Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Αίγυπτος-Ισραήλ: Ενεργειακή σύγκρουση & τα ελληνικά συμφέρονταΕνεργειακή ασυμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ φαίνεται να καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στη σχέση μεταξύ των δύο κρατών, εξέλιξη η οποία υποκρύπτει σημαντικές γεωπολιτικές αντιπαλότητες.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό πετρελαίου και ορυκτού πλούτου Αμπντουλάχ Γκοράμπ, το Κάιρο έχει συμφωνήσει με όλες τις γειτονικές του χώρες αναφορικά με τις τιμές διακίνησης και εξαγωγής του φυσικού αερίου… πλην μίας. Ο υπουργός απέφυγε να αναφέρει το όνομα της χώρας με την οποία δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, η χώρα αυτή δεν είναι άλλη από το Ισραήλ. Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος αναφερόμενος στην «μία χώρα» με την οποία δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, υπογράμμισε πως εάν δεν καταφέρει να την πείσει να δεχθεί τις απαιτήσεις του Καΐρου (πρακτικά, ότι η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου που της προμηθεύει θα αυξηθεί κατά 30%), θα παραιτηθεί…

Η κρίση και οι ευθύνες του “σοσιαλισμού” και της καθεστωτικής αριστεράς

Η κρίση και οι ευθύνες του “σοσιαλισμού” και της καθεστωτικής αριστεράς

tromaktiko: ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Η ΠΡΩΪΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αναπ...

tromaktiko: ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Η ΠΡΩΪΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αναπ...: Παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, τζογαδόροι, κλεπτομανείς και πυρομανείς "επιβραβεύονται" από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ...

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ: Τουρκία: Μαζική υποστήριξη «Τούρκων της Θράκης» από βουλευτές!Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD)», η συμμετοχή στην Ομάδα Υποστήριξης της Δυτικής Θράκης στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ανήλθε στους 57 βουλευτές.
Στο Δελτίο Τύπου, αναφέρεται ακόμα ότι οι εγγραφές στην ομάδα θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2012. Λίγο μετά από την ολοκλήρωση της Ομάδας Υποστήριξης της Δυτικής Θράκης, το BTTDD θα διοργανώσει ένα συνέδριο μετά φαγητού, στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστούν στους βουλευτές τα προβλήματα του συλλόγου.

Οι Τούρκοι μάς καίνε κι εμείς φτιάχνουμε κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας στα σύνορα

Οι Τούρκοι μάς καίνε κι εμείς φτιάχνουμε κέντρα ελληνοτουρκικής φιλίας στα σύνορα

Μια δολοφονία, μια «εκκλησία»-επιχείρηση και πολλοί (αν)αρμόδιοι ριψάσπιδες

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece »

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece »

Στην Αθήνα ο Εχούντ ΜπάρακΣτην Αθήνα ο Εχούντ Μπάρακ
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ...Έχουντ Μπάρακ.Αύριο στις 10:30 το πρωί ο κ. Μπάρακ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογο του Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην πορεία των διμερών σχέσεων καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το τελικό κτύπημα στα Ελληνικά Ναυπηγεία;Τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ελληνικά Ναυπηγεία, επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, σε έγγραφό του,το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με τα προβλήματα στην εταιρεία και τις εξελίξεις για τους εργαζόμενους. 

Συνεργασία Ινδίας και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ;


Στις 7 Ιανουαρίου 2012 ομάδα Ινδών χάκερ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο η Ινδία συνεργάστηκε με γνωστές εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ με αντάλλαγμα την είσοδό τους στην πολλά υποσχόμενη ινδική αγορά.Σε ανακοίνωσή τους, οι χάκερ που αυτοαποκαλούνται “Lords of Dharamraja” ισχυρίζονται ότι απέκτησαν πρόσβαση στους σέρβερ της ινδικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών χάρη στον πηγαίο κώδικα της Symantec Corporation, κατασκευάστριας του λογισμικού Norton antivirus.

