Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ BALDWIN'S ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΠΑΝΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ «ΔΕΚΑΔΡΑΧΜΟ ΤΟΥ ΠΩΡΟΥ» 
Το «Δεκάδραχμο του Πώρου» πρέπει να έρθει στην Ελλάδα
Ιδιαίτερο, σπάνιο νόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο

Μία συλλογή με 650 περίπου νομίσματα από όλο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Μία δημοπρασία που θα διεξαχθεί εντός ολίγων ημερών. Κι ανάμεσά τους ένα νόμισμα μοναδικό, που ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα, τη σπανιότητα, την σημασία και την αξία του: Το «Δεκάδραχμο του Πώρου» (326 – 324 π. Χ.) στο οποίο εικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τη νίκη του εναντίον του ινδού βασιλιά Πώρου αλλά και η θεοποίησή του! Μόνον δέκα τέτοια νομίσματα είναι γνωστά παγκοσμίως και όλα σε μουσεία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
Στην αρχή της Τουρκικής σκλαβιάς, τα Ελληνικά γράμματα διδάσκονταν στα Κρυφά Σχολειά, από μισογραμματισμένους παπάδες, ιερομόναχους και μοναχούς, με φλόγα και πίστη. Μετά, σιγά-σιγά και με ειδικά προνόμια που κέρδισαν οι Έλληνες - με αγώνες - εμφανίζονται τα φανερά πλέον σχολειά, όπου διδάσκουν σοφοί ιερείς και λόγιοι, οι «δάσκαλοι του γένους».

Έτσι, στα τελευταία 50 χρόνια - πριν την Επανάσταση του 1821 - έχουμε μορφωμένα νιάτα και πολύ χρήμα από το εμπόριο που αναπτύσσουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Στα Γιάννενα, υπήρχαν σχολές από το 1647.

Ένα μέρος μιάς απ' αυτές - της Μπαλανείου Σχολής, με βιβλιοθήκες Ελληνικές και ξενόγλωσσες - έχετε μπροστά σας. Για ν' αποδώσω την ανάλογη ατμόσφαιρα ενός γραφείου - βιβλιοθήκης της, έφτιασα 1250 βιβλία - μόνον ράχες, από γύψο και τα χρωμάτισα για να φαίνονται σαν παλιά δερματόδετα. Τα κέρινα ομοιώματα, είναι του μεγάλου του Γένους δάσκαλου Κοσμά Μπαλάνου (1731 - 1808) και του μαθητή του - λόγιου και φιλόσοφου, Αθανάσιου Ψαλίδα (1767 - 1829).

Έδωσα στον καθένα διαφορετική κατεύθυνση στο βλέμμα, όπως άλλωστε διαφορετικές ήταν και οι ιδέες τους (καθαρευουσιάνος ο Μπαλάνος, δημοτικιστής ο Ψαλίδας).

Ο Αθανάσιος Ψαλίδας, δίδασκε με νέους τρόπους και με γλώσσα την άκρα δημοτική. Έβγαλε συντακτικό και λεξικό της λαϊκής γλώσσας, και ήταν υπέρ της κατάργησης της ορθογραφίας. Εισηγήθηκε την μετάφραση των αρχαίων κειμένων και εισήγαγε τη λατινική.

ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ... 100.000 ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ Ζ...ΑΒΟ ΤΟΥ Ψ...ΥΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!
Περισσότεροι από 100.000 Βορειοκορεάτες συμμετείχαν σήμερα σε συγκέντρωση υποστήριξης στο πρόσωπο του νέου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, γιου και διαδόχου του τεθνεώτος προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου στην Πιονγκγιάνγκ. Η γιγαντιαίων διαστάσεων συγκέντρωση οργανώθηκε στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ και σ’ αυτήν συμμετείχαν απλοί πολίτες και ανώτατοι αξιωματούχοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΚCNA. Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap, το βορειοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από την επίσκεψη του νέου ηγέτη σε μονάδα τεθωρακισμένων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑΈνας λαός  που δεν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του μπορεί να επιβιώνει και δίχως πολιτικά σύνορα, αρκεί να σαρκώνει δυναμικά μίαν αδιάκοπη υπόμνηση των πολιτιστικών και ποιοτικών του προϋποθέσεων. Κι αυτό το πέτυχαν οι Έλληνες που ζούσαν στην τουρκοκρατούμενη Θράκη στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, χωρίς να υπολείπεται το Μικρασιατικό και Ποντιακό στοιχείο.
Από τη μια πλευρά ήταν το Ελληνικό δυναμικό που μετακινούταν  στα σημεία του ορίζοντα μεταφέροντας το Ελληνικό πνεύμα. Από την άλλη ήταν η επιλογή της Ελληνικής παιδείας που προσφερόταν σ όλο τον ορθόδοξο κόσμο, μέσα κι έξω από τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΛΗΣΤΗ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο δράστης της νέας ληστείας που σημειώθηκε χθες (03-01-2012) λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα σε super market, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λύκωνος και Παναχαϊκού, στην Πάτρα. Δράστης, ένας νεαρός από την Αλβανία, που ακινητοποιήθηκε από πελάτη και συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία. Σύμφωνα με το thebest.gr, o νεαρός εισέβαλε στο κατάστημα φορώντας κουκούλα και κρατώντας όπλο. Απείλησε τους έντρομους υπαλλήλους, άρπαξε περίπου 500 ευρώ και ετοιμάστηκε να αναχωρήσει πεζός, όπως και ο ληστής που έδρασε στην διασταύρωση των οδών Ζακύνθου και Κύπρου πριν από λίγες ημέρες. Έξω από το κατάστημα όμως τον...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΣΗ «ΒΡΕΤΣΙΑ-ΡΟΥΔΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ » 

Από ομάδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ


Σημαντικά ευρήματα για τον ρόλο της ορεινής ενδοχώρας της Κύπρου στις άγνωστες ακόμη εξελίξεις του τέλους του Πλειστόκαινου και των αρχών του Ολόκαινου στο νησί, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην προϊστορική θέση «Βρέτσια-Ρουδιάς», στο Τρόοδος.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την Πέμπτη τη λήξη της σύντομης ερευνητικής περιόδου για το 2011 του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλαου Ευστρατίου στην προ-νεολιθική εγκατάσταση «Βρέτσια-Ρουδιάς».
 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Σας παρακολουθούμε...Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει από τον Αμερικανό Γερουσιαστή Al Franken η κατασκευάστρια του λογισμικού smartphones Carrier IQ για τα «ανησυχητικά» ευρήματα του ειδικού σε θέματα ασφάλειας, Trevor Eckhart. Ο 25χρονος αμερικανός προγραμματιστής σε βίντεο που ανήρτησε στο YouTube, παρουσιάζει ένα κινητό Android που καταγράφει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των εξερχόμενων κλήσεων, τα SMS και τις διαδικτυακές αναζητήσεις του χρήστη. Τα προσωπικά αυτά δεδομένα μεταδίδονται στη συνέχεια στον κατασκευαστή του εν λόγω λογισμικού, την αμερικανική εταιρεία Carrier IQ, χωρίς τη συγκατάθεσή του χρήστη.

Η Carrier IQ αντέτεινε πως το λογισμικό βοηθά να εντοπιστούν τυχόν σφάλματα λειτουργίας και δεν κατασκοπεύει τους χρήστες. Μάλιστα, προσπάθησε να «φιμώσει» τον Eckhart υπό την απειλή νομικών κινήσεων, αλλά υποχώρησε μετά την παρέμβαση της ομάδας προστασίας δικαιωμάτων στο χώρο τεχνολογίας, Electronic Frontier Foundation.

O Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζι προκαλεί και εμείς του απαντάμε


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι ο οποίος πολλές φορές μας έχει απασχολήσει με τις δηλώσεις του περί "τουρκικής μειονότητας" στην Ελληνική Θράκη χωρίς ποτέ να μπουν στον κόπο οι "ιθύνοντες" του ΠΑΣΟΚ να τον επαναφέρουν στην τάξη προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις.


