Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

7 τρις επιβεβαίωσης του Τ.Παπαδόπουλου και του ΟΧΙ στο σχέδιο ΑνάνΗ δικαίωση του ΟΧΙ που είπε με τη φωνή του Κυπριακού λαού ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος,δικαιώθηκε απόλυτα με τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης


ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ


Η Κύπρος πανηγυρίζει για την ανεύρεση σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κάτι που, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα κοιτάσματα του Ισραήλ, αναμένεται να μεταβάλει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Μεγαλονήσου. Λαμβανομένης μάλιστα υπόψη της ιδιαίτερα σημαντικής από στρατηγικής πλευράς θέσης της, μέσω της οποίας ελέγχονται εμπορικοί οδοί και άξονες γεωστρατηγικής επιρροής, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αύξηση της στρατηγικής της σημασίας και της σχετικής ισχύος της.  

ΠΕΡΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΣ (ΟΡΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΣΤΡΑΦΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Κοσσυφοπέδιο: Διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ προς τους Αλβανούς…Ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), συνταγματάρχης Τζέφρι Λάιτεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα αποχωρήσουν από το Κόσοβο το 2012.
Αντιδρώντας σε δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών ότι έως το τέλος του έτους θα αποχωρήσουν από το Κόσοβο στο πλαίσιο γενικών μέτρων λιτότητας στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ακόμη πως κατανοεί την ανησυχία των πολιτών στο Κόσοβο, επειδή έχουν συνδέσει τις ελπίδες τους με τις ΗΠΑ…

Δηλώσεις σοκ Χριστόφια!"Ελλάδα και Τουρκία,μητέρες πατρίδες".ΒίντεοΕξομοιώνει την Ελλάδα και την Τουρκία ως «μητέρες πατρίδες» της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας, μιλώντας στη Χουριέτ και στο CNN Turk!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ν.Μελέτη ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι «η Κύπρος δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα ούτε και στην Τουρκία. Οι μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους και να συμβάλουν στη λύση»!

Τουρκία: Δίπλα στον πρώην αρχηγό οι στρατηγοί…Με την απειλή υποβολής των παραιτήσεών τους προσπαθούν οι Τούρκοι στρατηγοί να γλιτώσουν τον πρώην αρχηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος φέρεται να πρόκειται να συλληφθεί στο πλαίσιο των διεξαγόμενων από τη Δικαιοσύνη ερευνών.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak και το «onalert.gr» που μετέδωσε την είδηση, «o αρχηγός του Στρατού Ξηράς της Τουρκίας Χαγρί Κιβρίκογλου και ο διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Πολέμου Ασλάν Γκιουνέρ απειλούν να υποβάλλουν την παραίτηση τους σε περίπτωση σύλληψης του Μπασμπούγ».

Νταβούτογλου: Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό ή… χαμός!Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εμμένοντας παράλληλα στις απαράδεκτες θέσεις τους σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή» ο Νταβούτογλου προχώρησε σε ανασκόπηση του 2011 από πλευράς τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο Νταβούτογλου είπε πως «εάν μία κυβέρνηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτος, επιχειρήσει να το συνεχίσει έτσι, αυτή τη φορά ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Τουρκία δεν θα το εγκρίνει».
Η δυσοσμία της διαπλοκής έρχεται πάλι στη ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δημιούργησε μεγάλο θέμα με την ανοικτή επίθεση κατά του Σταύρου Ψυχάρη, τον οποίο κατονόμασε ως υπεύθυνο για την πτώση του από τον πρωθυπουργικό θώκο, λόγω της άρνησης της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ.

Τουρκική "εισβολή" σε ελληνικές εταιρείες Τουρκικός όμιλος εξαγόρασε την ελληνική χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ.  
   Οι οικονομική κρίση «λυγίζει»  τις   Ελληνικές εταιρείες που  περνούν σε τουρκικά χέρια.
  Τελευταίο παράδειγμα η ιστορική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης , η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ( ΜΕΛ), που πωλείται στον τουρκικό όμιλο PAK.
  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ηürriyet oτουρκικός όμιλος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εξαγοράς του 99.2% της ΜΕΛ.
    Ο οικονομικός σύμβουλος του ομίλου PAK Ουνάλ Μποζκούρτ, δηλώνει πως η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Κartonsan “είναι ο τέταρτος μεγάλος παραγωγός χάρτου στην Ευρώπη. Η ΜΕΛ είναι γνωστή εταιρεία στον κλάδο..Το να δημιουργήσουμε νέα γραμμή παραγωγής είναι ακριβή μια επένδυση. Η ΜΕΛ είναι μια εταιρεία η οποία είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα και έχει μια καλή γραμμή παραγωγής. Η επένδυση μας αυτή είναι πιο λογική. Θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα μας στην Eυρώπη».