Το φυσικό αέριο αλλάζει τα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα...


Του Σταυρου Λυγερου - Οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου επιβεβαίωσαν ότι στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ο αρμόδιος για ενεργειακά θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας Σόλων Κασίνης εκτιμά ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα περίπου 350 τρισ. κυβικών ποδιών, εκ των οποίων τα 80-100 στην...κυπριακή ΑΟΖ. Η εκτίμησή του μένει να αποδειχθεί, αλλά έχει σημασία ότι η εκτίμησή του για το «οικόπεδο 12» επιβεβαιώθηκε. Η προσδοκία ενός τέτοιου ενεργειακού πλούτου αλλάζει όχι μόνο τη γεωοικονομία, αλλά και τη γεωπολιτική της περιοχής. 

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.ΘΕΟΔΩΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' - ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΑΛΑΓΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ. - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΤο  1/100 ακούστηκε μόνο απο την εκπομπή του Ι.Θεοδωράτου στο BLUE SKY  ''ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' Τα υπόλοιπα στην αίθουσα τηςΑΛΟΣ.στην ΦΑΛΑΓΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
Κλείστε θέση στο τηλ             210-5202393      
Κάθε ΤΡΙΤΗ 6-8μμ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣκαι
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 5-7 & 7-9 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΥΩΝΥΜΟΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ Ο ΜΙΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΥΚΙΑ...Με εκπροσώπους των εργαζομένων της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", που βρίσκονται σε απεργία για 72 ημέρες, συναντήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών, αναφέρεται:
"Ο Μίκης Θεοδωράκης, συναντήθηκε χθες με την αντιπροσωπεία του Σωματείου ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων στην 'Ελληνική Χαλυβουργία'.
Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι στην 'Ελληνική Χαλυβουργία' βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση πάνω από 3 μήνες αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων τους και περικοπή μισθών μέσω πεντάωρου και πενθήμερου.

Μας οφείλετε πολλά κύριοι “εχθροί και φίλοι” που άξαφνα γίνατε κριτές εν χορώ.Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ 
ΤΗΣ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, θα τελέσουν Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό του δημοτικού νεκροταφείου «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ», αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, στις 11:30, στη μνήμη των εκατοντάδων Πειραιωτών που έχασαν την ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό της πόλης, στις 11 Ιανουαρίου 1944.
Στις 11 Ιανουαρίου του 1944, γράφτηκε μία από τις πιο τραγικές σελίδες στην ιστορία της πόλης και της χώρας.

Σπρώχνουν την Ελλάδα στον όλεθρο με την δανειακή

Σπρώχνουν την Ελλάδα στον όλεθρο με την δανειακή

ΑΟΖ: Να γιατί ταξίδευε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε Αίγυπτο – Λιβύη…Το «μεγάλο παιχνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αρχίσει και πλέον η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη χώρα η οποία επιχειρεί να την απομακρύνει γενικώς από την περιοχή, ή μάλλον για την ακρίβεια, να αποκόψει την συνέχεια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας με αυτή της Ελλάδας!
Η χώρα αυτή είναι η Αίγυπτος, η οποία συνεπικουρείται, για να μην πούμε υποκινείται από την Τουρκία, αφού οι δυο χώρες εξυπηρετούνται εάν κατορθώσουν να πετύχουν ώστε οι ΑΟΖ τους να εφάπτονται. Και αυτό, διότι με απλά λόγια θα έχουν καταφέρει να αποκόψουν το νοητό θαλάσσιο διάδρομο που οδηγεί τους υδρογονάνθρακες του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Δυτικές αγορές. Για να το πετύχουν αυτό, απλά αμφισβητούν και οι Αιγύπτιοι το δικαίωμα του Καστελορίζου να έχει ΑΟΖ… Για άλλη μια φορά τα συμφέροντα επικρατούν των όποιων «ειδικών σχέσεων» της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...