Η ανοχή και η μη διαγραφή του Μάντατζι απο το ΠΑΣΟΚ είναι άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει την γραικυλική στάση που επιδεικνύει αυτό το κόμμα τόσο στα Εθνικά και Κοινωνικά Θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό όσο και απέναντι στους κάθε λογής ανθέλληνες που υπονομεύουν παντίοις τρόποις το Έθνος και την Πατρίδα και προσπαθούν να δημιουργήσουν ανύπαρκτες μειονότητες με σκοπό να διαμελίσουν εδαφικά τη Χώρα μας.   


Αφού λοιπόν ο κ. Μάντατζι έφερε εις πέρας το έργο του εντός του πράσινου μαντριού αποφάσισε να αποχωρήσει (ενώ έπρεπε να τον είχαν διώξει με τις κλοτσιές) γιατί κατά δήλωση του  “η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω, και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς” και ότι “ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε”.


Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι επιδιώκει ο Μάντατζι την στιγμή που παρουσιάζει τον ενδοτικό απέναντι στους Μογγόλους Παπανδρέου ως επηρεαζόμενο από το εθνικιστικό (υπάρχει και δεν το έχουμε δεί ακόμα;) κόμματι του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο Μάντατζι και οι ομοϊδεάτες του δηλώνουν ευθαρσώς Μογγόλοι Τούρκοι και προσπαθούν να τουρκοποιήσουν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η οποία αποτελείται κυρίως απο Έλληνες Πομάκους και Αθίγγανους και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και προστατευμένη από τη συνθήκη της Λωζάνης τι στόχο έχει;


Την απόσπαση εδαφών από τον Εθνικό Κορμό γεγονός συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και μάλιστα από έναν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!


Συνέχισε δε προκαλώντας:
“Στον κόσμο όλα αλλάζουν , τα παλιά μένουν πίσω. Πιστεύω πως ως μειονότητα μέσα στον κόσμο που εξελίσσεται, πρέπει να κάνουμε για λογαριασμό μας τις απαραίτητες αλλαγές για να μην μείνουμε πίσω. Πρέπει να αντιληφθούμε πως με τις παλιές δομές σκέψης, με τα παλιά πολιτικά σχήματα και ιδέες, δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά. Πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε το πώς θα σωθούμε από αυτή την κατάσταση. 

Εγώ αρχίζω αυτή την συζήτηση. Η μειονότητα πλέον πρέπει να ανανεωθεί σε κάθε θέμα. Το πρώτο βήμα για αυτήν την ανανέωση πρέπει να το αρχίσει στο πολιτικό πεδίο. Αυτή είναι η άποψη μου. Ο καθένας πρέπει να μετάσχει με την άποψη του σε αυτό και να καταβάλουμε προσπάθειες για την ανεύρεση του πιο σωστού. Είναι φανερό πως με παλιές, αναχρονιστικές δομές και σχηματισμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά” και 


“Η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήματα για την διευθέτηση των μειονοτικών θεμάτων”,

Σαν επίλογο ο Μάντατζι εξέφρασε τον θαυμασμό του για την μειονοτική πολιτικής της Τουρκίας και είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να διδαχθεί από αυτή!!! Εμείς συμφωνούμε απόλυτα στο τελευταίο γιατί μέχρι τώρα και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης οι Μογγόλοι έχουν εξαφανίσει τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου ο οποίος αριθμούσε περισσότερες απο 130.000 χιλιάδες άτομα (με στοιχεία του Ελληνικού Προξενείου) και οι οποίοι εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Οι 130.000 και περισσότεροι Έλληνες που εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή και αποτελούσαν την κυρίαρχη πληθυσμιακή ομάδα που κυριαρχούσε αριθμητικά, πολιτιστικά, και οικονομικά στη Βασιλεύουσα και αποτελούσε την πλειονότητα του πληθυσμού των Νήσων Ίμβρου και Τενέδου έχουν συρρικνωθεί τώρα σε μια ισχνή μειονότητα των 5.000 περίπου ατόμων (στοιχεία Ε.Π.Κ) ενώ η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από 86.000 το 1922, ξεπερνά κατά πολύ τις 100.000 σήμερα.