ΗΠΑ: Ο φιλέλληνας Μενέντεζ τελετάρχης την 25η ΜαρτίουΓια την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που θα σέβεται την ελληνική ιστορία και την εξασφάλιση ανεξαρτησίας για την ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

"Η Ευρώπη παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης,χωρίς την Ελλάδα".Ομιλία-βάλσαμο σε βίντεοΟμιλία του Πέτρου Οικονομίδη στο 11ο Διεθνές Συνέδριο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα: Rebranding Greece.
Πρόκειται για μια εκπληκτική ομιλία! Μια ομιλία που πραγματικά αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος ,ελπίδα γιατί όπως λέει στο κλείσιμό του ο ομιλητής:

«Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αλλά δεν είμαστε ένα χρεοκοπημένο έθνος. Είμαστε Έλληνες. Άνθρωποι με την δύναμη να οραματιστούμε. Άνθρωποι με την ευφυΐα να μετατρέψουμε το όραμα σε πραγματικότητα. Οραματιστήκαμε την Δημοκρατία. Οραματιστήκαμε την Ακρόπολη. Τώρα είναι καιρός να οραματιστούμε το Μέλλον.»

Κινητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο «Μακεδονικό»


Με τον υπεύθυνο Ευρωπαίο αξιωματούχο για το θέμα των Σκοπίων πρόκειται να συναντηθεί αύριο ο Σταύρος Δήμας. Ο Έλληνας υπουργός πρόκειται να συναντήσει τον Βρετανό ευρωβουλευτή Ρίτσαρντ Χόουιτ (Richard Howitt) ο οποίος είναι ο υπεύθυνος εισηγητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στην Ένωση.

Η συνάντηση αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία εάν συνυπολογίσει κάποιος τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την – μη – απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναφορικά με τη προσφυγή του… μακεδονομάχου πρωθυπουργού της χώρας Νικολά Γκρουέφσκι.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή: Τα ντοκουμέντα της ντροπής

Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή: Τα ντοκουμέντα της ντροπής

Πώς οι Εβραίοι της Wall Street διέλυσαν την Ελλάδα

Πώς οι Εβραίοι της Wall Street διέλυσαν την Ελλάδα

ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ και ενέργεια: Μερικές ενστάσεις και μία πρότασηΩς ένα πρώτο θετικό βήμα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύσκεψη όλων των υψηλόβαθμων παραγόντων του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με το θέμα της Ενεργειακής Ασφάλειας της χώρας, το οποίο όμως μένει – και δυστυχώς θα μείνει – χωρίς αντίκρισμα αφού μπορεί να εκληφθεί πολύ απλά ως ένα απλό ημίμετρο μπροστά στις κατακλυσμιαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Οι λόγοι για τους οποίους προχωρούμε στην συγκεκριμένη εκτίμηση είναι κυρίως τρεις χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι. Εξηγούμαστε:

ΕΕ – Ιράν: Ελληνικό πρόβλημα το πετρελαϊκό εμπάργκοΣε καταρχήν συμφωνία κατέληξαν σήμερα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου του Ιράν, στην περίπτωση που η Τεχεράνη εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα,.
Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις διπλωματικών πηγών στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου είναι η έδρα της Ένωσης. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια δυσάρεστη προοπτική για τη χώρα μας, η οποία στηρίζεται σε εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, γεγονός που δεν φαίνεται – και αυτό – να προβληματίζει ιδιαίτερα τους «εταίρους»…

69 χρόνια μετά ,βρέθηκαν συντρίμμια "Ντακότας"!

Απίστευτο! 69 χρόνια μετά βρέθηκαν στα Ιμαλάϊα τα συντρίμμια ενός C-47 -η θρυλική “Ντακότα- που είχε χαθεί από τις 17 Νοεμβρίου 1942!

Τα συντρίμμια βρέθηκαν σε υψόμετρο 13.400 ποδών! Η είδηση συντάραξε την οικογένεια του αμερικανού πιλότου Jimmy Browne,που ήταν συγκυβερνήτης στην τελευταία μοιραία πτήση. Ήταν μόλις 21 ετών και από τότε η οικογένειά του αναρωτιόταν για τη τύχη του.

Ο Ερντογάν υποδέχθηκε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Χαμάς!  
MAΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


   Ο Ερντογάν εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για καμία αντίδραση του Ισραήλ και συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά.
  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τούρκου πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Χαμάς. Ο Ισμαίλ Χανίγιε μπήκε στην αίθουσα σαν ήρωας με τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να χειροκροτούν ασταμάτητα τους δυο ηγέτες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...