οποίας κάνει το λάθος το παραδέχεται και δίνει εξηγήσεις στη χώρα που υπέστη τις ζημίες και τις απώλειες. Καταβάλλει τις αναλογούσες αποζημιώσεις και το όλο θέμα θεωρείται λήξαν. Το να υποτεθεί, ότι το θερμό επεισόδιο θα προκληθεί από αλλεπάλληλα εκατέρωθεν λάθη και πάλι δεν θα είναι βάσιμο. Τα στρατιωτικά τμήματα ούτε διαπράττουν τέτοια επαναλαμβανόμενα λάθη ούτε ανεξέλεγκτα είναι για να μπορούν να καταστρέφουν και να καταστρέφονται κατά λάθος.Η Επίτευξη Σκοπού θα Επιδιώκεται.


Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, δεν θα πρέπει να μένει αμφιβολία ότι ένα θερμό επεισόδιο θα προκαλείται από εσκεμμένη ενέργεια ή ενέργειες της μίας ή και αμφοτέρων των αντιπάλων πλευρών. Η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται να προτίθεται να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό ίσως εκδηλωθεί από την τουρκική. Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς, ότι οι εκ μέρους της Τουρκίας ενέργειες προς πρόκλησηί θερμού επεισοδίου είναι τυχαίες και άσκοπες. Οι Τούρκοι ούτε για επιπολαιότητα ούτε για απερισκεψία χαρακτηρίζονται και σε κάθε περίπτωση αβάσιμο και επικίνδυνο θα ήταν να εκτιμηθεί ότι αυτοί θα αποφασίσουν και θα εισέλθουν σε διαδικασία σύγκρουσης με την Ελλάδα χάριν παιδιάς. Τουναντίον, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι μία τέτοια εκ μέρους τους διαδικασία, θα είναι και προετοιμασμένη και συγκεκριμένους σκοπούς θα έχει.

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς - Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran  

η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν). Το άρθρο βρίσκεταιεδώ
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!) 
Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...