Έχετε δίκιο κ. Μάντατζι. Πρέπει να μιμηθούμε τους Μογγόλους Τούρκους. Την ώρα που εκείνοι καταστρατηγούσαν την συνθήκη της Λωζάνης και δεν σέβονταν ούτε την υπογραφή τους ούτε τη διεθνή κοινότητα μη σεβόμενοι την ΕΥΡΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΔΟΥ που προέβλεπε η εν λόγω συνθήκη και προέβαιναν στη δημιουργία ανοιχτής φυλακής στο νησί της Ίμβρου με σκοπό την μαζική έξοδο των κατοίκων και τον αφελληνισμό του Νησιού εμείς φροντίζαμε και συνεχίζουμε να φροντίζουμε στοργικά όχι μόνο τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι το αξίζουν αλλά και τα υπαρκτά φερέφωνα και τους πράκτορες της Άγκυρας.

Την ώρα που εμείς παρήχαμε πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία στους μόνο κατά το θρήσκευμα διαφέροντες εξ ημών Έλληνες Μουσουλμάνους το εγκληματικό Μογγολικό κράτος προχωρούσε σε διωγμούς, πογκρόμ και θέσπιση νόμων που καθιστούσαν αδύνατη την παραμονή των Ελλήνων στην Πόλη που οι ίδιοι ίδρυσαν και στα Νησιά που μόνοι εκείνοι κατοικούσαν επι χιλιετίες.

Ας εφαρμόσουμε λοιπόν την πολιτική της Άγκυρας που θαυμάζει ο κ. Μάντατζι και θα δούμε τότε αν θα υπάρχει μετά Μογγολικό Προξενείο Κομοτηνής, ψευτομουφτήδες, "τουρκικοί σύλλογοι" και μειονοτικά κόμματα στην Θράκη!

Γεώργιος Παπασημάκης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.Κ.Ο
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε.Κ.ΕΛΛ politics_erkel@ymail.com 

ΠΗΓΕΣ:


papasimakis.blogspot.com

Συγκλονιστικό μήνυμα έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου - Βίντεο


Πριν από λίγους μήνες μου τηλεφώνησαν από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, για να δημοσιεύσουμε το αφιέρωμα για τα 5 χρόνια πατριαρχίας του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας Θεόφιλου.

Για προσωπικούς μου λόγους αρνήθηκα ευγενικά. 

Επιστροφή Τούρκου πρέσβη στη Γαλλία για ένα λόγο…


Μέσα στις επόμενες τέσσερις ή πέντε ημέρες αναμένεται να επιστρέψει ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τον ανακαλέσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γαλλικό νομοσχέδιο υπέρ της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Η επιστροφή του γίνεται προκειμένου να παρεμποδίσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με το οποίο ποινικοποιείται η άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Nέος "παίκτης" ξεπαγώνει τις ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις


O «σκληρός» Ντμίτρι Ρογκόζιν, διορίστηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τομέα ευθύνης την άμυνα, την ασφάλεια της χώρας έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών και την αμυντική βιομηχανία σε μία τοποθέτηση που θα έχει σαφές αντίκτυπο και στις «γκρίζες» ελληνορωσικές σχέσεις των δύο τελευταίων ετών. Η τοποθέτηση δείχνει ότι η Μόσχα, θα σκληρύνει την γραμμή της απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Δύση γενικότερα, μετά την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: γιατί δεν τολμά η Ελλάδα, ο ρόλος των ΗΠΑ και τι έδειξε η κρίση του 1987


Γιατί η Ελλάδα δεν ανοίγει, όπως έχει απόλυτο δικαίωμα το θέμα των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο; Χθες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών και…..κυβέρνηση και επιστήμονες διαφωνούν για τα εκτιμώμενα κέρδη.Η κυβέρνηση τα υπολογίζει σε 20 δις δολάρια και κάποιοι επιστήμονες κάνουν λόγο ακόμη και για 600 δις ευρώ!!!

tromaktiko: "Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν"

tromaktiko: "Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν": "Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες ". Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ε...

Αποζημίωση ζητά ο Δήμος Πεντέλης από την Τουρκία για τις πυρκαγιές!


Αποζημίωση από την Τουρκία για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών προσανατολίζεται να ζητήσει ο Δήμος Πεντέλης. Έπειτα από πρόταση του δημάρχου της Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, το απόγευμα της Τρίτης συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Μελισσίων, Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων από την Τουρκία για τους οργανωμένους εμπρησμούς ελληνικών δασών.Βασικό επιχείρημα για την προώθηση της αξίωσης για παροχή αποζημιώσεων θα είναι οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως την περίοδο 1995-1997 το επίσημο τουρκικό κράτος χρηματοδοτούσε από μυστικά κονδύλια παρακρατικούς, εμπόρους ναρκωτικών και άντρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων για να καίνε τα ελληνικά δάση.

Το Ισραήλ ανησυχεί για τουρκικό δορυφόρο.Εμείς πάλι όχι


Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Jane’s Defense αναφέρει πως Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ανησυχούνε για τον στρατιωτικό δορυφόρο Göktürk, τον οποίο σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά σε δύο χρόνια η Τουρκία και θα έχει την δυνατότητα να παίρνει φωτογραφίες μεγάλης ευκρίνειας.
Μιλώντας στο περιοδικό ο αμυντικός αναλυτής Μουχάμεντ Νατζιμπ δήλωσε πως “το Ισραήλ ανησυχεί μήπως η Τουρκία πουλήσει έμμεσα ή άμεσα σε εχθρούς του Ισραήλ κάποιες εικόνες”.

Γερμανικές αποζημιώσεις.Πόσα είναι τα δις που μπορούμε να διεκδικήσουμε


Η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τα στοιχεία που παραθέτει σε σχέση με το τι μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει.Διαβάστε όλη την ιστορία των γερμανικών αποζημιώσεων

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». 

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ...
Λέει το ρεπορτάζ από την Πέλα... Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών από την Αλβανία, συνέβη την 02/01 απογευματινές ώρες σε κεντρική πλατεία της πόλης των Γιαννιτσών. Οι αλλοδαποί για δικούς τους λόγους, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να τους μεταφέρει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετά από τις μεταξύ τους αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν, αναχώρησαν για τα σπίτια τους. Τώρα αν είναι "δικοί τους" οι λόγοι να λύνουν τους λογαριαμσόυς τους εις βάρος της Δημίσιας Ταξης θα μας επιτρέψει το ρεπορτάζ να διαφωνήσουμε... Προφανώς και δεν τσακώθηκαν για ποδοσφαιρικά! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ...

Η Ελλάδα χάνεται κι αυτοί συνεχίζουν το φαγοπότι. Ποιοι κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο των Airbus A340-300;Πώς "πέταξαν" 31 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Proton Bank στα ... Airbus A340-300
Διαστάσεις πολιτικής βόμβας για την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου αποκτά η υπόθεση της πώλησης των τεσσάρων Airbus A340-300 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο για το εξευτελιστικό τίμημα των 31 εκατ. ευρώ (πρόκειται περισσότερο περί δωρεάς, παρά αγοράς), αλλά και για την προέλευση αυτών των χρημάτων και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη «αμερικανική» εταιρεία, με έδρα… τα νησιά Kέϊμαν, την Apollo Aviation που τα αγόρασε. Κυρίως, όμως, για την προέλευση των χρημάτων, που διατέθηκαν για την αγορά τους.
Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλοςκαι οι υπουργοί Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης,  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου,Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης  και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, υπέγραψαν για μία πώληση κρατικής περιουσίας που στην καλύτερη περίπτωση μόνο η πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί θα έπρεπε να τους προβληματίσει πολύ σοβαρά. Όλα αυτά, βέβαια, σε μία κανονική χώρα… 

Με κορυφαίο υπεύθυνο φυσικά τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε τις λεπτομέρειες για την πρώτη πώληση κρατικής περιουσίας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του. Αν δεν αποκαλύψει τις προθέσεις του για το τι θα κάνει με την ηγεσία του κόμματος τότε υπάρχει σχέδιο για την ανατροπή του.
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης αν δεν ξεκαθαρίσουν σήμερα τα πράγματα, μεγάλο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην ανατροπή του κ. Παπανδρέου.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil είπε: «Σύντομα θα γνωστοποιήσω τα μελλοντικά μου σχέδια».
Στο ερώτημα: «Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής σας;» απάντησε μόνο: «δεν το ξέρω». (διαβάστε την είδηση)

Διακόσια πενήντα εκατ. βαρέλια αργού σε Πατραϊκό κόλπο, Ιωάννινα και ΚατάκολοΠροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.

Σε δηλώσεις του υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής...........
Διαβάστε περισσότερα...

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: γιατί δεν τολμά η Ελλάδα, ο ρόλος των ΗΠΑ και τι έδειξε η κρίση του 1987

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: γιατί δεν τολμά η Ελλάδα, ο ρόλος των ΗΠΑ και τι έδειξε η κρίση του 1987

"Ρέ κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή"...Άμεση δε, δριμύτατη δε, ήταν η απάντηση του βουλευτή, κ. Πάνου Καμμένου, σε όλα όσα έγραψε ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου ως απάντηση σε όσα γράφηκαν στο site iefimerida.gr. Ο ανεξάρτητος βουλευτής επέλεξε την προσωπική του σελίδα στο facebook για να δώσει την απάντησή του, μοιράζοντας τις σκέψεις του με τους χιλιάδες των ψηφιακών του φίλων.

Ο κ. Καμμένος, πιστός στις αρχές του ......
και όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν «μάσησε» τα λόγια του, αλλά με εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις, επιτίθεται προς τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού.

Έσπασε το Απόστημα…Υποβάλλουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους δύο Εισαγγελείς: Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη! Σεβαστοί Εισαγγελείς: Γράφετε Ιστορία!

Ολόκληρη η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας…Ξεσκεπάστε τους Εγκληματίας που κατέστρεψαν την Ελλάδα και έκλεισαν εκατομμύρια νοικοκυριά, αδιαφορώντας τελείως για τα κατορθώματά τους. Αντί να παραιτηθούν όλοι μαζί και ζητάνε την .....
Διαβάστε περισσότερα...

Ισημερινός: το πολιτικό θάρρος να πεις όχι στο χρέος και το ΔΝΤ…τον Μάιο του 2010, ο Ισημερινός Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Γεώργιο Παπανδρέου. Ο Ραφαέλ Κορέα τον συμβούλευσε να μην πληρώσει το χρέος ... μάταια. Του εξήγησε με απλά λόγια και με την κοινή λογική…
Στις 14 Δεκεμβρίου 2008, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, έπαιρνε την απλή και σταθερή απόφαση να σταματήσει την πληρωμή του......
Διαβάστε περισσότερα...

Στηρίζουμε την Ελλάδα

Ε.Μπάρακ: "Σε λίγες εβδομάδες πέφτει ο Άσαντ"..."Οι ημέρες του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ 'Ασαντ είναι μετρημένες και η οικογένειά του δεν θα παραμείνει παρά μερικές εβδομάδες ακόμη στην εξουσία", δήλωσε πριν λίγο ο Ισραηλινός υπουργός 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. «Η οικογένεια 'Ασαντ δεν θα ασκεί εξουσία στη Συρία παρά για μερικές εβδομάδες ακόμη», δήλωσε ο Μπαράκ στην επιτροπή Εξωτερικών Θεμάτων....και Αμύνης του ισραηλινού κοινοβουλίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...